Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz #93794560 #26400 üzenetére
OK, nekem win (alig 21GB) lesz egy 64GB-os, meg szoftverek (bár itt template-ek és társaik elég sokat foglalnak) a másik 64GB-os partíción (tudom, hogy kevesebb), mindegyik bőven elfér (én 20%-os ajánlást olvastam, de úgyis marad annyi). Játékok és adatok természetesen HDD-n. Jobb lenne játékoknak is SSD, de arra nincs keret. Hiber és swap természetesen off, indexelés szintén.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
worxland
addikt
válasz Alx.Mercer #26399 üzenetére
Még egy dolog: majd érdemes lesz figyelni, hogy az SSD-re írt mennyiség továbbra is ilyen léptékben növekszik-e. Ha nem, akkor egy már nem használt program csinálta, ha igen, akkor marad az erőforrás-figyelő további nézegetése.
Más ötletem nincs. Az SSD optimalizáló dolgok nagy része tök felesleges, nálam nincsenek beállítva és másfél év alatt is csak 10 terát írtam az SSD-kre - minden azokon fut (játék, virtuál gépek, stb. - na jó, torrent nem, az másik gépen, szintén SSD-n ), nincs is HDD a gépben.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
conexke
tag
-
Dealer95
őstag
válasz Sebaj Fóbiás #26404 üzenetére
Hát igen.
Bár én vettem már ilyen helyen SSD-t, igaz, laptoppal, külső USB-s tokkal felszerelve -
csƵ
addikt
EMAGon újra kapható az Intel 520 120GB 19k-ért.
-
faramuci69
csendes tag
Sziasztok,
operációs rendszerhez keresek SSD-t. 120GB-ost és lehetőleg jó minőségűt. Melyiket javasolnátok is miért? Esetleg Samsung 840, Intel 530 vagy valami mást? Az adott SSD-k közül mindegy hogy hol veszem, vagy az is számít, hogy hol gyártották?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
BorsóKorsodi
tag
Hali.
Lap: ASRock H97 Anniversary
Cpu: i5 4460
Vga: Gb R9 270
Ram: curcial balastix 4GBx2
ssd: kingston v300 120 gb <==???
winyo: Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB 7200 SATA3
táp: Thermaltake Hamburg 530W W0392REMost készülök gépet össze rakni és azt mondták nekem ssd-nél a Kingston HyperX Fury 120GB a minimum. Ez meg erősítitek ?
Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
umek7
őstag
(#26408) faramuci69
Ezek mind ajánlott darabok, nem tudsz mellélőni velük. Nem árt ha megbízható bolttól veszed ahol rendes, 3-5 év garanciát adnak a termékre.
(#26409) BorsóKorsodi
A V300 helyett sokkal jobb vételek vannak, és igen.
-
fullnew
újonc
Sziasztok,
120 GB-os ssd-t szeretnék venni Asus X5DI laptopomba. 2 fajtán gondolkodom:
-Samsung 840 EVO Basic SSD meghajtó, 2.5", 120GB, SATA III
-Intel 520 Series 120GB SSDSC2CW120A310Utánanéztem mind2nek. A samsungról megjelent ez a cikk:
http://prohardver.hu/hir/lassan_olvashatok_regi_adatok_samsung_840_evo.html
Azt olvastam vkinek megoldotta a problémáját az új firmware vkinek pedig nem.Az intelről találtam egy furcsa véleményt amit nem igazán értek de sztem olyan chipset van az én laptopmban amilyet nem ajánl: ˇA leendő vásárlok figyelmét felhívnám, hogy a teljes sebességet az alaplapon lévő chipset is nagyban befolyásolja (Pl, AMD, Intel chipsetek támogatása jó, Nvidia nem nyújtja azt a teljesítményt.)ˇ
Tudnátok segíteni abban, hogy melyiket válasszam, vagy mit ajánlanátok? Nem ragaszkodom ehhez a kettőhöz, csak az ár/érték arányt jónak tartom és a topiknak az összegzésében is ajánlottként van feltüntetve. 20-25 ezer között gondolkodom ssd-ben. Választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!ASRock G41M-VS3 R2.0 Alaplapom van,ebbe szeretnék SSD-t vásárolni.
120 Gigásban gondolkozom,egyelőre nem nézegettem,jobban szeretem ha profik adnak tanácsokat
Nem kell full extrás,úgyis látszik a konfigom alul megjegyzésben.Előre is kösziAsus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
kerekfej
addikt
-
faramuci69
csendes tag
Az intel 520 vagy az 530 jobb? Az 520 240GB ára elég kedvező az 530 120GB-hoz képest.
-
Ice&Lime
veterán
válasz faramuci69 #26415 üzenetére
Egy kicsivel, de az 520-as a jobb.
(#26413) gerisz23: hyperx 3k, intel 520 és 530, sx900, m500 és m550.
-
kerekfej
addikt
-
Intel fan11
őstag
üdv! Milyen SSD-t érdemes manapság venni?
keret 20-30 K!
win7 alá rendszermeghajtónak!
120 GB-s kellene!
Battletag: hojszi#2983
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intel fan11 #26419 üzenetére
sam 850 evo, sx900, hyperx 3, intel 530 (520 ha van).
-
Intel fan11
őstag
PCX-en Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó ez 19500 ft! Ez jó választás?
Battletag: hojszi#2983
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intel fan11 #26421 üzenetére
Az is jó választás, csak alacsonyabb a seq írási sebessége, mint a többinek.
Ha ez nem fog zavarni (nagy fájlok másolgatásánál van igazán jelentősége) és a tesztben sem, akkor jó lehet ez is. -
Intel fan11
őstag
-
Ice&Lime
veterán
válasz Intel fan11 #26423 üzenetére
Jó az 8 alá is..
Erre a célra megfelel ez a típus. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Asztali gépbe Samsung 840 EVO 120GB, SATA2, AHCI nélkül (alaplap nem támogatja) van értelme? Ha igen, mekkora hátrány lenne? -
Ice&Lime
veterán
válasz RAiN91 #26426 üzenetére
SSD tudástár nagy cikk - BŐVÍTVE! 2015 - SSD-SSHD-HDD-SATA-AHCI-IDE-RAPID mód különbségek.
A példázatokból kb. be lehet határolni milyen a különbség. IDE-ben is van még értelme SSD-t használni.(#26425) Intel fan11: azt nem mondta senki, hogy válts.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Az állítólagos 30% SSD árcsökkentés mikor gyűrűzhet be hozzánk?
-
Razermazer
őstag
Sziasztok ismét
Azt szeretném megkérdezni hogy melyek azok az ssd-k amiknél nincsen meghatározva az írási mennyiség és a garanciájuk 3-5-év? esetleg több
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
katt777
félisten
válasz Razermazer #26429 üzenetére
Az "esetleg több" a Samsung 850 Pro.
-
Bodor
veterán
válasz Razermazer #26429 üzenetére
Adata Premier Pro SP600, SP900, SP920, XPG SX900, SX910
Corsair Force 3 és GT , Neutron és Neutron GTX
Intel 520, 530,
Plextor M5 Pro
Samsung 840 EVO( Samsung 840 és 850 Pro-ra van írási limit a garanciális feltételek között. )
-
Razermazer
őstag
Köszönöm az infot, ebből kiindulva vagy intel vagy adata lesz, abból is az sp900 vagy az intel 530 bár most kicsit drága az intel, az adata egész korrekt.
A többit töredelmesen bevallom nem ismerem, de ezt a két típust ajánljátok nagyon itt a topikban, gondolom nem véletlenül.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Feherfy
tag
Üdv!
SONY Vaio VPCEH 2q1e laptopomba szeretnék 120 GB körüli SSD-t rendszer partíciónak.
A cél természetesen a minél magasabb írási-olvasási sebesség, és hogy körülbelül 20 ezer jó Magyar Forintból kijöjjön.
Nem igazán vagyok otthon a témában. Mire kell figyelni választáskor?
Egy ilyet kinéztem eddig magamnak: [link]
Jó választás lenne-e? Vagy tudnátok javasolni nekem megfelelőt?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz fullnew #26411 üzenetére
Sajnos az nForce-os chipset-tel meg lehet járni, hogy a Tiéddel is lesznek e gondok azt nem tudom megmondani.
Nekem 520-asom van és SATA1 sebességgel megy az nForce 4 Ultra chipset-es lappal. A Flash SSD topicban megtalálod a hozzászólásaimat.
Alapos guglizást javaslok a témában![ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Kingston SSDnow V+200 60 gigás használtan, másfél év garival, vagy Adata SP600 64 gigás újonnan, három év garival? Pár ezres a különbség, tehát az nem számít
Ti melyiket választanátok? Vagy, esetleg van más alternatíva?
Egy HTPC-be kellene (SATA3) filmezni, meg általános böngészési feladatokra, nagyon minimális játékkal (pl.: Fifa)
[ Szerkesztve ]
-
-
adamch4
tag
Keveset használt 840 PRO vagy új 850 EVO?
256GB-os kivitelben ~5k a difi, viszont (ezt nem szívesen mondom ki) a 840-hez nincs rendes gari. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
Ahol nincs alternatíva, ott az igazságból hiányzik valami.
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy OFF, de sajna a beárazós topic nem pörög (úgy egyáltalán...) és hamarosan szükség lenne a zsetonra, ezért kérdezném, hogy egy Corsair SATA3 2.5" 60GB Force GT (CSSD-F60GBGT-BK) vajon mennyit érhet? Megkímélt, talán, ha 3TB van rá írva sokat mondok... gari 2015.04.17-ig.
Előre is köszi a válaszokat.
-
mandras81
senior tag
válasz mandras81 #26438 üzenetére
Sziasztok,
erre esetleg némi támpont? Életemben nem volt még SSD-m, és fogalmam sincs, hogy egy HTPC-nél van-e szükség arra, hogy kimondottan az 1. hsz.-ben ajánlott listából válasszak, vagy pl. az Adata (vagy egyéb alternatívák) is tökéletesen alkalmas a céljaimra...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz adamch4 #26444 üzenetére
Két lehetőséged van. Veszel egy 840/850 PRO-t, és használod, ameddig a TBW értéket el nem éred. Ez után már nem garanciális az SSD, függetlenül attól hány éves.
Másik lehetőség, egy komolyabb SSD vásárlása, de annak ára 80k felett van.
Ami még tartósabb, az ez: [link]. De ilyenre nincs szükséged, ezt szerverekbe rakják.⭐ Stella
-
Bodor
veterán
válasz katt777 #26439 üzenetére
Ha 10 évet veszünk, akkor szerintem egy átlagfelhasználó nem éri el az évi 15 GB írást, legalábbis ezt mutatják a tapasztalatok, de azért aki ilyen SSD-t vesz, nem árt tudnia, hogy van írási limit.
A-Data-ra és Corsairre nincs ilyen? Én nem emlékszem hogy láttattam volna a specifikációk vagy a garanciális feltételek között .
(#26444) adamch4: Ha tartós SSD-re van szükség, akkor én ezt ajánlom 5 év garival , addig csapj le rá, míg le van árazva.
(#26445) xtevo: Bár ez egy nagyon tartós és jó típus, de mivel kevés már rá a garancia, 10K-ért hirdetném meg, és jó ha 8K-ért elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest