Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10801) FefeeX válasza ivanyii (#10797) üzenetére


FefeeX
veterán

NSA-320 boldog tulajdonosa vagyok
Kollegámnak Dlink D202 vagy hasonló nevű "csodája" van, ami még olcsóbb is volt, de a beállítása gyötrelmes és brutál lassú a NAS, ráadásul nehezebb hozzá használható csináldmagad guide-ot találni, míg a Zyxelhez itt PH-n két cikk is van (transmission ráadásul már enélkül is elérhető)
Szolgáltatások terén (és beállítás egyszerűség is) nem tud versenyezni a Synology-val, de adott ár/érték arányban szerintem a Zyxel a győztes...

Azért ha nem csak otthonról akarod kezelni, nem árt, ha értesz a router portforwardoláshoz... (ez mondjuk mindegyiknél fennáll...)

(#10802) TigerCat válasza ivanyii (#10800) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Lassú. De nagyon...
Ha teheted, inkább gyűjtögess és vegyél egy jobbat, mert kitéped a hajad, ha elkezded használni.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#10803) Integra válasza Anathema67 (#10790) üzenetére


Integra
titán

köszi a tippeket :)
agyaltam meg beszélgettem hosszasan sokat élőben is emberekkel és a gyakorlati oldalról közelítettünk meg mindent, napi feladatokat, használati lehetőségeket, elmondtam, hogy konkrétan miket, hogyan gondolok csinálni vele munka és multimédia, szórakozás területeken és úgy tűnik, hogy hajlok a qnap felé, mert az új 4.0 oprendszerével out of the box megcsinál nekem mindent, amire szükségem van és időtállnak tűnik nagyon a supoortjával. még a linuxos szakik is elismerően bólintottak a lehetőségekre, az átfogó beállítási lehetőségekre és a kezelő felületére. kicsit drágább lesz, de következő 5-8 évre bőven elég lesz.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10804) TigerCat válasza Integra (#10803) üzenetére


TigerCat
nagyúr

A QNAP bitang jó cucc. Munkatársam egy 5 lemezes pro gépet nyüstöl két éve és hiba nélkül teszi amit kell. Nagyon gyors, nagyon jó szolgáltatásai vannak, nagyon ajánlott. Sajnos ennyit én nem tudtam rászánni, de a cégnél a következő lépés 1-2 év múlva biztosan egy ilyen lesz.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#10805) prime_adam


prime_adam
aktív tag

Helló!

Egyelőre csak általánosságban tudok beszélni, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre. Egy olyan gépre lenne szükség, ami mind otthoni, mind kisvállalati szinten megállná a helyét. Tehát film/zene streameléstől kezdve a napi mentéseken (köztük fontos adatokkal) át tartalomszinkronizáció, torrent. Kisvállalathoz meg majd kiderül milyen funkciók kellenek pontosan a jövőben. Esetleg ip kamera rendszer is kapcsolódna hozzá.

Csak ahogy néztem egy ilyen nas (lehetőleg Synology) nagyon nem olcsó. Persze erre számítottam, de kiszámoltam h egy jó kis pc-t már 20-50k-val olcsóbban ki tudok hozni (kis házzal, passzív hűtésekkel). Tisztában vagyok azzal is, hogy egy nas paramétereit nem lehet összevetni egy pc paramétereivel. De egyelőre nem vagyok meggyőzve, hogy a felár megéri-e a kényelmességet, vagy a picivel kisebb fogyasztást. Ti melyiket választanátok ebben az esetben?

(#10806) tomic


tomic
addikt

Sziasztok!

Egy NAS beszerzését tervezem,de nem tudom milyet érdemes ezekből beszerezni.Soha sem volt dolgom ilyen kütyüvel.
A felhasználási célom annyi lenne,hogy felváltsa a meglévő pc-m a torrentezés alól,és,hogy ne kelljen a letöltött filmet egy külső vinyóra átmásolgatnom, utána azzal a média player-hez rohangásznom,dugdosnom.Majd a pc-t napokig járatnom a torrent miatt.
Remélem jó helyen járok,és ez az az eszköz amit keresek.
A lejátszóm egy Popi-400 ha ez számít most.
Tehát halk,csendes,gyors,keveset fogyasztó készüléket keresek,ami megbirkózik kb 50 torrentel,úgy 2TB mérettel.
Még valamit nem tudok,hogy esetleg telefonról(android) el lehet-e érni a nas-t, és tudok-e rá újabb torrentet letöltetni?
Nasról egyébként,hogy történik a filmek,zenék továbbítása a lejátszó felé?

Ha egy két ajánlott típust tudnátok ajánlani amikből kiindulhatok annak nagyon örülnék.Használttól sem riadok el.
Köszönöm

(#10807) Elemental válasza tomic (#10806) üzenetére


Elemental
addikt

Hány lemezes kell?
Ha 2 lemezes, akkor synology 213j 60k körül, vagy zyxel 325 v2 30 körül.

Amiket írtál az alapján neked nas kell, jó helyen jársz :)
A nast rádugod a routerre, és az összes routerre csatlakoztatott eszköz használhatja a nas tartalmát.
Telóról lehet őket vezérelni.

(#10808) tomic válasza Elemental (#10807) üzenetére


tomic
addikt

Közben olvasgattam a topicot,és a másodikról nem írtak rossz véleményt.A Zyxel ára szimpatikusabb,drágábbra nem is gondoltam.Megnézem mennyiért lehet hozzá jutni ebay-en. De ezekbe ugye kell vennem még vinyót is?
Az összeköttetés az lan kábelen keresztül vagy wifin megy?
Ugye adva van a routerem,amibe eddig a lejátszóm és a pc van csatlakoztatva. A tv az wifin. Bár azt nem használom semmire sem. Viszont a filmek lejátszása is ezen keresztül megy,vagy a lan kábelen vagy a wifin.Jól gondolom? Nem fognak pl a BD50 méretű filmek akadozni nekem lejátszás közben?
Telefonról ha nem vagyok otthon wifi közelében akkor is tudok új letöltést indítani,vagy az nem megy?
Bonyolult ennek a beüzemelése?
A szomszédok ellen hogy védem magam? Ugyan úgy a routerem jelszavával?
Hogy hány lemezes kell az jó kérdés. Melyik miért jó?
Bocsi a kérdésekért de most tanulom.

[ Szerkesztve ]

(#10809) enginev3.0 válasza tomic (#10808) üzenetére


enginev3.0
félisten

Kell bele HDD-t venni

Lan kábel kell hozzá

Nekem a HD filmek akadoztak, de nagyobb pufferméretet adtam neki (kb 30 másodpercet), elindulás pár másodperccel tovább tartott, de aztán egyszer sem akadt meg egy film sem, bár nálam csak 100mbiten megy minden eszköz a router miatt

Tudsz letölteni bárhonnan, csak be kell állítani egy fix ip címet a nasnak routerben és dns címet regisztrálni, aztán eléred bárhonnan

Szomszédok nem érik el ha nem egy hálózaton (routeren) vannak veled

Legtöbb embernek elég az egy lemezes, 2TB HDD-vel Full HD filmekkel és sorozatokkal jól elvan az ember
Nekem 160torrent futott, mind seedre kész, 10-20 seedelt, a többi várta a peereket, letölteni mindig 1-1 torrentet szoktam, este betettem letölteni reggelre mindig lent volt minden, és volt hogy 100GB már fel is volt seedelve (50/25mbit net)

Transmissiont be kell majd állítanod, de Zyxelnél azt hiszem pofon egyszerű lesz, csak két kattintás, és akkor korlátlan torrent futhat, az alap letöltők általában 10-20 torrentet engednek a NAS-ban, ezért Transmissionozik mindenki. Transmissiont eléred webes vagy gui felületből, és van androidra is programja

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#10810) Multibit válasza enginev3.0 (#10809) üzenetére


Multibit
veterán

Nekem a HD filmek akadoztak, de nagyobb pufferméretet adtam neki (kb 30 másodpercet)
Milyen NAS-ról van szó? Csodálkozom, hogy ilyen trükközésre van szükség nálad. Még egy 100 Mbit/s sebességű hálózatban is akadásmentesen kell mennie a BD50 filmeknek! Esetleg wifi-n filmezel? Mert dróttal nem lehet akadás.

(#10811) Elemental válasza tomic (#10808) üzenetére


Elemental
addikt

A két lemezes azért jó, mert 2 lemezt rakhatsz bele :) Lehet egy lemezzel is használni, és ha betelik, akkor egyszerűbb a bővítés.

A szomszédok ellen a router beállításai védenek.

(#10812) tomic válasza enginev3.0 (#10809) üzenetére


tomic
addikt

De neked milyen NAS-d van? A fent említett Zyxem is akadás veszélyes?
Amúgy szimpatikus az egész elérési lehetőség. De a lejátszón nagyon fontos hogy ne akadjon a film,különben semmit nem ér akkor nekem az egész.
A routerem egy TP-link 1043nd. Ez megfelelő?
Felhasználási módunk a torrentezéssel kapcsolatosan úgy látom megegyezik. Annak örülök,hogy azt gond nélkül tudja(ák) amire használnám.
Annyit kérdeznék még,hogy ha pl van a lakásban egy laptop és azon szeretne valaki pl filmet nézni akkor azt is Lan-on kell csatlakoztatni vagy esetleg megy wifiről is?
Beállítással kapcsolatosan majd biztos jövök segítségért.

(#10813) Multibit válasza tomic (#10812) üzenetére


Multibit
veterán

A csatlakozáshoz mindenképpen kábelt javasolok! Mediaplayerhez és számítógéphez is. Ebben az esetben nincs akadás filmlejátszáskor. Megpróbálkozhatsz wifi-vel is, de ilyenkor nagy szerencse kell hozzá, hogy mindig akadásmentes legyen a lejátszás. Függ a környezettől és a lejátszandó filmek bitrátájától is. Milyen az 1043-asod? V1 vagy V2?

[ Szerkesztve ]

(#10814) tomic válasza Multibit (#10813) üzenetére


tomic
addikt

Okés értem. Amúgy laptopon max dvd minőségű filmek mennének.Gondolom az nem akadály.
Ez a lejátszás dolog a NAS-tól is függ vagy a Routertől?
Verzio az 1.8 Más adatot nem látok rajta.
Nem most vettem kb 3 éve.

noklika Ez evidens. De én esetleg egy Raid kötetes tárolásra gondoltam,hogy annak van-e nálam jelentősége. De szerintem nincs.

Idő közben találtam egy Zyxel 325 V2 2db 1TB vinyóval eladót. KB 1 hónapos és 27ezerért ideadja.Ennyit megér nem?

[ Szerkesztve ]

(#10815) enginev3.0 válasza tomic (#10812) üzenetére


enginev3.0
félisten

Zyx NSA310
De holnap jön a D-Link 320L

Nálam a kábelek sem az igaziak amikkel az itthoni hálózat meg van osztva, tehát nem tudom ez mennyit befolyásol, bár nem hiszem hogy rettentő sokat, igazából sosem tudtam, hogy miért akadt a film mikor akadt, utolsó időszakban jött elő a dolog, tettem fel minidlna-t és úgy játszottam a filmeket, windows media playerrel, aztán elkezdett akadozni, majd rájöttem erre a trükkre, hogy több puffert adok és nem volt semmi gond onnantól.
Azt hozzáteszem, hogy én sosem indítottam újra a nast, csak ha áramszünet volt, vagy valamiért nagyon muszáj volt, volt amikor több hetet nonstop ment.
Telefonon is néztem filmet, ott viszont végképp nem ment a full hd, de a bdripet gond nélkül néztem wifin

A 310-en volt E-sata, a lejátszódon nincsen? Mondjuk nem tudom hogy azon keresztül lehet-e filmet lejátszani

(#10814) tomic @ Ilyen áron, 2Db 1TB-os HDD-vel valami nagyon fura...

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#10816) ivanyii válasza TigerCat (#10802) üzenetére


ivanyii
csendes tag

Köszi mindenkinek a segítő hozászolásokat.
Leszűrtem a konzekvenciákat és maradok a ZyXEL NSA-320S NÁL ,mindenki azt ajánlja megéri az a 4,5, ezer többletköltséget.Másik kérdés ami felmerült bennem az ,hogy sok helyen olvastam,hogy a nasok nem nagyon kezelik 100%-osan a green megnevezésű Hdd-ek. Ez minden Nasra igaz vagy csak bizonyos típusoknál van így?Illetve milyen hdd ajánlotok a nasba?A legjobb gondolom a Western Digital Red sorozat azon kívül.Nézegetem a hdd-ek és a wd Caviar Blue sorozta jó árban van illetve Seagate is szemezgetek.
Konkrétan ezekről lenne szó:

Toshiba 2TB 7200rpm SATA-600 64MB DT01ACA200
2TB WD 3.5" Caviar Green SATAIII 64MB
Seagate 2TB 7200RPM SATA-III
Nagyából mindenhol egyforma áron kapható max 1-2 ft a különbség.
Mit tudok még hdd szempontból ajánlani? :F

[ Szerkesztve ]

(#10817) Elemental válasza tomic (#10812) üzenetére


Elemental
addikt

Wifin nekem átmegy a laptopra az 1080p mkv is, de én egy helyiségben vagyok a routerrel, de ha van fal közben, a 720p sem lenne szerintem akadály.

(#10818) tomic válasza enginev3.0 (#10815) üzenetére


tomic
addikt

De van rajta. Majd megnézem,h megy-e rajta. De előbb érjen ide a Nas.
79 euro plusz posta az új ára itt. De ebbe ugye kell még a két merev lemez. A lemezekről ugye nincs infóm milyen állapotban vannak. De remélem minden ok. Több száz pozitív értékelése van az eladónak...remélem minden ok lesz mint eddig mindig. Kopp-kopp.

noklika Kíváncsi vagyok milyen lesz.

(#10819) enginev3.0 válasza tomic (#10818) üzenetére


enginev3.0
félisten

Megeshet, hogy jó áron adja
És ha ilyen értékelései vannak akkor nincs mitől félni

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#10820) Multibit válasza tomic (#10814) üzenetére


Multibit
veterán

Ez a lejátszás dolog a NAS-tól is függ vagy a Routertől?
A ZyXelek kellően gyorsak ehhez. Ahogy olvasgatom, bizonyos D-Link modellek botrányosan lassúak. Hacsak nem valami ősrégi routerről van szó, a router sem lehet szűk keresztmetszet. Persze mindez vezetékkel és user error kizárásával igaz.

Verzio az 1.8 Más adatot nem látok rajta.
Az 1043-as routered verzióját csak azért kérdeztem, mert ha mégis ragaszkodsz a wifi-hez, a V2-nek állítólag jobb a wifi-je (is). Mindenesetre több dolognak is össze kell jönnie ahhoz, hogy a wifi-s lejátszás állandóan akadásmentes legyen.

Ja, ha már van egy jó lejátszód (márpedig van), a DLNA-t felejtsd el :K Egyszerű TCP-NFS megosztást definiálj a NAS-on és mehet is a mozizás!

[ Szerkesztve ]

(#10821) ZetorGumi válasza tomic (#10814) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Mivel a ZyXel NAS, a Popi, és a 1043ND is képes gigabites hálózatot létrehozni, ezért a BD50 nem lesz akadály, ha a vezetékes hálózatot nézzük. WiFi-nél már persze másabb a helyzet, de ha WiFi-n csak DVD minőségű filmek fognak maximum menni, akkor ott sem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#10822) Multibit válasza ZetorGumi (#10821) üzenetére


Multibit
veterán

A BD50 100 Mbps-en sem akadály. Lásd 100 Mbps hálózati adapterrel szerelt mediaplayerek!

(#10823) Patice válasza tomic (#10806) üzenetére


Patice
nagyúr

Az igényeid alapján én mondtam volna első körben egy WD MyCloud-ot is, hogy akár az is elég lett volna, de ha minden rendben lesz a Zyxel-lel, akkor nem jártál rosszul. :K Ha nagyobb tárhely kell, akkor lesz lehetőséged a vinyók cseréjére.

A router szerintem nem lesz gond. Nekem is TP-Link 1043-as van és gond nélküli a kábeles fájlátvitel a gigabites portoknak köszönhetően.

A távoli elérés + torrent indítás sem lesz gond, csak a routerben kell pár port forward + DynDNS beállítás. A NAS-ra meg torrent kliens (ha esetleg nem lenne gyárilag rajta).

Belső hálón meg összelövöd a megosztásokat és királyság. Felcsatolod laposba is hálózati meghajtónak és mehet wifin is a móka.

DVD felbontás és 720p-s anyagok jó WiFi kapcsolattal gond nélküliek lesznek. 1080p meg beakdahat néha. Ha ez nem zavar, akkor akár az is menni fog. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10824) tomic


tomic
addikt

Köszönöm a tàjékoztatàst mindenkinek. Hétvégére remélem ideér a masinka. Akkor viszont kelleni fog egy kis segîtség a beàllîtàshoz is.

(#10825) krealon válasza ivanyii (#10816) üzenetére


krealon
veterán

"Másik kérdés ami felmerült bennem az ,hogy sok helyen olvastam,hogy a nasok nem nagyon kezelik 100%-osan a green megnevezésű Hdd-ek. "

A WD Green-ekkel az a baj, hogy altalaban tul agresszivan torekednek az energiatakarekossagra, ezert gyakran teszik parkolo allasba az olvasofejet, amit gyari adat szerint max 300 000-szer szabad vegrehajtani.

"Ez minden Nasra igaz vagy csak bizonyos típusoknál van így?"

Ez ennek a HDD-tipusnak a jellemzoje, nem a NAS-hoz kapcsolodo tunet.

"Illetve milyen hdd ajánlotok a nasba?"

Mindenkeppem lassu fordulatu (5400-5900 rpm) tipust, mert azok kevesbe melegednek es tartosabbak.

"Nézegetem a hdd-ek és a wd Caviar Blue sorozta jó árban van illetve Seagate is szemezgetek.
Konkrétan ezekről lenne szó:

Toshiba 2TB 7200rpm SATA-600 64MB DT01ACA200
2TB WD 3.5" Caviar Green SATAIII 64MB
Seagate 2TB 7200RPM SATA-III
Nagyából mindenhol egyforma áron kapható max 1-2 ft a különbség.
Mit tudok még hdd szempontból ajánlani?
"

7200-as fordulatu HDD-t csak akkor vegyel NAS-ba, ha nem szamit a villanyszamla es az sem baj, ha elvesznek az adatid.

(#10826) ivanyii válasza krealon (#10825) üzenetére


ivanyii
csendes tag

:R :R
Nagyon köszönöm a korrekt vállaszt.

(#10827) Integra válasza TigerCat (#10804) üzenetére


Integra
titán

valszeg ez lesz, behozom usa-ból, megoldom.

viszont ami a merevlemezeknél érdekes. az addig ok, hogy alapveően wd red 3tb lesz 5400rpm-es, de ugye érdemes lenne nem ugyanabból a szállítmányból ezeket megvenni. feltételezem, hogy ha kint bele veszem a 4 hdd-t, akkor úgyis egy helyről rakják bele, egy szállítás. vagy netán gondolnak ilyenre a forgalmazók? nem hiszem :)
vagy ne foglalkozzak ezzel a kérdéssel?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10828) Rengete


Rengete
aktív tag

Sziasztok!

Zyxel nsa 310-es tulaj vagyok már kb másfél éve. Maximálisan elégedett vagyok vele! MInden beállítást be tudtam rajta állítani amit csak lehet rajta. Teszi a dolgát szépen. Két dolog miatt szeretnék váltani. 1: USB 3. 2:a benne levő transmission max 6-7 megával tölt szemben a 32-vel amit ugye a upc-s 240-es netem a pc-- utorrenttel tud is. 325-re szeretnék váltani, esetleg v2-re, bár a nagyobb ventillátoron kívül nem tudom mivel tud többet a v1-től. Ha szóba jöhet valamennyivel drágábban is de jóval jobb NAS, nyitott lennék rá.

(#10829) krealon válasza Rengete (#10828) üzenetére


krealon
veterán

http://prohardver.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_4169-4169.html

Ha ki akarod tomni a 240 UPC-t, akkor ahhoz komoly vas kell. Leginkabb egy PC.

(#10830) veze válasza Rengete (#10828) üzenetére


veze
őstag

325v1-et lehet még egyaltalan kapni? általában v2 van ott is ahol lustakl voltak kijavitani a leírást.. érdemes ilyen helyen telefonon rákérdezni..
9-12 MB-ot irtak a v2-re itt korabban. de igaza van az előttem szólónak illetve az abban linkelt hozzászolásnak.. éjjel nappal tolva 6-9 MB is tetemes mennyiség tud lenni.
Ha meg valami hipp hopp nagyon kell mégis, rendkivüli esteben, amikor nincs idő kivárni még a nas-t se, arra az egy egy alkalomra meg beteheted a torrentet a gépen lévő utorrentbe, ami lekapja 32-vel a nas vinyojára, ahonnan aztan majd seedbe teheted és szépen ossza vissza ameddig a tracken érvényben lévő szabályok ezt igénylik

(#10831) ZetorGumi válasza Multibit (#10822) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Ez igaz, de ha például feljön egy olyan eset, hogy BD50 film + WiFi-n laptopon film + még esetleg a Transmission is töltöget, akkor kevés a 100Mbit sávszélje.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#10832) Multibit válasza ZetorGumi (#10831) üzenetére


Multibit
veterán

A korábbi routerem csak 100 Mbit/s portokkal bírt, mégis minden körülmények között akadásmentesen ment rajta keresztül a BD50 lejátszás NAS-ról, az öreg Dune Smart játékoson.

(#10833) ZetorGumi válasza Multibit (#10832) üzenetére


ZetorGumi
addikt

Nekem sikerült egyszer úgy megakasztani (1043ND router, laptop wifivel, meg smart TV ami akkor ment), hogy teljesen megakadt a filmlejátszás, ki is lépett a TV. Pedig csak Wifin másoltam rá maximum sebességgel, ment a Transmission, meg 1080-as filmet akartam nézni.
Habár lehet, hogy ez a hdd-t fogta már meg.

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#10834) FefeeX válasza veze (#10830) üzenetére


FefeeX
veterán

Én pl a feltöltést le is korlátoztam, mert már 60/6-os neten is 3 nap alatt elértem a feltöltés 300 gigát, amiért a UPC küldte a felszólítást... Nomost, lefelé szvsz töknyóc a sebesség, ezért is váltottam vissza a 120-ról megint 60ra; egyszerűen azért, hogy hamarabb áll a NASon a cucc otthon, míg én a munkában vagyok, tök felesleges plusz pénzt fizetni. De ahogy mondtad, ha meg azonnal kell, betolod a PC-n aztán csókolom (nekem mondjuk nem kell azonnal semmi, mert előre gondolkozom, különben sincs sok időm, plusz abból gazdálkodok ami van :) )

(#10835) Integra válasza FefeeX (#10834) üzenetére


Integra
titán

aha... szóval erre majd figyelni kell.. mert lefelé pár nap alatt lekaptam vagy 600-700 gb-ot, de nem kaptam levelet semmit sem.. :DDD tehát a lefelével tényleg nem foglalkoznak csak a felfelével?

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10836) Patice válasza Integra (#10835) üzenetére


Patice
nagyúr

Szolgáltató függő.

Csak ne árulnák "korlátlan" csomagnak... :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10837) Integra válasza Patice (#10836) üzenetére


Integra
titán

ugyanabban a 60/6-os upc csomagban vagyok, mint a kolléga :)
hazudik itt mindenki, a szolgáltatók meg legfőképp :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10838) Patice válasza Integra (#10837) üzenetére


Patice
nagyúr

Nézd meg az ÁSZF-et. Az aktuálisban benne kell lennie, hogy mennyi a "korlát", avagy a "hálózatot veszélyeztető túlzott használat" vagy valami frappáns megfogalmazással illetik. ÁSZF-ben 9-10-es pontban volt régen, amikor még UPC-nél voltam. Azóta lehet már más pontban fogod megtalálni. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10839) kabar válasza Patice (#10838) üzenetére


kabar
senior tag

Én úgy tudom, hogy egy pár hónap (azt hiszem három) átlagát nézik, és az nem léphet át egy limitet. Mert ugye korlátlan!!! De az ASZF-ben tényleg benne van.

"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“

(#10840) FefeeX válasza Integra (#10837) üzenetére


FefeeX
veterán

Úgy van, hogy bár tudomásom szerint az ÁSZF-ben továbbra is 300 giga "használat" vagy hasonló van, a lefelé ág nekem szerintem az elmúlt két évben sosem volt alatta (sőt gyakran 1TB felett van), de a upc-s címemre csak akkor kaptam figyelmeztetést fair use policy címmel, mikor túlhúztam a feltöltést 300 gigán egy hónapban. Akkor is úgy van, hogy 3 hónap átlag, ráadásul egymásutáni, ha minden igaz, amivel likvidálhatnak, viszont elvileg a 300 feltöltés felett arra a hónapra korlátoznak...

(#10841) Integra válasza FefeeX (#10840) üzenetére


Integra
titán

ok, köszi, ezt jó tudni, de feltételezem a nas-ban ezt a torrent kliensen is külön szabályozni tudom, vagy ha nem, másik forgalom figyelő alkalmazáson keresztül fogom majd regulázni a torrent kliens kimenő forgalmát :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10842) FefeeX válasza Integra (#10841) üzenetére


FefeeX
veterán

sebességet korlátoztam a NAS-ban a Transmission-ben, azóta nem megy 200 giga fölé :)

(#10843) Integra válasza FefeeX (#10842) üzenetére


Integra
titán

az ok, de hogyan? egyszerűen csak a teljes kimenő forgalmat, vagy külön tudtad szabályozni a torrent kliensre? tehát más mellette ha kell, akkor mehet szabadon ha kell..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10844) Patice válasza Integra (#10843) üzenetére


Patice
nagyúr

Simán csak korlátozta a TM-ben a feltöltési sebességet adott értékre és kész. (Szerintem)

Én is hasonlóan cselekedtem, de csak azért, hogy nap közben ne használja a TM a teljes sávszélt, és lehessen mellette fürgén netezni, aztán éjszaka meg mehet ahogy csak a csövön (optikán) kifér. Reggel megint leszabályoz és mehet nap közben a net mellette. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10845) Elemental válasza Integra (#10843) üzenetére


Elemental
addikt

Kliensben a feltöltés sebességét.
Transmissionban pl:

(#10846) Integra válasza Patice (#10844) üzenetére


Integra
titán

bevallom nem nagyon foglalkozom ezzel, mert a routerem (cisco e4200) simán megoldja és soha nem kellett semmit korlátoznom rajta, simán állítgatja maga a forgalmat, pedig 24/7 kapok forgalmat más eszközömbe befelé, plusz, netezés, online játék etc és sosem akadályozott a torrent. nekem csak ez a limit kell majd, beállítani, erre figyelni is fogok majd, köszönöm is, hogy beírtad :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#10847) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy 2 fiókos NAS-t 2*3 TB WD Red kerülne bele, 80e+-5e Ft lenne rá a keret, Synology-kat nézegettem, abból is a DS214 (fekete) fogott meg, tudnátok pár alternatívát esetleg szól valami a Synology ellen, és/vagy másik márka/típus mellett?!

Köszi

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#10848) Patice válasza DJ. Ru$y (#10847) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha megvan rá a keret, akkor a többi hasonló árú NAS kb. ugyan azt tudja, mint a Synology. Synology nem rossz választás, QNAP hasonlít rá még nagyon, felhasználói felületben is.

Synology felületét ki is tudod próbálni vásárlás előtt.

Nézd meg a szolgáltatások listáját és azután dönts. Én ezt a két márkát javasolnám ebben az árban, ha out of the box megoldást keresel. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#10849) DJ. Ru$y válasza Patice (#10848) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Köszi, megnézem a QNAP-ot is akkor.

Az egyik PH-s nyereményjátéknál ezt a felületet kellett böngészni és konkrétan ez az ami megfogott a Synologyban. Igazából nem félek a szerelgetéstől sem, hogy összedobjak egy sajátot, ellenben a szoftveres téren közel sem bízok ennyire magamban.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#10850) Patice válasza DJ. Ru$y (#10849) üzenetére


Patice
nagyúr

Hjaa, akkor itt a helyed. :D

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.