Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz tothjozsi96 #81181 üzenetére

Csatlakozva blakey-hoz:

Egyrészt az égvilágon semmi értelme nincs az azonos nevű, nem menedzselt SSID-knak. Semmi, de semmi nem fog tőle jobban működni, ellenben a felhasználó nem fogja látni, hogy melyikhez csatlakozik.

És a lényeg:

Ha minden eszköz és szoftver tökéletesen a szabályoknak megfelelően működne, akkor elvben nem lehetne ebből probléma, mivel nem az SSID, hanem a BSSID, azaz MAC address az azonosító.

Sokan írják is, hogy nincs is semmi gondjuk a párhuzamosan azonos SSID-knek -- bár előnyük sem nagyon származhat belőle.

Ennek ellenére a szakértők itt és máshol is egyértelműen ellenjavallottnak tartják az azonos SSID-ket. Az én személyes tapasztalataim szerint az azonos SSID-t használó hálózatban leszakadások, akadások, belassulások és egyéb vicces anomáliák jelentkezhetnek. Sok alkalommal találkoztam ilyesmivel. Ez első alkalmakkor irdatlanul sokat szívtam azzal, hogy rájöjjek arra, hogy mi a probléma oka, de aztán, a megoldást ismerve már könnyen ment, és az SSID-k megkülönböztetése azonnal megoldotta a problémákat.

Magyarán: haszna nincs, a felhasználó számára zavaró, és potenciális problémák forrása.

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés