Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Levél gyermekemnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soderes
senior tag
Nekem is hagyományos nyomógombos telefonomba vannak a kártyák és azt használom.
Van persze okos is, de azt csak híreket olvasgatni használom.Pedig 44 éves vagyok és a hivatásom számítógép programozó.
De ezeket az okostelefonokat nem nagy kezű, munkás embereknek találták ki.
Néha a kedvesemét még felvenni se tudom, annyira nem reagál. Pedig egy 150 eFT készülék.Aki intenzív fizikai munkát végez, annak kell egy Caterpillar vagy egy Evolveo hagyományos telefon.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Látom a fogadott unokám világát. Jó nekem a régi világ, okostelefon nélkül. 72 vagyok, nem veszek fel új szokásokat.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A telefon nekem csak telefonálásra kell.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azért cseréljem, mert már nem szokás? Butatelefonba pont jó.
-
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
'87-88-ban volt a Gorenje korszak. Az egyik falumbéli asszony Bécsből hozott telefon készüléket. Nem is értette, miért mondják, hogy drága a telefon, hiszen nem is került sokba. Vonalat persze nem vett hozzá.
(Mobilom 2000-től van, és még ugyanaz a kártyám) -
Egy mondatot kevesen fognak pontosan értelmezni.
Még tekerős se nagyon volt magánkézben.
Habár a crossbar telefonközpontot már az 1930 években léteztek, Magyarországon az első ilyen központ 1964-ben jelent meg. Rohamos terjedést nem sikerült elérni.
Nem volt cél a terjesztése. 30 ezres városban is csak az kaphatott telefont, aki meg tudta indokolni. Betegség, párttagság, ....
A 80-as évek elejére már sok városban lehetett betárcsázós telefonnal helyben hívni. Távolságit és nemzetközit elő kellett jegyeztetni. Amikor a kapcsolat kiépült csörgött a telefon. A nyugati irányú nemzetközi hívás majdnem önfeljelentés kategória volt. A többi nemzetközi hívás csak a megfigyelési hajlamot erősítette.
Lehetett sürgős hívást kezdeményezni, egy kis többlet költségért. Volt állami sürgős az csak annak volt drága, aki megbukott vele.Voltak kis települések ahol kb. a nyolcvanas évek végéig tekerős telefon volt. Megtekerted a kurblit. A központban megszólalt egy csengő és az előfizetőhöz tartozó lámpa. A kezelő rákapcsolt és megkérdezte a hívni kívánt számot. Utána összekötötte kézzel a két készüléket. Banándugó szerű megoldással.
Miután beindult a modern vezetékes telefon szolgáltatás, egy csapásra szűntek meg a tekerős telefonok, ott ahol még voltak. De ekkorra már beindult a mobil nem sokkal később a GSM 900MHz szolgáltatás. Viszonylag sokan voltak, akiknek kimaradt az életéből a vezetékes telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó WHIRLPOOL PACW29HP Hűtő-Fűtő Mobilklíma Fekete
- Eladó Samsung Galaxy S23 5G DS 8+128GB, fekete
- Gyors, vékony és könnyű Lenovo Thinkpad X1 Carbon gen 8 (10.gen Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD) laptop!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB + töltőfej
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest