- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soderes
senior tag
Nekem is hagyományos nyomógombos telefonomba vannak a kártyák és azt használom.
Van persze okos is, de azt csak híreket olvasgatni használom.Pedig 44 éves vagyok és a hivatásom számítógép programozó.
De ezeket az okostelefonokat nem nagy kezű, munkás embereknek találták ki.
Néha a kedvesemét még felvenni se tudom, annyira nem reagál. Pedig egy 150 eFT készülék.Aki intenzív fizikai munkát végez, annak kell egy Caterpillar vagy egy Evolveo hagyományos telefon.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Látom a fogadott unokám világát. Jó nekem a régi világ, okostelefon nélkül. 72 vagyok, nem veszek fel új szokásokat.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A telefon nekem csak telefonálásra kell.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azért cseréljem, mert már nem szokás? Butatelefonba pont jó.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
'87-88-ban volt a Gorenje korszak. Az egyik falumbéli asszony Bécsből hozott telefon készüléket. Nem is értette, miért mondják, hogy drága a telefon, hiszen nem is került sokba. Vonalat persze nem vett hozzá.
(Mobilom 2000-től van, és még ugyanaz a kártyám) -
Egy mondatot kevesen fognak pontosan értelmezni.
Még tekerős se nagyon volt magánkézben.
Habár a crossbar telefonközpontot már az 1930 években léteztek, Magyarországon az első ilyen központ 1964-ben jelent meg. Rohamos terjedést nem sikerült elérni.
Nem volt cél a terjesztése. 30 ezres városban is csak az kaphatott telefont, aki meg tudta indokolni. Betegség, párttagság, ....
A 80-as évek elejére már sok városban lehetett betárcsázós telefonnal helyben hívni. Távolságit és nemzetközit elő kellett jegyeztetni. Amikor a kapcsolat kiépült csörgött a telefon. A nyugati irányú nemzetközi hívás majdnem önfeljelentés kategória volt. A többi nemzetközi hívás csak a megfigyelési hajlamot erősítette.
Lehetett sürgős hívást kezdeményezni, egy kis többlet költségért. Volt állami sürgős az csak annak volt drága, aki megbukott vele.Voltak kis települések ahol kb. a nyolcvanas évek végéig tekerős telefon volt. Megtekerted a kurblit. A központban megszólalt egy csengő és az előfizetőhöz tartozó lámpa. A kezelő rákapcsolt és megkérdezte a hívni kívánt számot. Utána összekötötte kézzel a két készüléket. Banándugó szerű megoldással.
Miután beindult a modern vezetékes telefon szolgáltatás, egy csapásra szűntek meg a tekerős telefonok, ott ahol még voltak. De ekkorra már beindult a mobil nem sokkal később a GSM 900MHz szolgáltatás. Viszonylag sokan voltak, akiknek kimaradt az életéből a vezetékes telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó pár napos Apple Watch SE 3 GPS 44mm Midnight - 2 év iCentre garancia!
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs