Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10044) Jakotom


Jakotom
csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy milyen NAS-t ajánlanátok: Synology vagy QNAP? Normálisat, hosszú távon kihasználhatót szeretnék venni. Synology DS214-et néztem. Hardveres, szoftveres téren jónak tűnik. 2 db 2 Tb-os WD Red menne bele raid 0-ban. Átlagos átviteli (írás/olvasás) sebessége szerintetek mennyi volna gigabites helyi hálózaton? Multimédiás háttértár és seed gép lenne.
Érdemes raid 0-ba kötni vagy szimplán menjenek bele? Valamint ha raid0 a tömb mégis, akkor szabadon tudom particionálni, ergo, mint egy 4 Tb-os vinyót?
Azért gondolkodtam el ezen, mert az asztali gép erre a célra szánt vinyója torrent kliens programban többször azt jelezte már, hogy 100%-osan túlterhelt a lemez...

Észrevételeket, véleményeket szívesen fogadok!

Köszi előre is!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.