Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
parandroid
üzenetére
Látom vannak bajok a szöveg ,képértelmezéssel. Ezt nem az AI mondta ,hanem Jay és GN Steve . Gondolom sejted ők nem ma kezdték a hűtés témát.
-
"Dehogy nem mukodik, elfelejted, hogy sokan kifejezetten alacsony fordulaton porgetnek ventiket, ott meg boven van szerepe a haz "termeszetes" legaramanak, a megrekedo heat pocket-eknek, stb..."
Ezt remélem te se gondoltad komolyan... Már egy 200 rpmen hajtott venti is lazán felülír bármilyen "természetes" meleg levegő felfelé száll elvet. Az a 40liternyi levegő másodpercek alatt kicserélődik még 200rpmes ventik mellett is. -
-
válasz
parandroid
üzenetére
Megfelelően nagy házban az ATX lap is elveszik . Egy TT WP200 ban így nézett ki anno
-
válasz
knoxhu
üzenetére
Az nem vészes ,max 180W , ha nem is tervezel erősebb kártyát akkor gyakorlatilag bármilyen házat (amiben fizikailag is elfér a vga és a cpu hűtőd ) vehetsz; nem fog túlmelegedni.
A pontos CPU-t is efelejtetted megemlíteni ,de az AM5 ök amúgy sem fogyasztanak sokat.
Ha van elég helyed én mindenképpen ATX házat vennék,hogy a későbbi fejlesztéseknél ne korlátozzon a beépíthető alaplap mérete. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Uhh ennyiért már vannak jó házak is bőven.
-
válasz
gabesszor1
üzenetére
Testmem5 tesztet (absolut configgal) inkàbb el se indìtsd . Vagy 10fokkal melegebb mint egy Aida stresstest

-
Akkor semmi akadálya a matx háznak. Gondolom egy olyan koros konfigra nem akarsz már sokat költeni.
Pár olcsóbb matx ház amit hirtelen találtam ,és elég értelmesnek is tűnnek :
[AEROCOOL Aero One Mini TG]
[DARKFLASH DLM200 fehér]
[DARKFLASH DK415 TG + 2 db ventilátor fehér]
Persze jóval "kissebb" táp is elviszi azt a cput meg ssd+hdd-t hisz nincs VGA sem benne gondolom. De azt miért cserélnéd le ? -
válasz
BogyóBP
üzenetére
"Kár hogy nem lehet valahogy védeni a hardvereket mert még a porszűrőn is átmegy bizonyos mennyiségű por."
Ha ennyire zavar , akkor érdemes lenne beszerezned egy légtisztító berendezést . Mondjuk mostanában eléggé megdrágultak. Én még valami 30k -ért vettem pár éve egy Xiaomi 3C-t a nappaliba .
A gépes szobámba is akartam , de nem vagyok már hajlandó 50-60-kt kiadni (+szűrőcsere 6havonta) ,így építettem egy sajátot ami legalább olyan /ha nem jobb mint a gyári légtisztítók .
8db 14es használt venti ingyen volt , pwm vezérlő+táp (aliexpressről) 8k , Merv 11-es légszűrő betét (6os pakk ) 18k . Évente cserélem, így 3 évre elég .
Szépnek nem szép ,de teszi a dolgát ,érezhetően kevesebb a por( a gépben is) mióta használom
-
válasz
Lathronos
üzenetére
Semmiképpen nem javaslom a Pure Base 600 -at. Az egy nagyon rossz ház nagy fogyasztású géphez , 0 szellőzés , meg fog főni benne a 3090.
A Pop Air ami neked kell. Igen ,befér a DRP4 : [Completed Builds Using Fractal Design Pop Air ATX Mid Tower Case ] -
válasz
hajraolaj1
üzenetére
-
Viszlát Torrent , itt az új airflow bajnok ház :
[GN- Best Case of 2024 So Far: Antec Flux Pro Review & Benchmarks ] -
válasz
BigBear
üzenetére
Sehogy se jó a VGA .
-Függőlegesen felfüggesztve (90 fokban -Silverstone házak pl ) csomó kártya hőcsövei nem működnek így
-vertical : közel van az üveghez / fentre és lentre fogja okádani a meleget
-hagyományos : félbevágja a potencionálisan alulról érkező friss levegőt.
Az ideális az lenne, ha a VGA gyártók rendes hűtést terveznének,elhagynék ezt a 2-3 ventis baromkodást ( toronyhűtő legyen ,mint a procikon, így front -back airflow tökéletes lenne )
[ Frankenstein GPU Cooling - IT'S AWESOME ] -
válasz
oroszLajos
üzenetére
Gondolom hamarosan mi is megvehetjük ,most kapták meg a Youtuberek éppen.
Közben kijött másik 2 vid is :
[ Making Full Tower Cases Cool Again ]
[ This case just saved GPU temps. ] -
Uh nekem bejön az új Antec ház :
[ I Think You WOOD Like This PC Case ]
Ráadásul 6db gyári pwmes ventit is adnak hozzá
[Flux Pro adatlap] -
válasz
CriticalHit
üzenetére
A Lancool207 még jobb lehet GPU hűtés szempontjából, elköltöztették a PSU-t a GPU alól , így ténylegesen tud is az alsó kamrából friss levegő jutni a VGAnak :
[YT] -
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Vannak olyan VGAk amik nem szertik az álló elrendezést ,utána kell nézni a tied elviseli -e. [The Best GPU Orientation]
Amit én személyes tapasztalatból tudok eddig :
Msi 3080 GamingXTrio 10 fokkal volt melegebb , a 4090TUF is 10-15C vel ilyen függesztett állapotban.
Az MSI 1080TI-met nem érdekelte. -
válasz
kretenallat
üzenetére
Asus Prime P201 Mesh vagy TG ?
-
Hopp egy ritkaság ,200 as ventit fogadó ház . Akár 6db-ot is

Tetszik :
[How Much Airflow? Yes. | DeepCool Morpheus Gaming PC Build | Noctua RTX 4080, i7 14700K ] -
Ha már King a téma, friss teszt :
[ Best Value Dual Chamber Case - Montech King 95 Pro ] -
Nekem kocka házak közül most az új Azza bejön
[Sanctum 810] -
válasz
Biga123
üzenetére
Pont a hőcsövek a probléma ( nem a vapor ,annak mindegy ) . Ha a heatpipek egy része a GPU (hőtermelő ) fölé megy , az gravitáció ellenében nem hatékony .
[Igor's lab] -on le van írva .
YT-os teszt is van :
Régen a 90 fokos Silverstone házak (RV02 etc) korszakban a gyártó külön felhívta a figyelmet ,hogy nem mindegy milyen VGA-t raksz bele ,persze az ábra már nem elérhető ,pedig ott szépen be volt mutatva a probléma (akkor még nem is voltak vapor chamberes kártyák ) -
[ Thermaltake CTE C700 Air Review ]
Hőmérsélket adatokkal. -
válasz
Busterftw
üzenetére
Uh ezek baromi jó vételek most ennyiért , nehéz döntés 3 ilyen jó ház közül választani.
De ezekben csak 1 venti van .
Ilyen szűkös keretnél ,ha nem tud extra ventikre is költeni én még bedobnám a Montech /Endorfy házakat is mint jó alternativa ,jól szellőznek és tele vannak ventikkel :
[X3 mesh]
[Air100]
[Ventum200] / [Ventum 200 air black] -
Itthon én még nem találtam. Aliról szoktam rendelni én is . De van ennél sokkal jobb ami több levegőt enged át és sokkal több port is fog meg ( win-win ) csak neked kell megoldani a rögzítést .
nylon food mesh]
Műanyag porszűrő vs amit ajánlottam :
[régebbi] posztomnál látható a különbség.
Én csináltam egy plexi keretet amire ráfeszítettem ezt a food mesht ,majd a keretre raktam mágnesszalagot. -
válasz
spleenszuru
üzenetére
Persze vízzel mindegy hogy áll.
-
válasz
Busterftw
üzenetére
Igen , de régen tök jó működött ez a 90fokos elforgatás a Silverstone házaknál,csak sajnos az új VGAk már más felépítésűek ,én is akkor szembesültem vele /néztem utána miután a kártyám 10-15fokkal melegebb lett az új házban amit építettem, holott az airflow elég brutál. 6*140mm bottom intake /6x120mm top exhaust.
-
válasz
4nick8
üzenetére
Csak a videóban szereplő 3070TI Zotac AMP Holo nem vapor chamber -es . És a heatpipe kialakítása is pont tökéletes ehez a házhoz . Egy darab cső se megy a GPU fölé , az összes alatta megy el ( [kép]) . 90 fokkal lógatva a hőforrás felett (GPU) levő heatpipe nem működik megfelelően (gravitáció)
Ha modernebb VGAd van egy ilyen kialakítású házban sokkal melegebb a VGA.
Itt egy [tesz] a dologról. -
válasz
spleenszuru
üzenetére
[kép]
Bottom 360*60
rear 240*30
top 360*60 + 360*60
side 360*30
front - ide nem raktak, de elférne egy 360 -
válasz
spleenszuru
üzenetére
Persze hogy túl van árazva ,annyiból/olcsóbban már megvehető az ultimate vizes ház is
[CM Haf700] -
válasz
spleenszuru
üzenetére
Tudom hogy hivatalosan annyi,de nem , elfér ott minden azért írtam.
Nézd meg mekkora hely van fent is ,meg az alsó kabinban is, kb végtelen :
[unbox ]
[itt egy másik] láthatod mekkora radik voltak benne (van angol felirat ) Fent volt neki a 60mm radi +25mm shroud +25mm ventivel
Also részen 2db 45mm -es p/p ventikkel -
válasz
spleenszuru
üzenetére
[Phanteks NV7 ] 3*360
[Raijintek Paean Premium] 3*360 -
válasz
spleenszuru
üzenetére
TT Core W100 (+p100 igény esetén ) / 560+420 (+ 3x560)
TT Core W200 (+p200 igény esetén) /végtelen radi (+végtelen 2x)
TT Tower900 /560+560
Phanteks NV9 /420+420
Fractal Meshify2 XL / 420+420
CM Haf 700 / Evo /420+420+420
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Akciókamerák
- Parfüm topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Aztán eladtam munkatársamnak valami 50k ért végül.
Nem azért költöttem rá egy vagyont ,hogy eldugjam a lábam mellé .

Régen a 90 fokos Silverstone házak (RV02 etc) korszakban a gyártó külön felhívta a figyelmet ,hogy nem mindegy milyen VGA-t raksz bele ,persze az ábra már nem elérhető ,pedig ott szépen be volt mutatva a probléma (akkor még nem is voltak vapor chamberes kártyák )