Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23938) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Foglalkoztat jó ideje már ez a NAS téma, habár most nem látom teljesen indokoltnak, mivel gyerek miatt gyakorlatilag egyáltalán nem filmezünk 1 éve. Egyik biztos megoldásként a Zyxel NSA326 jön szóba, a gépben pedig van egy 2 és egy 1 TB-os WD RED HDD, szóval a 2-eset áttenném.A másik megoldás kicsit komplikáltabb: otthon van anyáméknál elfekvőben a régi gép kompletten: még egy 2GHz-es Prescott P4, 2-3GB DDR1 RAM-al, egy kb.80GB-os HDD-vel, valami nvidia GT710 kártyával, meg valami noname (talán Mercury) táppal (300-350W), házba építve (ez is egy alap, régi tipikus alu ház, taláén vmi Codegen). Na most a kérdés az, hogy ezt bárhogy fel lehetne-e használni NAS üzemhez? Bár az az érzésem, az egészet ki kéne ehhez kukázni, mert kb. semmire nem jó, de mivel nem vagyok annyira otthon NAS dolgokban, inkább megkérdezem. Persze a teljesen hangtalan működés alap elvárásom lenne.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.