Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LonGleY

veterán

válasz BAPTI #29167 üzenetére

Nem tudom, mi célból teszed ezt, de előre bocsátom, sok értelme ugyan nincsen.

Ezeknél a kis böngészőknél sosem tudni, hol áll meg a fejlesztés (a nekem amúgy szimpatikus CoolNovo-ból sem úgy tűnik, hogy valaha lesz még új verzió). A legtöbbször a közelében sem járnak a friss Chromium vagy bármilyen más alapnak. Sokan beleesnek a csináljunk-mi-is-böngészőt bűvköréébe, de hozzá nemigen tesznek a témáho. Hangyányi eltéréseket hoznak, amiket akár kiegészítőkkel is elérhettünk volna. A fejlesztés, főleg karbantartás melós, és pár hangzatos plusz feature-rel nem "eladhatók" a böngészők, és szépen lehasal a project.

Az Avant, Maxthon stb. háza táján nem tudom, mi újság, de érdemes a kutakodást azzal kezdeni, hogy milyen verziójú motorokat is használnak. Az elavultakkal dolgozók kifejezetten rossz hatással vannak a web fejlődésére, a sebességre, mindenre. Az Opera az egyetlen, amelyik komolyan veszi a Chromiumra való építkezést, kezdve a saját (és nem átemelt) felület írásától a cross-platformságig. Még van mit behozniuk a hirtelen váltás után, de nekem szimpatikus az új irány.

A négy legismertebb böngészőn kívül így azt mondom, nem érdemes mással foglalkozni említés terén sem. Az IE messze a leggyorsabb böngésző, aminek a betöltési sebessége és a felületi folyamatossága mellett a többi csak bújdoshat. A Firefox a jó régi - és nem kirívóan, de kiszámíthatóan - lassú Geckoja mellett szintén keresi az új megoldásokat, most a Samsunggal fejlesztenek párhuzamosan (ez a Servo lesz). A Mozilla a legnormálisabb cég mind közül, aki rengeteget tesz az Internetért a projectjeivel, mindezt non-profit alapon. A Blink-barátokat pedig nem kell félteni. A kis böngészők viszont legyintős kategória, érdemben semmit sem hoznak.

Új hozzászólás Aktív témák