Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10401) kleinguru válasza Tonyk (#10400) üzenetére


kleinguru
addikt

Nem tudom, hogyan mérted, mekkora és mennyi file-ról van szó, de az mér nem kevés:R
Ellenben még mindig lehetne több:K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#10402) kabar válasza Tonyk (#10397) üzenetére


kabar
senior tag

Én is emiatt ragadtam billentyűzetet, bár tudom, hogy a másik oldalon focizunk. Viszont azt én is beláttam, hogy nagy ez az árkülönbség olyan embereknek, akik a különbözetből akár mobilvinyót, médialejátszót, bármi mást is vehetnének. Az is viszont igaz, hogyha az a DS213 még megvan, az igencsak jó üzlet lenne. Mivel nem J-s, rendesen elkenné a többi száját (NSA325, DS213J).

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10403) Tonyk válasza kleinguru (#10401) üzenetére


Tonyk
veterán

Mértem NFS és SMB alatt is (valahol itt meg is vannak a screenshootok, de nincs kedvem megkeresni). NFS alatt valamivel lassabb volt. (több gigás fájl). Lehetne több is igen, bár nem tudom mire. Nálam a NAS állandóan megy, így ha a 10-20 giga másolása 1 perccel tovább tart, nem oszt nem szoroz.
Nyilván ahol, egyszerre több gépről is mozgatnak rá/róla adatot a synology előnyben van, otthon ez viszonylag ritka. Fogyasztása is remek. 1 HDD-vel mértem, terheletlen állapotban ha jól emléxem 13W, írvás közben 18W volt. A jelenlegi 2 HDD-vel (Toshiba ACA200 2TB, WD RED 3TB) nem mértem még, de a fentik alapján olyan 23-25W lehet. Egyszerre 3 tv-t vihogva kiszolgál DLNA-n 1080-as mkv-val, úgy hogy közben megy a torrent is full sávszélességen (2,5Mbyte/sec).
Mindezt 23E forintért... Csak, hogy aki ide keveredik, annak legyen már mihez hasonlítani ezt is.

Tök jó a Synology, csak a simán elképzelhető, hogy sokaknak áll benne a zseton, valamint felesleges, kihasználatlan teljesítmény, (de e-penis növelésre kiváló, mert hogy Synology. --> Senki ne vegye magára!!!!!). Aki be tudja lőni mire van szüksége, az válogathat, aki meg nem, annak ott a Syno, mellé nem lő vele, legfeljebb erősen túlbiztosított és áll benne a pénze.

De ezt már tényleg nagyon túlbeszéltük. :K

(#10402) kabar

"Az is viszont igaz, hogyha az a DS213 még megvan, az igencsak jó üzlet lenne. Mivel nem J-s, rendesen elkenné a többi száját (NSA325, DS213J)."

Na, ja, de a kérdés még mindig fenn áll: Szüksége van-e ekkora teljesítményre, vagy csak a vettem egy i5-öt (i7-et) netezni c. történet esete. Az ár viszont felettébb baráti.

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10404) kabar válasza kleinguru (#10401) üzenetére


kabar
senior tag

Azért, mert hivatalosan a 213j is 100/70MB/s-et tud dupla áron, amelyet nem valószínű, hogy egyszerű otthoni környezetben el tudsz érni, vagy akár meg tudsz közelíteni.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10405) muranyig válasza Patice (#10398) üzenetére


muranyig
tag

Köszi

(#10406) veze válasza Tonyk (#10403) üzenetére


veze
őstag

nekem is zyxel 325v2 van, és valóban a synology erősebb vas ( meg drágább) de ezt se talicskán kell azért tolni..sajna nem volt rá plussz 20-30ezrem hogy a másikat vegyem :U
otthoni 2-3 gépes hálózati környezetben egészen élhető ez is

(#10407) Dr.FantastiK válasza Tonyk (#10403) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

'' hogy sokaknak áll benne a zseton, valamint felesleges, kihasználatlan teljesítmény, (de e-penis növelésre kiváló, mert hogy Synology. --> ''

Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdezo igenyeit, akkor látnad hogy nem fog kihasználatlanul allni !

es Igen , ha valakinek van penze Synology-ra, BüN lenne mást venni. :K

miert probáljatok meg rábeszelni az Zyxel-t ?

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#10408) Tonyk válasza Dr.FantastiK (#10407) üzenetére


Tonyk
veterán

"Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdezo igenyeit, akkor látnad hogy nem fog kihasználatlanul allni!"

Kérlek jelöld meg melyek azok az általa megjelölt alkalmazások amik mindenképpen erőművet igényelnek! ;)

"mert a legfőbb szempontom, hogy a képek (gyerek, család, nyaralás, stb... meglegyenek sokáig, illetve eltudjam érni őket."
Mert ugye ezek nem ellenfelek még a belépő kategóriában sem.

"Torrent is menne rajta, az se akadozzon..."

Sávszélességről nem volt szó, mi az amit ki kéne hajtani.

"miert probáljatok meg rábeszelni az Zyxel-t ?"

Nem rábeszéljük, hanem beszélünk róla. Nem menő itt róla beszélni, mit "alternatíváról"?

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10409) Kroni1 válasza Tonyk (#10408) üzenetére


Kroni1
veterán

Egyetértek én is, a legtöbb átlag igényű usernek nem feltétlen szükséges egy Synology NAS. Én a WD MyCloudot a benne lévő 2TB-os (direkt Nasra optimalizált) RED HDD-vel annyiért vettem amennyi egy belépő szintű Syno lett volna HDD nélkül.

Lehet mondani, h vacakolós de én kifejezetten élveztem a telepítést, mert mindig fejlődik-tanul az ember. Az is igaz, hogy nem olyan profi a Cloud elérése mint egy Syno-é, de mégis imádom, mert bőven elég az én igényeimnek. Jelenleg ezeket viszi gond nélkül: Transmission, OwnCloud, SMB szerver, filmek streamelése, és Gbit LAN-on Read 70MBps, Write 60MBps filetransfer sebesség ami számomra több mint elegendő.

(#10410) Egon válasza kleinguru (#10401) üzenetére


Egon
nagyúr

Ennyit max. olvasásnál tud az a NAS (nekem is 320 van), írásnál ennél jóval lassabb (max. 60 MB/sec körül mozog). De a ph-s tesztet is meg lehet nézni a nagytesóról (NSA-325), ami egy picit erősebb hardverrel van szerelve, és ott sincsenek ilyen brutális értékek (no meg más netes tesztben sem).

Igen kevés NAS van, ami képes a gigabitet teljesen kihajtani, a Syno-k sem tudják (legalábbis az alap és közép kétlemezes kategóriában biztos hogy nem). Erre a célra leginkább mikroszerver javasolt. Ráadásul 100 MB/sec felett igen kevés vinyót lehet folyamatosan (pl. a lemez vége felé is) írni... :U

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10411) kabar válasza Tonyk (#10403) üzenetére


kabar
senior tag

Én itt csak arra gondoltam, hogyha van zsé 213j-re (55-56ropi) akkor én nem választanám 37-ért az NSA325-öt, hanem inkább a 213-at. Mert így megtakarít 6-7 ezret, és egy erősebb vasat kap cserébe. Gyorsabb hálózati sebesség, több párhuzamos torrent, és file műveletek. Értemén azt, hogy a letöltött, helyenként 60-70 rar-t össze is kell fűzni, kicsomagolni. Ezt vígan megcsinálja intézőből, és itt érezhető nagyon a nagyobb proci. Én synology fan vagyok de nem elvakult. Vannak annak is hibái. A nagyobb teljesítmény csapdája inkább az, és ez meggondolandó, hogy a 213j szerintem kevesebbet fogyaszt, ez hosszú távon megfontolandó. Ha nem kell az erőtöbblet, itt még meg lehet takarítani ezt-azt.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10412) gbors válasza Kroni1 (#10409) üzenetére


gbors
nagyúr

kicsit off, de nézzünk rá a dolog pszichológiai hátterére - egy átlagos ember rengeteg olyan dolgot vesz, aminél sokkal olcsóbban is lefedhetné a funkcionális igényeit. a többség mégsem 1500FT-os kínai cipőben jár, nem a 600 FT-os akciós párizsit eszi, és autóból sem kizárólag a suzuki és a dacia fogy. nem látom, hogy az otthoni IT-nek kivételnek kell lennie - ha a synology kellemesebb user-élményt nyújt, akkor sokan meg fogják venni, ahogy a Nike vagy Adidas cipőt is.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#10413) veze válasza Kroni1 (#10409) üzenetére


veze
őstag

Szerintem egész egyszerűen nem csak synology nasok léteznek, hanem más alternativák, más árakon is. Mindenkinek az a legjobb vétel, ami az igényeihez mértem a legkedvezőbb árú. és ez nem mindig a legerősebb és legjobb vas. ( és nem is mindig a legolcsóbb) Senkit nem kell rábeszélni a zyxelre ahogy a synologyra sem.
Hanem ahogy Tonyk is írta, beszélni kell róla. Mert így világosodhat meg a leendő vásárló hogy neki elegendő lehet e egy olcsobb vagy szüksége van e egyáltalán a drágább maximális képességeire. Azt azért meredek lenne kijelenteni hogy synology-n kivül a többi csak használhatatlan vasdarab és kínszenvedés otthon is, ha csak filmeket és képeket néz, elérhetőséget akar, meg biztonsági másoltatokat kopizik, meg néhány tucat torrentet futtatt az 50 megás netcsomagjával, stb, ahogy ezt az előttem szóló már felsorolta. Ahogy azt is túlzás lenne állítani, hogy egy kisvállalkozás tizenenyniannyi gépes hálózatához vegyen zyxel-t és ezen sporoljon a cég.
Csak fel kell tenni önmagában a kérdéseket az információk alapján, szükségem van ezekre, ki tudom használni, megér nekem ennyit, ki tudom fizetni, számít az ára is? Ha az utolsóra nem a válasz, a többi eleve irrelevans
Én mérlegeltem, mit kapok, mit várhatok el, mennyiért, és így nem is vagyok csalódott.

(#10414) Kroni1 válasza gbors (#10412) üzenetére


Kroni1
veterán

Egyet értünk, de hát mi már csak egy ilyen árérzékeny ország vagyunk.. Viszont én nem olyan különbséget látok a Syno és más NAS-ok közt mint a kínai és a Nike cipők között, inkább "csak" olyat mint mondjuk egy 5 személyes Passat és egy 7 személyes Merci terepjáró közt, de nyilván több passat tulaj szeretne mercit ha lenne rá, mint amennyi mercis passatot. :)

[ Szerkesztve ]

(#10415) Tamarel


Tamarel
senior tag

Sziasztok.

Androidos mobilról való elérésénél melyik gyártó alkalmazásai a legjobbak?

(#10416) kabar válasza Kroni1 (#10414) üzenetére


kabar
senior tag

Ez szép hasonlat volt.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10417) Tamarel válasza Tamarel (#10415) üzenetére


Tamarel
senior tag

Pontosabban: synology vagy qnap?

(#10418) Dr.FantastiK válasza gbors (#10412) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

igazad van, nagyon tetszik a dolgokra valo 'rálátásod '. ;)

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#10419) Dr.FantastiK válasza Tamarel (#10417) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

a qnap is ugyanott van árban ! nem ?

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#10420) Tamarel válasza Dr.FantastiK (#10419) üzenetére


Tamarel
senior tag

Kb, de melyiknek jobb az androidos alkalmazása? Melyiknél nem kell a gyártó szervere a kapcsolathoz pl?
Most pakolgatom fel, de nas hiányában nem jutok messzire.

[ Szerkesztve ]

(#10421) Elemental válasza gbors (#10412) üzenetére


Elemental
addikt

Erről van szó. Van akinek nem számít az ár érték arány. Ha csak az számítana, akkor nem fogyna a merci meg a bmw, és akkor nem beszéltünk a sportgépekről.
Én azért vettem synot, mert lehet, hogy ár érték arányban rosszabb ,mint egy zyxel, lehet, hogy annyival nem jobb, mint amennyivel drágább, de akkor is kényelmesebb. És szerencsére megengedhetem magamnak. Ezért nem szeretem itt azt olvasni, hogy "csak ezekre nem kell syno". Ha van rávaló, igenis meg kell venni a synot. Ültem sok autóban és egy merci után elég fapados egy toyota, pedig az sem rossz autó.

[ Szerkesztve ]

(#10422) Dr.FantastiK válasza Tamarel (#10420) üzenetére


Dr.FantastiK
őstag

gyarto szervere ?

azzal csak jol jarsz, mert lessz egy ingyenes DDNS-ed pl. a Syno eseteben. tuti kiraly a mobil app.
a Qnap-ot nemtudom, de biztosan az sem rossz..

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#10423) Tamarel válasza Dr.FantastiK (#10422) üzenetére


Tamarel
senior tag

Kb hasonlóak a mobil alkalmazások, mind tud direktben és gyártón keresztül kapcsolódni. Nem csak ddns-t nyersz (amiből van ingyenes), mert ha a telefon és a nas is router mögött van akkor egy szerveren megy át az adat amitől se gyorsabb se biztonságosabb nem lesz.
Qnapnál több a beállítási lehetőség, viszont nincs külön progi filmnézésre.

Lenne még egy kérdésem: kétlemezesnél elég a fél giga ram vagy kell majd az egy?

[ Szerkesztve ]

(#10424) Multibit válasza Tamarel (#10423) üzenetére


Multibit
veterán

kétlemezesnél elég a fél giga ram vagy kell majd az egy?
A "szokásos" felhasználást feltételezve elég. Ha azonban fut majd nálad olyan alkalmazás, ami nagyobb étvágyú, akkor kevés lehet (nálam pl. az 1 GB is kevés lesz). Tíz emberből kilencnél elég.

(#10425) Celtis válasza muranyig (#10388) üzenetére


Celtis
veterán

Van kettő samsung 1TB-os hdd-m, ezeket tenném bele tükrözve, mert a legfőbb szempontom, hogy a képek (gyerek, család, nyaralás, stb... meglegyenek sokáig,

Szerintem erre a backup a megoldás és nem a tükrözés.

(#10426) MaCS_70 válasza Celtis (#10425) üzenetére


MaCS_70
félisten

Azért a kettő együtt sem árt -- minél több másolat, annál nagyobb biztonság. Könnyen lehet, hogy a felvetés is arról szól, hogy eleve egy tükrözött lemezes NAS lenne maga a backup.
Szerintem egyébként a tükrözés is kvázi egy backup, csak éppen mind logikailag, mind fizikailag nagyon közel vannak a másolatok.

Üdv: MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10427) Jackie_Chan


Jackie_Chan
senior tag

Üdv!

NAS vásárlás előtt állok.
Mindenképpen Synology-t vennék,de azon belűl nem tudom melyik is lenne a nekem megfelelő,ebben kérnék segitséget.
Amire használnám:
-távolról (nem az adott ingatlanban hanem interneten keresztűl)elérni a rajta lévő képeket,családi videókat,install cuccokat,zenéket.
-Média playerrel (Dune HD DUO) lejátszani a rajta lévő mkvkat BD isokat.
-Illetve nem tudom milyen lehetőségek lennének-mert sosem használtam ilyet- Iphone-al,ipaddel.

Előre is köszönöm a segitséget.

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10428) cdl válasza Jackie_Chan (#10427) üzenetére


cdl
senior tag

Szia.
Én egy 112j-t hasznalok ilyesmire.
+ még fut rajta torrent is.
Persze ha van rá keret, a 213j jobb lenne.
Ipadhoz mindenképpen vedd meg a SynoDS appot, megéri.

(#10429) Jackie_Chan válasza cdl (#10428) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

DS214-et néztem ki! Gondolom az is megfelelne a célnak!?

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10430) jacekLFS


jacekLFS
tag

Sziasztok

A segítségetekre lenne szükségem, NAS vásárlás előtt állok.

Kritériumok:
-minimum 2db winyó férjen bele
-letöltésnél bírja a 15-20mb/s p2p-t (gondolom ha letölteni tud ennyivel, akkor fel is)
- kezeljen 2x3, vagy 2x4tb-s winyót (ez még kérdéses melyik lesz)

Szerintem a kritériumok itt meg is álltak. Otthoni letöltőközpontnak lenne illetve 3db smart tv-t kellene kiszolgálnia.

ZYXEL NSA325 v2 ezzel szemezgetek nagyon, természetesen ha van jobb ötlet tipp, azt szívesen várnám.

Válaszotokat várom és előre is köszönöm. :R

Üdv

Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)

(#10431) Tamarel válasza Jackie_Chan (#10429) üzenetére


Tamarel
senior tag

Én is ez a kettő között gondolkodom (213j és 214), bár szerintem az usb3 és a +1 procimag nem éri meg a +30%os felárat.

(#10432) cdl válasza Jackie_Chan (#10429) üzenetére


cdl
senior tag

Tökeletesen.

(#10433) Jackie_Chan válasza cdl (#10432) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

Már csak az üzembe helyezéssel lesz gond.
Esetleg pár oldalt tud(sz)tok ajánlani ahol le van irva mit hogyan?(Lehetőleg HUN-t)

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10434) Egon válasza jacekLFS (#10430) üzenetére


Egon
nagyúr

Amennyiben a 15-20 mb/s megabit akar lenni (és nem megabájt), úgy tökéletes választás (annyit tudni kell, hogy Transmission torrentklienset kell rá telepíteni, a gyári kliens nem túl jó).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#10435) cdl válasza Jackie_Chan (#10433) üzenetére


cdl
senior tag

Nem lesz gond, elég egyszerü.
Sok info van fent Magyar oldalakon, ha rákeresel, találni fogsz.
A használati utasítása is elég részletes.
De ezen a fórumon is fent van a legtöbb dolog:

http://prohardver.hu/tema/synology_nas_a_nem_hivatalos_forum/friss.html

Ha elakadsz, ott kérdezhetsz.

(#10436) kabar válasza Jackie_Chan (#10433) üzenetére


kabar
senior tag

Én azért egy kis időt megint csak az igényfelméréssel töltenék. A DS214 lehet hogy erősebb procival és gyorsabb RAM-mal van megáldva, de kihasználod-e. Az alapjárati fogyasztása a 213-nak kb fele mint a 214-nek. Ha folyamatosan mennek a fel, meg a letöltések, akkor persze lényegtelen, de ha nem így van, hanem pihenhet is a NAS akkor nagyon nem mindegy mennyit fogyaszt az a gép. A 20 ropis árkülönbségből két év alatt negyven lesz az árammal együtt. Szóval ha nincs szükséged az erősebb vasra, akkor én nem venném. De ha van, és van rá keret is, akkor meg nem kérdés. Viszont akkor már meggondolnám, ha mobil eszközökkel akarsz filmeket nézni rajta akkor meg a a playt még egyszer annyival drágábban, de a vas is jóval erősebb. Nagy király az a transzkódolás...

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10437) kabar válasza cdl (#10435) üzenetére


kabar
senior tag

Szánjon rá időt először is, mert nem lesz rövid. Különösen a nagyobb vinyók esetén.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10438) Jackie_Chan válasza kabar (#10436) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

Filmeket csak is a HD DUNE DUO-n néznék.Semmi máson.Akkor is megérné a play??

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10439) cdl válasza Jackie_Chan (#10438) üzenetére


cdl
senior tag

Nincs rá szükséged.
A 213j is elég lenne.
Ha nincs még merevlemez hozzá, WD red az ajánlott.

(#10440) Elemental válasza cdl (#10439) üzenetére


Elemental
addikt

Nekem 212j van, ami gyengébb, mint a 213j. Három mediaplayert (wd tv live) szolgál ki, ebből kettőt sokszor egy időben.
Erősebb vasra akkor lenne szükséged, ha feltelepítenél valamilyen médiaszervert, vagy video stationt, ami egy mediaplayerhez szükségtelen.

(#10441) jacekLFS válasza Egon (#10434) üzenetére


jacekLFS
tag

15-20megabajt ra gondoltam (240mbps netem van ebből speedtesten 230-238 at meg is kapok átlagosan.) Asztali gépen 26-29mbajt al tudok letölteni.

Ha már kaptál egy privát üzenetet, illik rá válaszolni, pénzbe az még nem kerül!(inteligencia viszont szükséges hozzá)

(#10442) kabar válasza Jackie_Chan (#10438) üzenetére


kabar
senior tag

Ha médialejátszón nézed még a sokkal gyengébb is elég lenne. Én azt kérdeztem/gondoltam, hogyha mobil eszközökön (Tab, Telefon, stb) akkor a transzkódolás nagy király, met a nagyfelbontású filmjeidet lehet sasolni a kis mobil eszközökön. De ha nincsen ilyen igény sem, akkor gyengébb cucc is elég. Most pl pont egy NSA 325 van nálam hibajavításon, és vígan megy mindegyik médialejátszóról a lejátszás és majd fele a DS213J-nek ami 20-al olcsóbb a DS214-nél. Pont ezt mondom. Mérd fel az igényeket.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10443) Tonyk válasza jacekLFS (#10441) üzenetére


Tonyk
veterán

15-20MB/s -ot nem fog kihajtani a NSA325. Az asztali gépen mérést routerrel vagy router nélkül csináltad?

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#10444) Jackie_Chan válasza kabar (#10442) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

Köszi a választ.
Még egy kérdésem lenne.
HA pl. a NAS-ról(Digi 80/25) töltenék le 1 nagyobb file-t(4gb vagy több) akkor máshonnan(ahol upc- 120 mb-es net van) fogom tudni tölteni annyival amennyi a Digi feltöltési sebessége (25)?

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10445) Patice válasza Jackie_Chan (#10444) üzenetére


Patice
nagyúr

:K Ha bírja a NAS...és stabilan tudja ezt a feltöltést a hálózat.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10446) Jackie_Chan válasza Patice (#10445) üzenetére


Jackie_Chan
senior tag

A hálózat az tudja stabilan az tuti. A Synology NAS meg remélem tudni fogja ha megveszem. :)

[ Szerkesztve ]

"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

(#10447) Patice válasza Jackie_Chan (#10446) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem tudni fogja.

DS213-mal nekem hozta a feltöltési sebességemet max.-on szinte..

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10448) ZooLee válasza MaCS_70 (#10426) üzenetére


ZooLee
őstag

(#10426) MaCS_70: Könnyen lehet, hogy a felvetés is arról szól, hogy eleve egy tükrözött lemezes NAS lenne maga a backup.
Szerintem egyébként a tükrözés is kvázi egy backup, csak éppen mind logikailag, mind fizikailag nagyon közel vannak a másolatok.

Szerintem viszont pont a fentiek miatt, illetve, hogy galvanikusan nincsenek leválasztva (hej,de csúnyán hangzik ez itt) semmiképpen nem szabad backupnak tekinteni, csak és kizárólag vinyóhiba elleni gyors áthidalásnak! A rendes backupot (lemásolod az irodai adatokat és bezárod a mackóba otthon) semmi nem helyettesíti!

(#10430) jacekLFS: A segítségetekre lenne szükségem, NAS vásárlás előtt állok.

A letöltési sebességgel kapcsolatban már írtak mások, én inkább ezzel kapcsolatban írnék pár szót:

-minimum 2db winyó férjen bele

Ezt jól gondold át, mert szoftvert még lehet buherálni, de vinyóhelyet nem. Ha teleszalad a HDD (márpedig az általad tárolni szándékozott adatokkal ez könnyen előfordul :) ) akkor meg vagy lőve, lehet keresni a nagyobb kapacitású vinyót, ami bizonyos méret felett sokkal drágább lesz. Ráadásul én nem hajtanám fölöslegesen a nagy vinyót folyamatosan a letöltéssel, hanem egy külön lemezen lenne a letöltés, és külön lemezen az adattárolás. Ha egy több lemezes NAS-t (gyárit vagy építettet) használsz, akkor ezek megoldhatók.
Ezt csak azért írom, mert én is végigjártam az egylemezes, kétlemezes és végül az épített NAS utat, sok-sok pénzt elköltve. Persze nem akarok okoskodni más helyett, csak leírtam a tapasztalataimat.

[ Szerkesztve ]

(#10449) kabar válasza Jackie_Chan (#10444) üzenetére


kabar
senior tag

Nálam a DS213+ teszi a dolgát, olyan 1,2-1,5MB/s-el tölt felfelé (olyan 200 torrent), és ha van valami letöltés, akkor tud (file-tól függően) olyan 8-12MB/s-el letölteni. A prociterhelés nem szokott 50-60% felett lenni ekkor sem. Amikor nagy a letöltési sebesség akkor én azt vettem észre, hogy a feltöltés lemegy olyan 8-900KB/s környékére, de ez nem biztos, hogy a NAS hibája, mivel azon nem mutatkoznak a túlterhelés jelei ekkor sem.
Most nézem, te nem is biztos, hogy torrentről beszélsz? Ez afféle VPN-ben való gondolkodás, FTP, vagy valami ilyenre próbál meg utalni?

[ Szerkesztve ]

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10450) kabar válasza ZooLee (#10448) üzenetére


kabar
senior tag

Ez is nagyon igaz. Én is azt mondanám, ha több lemez kell mint kettő, erősen meg kell gondolni akár a microserver dolgot is, annak ellenére, hogy nagyon megugrottak az áraik, ahogyan én látom. De egy négy lemezes NAS is már elég drága tud lenni. Bár amikor ezeket írom látok egy irreálisan olcsó DS413J-t is. Azért, ha új szerintem nem pénz a 64 ropi. Annyiért nem építesz servert. De az is igaz, hogy annak a hardevere viszont erősebb lesz, mint a NAS-é.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.