Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #34550 üzenetére
Igen, az Elite 120-ba szabvány ATX-es táp is belefér.
Nekem is az van bennAz említett INWIN házban én nem tudom milyen táp van,
a hiv. honlap csak 200 wattról ír, de lehet ez max 150 wattot jelent pl. a 12 voltos ágán,
ami mondjuk kevés lehet egy i7-hez.Tápos topikban kérdezz rá erre a tápra, én nem ismerem.
-
Assdak
őstag
Nem akarom rontani itt a gumiláb bizniszt, de 700 FT ért lehet venni 4 db hangfallábat, ami 4-5 cm magas, és simán felrakható a házra.
-
zsolt19900
őstag
-
Roba
tag
válasz #98593280 #34523 üzenetére
A Zalman Z5 és a Z5 plus kizárva: http://www.youtube.com/watch?v=WLo67sZJ8Dc 4:50-nél mutatja, hogy a max. Cpuhűtő magasság 157 mm, nekem min. 159 mm kell.
Megnyerte tetszésemet a sima Xigmatek Alfar ház sok ventilátor hellyel, megfelelő hűtéssel, jó árával.
Itt a max. Cpu magasság 160 mm. Gondolom itt azért van egy pár mm. ráhagyás és nem ér hozzá a hűtő az oldallaphoz.Az ablakos verzió bal oldalára nem lehet feltenni plusz ventilátorokat?
Nagyon jó házteszteket írtál, amit köszönök magam és mások nevében is.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
törölt tag
"A Sharkoon T28 55 eurót kóstál, vagyis átszámítva nagyjából 15-18e forintot kérnek érte. Ez lehet sok és lehet kevés is, nyilván attól függően, hogy van-e ennyi pénzünk és hogy hozza-e az elvárható szintet. Előzetesen elárulhatom: minden tekintetben megér ennyit!"
Nos ennyit az objektivitásról...
" Mivel az alapok jók voltak, ezért a T28 majdnem tökéletesre sikerült"
Ez közröhej
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez sem rossz 1200-ért, olyan házra, melyen csak kemény a talp:
Lamptron gumitalp szett -
Mans20
addikt
Valakinek van rex8 háza?neten nem találok a front részéről képet,ahol le van szedve az előlap,mert ha lehet vágni egy 14-es ventinek helyet akkor az jó lenne,meg a szűrőket ki e lehet szedni az lejéről,met úgy van normális légszállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
válasz #98593280 #34555 üzenetére
A drágább, ablakos Xigmatek Alfar házon a bal oldali átlátszó oldallapon nincs meg a 2 db. ventilátornak a hely?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
törölt tag
Nincs rajta ventihely, ablak van.
#34576) Strix Aluco : Vannak házak, melyeken van ventihely plexin, nem is kevés. Szerintem többön. Egyébként átlátszó LED-es ventit szoktak a plexire tenni. A Zalman-okon pl. így van.
[ Szerkesztve ]
-
L1ZRRR
senior tag
Nincs valakinek elfekvőben egy 800D háza beszámítással?
(#34577) ShellKretor : Nem értem Xigamteknek ezt a plexi designét, szerintem ronda egy X plexi, simán meglehet oldani mint ahogy a többi gyártó teszi azt szvsz
[ Szerkesztve ]
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Mivel idióta egy forma vagyok, (új gépet építek) szeretnék minél olcsóbban kijönni, de nem akarok valami kis sovány alaplapot egy ATX házba, így jött az ötlet, hogy mITX ház milyen árban lenne normális? Olyan létezik, amibe 7870 befér?Esetleg valami szép, kicsi, olcsóbb, de jó minőségű mATX?
[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
-
törölt tag
válasz Nagytalp #34581 üzenetére
Azt én nem tudom kinek elég, de én láttam már vagy 60-70 db házat és van összehasonlítási alapom. Mindamellett hogy vannak megvehető Sharkoon házak is (REX3,MS140,Vaya pl.), a T28 egy szerkezetileg elrontott konstrukció. Instabil, inog mozog, nyekereg és erre még parázs a tűzre a Sharkoon általában vékony lemezvastagsága és silány anyagminősége. Árgépen most 18k-tól látni, az az ár pedig nevetséges és túlárazott. Én kb. 13-14 ezerre sorolnám be, de egyébként annyit sem adnék érte.
Szerintem nagyon sok hozzá nem értő fiatal bedől, a Sharkoon csodálatos csillivilli reklám videóinak. Megveszik a Codegen után a házat és 3 évig nem látnak mást. Ebben a szituációban persze hogy Istenítik.
-
törölt tag
VGA méreteket most nem tudok írni, de ITX alapon a BITFENIX Prodigy az minőség és jól is hűt.
mATX-ben Silverstone TJ08 ami ajánlott, szerintem. Kiváló a hűtése! Egy 18-as Penetrator venti dolgozik benne elöl. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
haverom új konfigjának keresnék kuckót. közepes teljesítményű (hőtermelésű) konfig lenne benne (750k+7850), 1-2 vinyó, SSD, ODD, nem moduláris táp. érdekelne, hogy a 10-15k-s árrésben van-e értékelhető microATX ház, lehetőleg alsótápos.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
törölt tag
válasz FireKeeper #34585 üzenetére
15k alatt nekem nincs tudomásom ajánlható mATX-es házról. Főleg nem alsó táposról és menedzsmentesről.
ATX-ben ezeket tudnám javasolni:
BITFENIX Shinobi, 16k
ZALMAN Z9, 15k
ZALMAN Z11, 16k
NZXT Source 210[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HAF 912 Plus-omat cserélném egy zártabb(fent és az oldallemezeken ne legyenek szellőzőlyukak), letisztultabb vonalakkal rendelkező egyedre. Lényeg, hogy amennyire csak lehet, halk legyen. Egyenlőre a Silencio 550-et néztem ki.
Mit gondoltok, mennyire éri meg a csere? Sok jót olvastam róla, de érdekelne egy-két személyes vélemény is.
Pl. a kábeleknek mennyi helyük van az oldallap mögött? Kényelmesen elférnek?
Illetve tényleg annyira masszív, mint amennyire a számok mutatják? 9,2kg a gyári adatok szerint !!!
Olyan vastag lemezből van mint a kis HAF? A front részen az oldalsó kis nyílásokon tud elegendő friss levegőt beszívni?
A FD házakat is nézegettem, de esztétikailag nem jönnek be. Nagyon tégla mind[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz #98593280 #34588 üzenetére
Bejövős, jó cucc!
De árakat nem igazán találok a neten...kapható itthon egyáltalán? Az 1-esnek olyan 30-50 között mozog az ára ha jól látom...gyanítom ez sem olcsóbb.
Azt nem látni, hogy az oldallapon lévő lyukakat is elfedik vajon a szigeteléssel? Ha igen, akkor tényleg megfontolandó..
Miből adódik a Silenco gyenge hűtése? A Nanoxiánál sem látok semmi extrát, az is csak az oldalsó kopoltyúkon keresztül lélegzik, nem?
egyébként egy olyan konfigot tennék bele (i5-760, Sapphire7850 2GB, 1 HDD, 1 SSD), ahol a VGA nem is megy terhelés alatt sem 51fok fölé egy vebtillátor nélküli HAF 912-ben. Ezzel sem bírkóznak meg a CM? -
SpZ
senior tag
válasz zsolthee #34589 üzenetére
Itt kapható nekem is ilyen van, tényleg nagyon jó a hűtése ahhoz képest hogy szigetelt. Ráadásul teljes a csend, a gyári ventik nem egy légszállító bajnokok de megfelelő szellőzést biztosítanak és nincs hangjuk, és az előlapon van 2db 3-3 ventit szabályzó csúszka.
[ Szerkesztve ]
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Eljött az ideje, hogy új kuckóba költözzek. Egy CM690-et cserélnék le.
Lényeg, hogy halk legyen, szellős és ne legyen kisebb a 690-től. Árban nagyon maximum 30e ft-ig mennék el.
Nézegettem a Fractal Design Define R4 házait, amik nagyon tetszenek. Szép, letisztult forma és elég jókat írnak róla. A másik alternatíva a CM Silencio 650, használtan (új felejtős) ugyanebben az árban kb. Vélemények, tapasztalatok?üdv!
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
törölt tag
válasz pityeszka #34591 üzenetére
Neked is a Nanoxia Deep Silence 2-öt tudom javasolni. Hangszigetelt, hasonlít a Fractal-okra és jól is hűt. Tesztjeim szerint a hangszigetelt házakhoz képest jobb hűtési hatásfokkal rendelkezik. 30k körül megvehető.
-
vadallat88
tag
sziasztok. sokat olvasgattam már. először sharkoon t28 al szemezgettem. de az itt olvasottak alapján letettem róla. most ZALMAN Z11 plus vagy ZALMAN Z9 pluss között agyalok. kérlek segítsetek.
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
törölt tag
válasz vadallat88 #34593 üzenetére
A házak szerkezetileg szinte ugyanolyanok belül. A Z11-nek elöl a HDD blokkját még hűti 2 db 8 centis venti balról és jobbról, ezért a merevlemez hőfokok még jobbak. Ezenkívül külalakban van különbség a 2 ház között. Azt vedd, amelyik jobban tetszik. Fontos lehet még, hogy a Z9-nek elöl, a Z11-nek felül vannak a csatlakozói. A Z11-ben asszem még a táp alatt is van porszűrő, a 9-ben nincs.
-
vadallat88
tag
esetleg Zalman Z5 Plus?
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
törölt tag
válasz vadallat88 #34595 üzenetére
A hűtése annak is jó, de a Z9/Z11 duóhoz képest instabil.
-
vadallat88
tag
válasz #98593280 #34596 üzenetére
értem. hát még agyalok rajta kicsit de a z11 plus felé hajlok inkább.
-
vadallat88
tag
off
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vadallat88 #34598 üzenetére
Nincs, 2 cm egy venti magassága, bőven elfér ott.
-
vadallat88
tag
egy utolsó kérdést még had tegyek fel. XIGMATEK Alfar? a kérdés csak ennyi. z9p vagy z11p v XIGMATEK Alfar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest