Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59451) Speeedfire válasza kalozhun100 (#59443) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Én pénteken hoztam el egy fekete-piros verziót. A ház nagyon masszív, feszes felépítésű. Szerintem elmehetne széknek is. :D

Külső: Nagyon szép matt festése van a háznak, nem is gondoltam volna, hogy ilyen lesz. A tesztek és leírásokban lévő fotók valahogy nem azt adják vissza. Szóval a festés nálam 5/5. Acélból van a házikó, nagyon starpa, erre is 5/5. Az elsülső takaróval már nem vagyok ennyire megelégedve, szintén fém ami látszik, viszont festett műanyag, ami hozzákapcsolódik a házhoz és a buta pattintós móddal van rögzítve. Tény, hogy ezt nem vesszük le hetente/havonta, de mégiscsak... E mögött van a porszűrős rész, ami nagyon ügyesen mágnesesen van rögzítve és csak le kell venni. Nagyon ötletes.
A csavarok is nagyon jók, bár nem értem, hogy a szárát miért kellett lefesteni. Első alkalommal kellett neki a csavarhúzó, utána már kézzel is ment. A plexi nem tudom mennyire fog karcolódni, ez idővel majd kiderül.

Belső: Ez már nem annyira jó, de teljesen kielégítő szerintem.
Tágas, de tényleg. Nagyon sok hely van benne. Nekem mAtx van benne, de soknak is érzem, pedig ez egy sima atx ház. A hátsó részen van a kábel menedzsment, táp és a hdd helyek.
A tápot külön még rögzíteni kellett 4 csavarral, ezt nem igazán értettem elsőre. Igazából másodjára se, sőt. Még most se. :U A porszűrő része nem egy szúnyogháló, inkább porcica ellen van szerintem. De cserélhető.
Viszont van, ahol így jelzik. Lehet ez már valami V2. Nekem a sima nagy lyukú szűrő van.
A hdd helyeknél nem értem, hogy miért csavaros. Oké nem szedem szét gyakran, de még a régi CM Elite 331-emben is gyorscsatis volt. Ami nem hinném, hogy jóval drágább lenne.
Illetve hiányolom a szellőzést. Ide szerintem fog jutni elég levegő, bár 32°C-on megy a hdd-m, amit nem mondanék vészesnek kb 22°C-os szoba mellett.
A kábel menedzsment kielégítő volt, elrejti a kábeleket, meg vannak kivezetések fent és oldalt a géphez. Nem tudom, hogy milyennek kellene lennie egy drágább házban.
A plexi oldali részben nagyon szépen elfér az alaplap és a vga is. Kellően szellős. Egyedül a fenti ventinél volt kevés hely. Oda még kellett volna kb 2 centi, hogy rendesen be lehessen kötni a 12V-os csatikat. Kicsit melós volt, de meglett.
A 2 venti 100%-on már hallható szélzajt csinál, viszont lejjebb véve már nem ennyire drasztikus a dolog. Sőt, igazából maxon se ennyire rossz a helyzet. Én hozzá vagyok szokva, hogy halk a gépem. :)
A 2 venti alapesetben fix 12V-on megy, amit egy molex oszt kettő, de természetesen át lehet kötni az alaplapra is.

Amire nem jöttem még rá, az az hogy nekem a hdd led és a power led csak felvillan bekapcsoláskor. Elvileg a powernek folyamatosan kellene világítania. Bár ez a legkevesebb. Max gari előtt egy héttel vissza viszem. :)

Én alapvetően meg vagyok vele elégedve, hozta amit vártam. Árban nagyon jó szerintem. Főleg, hogy az ipon adott hozzá ajándék vezeték nélküli egeret is. Így elég best buy volt.

keys: nzxt, s340, vélemény

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#59452) fogtunder válasza Speeedfire (#59451) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a kábel takaró lemez egy tök ötletes megoldás az S340-ben, szerintem semmivel nem rosszabb, mint a gumibetétes lyukak, ellátja a szerepét és még esztétikus is. az alaplap mögötti rész az, amin lehetett volna javítani kicsit pár tépőzáras rögzítő alkalmazásával, ami filléres tétel, de ezt meg lehet oldani gyorskötözővel, ha nem szerel benne sokat az ember, akkor lényegtelen. hozzáteszem a P400 hátlapján jobb oldalt nincs felfogató pont a kábelek rögzítéséhez, úgyhogy minden az alaplapi tálca kivágása mögött megy át alap esetben.

a csavarozós HDD helyek már kevésbé, az első csavarok még OK, mert az előlap felől eléred őket, de a hátsókhoz már lehet nem férsz oda, ha bent van a táp és a maradék kábelek be vannak gyűrve a takarólemez alá. a hűtést én sem tartom parának, ha nem WD Raprotok vannak ott, nem nagyon fogja megfőzni magát semmi. viszont a P400-ban ide is tudsz rakni még egy ventit, ha van rá igény, de ez is inkább annak jó, aki elborult és 360-as radiátort akar ide építeni. a felső rész a Phanteksen is ilyen szűk, de inkább ez legyen, mint hogy még magasabb legyen a gépház, pont az a jó mindkettőben, hogy aránylag kompakt méretűek tudnak lenni a fölösleg kilapátolása miatt az ATX házhoz képest.

de ezek egyébként mind apróságok, ettől függetlenül egy jó ház az S340, csak az ilyen spórolások azért nekem 21K környékén már fájnak kicsit, pláne látva, hogy más meg tudta csinálni őket ugyanennyiért.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59453) BiP válasza Speeedfire (#59451) üzenetére


BiP
nagyúr

Köszi szépen a részletes beszámolót.
Bevallom, így kicsit eltántorodtam tőle.
"A tápot külön még rögzíteni kellett 4 csavarral,"
Ezalatt mit értesz? Legalábbis én azt szoktam meg (régi, felsőtápos házak), hogy a tápot rögzítjük 4 csavarral. Vagy újabb házaknál már ez nem divat?

(#59452) giorgio:
"de ezek egyébként mind apróságok, ettől függetlenül egy jó ház az S340, csak az ilyen spórolások azért nekem 21K környékén már fájnak kicsit, pláne látva, hogy más meg tudta csinálni őket ugyanennyiért."

Milyen egyéb alternatívák vannak? (ártól függetlenül).
Én olyan házat keresek, ami ATX lappal a lehető legkisebb méretű, de mivel nem kell sem ODD, sem SSD hely, HDD-ből is csak kettő, így még mindig tágas tud maradni. De a legtöbb ház így is feleslegesen nagy. Az S340 üde színfolt ebben az esetben, de ha van egyéb alternatíva, ami nem 50centi magas meg nem mélyebb 45-nél, az jöhet. (mivel nem kellenek a beépítő helyek, ezért nem értem, miért nincs pl. 40 centihez közelebbi mélységű ház. )
Amit én eddig gyűjtöttem, mint S340 kategória:
Az említett Phanteks P400
Fractal Design Core 2500
Corsair Carbide 400C/400Q

(#59454) Speeedfire válasza fogtunder (#59452) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

"a kábel takaró lemez..."
Igen, én is az alaplap mögötti részre gondoltam. A lemez teljesen jó. A csomagban volt is gyorskötöző, fekete színben. Valahogy az a sok kábel nekem káosznak tűnik, igaz ezt kb senki sem látja, csak ha szétszedi a gépet.

"a csavarozós HDD..."
Én csak az egyik oldalon rögzítettem, hátul nem. Igazából ez a része annyira nem volt zavaró, egyedül, hogy csavaros. :D
Azért ha van egy kis szellő a hdd-nél az nem rossz. A héten jön meg az első venti, kívácsi leszek rá, hogy mekkora hatással lesz a hdd hőfokra.

"de ezek egyébként..."
Szerintem teljesen korrekt ház ennyiért. A konkurencia sem jobb/rosszabb, inkább csak másabb. Hol itt egy plusz, hol ott egy mínusz.


BiP: Ezen a képen láthatod. Van 4 fekete vastag csavar. és van még másik 4 csavar, azok magát a tápot fogják be. Ezek a vastagok meg a tápot egészben. Vagy hát nem is tudom. :N Fullba nyomja a kretént...

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#59455) fogtunder válasza Speeedfire (#59454) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én mondjuk HDD-t nem szeretek csak egy oldalról rögzíteni, ha már beszerelem, akkor inkább szívok vele, de legyen bent rendesen. a venti nem hiszem, hogy sokat fog rajta segíteni, a lemez alá nem fog bemenni a levegő, de egyébként 32 fok az teljesen OK, még 40 körül sincs nagy baj.

tényleg nem fikázni akarom az S340-et, én is ezt vettem volna, ha nem botlok bele a Phanteksbe kvázi teljesen véletlenül, nekem ezek az apró dolgok átbillentették a mérleget, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is ez jobb.

(#59453) BiP: én a fractalt egyáltalán nem néztem, ez még a klasszikus iskola, én mindenképpen a kipucolt belsős táptakaró lemezes kialakítást kerestem. szóval NZXT S340, Phanteks P400/P400S, Corsair 400C/400Q. szívem szerint Corsairt vettem volna, annak egy fokkal jobb a szellőzése, mert nem csak alul-felül szív, hanem a front két oldalán vannak a bemenetek, de majdnem másfélszer annyiba kerül, mint a másik kettő és nem érzem indokoltnak. amúgy a három ház közel azonos, tényleg olyan különbségek vannak, mint a porszűrők, kábelrendezők és a HDD helyek, meg hogy van-e és hol van PCIE kivezetés a táp takarólemezén, meg a külső design. illetve a plexi az S340-en jóval sérülékenyebb, mint a másik kettőn. ha tudsz angolul, a kitguru és a hardvercanucks tesztjeit tudom ajánlani (az előbbi videó és szöveg, márnek hőfokokat is, az utóbbi csak videó) a házakról, elég jól meg lehet ismerni őket belőle.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59456) demmer123


demmer123
őstag

Phanteks Enthoo Luxe gépház megéri a pénzt?

Jelenleg egy Phanteks Enthoo Pro-t használok de zavar hogy nincs tápegység eltakaró keret.Pedig régebben vettem hozzá plexis oldal lapot.

Milyen gépházat ajánlotok ami plexis és jobb mint a jelenlegi Enthoo Pro-m?

(#59457) abridabri válasza BiP (#59453) üzenetére


abridabri
veterán

Ez a legkissebb ATX lapot fogado haz jelenleg a piacon :
Riotoro CR1080
398.78×228.6×358.14mm

[ Szerkesztve ]

(#59458) Speeedfire válasza fogtunder (#59455) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

én mondjuk HDD-t nem szeretek csak egy oldalról rögzíteni, ha már beszerelem, akkor inkább szívok vele, de legyen bent rendesen. a venti nem hiszem, hogy sokat fog rajta segíteni, a lemez alá nem fog bemenni a levegő, de egyébként 32 fok az teljesen OK, még 40 körül sincs nagy baj.
Ez is bent van a helyén rendesen. :K
De a hivatalos doksi is csak az egyik oldalt írja. Nem is tudom, hogy van-e egyáltalán a másik oldalon csavarnak hely.
Sokat biztos nem fog, de pár fokkal lentebb kell lennie szerintem, mert nagyobb lesz a huzat.

A 400Q nekem is bejött, de annyit számomra már nem ért meg.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#59459) Hunork


Hunork
veterán

HHD-t csavarozni? 2016-ban? :Y Csak megütötte a szemem...Bocs az off-ért.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#59460) BiP válasza fogtunder (#59455) üzenetére


BiP
nagyúr

Én is kipucolt belsős megoldást keresek (első tippre kaptam az S340-et), de az ablakos mivolta miatt nem kaptam rá egyből, így kerestem alternatívákat.
Első blikkre a Fractal sem rossz (igaz, valóban hagyományos iskola a kialakítása, formája), de ha teljesen kiszerelhetők a tartók, akkor méretben, funkcionalitásban, árban jó lenne. (a gumibakos hdd tartó, és a fedett oldallap a vonzó számomra)
Bár a kiszerelhetőségre -rövid keresésre- még nem találtam egyértelmű infót.
Itt korábban hivatkoztak egy Core2500 tesztre, a "a szokásos helyen" :) , de abban a tesztben erről nem volt infó, választ meg nem kaptam a szerzőtől.

Amúgy én is szívem szerint a Corsair mellett döntenék (ez lenne a kompromisszummentes megoldás, meg passzolna a tápomhoz is :) ), de engem is visszatart a 20 helyett 30-as ár, nem mindegy.

(#59457) abridabri: Köszi. Elég pofás, bár egy 16centis hűtőnek is be kell férnie, úgyhogy úgy tűnik, ez kizárva :((
Az elrendezés a nagyon régi házakra emlékeztet, amikben még függőlegesen az alaplap fölé nyúlt be a táp :)

(#59461) Hunork válasza 4264adam (#59428) üzenetére


Hunork
veterán

Hát én sem találok semmit. :(
Illetve igen, de ott is "lóg" a lap: [link]
Vagy marad a Lian Li választéka, de nagyon drága (75k :Y ) lianli

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#59462) fogtunder válasza BiP (#59460) üzenetére


fogtunder
nagyúr

gyors google keresés alapján a két HDD keretet ki lehet szedni, mert máshogy nem fér be előre a dupla radiátor, de akkor meg hova rakod a HDD-ket? valszeg ki lehet fúrni az 5,25" keret szegecseit és valahogy felapplikálni a tetejére az egyik keretet, de annyival nem olcsóbb, mint a többi, hogy megérje.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59463) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Köszönöm a válaszokat az S340-nel kapcsolatban. Eléggé tetszik ez a ház, viszont most pár emberke felkeltette az érdeklődésemet a Phanteks P400 iránt. Ennek a háznak kicsit utánajárok:D

Samsung Galaxy S7 Edge

(#59464) AngerFîsT válasza demmer123 (#59456) üzenetére


AngerFîsT
tag

Hali ,hol vetted ,hogy nincs hozzá ? én is a pro-t szemeltem ki :D

I Say Anger you say FisT!

(#59465) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Egy minél kisebb/kompaktabb, és viszonylag olcsó (de nem túl gagyi) házat keresek, amibe legalább 3, inkább 4db 3.5" és mellé még legalább 1db 2.5" (vagy szintén 3.5") HDD fér el (barkácsolás nélkül), miközben két hasonló árú és tudású alaplap közt is dönthetek, amikből az egyik micro-ATX, a másik normál ATX méretű (mindkettő megfelel, és megvan a maguk előnye/hátránya), így ez a két kérdés (ház és lap) gyakorlatilag egymástól is várják a választ. :DDD De az mATX lap felé húzok (már csak a lapok gyártói miatt is).

Így elsőre az mATX méretű házakat kezdtem nézegetni és ezen akadt meg a szemem: CoolerMaster Elite 344
Itt a fényképekből nem sikerült kiigazodnom azon, hogy mit jelent a "1(exposed), 5(hidden)" HDD hely. Ez egyidejűleg összesen 5, vagy 6 HDD-t jelent (kizárják egymást az exposed és hidden slot-ok, ha ez elhelyezési mód ugyan azon a helyen)?
Van valakinek jobb tippje?

Nyilván a viszonylag sok HDD hely miatt nem lehet apró a ház, így nem tudom a relatívan nagy mATX, vagy a magához képest kicsit normal ATX ház lenne-e nyerő.

Nagy VGA-nak nem kell extra hely (nem is lesz, vagy csak a lehető leggagyibb, ha anélkül nem boot-ol a lap), csak kis hálókártyák lesznek a PCI-E slot-okban.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#59466) eastone1


eastone1
senior tag

Á ezt nem hiszem el.
Most, hogy venni akarok, felemelkedett 26ezerről 30 ra a define r4 ára. Így már jobban megéri az r5.

(#59467) ledgeri válasza janos666 (#59465) üzenetére


ledgeri
nagyúr

[link]
Korábbi hsz-em, mATX lapot fogadó, és minimum 1, esetlegesen eltávolítható ODD-t fogadó házak összessége, amik nekem bejöttek (kinézetre..). Ha másért nem is körképnek, gondolatmenet segítésnek ajánlom... az árak akkoriak, árgépesek.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#59468) demmer123 válasza AngerFîsT (#59464) üzenetére


demmer123
őstag

Csakis a Plexis változathoz jár eltakaró én nem kaptam.Pedig nagyon kellene.

[link]

Plexis oldal lapot vettem hozzá így olcsóbban jöttem ki.Mintha plexis változatot vettem volna.

Valaki esetleg nem tudja hol lehet kapni hozzá ?

(#59469) eastone1


eastone1
senior tag

Ismertek külföldi megbízható boltot ahonnan olcsóbban beszerezhető egy define r4 v. r5 ?
Newegg en 23ezer az r5 csak nemtom szállít e Mo. ra.

(#59470) Bozsi80


Bozsi80
tag

Erre is legyetek szívesek... [link] köszönöm! :R

Ha sikerül elég gyorsan felkapcsolnod a villanyt, megpillanthatod a sötétséget!

(#59471) CorrectorHUN


CorrectorHUN
csendes tag

(#59429)
Erre se érkezett még válasz

(#59472) Popes


Popes
őstag

Sziasztok!

Adatlapon lévő cuccoknak lenne új lakása. Két kiszemeltem van, NZXT Source 340 vagy Zalman Z9 NEO.

Szerintetek melyik lenne jobb választás? Vagy esetleg ha van ezekhez hasonló ami jobb lehet.

Deus ex machina

(#59473) kalozhun100 válasza Popes (#59472) üzenetére


kalozhun100
őstag

Nézd meg esetleg a Phanteks P400-at, most én is azzal szemezem.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#59474) Popes válasza kalozhun100 (#59473) üzenetére


Popes
őstag

Köszi, ránézek.

Deus ex machina

(#59475) Hunork válasza Popes (#59474) üzenetére


Hunork
veterán

Vagy ezeket is: Bitfenix, Corsair Carbide 200R, Aerocool 800

ledgeri: az a lista tényleg nem semmi, nagyon hasznos! :R

[ Szerkesztve ]

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#59476) janos666 válasza ledgeri (#59467) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szép hosszú lista és tényleg hasznos is. :R

Találtam is benne (egyelőe, de még lapozom) egy olcsót és HDD számokban jót, ugyanakkor "hogy lehet ennyire csúnya szegény?", ez a Zalmann R1 White? :N

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#59477) ledgeri válasza janos666 (#59476) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Hát sajna (mert az időm bánja) ha valami után nézek, akkor ott kezdődik, hogy kik gyártyják, és mi porfóliójuk, az egész piacot nézve... és abból már szűkiteni lehet csak... ez működik nálam, ha valamit igazán akarok, és így persze hogy átlátom a piacot, ami alapján valamennyire tudok ajánlani...
...ami meg
ha segít, örülök neki...

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#59478) Dragovich


Dragovich
csendes tag

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni hogy milyen gépházat vegyek ?

Ez lenne benne:
ASUS Z170 Pro Gaming
Corsair Vengeance LPX DDR-4 16GB/3000 KIT (CMK16GX4M2B3000C15)
Corsair CX750 750W
Corsair Hydro H100i v2
GIGABYTE GTX 1060 6GB GDDR5 WindForce
Intel Core i7-6700K
120GB Samsung 650 Series SSD meghajtó OEM (MZ-650120Z)
WD 2.0TB SATA-III Caviar Blue (WD20EZRZ)

Körülbelül 25e ft árkereten belül mer a felet már kinéztem az NZXT H440 ha nem találok olcsóbba jobbat.

(#59479) BiP válasza fogtunder (#59462) üzenetére


BiP
nagyúr

Ez a része megvolt nekem is, hogy a HDD keretek eltávolíthatóak, de azt nem találtam meg, hogy az 5,25-ös blokk kiszerelhető-e. Pont az nem kell. A képek nem voltak egyértelműek, hogy szegecses vagy apró csavaros-e a rögzítés.

De ha nem kiszedhető, akkor tárgytalan. Szétbarmolni nem akarnám az újonnan vett házat. (akkor már inkább a mostani ezeréves Codegen házat furkálom szét)
A hdd keretet felülre tenni meg semmi értelme számomra, pont az lenne a lényeg, hogy a felső részen, a procihűtő vonalában legyen jó légáram.
Az alsó HDD keret jó helyen van.

Bár a legjobb az lenne, ha be lehetne tenni a táp meg az alaplap közé (ahogy az SSD-knek van furat a tápfedő dobozon).

(#59480) demmer123


demmer123
őstag

Melyik lenne szerintetek a jobb megoldás?

[link]

Asus Xonar DSX és bele egy műveleti erősítő OPA 2604 AP
[link]

Vagy egy Creative Sound Blaster Z ?

(#59481) abridabri válasza Dragovich (#59478) üzenetére


abridabri
veterán

Phanteks Enthoo pro M 26k
Eclipse P400 22k
Corsair 300R 23-25k
Aerocool Aero 1000 23-25k
Thermaltake Versa H35 23k
Chieftec GP-01B 24k
Bitfenix Aegis 25k
Thermaltake Coer V41 27k
NZXT Phantom 410 27k
Ezek mind jol hutenek, es bele is fer a H100i v2 kompaktvized ,meg a VGAd.
Szerintem a H440 nagyon nem eri meg a 40k-t

[ Szerkesztve ]

(#59482) AngerFîsT válasza demmer123 (#59480) üzenetére


AngerFîsT
tag

Rossz topik D:

Amúgy szerintem azért nem kaptál mert csak a plexisnél alap darab ,de kétlem hogy külön lehetne hozzá kapni.

I Say Anger you say FisT!

(#59483) fogtunder válasza BiP (#59479) üzenetére


fogtunder
nagyúr

akkor a korábban emlegetett, táptakarós, kipucolt házak, vagy fractal define s, farctal r5.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59484) demmer123 válasza AngerFîsT (#59482) üzenetére


demmer123
őstag

Igen tényleg rossz topikba posztoltam moderátor vagy topik gazda törölheti ha van egy kis ideje.

Olvastam hogy a tápegység eltakaró keret ront a hűtés szempontjából.Mert ami 12/14-es venti beszerelhető nem tud légáramlai a takaró miatt.

(#59485) fogtunder válasza demmer123 (#59484) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ha alulról szív a táp, teljesen lényegtelen, mert független lesz a ház légáramlásától. az alá szerelt HDD-kre lehet rossz kihatása, de tegnap írta a kollega, hogy az NZXT S340-ben harmincpár fokos a beépített HDD, ami nem vészes. phanteks p400-nál pl. hűthető is az a rész, ha igény van rá.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59486) demmer123 válasza fogtunder (#59485) üzenetére


demmer123
őstag

Nem arra értem.Hanem ami lemez takaró alá szerelhető venti.

Nem tudja a vga-hoz juttatni a levegőt mert a tetejére megy.

Mint amint látható nálam.

Ha lenne tápegység eltakaró a venti nem látszódna ki.

[ Szerkesztve ]

(#59487) fogtunder válasza demmer123 (#59486) üzenetére


fogtunder
nagyúr

pont ezért nincs is többnyire venti hely a táp takaró lemez alatt, mert értelme nem volna.

cserébe az elülső panel alsó helyéről a venti a takaró lemez felett pont a VGA alá fújja be a levegőt vízszintesen.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59488) semetka


semetka
őstag

Van egy Zalman Z3 plus házam amiben az első venti led-es. Ha rákötöm a venti vezérlőre és kis sebességgel használom akkor a LED halványabban fog világítani mint magas sebességen. Magason gondolom 12V-ot kap, alacsonyon meg 7V vagy 5V

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#59489) AngerFîsT válasza semetka (#59488) üzenetére


AngerFîsT
tag

Szia és mi a kérdés ? :D

I Say Anger you say FisT!

(#59490) BiP válasza fogtunder (#59483) üzenetére


BiP
nagyúr

Sajnos úgy néz ki, akkor maradnak az említett kipucolt házak, mert az R5 meg az S túl nagy.
Hiába kivehető az ODD, ha közben feleslegesen nagy maga a ház :(

[ Szerkesztve ]

(#59491) semetka válasza AngerFîsT (#59489) üzenetére


semetka
őstag

Lehagytam a kérdőjelet :D
A kérdés hogy halványabban fog-e világítani ha alacsony fordulaton használom? Vagyis 12V helyett 5 vagy 7 volt-on.

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#59492) AngerFîsT válasza semetka (#59491) üzenetére


AngerFîsT
tag

Azt nem tudom ,hogy pontosan milyen ledes ventid van , de a videó alapján 5 voltól világítania kell rendesen, de ennél már csak 7,5 voltnál kapcsol csak be.

I Say Anger you say FisT!

(#59493) fogtunder válasza BiP (#59490) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én is ezt a konklúziót vontam le, OK, hogy ki tudom pakolni az R5-öt mondjuk, de ekkora belső méretre nincs szükségem, akkor meg minek? hogy pakolgassam a drive kereteket itthon, meg nézzem az űrt a belsejében?

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59494) eastone1 válasza BiP (#59490) üzenetére


eastone1
senior tag

Lehet akkor neked ez a ház kellene. Ebben nincs semmilyen keret. :D

(#59495) Popes


Popes
őstag

Végül az NZXT S340 mellett döntöttem, holnap kiderül hogy mennyire volt számomra jó választás. :)

Köszönöm az egyéb alternatívákat is, végül csak ez lett. :R

Deus ex machina

(#59496) Imurai válasza Popes (#59495) üzenetére


Imurai
tag

47 cm magasság alatt tudnátok ajánlani valamit, amibe befér egy 160mm magas CPU hűtő és egy hosszú (~28 cm) VGA?

(#59497) Popes válasza Imurai (#59496) üzenetére


Popes
őstag

Például az NZXT S340 is megfelelő lehet :D de szerintem pontosítsd egy kicsit a kritériumokat mert ez így elég sok házra ráillik.(ár, alaplap mérete, stb, stb,)

Deus ex machina

(#59498) Speeedfire válasza Popes (#59495) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Szerintem nem fogsz benne csalódni, kellemes ház. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#59499) Popes válasza Speeedfire (#59498) üzenetére


Popes
őstag

Este kiderül, ha beköltöztetem a "lakókat". (remélem jól érzik majd magukat és nem lesz melegük :DDD )

Amúgy a hozzá kapott ventiket lehet normálisan szabályozni az alaplapról?

Deus ex machina

(#59500) Speeedfire válasza Popes (#59499) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Lehet, mindegyik 3 pin-es, de alapból a 12V molex-re van kötve.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.