Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Relo

tag

Sziasztok!

65 m2 alapterületű vályogházban szeretnék mindenhol használható wifi lefederttséget. A jelenlegi telekom előfizetésem maximális sebessége 25/5 mbit/s.
    A ház alaprajzát nagyjából megrajzoltam, a falak 50-60cm vályogtéglából vannak.

A telekom által biztosított speedport entry 2 modem a csillaggal jelölt első szobában van. A cél az lenne hogy a hátsó szobában is meglegyen a 25/5 mbit/s sebesség. Jelenleg a konyhában van egy asus rt n12+ router jelismétlőként, de így a hátsó szobában instabil a kapcsolat és átlagban 5-7 mbit/s a max sebesség. A wifit használó eszközök 4 mobil, 2 sztali gép, 2-3 laptop, és ezek sokszor egyszerre. Valamint a hűség lejárta után lehet váltanák nagyobb sebességű netre más szolgáltatónál.

Amikre gondoltam:
    - a speedport entry wifi részét letiltom, veszek 2 egyforma routert, eggyet a speedport entry mellé, eggyet a konyhába jelerősítőnek (a kinézettek: mercusys ac10, mercusys mr50g, mercusys ac12g)
    - meghagyom a speedport entryt az első szobában teljes funkciójában, veszek egy routert a hátsó szobába és áthúzok egy kábelt hozzá a padon a speedport entrytől (ez azért nem szimpi, mert nincs kedvem szétfúrni a plafont és onnan csüngő kábeleket nézni, de ha ez a stabil net ára az egész házban akkor meghozom ezt az áldozatot)
    - tegnap kezdtem el szemezni a mesh rendszerekkel és kinéztem ezt: Mercusys Halo H30G Wi-Fi Mesh rendszer (3-as csomag), AC1300, Dual-Band, Gigabit, MU-MIMO ebből menne egy az első szobában, egy a konyhában, és egy a hátsó szobában. nem tudom így mennyire biztosítana az egész házban gyors és stabil wifi kapcsolatot, mert nem ismerem ezeket a rendszereket, és az árát is sokallom kicsit.

Ti melyik, vagy milyen egyéb megoldást javasolnátok?

Új hozzászólás Aktív témák