Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz pavika #23400 üzenetére
A neted sebesseget nezve szinte a belepo kategoria is jo. Synology ds218j, qnap ts228A, esetleg egylemezes ds118, ts128A. Vagy a Zyxel nas326...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni felhasználásra keresek 2 rekeszes NAS-t. Torrent, DLNA (4k ban) és fájlszerver lenne a felhasználás.
Kicsi lakás, a nappaliban a tv mellett lenne, ezért nem akartam ventilátorosat.
Jelenleg az egyetlen passzív nas a Qnap HS-251+, intel j1900 procival és 2 giga rammal.Ezt jelenleg 138.000 HUF-ért tudnám megvenni, amit kicsit sokallok a hardverhez képest.
Tudtok esetleg hozzáfűzni vagy ajánlani valamit? Felesleges lenne az aggodalmam a vnetilátor miatt?
pl. ha ventilátor mégsem para akkor egy SYNOLOGY DiskStation DS218+ vagy valami hasonló jó lenne, ami sokkal modernebb tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
500as UPC nethez keresek maximum 2 lemezes NAS-t. Torrentre es a letoltott fajlok eleresehez/lejatszasahoz.
Mit ajanlotok amivel a legjobban ki tudom hasznalni a net sebesseget?
Koszonom
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Alex91
félisten
válasz m0h0senator #23405 üzenetére
Epits egyet !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ebbe a topikba illik, de azt szeretném tudni, hogy milyen megoldás van arra az esetre, ha a felállás a következő:
- UPC internet (wifin keresztül terítve a többi eszköznek),
- táblagép, ami wifin csatlakozik az internethez,
- okostévé kábellel a connectboxhoz kötve.A probléma a táblagép merevlemezének kapacitása.
Hagyományos PC nem játszik, a gépház nem illene a nappaliba.
Amire eddig gondoltunk:
- laptop (nagyobb háttértárral),
- külső merevlemez,
- NAS,
- tévéokosító. --> Ez opció tud lenni, vagy nem jelent megoldást a háttértár problémára?Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Van esetleg egyéb ötlet?
Köszi!
-
Alex91
félisten
válasz Apollo17hu #23407 üzenetére
NAS jo lesz, szerintem...
-
Norbeey90
tag
Sziasztok!
Hétvégén szert tettem, egy 4k TV-re, és gondoltam kipróbálom milyen a 4k filmrajta,van itthon egy zyxel nsa310s amire le is töltöttem szépen, viszont a rá telepített miniDLNA sajnos nem látja ezt a nagy file-t csak a sample-t.Gondoltam akkor a pc-n úgy is van egy plex szerverem, azzal betallóztam a könyvtárba a nas-t és a plex már látta a 4k filmet.El is indult a film viszont kb 30-40mp-ént meg-meg ált tölteni a film.
És akkor a kérdéseim:
A nas nem bírja a 4k filmet és azért akadt,vagy esetleg ez a kacifántosság,hogy nasról pc plex szerveren keresztül tévén akartam nézni, és azt nem szerette?Vagy szimplán csak lehet hogy nem elég neki a 10/100-as switch, és ha leváltom gigabitesre akkor bírni fogja.Valamint tudtok esetleg ajánlani valami 1-2 rekeszes NAS-t amiben van jó médiaszerver?
Előre is köszönöm!
-
Patice
nagyúr
válasz Norbeey90 #23409 üzenetére
Első körben a switchet cserélném ki, 4K filmeknél gyakran előfordulhat a magas bitráta, aminek már lehet szűk keresztmetszet a 100 Mbit. Pláne, ha a hálózat még ezt sem képes kimaxolni.
A médiaszerver esetében nem tudok igazán nyilatkozni. Túl sok tényezős a dolog, az adott eszköz (TV, NAS, Plex) DLNA implementációjától függ, hogy milyen formátumokat támogat. 4K TV esetében sem annyira biztos, hogy a HEVC-t megeszi. Tavalyi, idei modellek valszeg igen, azelőttiek nem biztos. Szvsz.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Alex91
félisten
válasz Norbeey90 #23409 üzenetére
Nalam LG 4K-s webos 3.5 TV+Qnap TS-228 NAS beepitett DLNA-val, AC WiFi-vel megy a HEVC 4K HDR. A NAS-on azt hiszem fel kellett venni a dlna ala a tv-t, es amire ugyelni kellett, hogy az LG TV-t nem szabad gyorsinditason hagyni, mert egy ido utan szinte minden film laggolt alatta. Szoval gyorsinditast kikapcsolni a menuben, ha LG a TV... Meg azt hiszem 100-as halokartyak vannak altalaban a TV-kben...
-
Alex91
félisten
válasz Norbeey90 #23412 üzenetére
Szerintem elso korben huzd ki a 230V-bol a TV-t, es dugd vissza, majd probalj lejatszani egy filmet... Ha megy, akkor csak a TV a ludas!
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Végül egy QNAP TS-251A-2G-t vettem, ill. egy 4TB WD redet hozzá.
A QNAP az otthoni felhasználásra egy jó kompromisszumnak tűnt.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni.
Még nem fogalmazódott meg bennem konkrét vásárlási szándék, de a közeljövőben aktuálissá is válhat a dolog. Elég sok gép van a piacon szeretném leszűkíteni a lehetséges jelölteket. Jelen pillanatban egy WD MY Cloude-ot használok amivel hellyel-közzel meg vagyok elégedve, de inkább egyre kevésbé.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy milyen kategóriában és paraméterekkel rendelkező NAS-re cserélhetném majd le?
Főleg torrentezek rajta, de a filmeket is innen nézem / illetve tárolok adatokat is rajta. Az internetem jelenleg 30 Mbit-es de úgy néz ki, hogy lesz majd gyorsabb is még idén, de hogy mennyi lesz azt nem tudom még.
Köszönöm a segítséget.
-
Multibit
nagyúr
válasz FrezeR #23415 üzenetére
Fogalmazd meg magadnak, hogy miben kevés a jelenlegi WD, miben vársz előrelépést az új NAS-tól! Azt is jó lenne tisztázni, hogy milyen feladatokra szánod az új eszközt. Médiaforrásnak elég az olcsó NAS is. A torrentezés bizony rendesen igénybeveszi a hardvert, azaz minél nagyobb sebességet vársz el, annál mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.
Egy másik “probléma”, hogy bizonyos alkalmazások csak Intel processzoros NAS-okra érhetők el, ez is megdobja a költségeket. Ezt is figyelembe kell venni tervezéskor. Persze hosszú távra, meg “most még nem tudom mit akarok” mentalitással érdemes - mondjuk - egy Syonology DS218+ modellben gondolkodni -
FrezeR
senior tag
válasz Multibit #23416 üzenetére
Mint látod is a mostani NAS-em sem túl acélos, de teszi a dolgát ettől nagyobb igényem nincs Igazából amire szükségem van, hogy könnyen beállítható legyen és "tegye a dolgát a sarokban" ami elsősorban torrentek futtatása lenne. A mostani gépen elég sokat kellett állítgatni, vacakolni fájlokban turkálni, hogy menjen pl. egy torrent kliens, na ezt jó lenne elkerülni ha lehet.
Másodlagos funkció főleg HD filmek lejátszása az eszközről médialejátszón keresztül és az adattárolás. Az internetem sebessége még kérdéses ahogy írtam is, de a jövőre készülve több 100 Mbit-es csomagra legyen elég a gép. Nagyjából ennyit tudok mondani az igényekről.
Amit javasoltál az nagyon tetszik, de nekem kicsit drága, így talán van ez alatt is elfogadható megoldás
-
Multibit
nagyúr
válasz FrezeR #23417 üzenetére
több 100 Mbit-es csomagra legyen elég a gép
...
Amit javasoltál az nagyon tetszik, de nekem kicsit drága, így talán van ez alatt is elfogadható megoldás
Gyors is legyen, olcsó is legyen. Nem fog menniszerk:
ITT egy beszámoló a különböző Synology típusok esetén tapasztalt sebességekről.[ Szerkesztve ]
-
M1lkaa
csendes tag
Sziasztok!
Routerre kötött HDD-vel kapcsolatban szeretnék kérni segítséget.
Cél: Mediaserverként Full HD filmeket (~15Gb) streamelni a TV-re.
Eszközök:
-TV: Samsung UE48H6200
-Router: TP-LINK Archer C2 AC750
-HDD: Valami régi laptop vinyó külső házban.Probléma:
->5-20 perc streamelés után kifagy a következő hibaüzenettel: "Hiba a hálozatban"
->nem lehet pausolni, vagy tekerni
(több filmmel is próbáltam, vezetékes kapcsolattal, és wifin is.)Kérdés: Elképzelhető-e, hogy a cél megvalósul egy nem gyári firmware-el? Ha igen, van hozzá valakinek valami guide-ja?
Kérdés2: Lehet-e a régi HDD a ludas? Van-e filléresebb megoldás egy olcsó NASnál?Köszönöm a segítséget, válaszokat!
-
Multibit
nagyúr
válasz M1lkaa #23420 üzenetére
Ennyi info alapján nem lehet tudni, hogy mi a hiba.
Azonban jobb ha tudod, hogy a router + HDD felállás, soha nem fogja azt a sebességet és stabilitást adni, mint egy NAS. Ha mindenképpen ezt erőlteted, komolyabb routerre lenne szükséged és egy routeren formázott, megbízható (új) HDD-re. Egy olcsó NAS sem lenne sokkal gyorsabb, mint egy (jó!) router + HDD kombó, de mindenképpen stabilabb és komfortosabb megoldás. -
Multibit
nagyúr
válasz M1lkaa #23422 üzenetére
Mivel a router elsősorban nem média terjesztésre való, kiválasztáskor ne ez legyen a fő szempont! Pl. igen jó router az Asus RT-N18U, de egy 2.4 GHz-es jellel erősen szennyezett környezetben gondok lehetnek a wifi kommunikációval. Boldog lennél egy olyan routerrel, ami NAS-utánzatként elfogadhatóan üzemel, de routerként hibázik? Egy olyan router, ami erős hardverrel bír és tudását tekintve sokoldalú (gyárilag van benne letöltő kliens, vagy CFW kompatibilis), az bizony nem olcsó. Linksys WRT1200AC + LEDE + új HDD egy használható alternatíva (USB3-n, vagy eSATA-n igen gyors a lemezkezelése). Viszont az a router már drágább, mint egy belépő szintű Zyxel NAS326. Nem a routerrel járnál jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz FrezeR #23424 üzenetére
Qnap ts-128A, TS-228A, ts-328; synology Ds 118, ds 218j, ds 218play, ds 218. Ezek kicsit olcsobbak valamivel es szerintem megteszi, bar gyors netet nem fognak torrentet kihajtani...
-
citkar
addikt
válasz M1lkaa #23420 üzenetére
Nekem egy Asus routerem van (azaz volt több is a történet alatt, de mind) Tomato firmware-rel és egy Samsung TV-m. Régen évekig arról néztem filmeket gond nélkül. Néha frissítettem őket, gyakorlatilag mikor router váltás volt.
Sokáig gond nélkül néztem róla filmeket, főleg HD-kat, de fullHD 3D filmeket is. Majd egyszer (egy router és új firmware után) teljesen random mintha leállt volna a DLNA server. Volt amikor egy filmet meg tudtam nézni gond nélkül, de volt maikor 10-15 perc után meghalt újra és újra. Újra kellett indítanom a DLNA servert majd ment tovább. Ez a router is le lett cserélve, szintét Asus-ra, Tomato-val, de ugyanezt csinálta tovább. Teszteltem, kábel cserét is csináltam, de semmiféle hibát, okot nem észleltem semmin.
Találtam egy külföldi topikot, ahol leírták, hogy egyes Samsung TV-kel a Tomato DLNA kliense okoz ilyen problémát. Elvileg lecserélhető a Tomato DLNA kliense valahogy, de nem vágtam ebbe bele. Nekem a Samsung TV-m nem okos, csak van egy beépített DLNA lejátszója, de nem cserélhetem le. A Tomato firmware szintén túl jó, hogy lecseréljem, így átmenetileg beszereztem egy kb 5-6 ezer forintos droidos TV boxot, az tökéletes volt erre a célra (csak egy többlet távirányítót jelentett), probléma nélkül játszotta le a filmeket, bármiféle szakadás nélkül. Aztán bekerült képbe pár NAS, azokkal sincs gond, így a TV boxot nem használom.Nem biztos, hogy nálad is ez a probléma, de lehet érdemes lenne (lehetőség esetén) lecserélni a TV DLNA lejátszóját, vagy ahogy írták egy olcsó NAS-t beszerezni. Erre célra egy egylemezes (bár nem nagyon olcsóbb a kétlemezesnél) régebbi darab is megfelelő lenne.
-
törölt tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy szükségem lesz egy ilyen kütyüre, a megfelelő kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.
UHD filmek streamelése lenne a cél egy Apple TV 4K-ra.
1Gigás Digi netem van, a hozzá kapott ZTE routerrel. Vezetékes megoldás is játszhatna(nem tudom, hogy a kb 7 méteres távolság alatt romlana e a sávszélesség) esetleges stabilitás elérése végett(az ATV és a NAS is kábellel csatlakozna a routerhez).Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kékes525
félisten
Adat archiválásra érdemes NAS-t használni? Most külső merevlemezeken vannak az archivált (mentett) adatok. Ezeket szeretném NAS-okra lecserélni, ha egyáltalán érdemes. 10-12 TB-ről lenne szó.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek van már tapasztalata Raspberry Pi-ből barkácsolt NAS szerverről?
Egyenlőre még úgy néz ki, hogy a laptop lesz a befutó a NAS kiszolgálására, viszont a Raspberry Pi fogyasztása csupán a töredéke (még egy laptopnak is).
Mennyire lehet ez így stabil? Mekkora sebességre számíthatok? Érdemes belevágni, vagy nem ér ennyit az a pár wattnyi spórolás?
Jobb egy jó terv ma, mint egy kiváló terv holnap! ;)
-
ooze
újonc
Sziasztok!
Synology NAS vásárlásban szeretnék némi segítséget kérni.
Az igények:
720p és 1080p filmek nézése az esetek 95%-ban a NAS-tól fél méterre lévő okostévén, a maradék 5%-ban házon kívülről, jellemzően mobilon - céges dolgok miatt viszonylag sűrűn utazom, ilyenkor is szeretném elérni a tartalmát. Ennyi, semmi egyéb, torrentezéssel sem fárasztanám a kütyüt, a képeimet nem akarom rajta tartani, zenében pedig csak a Spotify jöhet szóba.Ami már rendelkezésre áll:
Synology DS115j - átmenetileg vendégeskedik nálam, jópofa, de azt hiszem, a 800mhz CPU nem lesz erre az igazi, mivel már attól 99%-on pörög, ha böngészőből ránézek a NAS tartalmára
Philips 55PUS6561 4K TV - lehetőség szerint az erre telepített Plex-szel használnám a NAS-t
WD40EFRX HDD, 4TB - ezt használom most a DS115j-ben
Sony PS4 - eredetileg ezen ment a Plex, de kiváltottam a TV-re telepített app-pal
Sagemcom 3686AC router - jó kis tékomos, eredetileg egy TP-Link Archer C1200-asom volt rákötve az akkori tékomos hulladékra, de mióta cserélte a té, nem volt rá szükségem, mert a Sagemcommal is hasított a wifi. A speedtest a wifi only notebookomon 414/23 Mbps-t mért, ettől függetlenül a fenti setup minden alkotóeleme vezetékkel csatlakozik a routerhez.Ami miatt erősebb NAS-t szeretnék:
Ezzel a setuppal egész jól el tudnék működni, mert az okostévével viszonylag gyorsan kommunikál a DS115j, még egy eszközt viszont már nem bír el a CPU, de ez a kevésbé érdekes része. A csere igazi oka az volna, hogy bár a NAS-on lévő Plex-en beállítottam, hogy mindenből a maximális minőséget tolja tovább, hozzá nem értőként gondolom, a gyenge NAS miatt képtelen a HD minőséget csak megközelíteni is. A PS4-re dugott külső vinyóról, a konzol saját media playerével gyönyörű a kép, ugyanaz a fájl NAS-ról egy homályos pixelhalmaz. Ha jól emlékszem, a Plex is úgy írja, hogy a DS115j nem képes sem szoftveres, sem pedig hardveres HD transcoding-ra, de ebben most nem vagyok biztos, mindenesetre nem lepődnék meg, ha tényleg így lenneA Plex szerint a Synology 718+-ban van már olyan processzor, ami értelmes módon elbírna a feladattal, tehát ezzel szemezgetek, de semmi sincs kőbe vésve, minden tippet örömmel fogadok. A Plex-hez sem ragaszkodom, csak azért maradtam nála, mert azt minden, már meglévő eszközre fel tudtam rakni, és összességében user friendly-nek gondolom.
Gondolkodtam még egy külön médialejátszón is, amire USB-vel ráköthetném a meglévő vinyót, és akkor meg van oldva a probléma, de abból sem találtam sokkal olcsóbbat, amiről jót is írtak volna, az a 20-30k Ft különbség pedig nekem beleférne, ha cserébe online hozzáférnék a dolgaimhoz. De ha van erre is tipp, ne kíméljetek.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Alex91
félisten
A ds218+ is eleg, bar a plex es/vagy synology forumon rakerdeznek, hogy hogyan kell beallitani, hogy ne akarjon a plex transcodolni, hanem nyomja ki eredetiben.
Kulon lejatszonak AppleTV, de szerintem erre most nem fogsz kolteni...
-
gekkoXT
senior tag
Ha a tv-n plex app fut nem kell az erős cpu nas, mert nem kell átkódolni. A nas leírásokban a plex szerver támogatás és egyéb infók erről akkor érdekesek, ha béna véglejátszóval akarnál megjeleníteni tartalmakat, vagy maga a média szerver sztrímelné a filmet. ilyenkor átkódolja a nas proci plex szerver az adott anyagot. Ehhez kell az erősebb nas proci. Nálam pc-n fut a plex és a samsung tévén a plex app direktben lejátssza róla, itt kvázi egy szerver a plex a pc-n ami megosztja a tartalmat, plusz a metaadatokat legyűjti, de nincs más köze a konkrét lejátszáshoz.
-
ooze
újonc
válasz Alex91 #23435 üzenetére
Nagyon nem lőttél mellé egyébként, mert barátkoztam az Apple TV-vel Eredetileg 218+-t akartam, de sokkal jobbra mérték a prociját a 718+-nak, konkrétan majdnem 2x annyit ment a benchmarkon, és úgy voltam vele, hogy akkor már annyival nem drágább az erősebb NAS, hogy a kisebbet válasszam.
"Ha a tv-n plex app fut nem kell az erős cpu nas, mert nem kell átkódolni. A nas leírásokban a plex szerver támogatás és egyéb infók erről akkor érdekesek, ha béna véglejátszóval akarnál megjeleníteni tartalmakat, vagy maga a média szerver sztrímelné a filmet. ilyenkor átkódolja a nas proci plex szerver az adott anyagot. Ehhez kell az erősebb nas proci. Nálam pc-n fut a plex és a samsung tévén a plex app direktben lejátssza róla, itt kvázi egy szerver a plex a pc-n ami megosztja a tartalmat, plusz a metaadatokat legyűjti, de nincs más köze a konkrét lejátszáshoz."
Értem, köszi. Akkor mit tudok tenni a pocsék képminőség ellen? Mint írtam, a szerveren beállítottam a gigaminőséget mindenhol a plexben, ahol találtam erre opciót, de hiába állítottam át mindent, a 1080p filmet egy jobban sikerült SD youtube videó szintjén jeleníti meg. Hozzáférésileg gyors, stabil, de a képminőség mérföldekre van a HD-től.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Sziasztok!
Ha egy nagyon olcsó, gigabites NAS-t keresek használtan, akkor milyen típusok felé induljak? Sok eladó van mindegyik hirdetési oldalon de még sosem volt NAS-om, így nem is értek hozzá egyenlőre. Torrentezésre kellene, egy darab 1 Terrás HDD-m van amit szeretnék beletenni. A cél az lenne, hogy amit leszedek azt vissza is osszam róla, illetve a leszedett tartalmat megnézhessem róla a Dune-el. Köszi a válaszokat előre is!
-
Alex91
félisten
válasz kokokka #23442 üzenetére
Nem az a gond, hanem ami,olcso az erre lassu,lesz, nem fogod tudni kihajtani a neted sebesseget! Megvezsel valamimxart, aztan majd jossz panaszkodni, hogy lassu amtorrent .
-
gekkoXT
senior tag
Hú mennyi eladó nas lesz, amikor nálunk is elkezdik rendszer szinten jogilag tiltani a torrentet. Félelmetes, hogy 10-ből 8 ember torrent miatt akar nas-t venni. Minek gyűjtögetni ilyen mennyiségű letöltött anyagot, ha bármikor elérheted újra azokat? Vagy minden ilyen háztartásban VHS kazetta gyűjtemény, majd DVD fal volt a családi nagylexikon sorozat helyén?
-
itldj
aktív tag
válasz gekkoXT #23445 üzenetére
Majd ha lesz olyan streaming szolgáltatás, ahol a nézett sorozataim a külföldi adásba kerülés másnapján (vagy legalább azon a héten) felkerülnek, akkor van értelme arról beszélni, hogy mit kölcsönzök ki a virágboltból és mit nem.
Viszont ameddig a magyar netflixnek bolhafingnyi kínálata van, mert én innen nézem és nem egy kaktusz meg egy sivatagi kóró mellől a préri közepén, addig igenis megnézem az adásba kerülés hetén az aktuális Suits / Supernatural / Stranger Things / akármi epizódot, ott és úgy ahogy erre lehetőségem van.
És abszolút semmi igényem nincs se a 99%-ban ótvar magyar szinronra, se a feliratozásra, inkább közelítené egymást legalább mennyiségben a két régió kínálata.(Mindemellett épp van netflix előfizetésem is, mert többre tartom havi 10€ -ért mint kábelszolgátatók haonló havi árazású adunk 150 csatorát amiből egy sem nézhető kínálatát)
-
nimfas
addikt
Sziasztok,
ERRE esetleg más alternatíva a Synology helyett hasonló árfekvésben?Előre is köszönöm!
Üdv. -
Multibit
nagyúr
válasz kokokka #23444 üzenetére
Ugyanazoktól a dolgoktól függ, mint a PC-k esetén. Ugyanis - bármilyen furcsa - a NAS is egy számítógép. Gyenge CPU, kevés memória lassú torrentezést eredményez. Ha megnézed, az olcsó NAS-ok gyenge hardverrel rendelkeznek. Nincsenek csodák.
A wifi-t meg felejtsd el torrentezéshez! Persze, ha mazochista hajlamaid vannak, akkor hajrá... -
FrezeR
senior tag
válasz gekkoXT #23445 üzenetére
Már ne haragudj, de azokra nem gondolsz akiknek mondjuk nincs szuper internetsebessége (van ilyen nem kevés) és bizony több időbe kerül letölteni mondjuk egy sorozatot, vagy nagyobb filmet. Mert ha hazaérsz a munkából vagy bárhonnan és meg akarod gyorsan nézni újra a kedvenc filmedet, vagy sorozatod pár részét, akkor jó ha rögtön elérhető és nem kell még eltölteni x időt a letöltéssel. Itt nyilván olyan tartalmakra gondolok, amit itthon nem kapni, vagy amit még nem vett meg boltban az illető, mert mondjuk vár egy jó akcióra (legyen az játék, vagy film). Ilyenkor bizony nem rossz az ha megvan azonnal elérhető módon.
A másik meg, ha ne adj isten azok a nagyeszűek megszavaznák a torrentezés jogi tiltását, akkor szintén jól jön ha van már egy gyűjtemény amihez később nyúlhatsz. (megfelelő alternatíva hiányában).
Egyébként meg senkinek semmi köze ahhoz, hogy más mire használja az eszközét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs