Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Korte123

csendes tag

Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni! Olyan programot keresek, amivel file-ok átvitelét tudnám ellenőrizni. Pl. egyik számítógépről a másikra átmásolok egy barominagy file-t mondjuk UTP-s összeköttetéssel. Szeretnék megbizonyosodni róla, hogy nem keletkezett hiba az átvitelnél. Jó, tudom, hálózati kártyák végeznek bizonyos hibaellenőrzéseket, de most mindegy, mondhatnék más példát is, lényeg, hogy már egy ideje szeretnék egy ilyen progit találni, de eddig nem sikerült. Úgy képzeltem, hogy a file-ban szereplő összes byte alapján készítsen nekem egy ellenőrző összeget, és ezt végrehajtom a forrás- és a cél file-on is, és megnézem, ugyanaz jött-e ki. Én régen írtam ilyen progit, de az csak szokásos kis méretű wav file-okra jó. Én pedig több, akár 6-8 Gigás file ellenőrzésére is szeretném használni.
    (Egyébként életem folyamán kb 2x már keletkezett hiba hálózaton keresztüli file másolásnál, és egyszer pedig sima winyóról winyóra másolásnál, szóval az esély megvan a hibázásra, noha írtó csekély. Bizonyos helyzetekben viszont 100% biztosra kell mennem.)
    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák