Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Milyen házat ajánlotok magas proci hűtőhöz? Silverstone he01 asszem 165 mm-es. Úgyhogy kellene valami alsó tápos ház mellé plexi nem fontos, van sajátom azt raknám az oldalára. Ára nincs megszabva. Minél olcsóbban szeretnék hozzájutni, de szerintem azok közül választok, amit ajánlotok.
Nincs kedvem megépíteni egyet, de még előfordulhat
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. ITX-es PC-t szeretnék építeni, ehhez kéne pár ház tipp.
Amit eddig néztem az egy Coolermaster 120 (15k) és egy bitfenix prodigy (23k).
Az előbbi árban szimpatikus lenne, az utóbbinak a méretei tetszenek. A PC-t esetlegesen TV mellett is szeretném használni, ezért kéne a kicsi ház.A hardver ami bele kerülne, az vagy egy fm2-es itx lapon a10 5800k és majd később mellé egy brutális GPU, talán egy 660TI vagy 7950 stb.
Illetve egy LGA1155 alapon egyelőre egy g2020 + 650TI, amit később fejlesztenék tovább i5 + komolyabb VGA.Szóval olyan ház kell amibe belefér 350-400 wattos táp és ezek a komolyabb méretű GPU-k is.
Van egy USB-s külső DVD íróm, szóval ODD nem feltétlenül kell bele, mert a telepítést installálást megoldom azzal.
-
syl5
őstag
Sziasztok!
A lehető legkisebbre szeretném csökkenteni az alapgépem méretét, úgy hogy házventik nélkül szellős, hűvös és halk maradjon, ebben kérném segítségeteket.
Jelenleg ATX lapom és házam (NZXT Tempest 410) van. A méreten kívül minden kritériumnak megfelel.Nem zárkózom vissza méret váltástól, mATX, nem kizárt az ITX.
Viszont egy olyan lehető legkisebb házat szeretnék, ahol nem a proci felett van a tápegység. Alpenföhn Brocken hűtőmet mindenképp meg szeretném tartani, ennek kell a hely.
Így sok ITX ház kiesik, marad mondjuk a Prodigy, viszont annak meg akkora a mérete, hogy a halkság (akár passzív hűtés diszkrét videokártya nélkül) és jó szellőzés figyelembevételével már inkább egy mATX, vagy egy csonka ATX ház, mintsem az ITX korlátai.Szóval ti mondanátok?
-
törölt tag
válasz arcsi84 #35253 üzenetére
Egyrészt az 5800K szerintem nem túl sok egy GTX 660 Ti-hez.
Ráadásul teljesen feleslegesen veszed meg a belé épített erős IGP-t, mert a GTX mellett nem is fogod használni. Egy FX 6300 vagy i5 jobb lenne mellé.A G2020 + GTX 650 Ti inkább való ITX házba.
Ami a két házat illeti, a CM120 a VGA karit igen rosszul szellőzteti, egy 7770 hét fokkal melegebb volt benne, mint a Prodigy-ben. VGA karis rendszerekhez nem ajánlanám. Egyébként a cpu és az alaplap is 4-6 fokkal melegebb volt, szóval a Prodigy jobban hűt.
[ Szerkesztve ]
-
Sarkadi
tag
ShellKretor: CM Silencio 450-esben a 7770 hőmérsékletét megtudnád mondani ill. azokat az adatokat amiket mértél ?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
arcsi84
aktív tag
válasz #98593280 #35255 üzenetére
Hmmm, át kell gondolnom akkor ezt az ITX dolgot...
Ha az ATX (Sharkoon Vaya) a 0, akkor CM 120 felára + itx alaplap felár, majdnem 15-16k plusz költséget tesz ki, ha esetleg Bitfenix Prodigyvel számolok, akkor ez az összeg 23-24k.
Ezt az összeget a CPU vagy GPU-ba fektetve kategóriákkal erősebbet vehetek. Vagy összejöhet egy dual graphics rendszer.
-
törölt tag
válasz Sarkadi #35256 üzenetére
450-eset nem mértem, kb. ugyanaz lehet mint az 550, szóval gyenge.
(#35257) arcsi84: A Sharkoon Vaya sem a jó hűtéséről híres, vhol a középmezőnyben van. Annyi igaz, hogy az Elite 120 árából egy sokkal jobban hűtőm minőségi ATX-es házat lehet venni, pl. Zalman Z9.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz arcsi84 #35253 üzenetére
Először is hanyagold az A10 5800K-t, helyette inkább I5 akár használtan is vagy apróról új, garis (30-35K).
Ha valóban számít, hogy kicsi legyen ne prodigy-et vegyél, mert igaz jól hűt meg tágas de nagyobb egy micro-atx háznál.
Az Elite 120 kicsi és mint írták rosszabbul hűt, de újabb jó hűtésű kártyához jó lehet.
Nekem az 5870 is elfogadható hőmérsékleteket produkált benne húzott phenommal gyári hűtéssel és aránylag halkan.Én I5 2300/2400/2500-at vennék + CM Elite 120 + GTX660/660Ti vagy HD7870.
400W-os minőségi táp elég lesz.
-
törölt tag
válasz Grave_444 #35260 üzenetére
Nagyon szűkös a hely az Elite 120-ban. A VGA majdnem hozzáér az oldallaphoz, semmi más nem hűti, kizárólag a saját ventije. Mögötte ott van egyből a proci és ha az melegszik, akkor a felette lévő tápba tolja a meleg levegőt. Már ha úgy van beszerelve a táp. Ha ventivel felfelé van beszerelve, akkor semmi sem szívja ki a cpu fölül a meleget. Én melegedő processzorokat (pl. Phenom, FX-6300, Vishera, stb...), melegedő izmos VGA karikat, főleg még húzva is, nem ajánlok bele építeni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz #98593280 #35261 üzenetére
Egy 95W-os I5 mellé, ami integrál vga nélkül még kevesebbet eszik meg egy 2 ventis modern, "keveset" fogyasztó vga mellé jó lesz az a ház is...
Igaz még nincs itt a nyár, de eddig jó hőfokok vannak az SG05-ben is nálam az adatlapomon lévő géppel, pedig csak a gyári első venti van beépítve, többet nem eszkábáltam rá.
-
zoltan6
őstag
kinéztem az itteni tesztek és leírások alapján ezt a házat magamnak: XIGMATEK Midgard II
kérdezném a szakiktól,hogy melyiket ajánljátok? a plexis oldalut,vagy a rácsosat? a rácsostól azért odzkodom,mert szerintem nagyon megszívja magát porral,meg szerintem a plexis csendesebb is,nem vagyok egy nagy játékos,de azért ha néha játszom,jó legyen a hűtése.egy coolermaster centurion 534-est cserélnék le a régebbi fajtát erre.megérné rá váltani?elég nagy a por nálunk,parketta+háziállatok,a mostani házamba már raktam be klimáknál használt porszűrőt oldalra meg előre,mert pár hónap alatt egybefüggő por van a proci,meg a videókártya hűtőjén.így viszont azt vettem észre nem elég hatékony a hűtés.
egy fx8150-es proci lenne a házban,noctua nh-u9b se2 procihűtővel, msi hd6850-es videókártyával,egy FSP Hexa 500W-os táppal,azt nemtudom hogy egyáltalán elég lenne-e a táp kábele,mivel a kinézett xigmatek ház alsótápos.[ Szerkesztve ]
-
zoltan6
őstag
válasz #98593280 #35265 üzenetére
köszönöm a választ,a plexis oldal beszerzése nem gond,van a hardverkernél mindkét tipusú ház,a plexis még olcsóbb is egy ezressel,a gyenge láncszem akkor a táp hosszabbító lesz,itt nálunk vidéki számtech boltba úgy sem lesz.egyszer már kérdeztem,de nem is hallottak még róla,láttam neten egy-két helyen táp hosszabbítót párszáz forintért,csak a futár meg 1500ft.
közben látom van azis a kinézett boltba,akkor egyben megveszem majd a házzal,olyan nincs ebből a házból aminek az elején lennének a kezelőgombok?nem felül?[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Az első hozzászólásban nem látok, de melyik a legkevésbé szidott felsőtápos kuckó ~10k-ig?
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
törölt tag
válasz Grave_444 #35272 üzenetére
Le lehet halkítani alaplapról, vagy 7 voltos MOLEX előtaggal is házilag.
Csere esetén pl. javaslom ezt: XILENCE RED Wing, pcgear-ben 1000 Ft , HALK és jó a légszállítása!! -
tylerx2
csendes tag
tisztelt ház!
lassan egy hónapja olvasgatom a topicot, információt gyűjtve ház vásárláshoz, de megvilágosodás helyett egyre tanácstalanabb vagyok. (bőség zavara) Adott egy i5-3470 proci, CM 212 evo hűtővel, mATX alaplap, MSI GTX660, moduláris táp, 1db odd, 1db hdd es 1 db ssd.
Nem túl nagy, de masszív, jól szellőző de nem túl hangos házat keresnék (asztal alatt lesz a helye, parkettán), a keret max. 30k.
Help!
köszi.
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Maradt a sima Vaya...remélem nem lőttem mellé, hétfőn már repülök érte.
[ Szerkesztve ]
-
Malanrion
tag
válasz #98593280 #35278 üzenetére
nekem szigetelt házam van, (cuccok között, ott a többi dolog is, 34k-ért vettem az 550D-t) nekem nem volt gond eddig, be van kötve a gyári 3 ventim, amiből 1 felesleges is lehet, akkor volt egy kicsit forróbb a hangulat, mikor 4-5 program ment, +crysis+CAD, de ez is csak azért, mert a hátsó ventit harisnyáztam és nem volt bekötve, elhiszem hogy vannak jobban szellőző házak, de nekem ez is bevált és nincs gondom sem a szellőzéssel, sem a hőmérséklettel, a hangja pedig.. mikor először bekapcsoltam, majdnem megnyomtom a kapcsológombot még1x de teszteket is csinálnék, ha lenne rá kis időm és kedvem elkezdeni
[ Szerkesztve ]
-
-
Malanrion
tag
válasz #98593280 #35280 üzenetére
én azzal tisztában vagyok, elismerem a munkád, mert sokat dolgoztál/ol vele, de a kinézet sem utolsó, nem csak a számokat kell nézni, én a minimalista stílust kedvelem kívülről, belül meg legyen rendezett egy ház, ha már a külseje is szép.
attól hogy megvannak a számok, vannak egyéni ízlések és vélemények, hiába jó ház a midgard II, vagy a corsair 300, nekem nem tetszenek és inkább áldozok +5 fokot, de olyan házam legyen amire jó ránézni, ne olyan, "hogy a számok ezt mondták"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malanrion #35281 üzenetére
a kinezetet nem lehet ertekelni. mivel szubjektiv kinek mi tetszik. a haz valasztas kicsit olyan mint a no. lehet h szuper a reklamja (sharkoon. aerocool). lehet hogy gyonyoruseges. de belul meg szegenyes a felhozatal. hasznalat kozben;-) meg meg sok negativum kiderulhet...
egyebkent a srac jol szellozo hazat keres. ezert irtam.... nem sajat hazat kell ajanlani. hanem olyant amit keres lehetoleg
[ Szerkesztve ]
-
Malanrion
tag
válasz #98593280 #35282 üzenetére
az egyértelmű hogy a kinézet egyéni (se sharkoon, se aerocool nálam..), (a minimalizmus magánvélemény volt), nem erőltetni akartam, azt írtam, hogy jó és halk, nem azt hogy top5-be van szellőzés ügyileg, de az is kritérium volt, hogy halkabb legyen, de kapott 6 ház ajánlatot innen már választhat
[ Szerkesztve ]
-
tylerx2
csendes tag
Malanrion, ShellKretor: Köszönöm, ezekből talán már sikerült kitalálnom.
-
Hubba12
senior tag
Én ShellKretor szavára hallgatva vettem meg a z11 plus-t ami nekem világi választás lett Nagyon köszönöm neki
-Nagyon jól néz ki (szerintem)
-Jól hűt
-Minden van benne ami kell
-Nagy tágas
Ha nem mondja a zalmant akkor ezt a házat vettem volna:
M-Tech Ház NOB09A-BK BLUE led +18cm
És most sok dolgot megnézve nagyon megbántam volna.
Úgyhogy minden erre tévedő fórumtársnak csak ajánlani tudom a kollégátCsak az ASUS!
-
Rypejakten
addikt
Srácok, olyan házat keresek, amelynek gány nélkül kiszerelhetőek a 3,5"-es helyei, létezik ilyen?
-
sfefe
addikt
válasz Logic83 #35286 üzenetére
Itt van rola irva:
[link]Mivel ez csendes haz soha nem lesz olyan hutese mint egy "lyukacsos" haznak.
Ebbe is bele lehet tenni 6db ventit kis fokozatban akkor tuti nem melegszik benne semmi, Nekem 3 ventinel sem. Az meg, hogy kinek mi a meleg dontse el maga vagy az adott eszkoz foruman megtudja kerdezni....
Ezt vagy ilyen hazat nem olyan vesz aki hutes rekordot akar csinalni hanem aki csendes/megfelelo hazat keres.( attol, hogy mas hazban hidegebb vmi az nem azt jelenti, hogy ebben forro es tonkre mennek a cuccok )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Logic83
csendes tag
Koszonom a linket, de ezt lattam mar (meg ezer es egy masik tesztet rola).
Csak azert kerdeztem ShellKretor-t, mert tetszenek a tesztjei (mar amiket olvastam).Mar 2 hete csak hazakat nezek es mindig visszaterek az R4-re szoval valoszinuleg o lesz a befuto.
A sok ventihelynek koszonhetoen barmikor rakhatok bele plussz ventit, ha ugy gondolom, hogy nem tetszenek a homersekletek (persze ebben az esetben aldozok a csendbol). Ezert is tetszik annyira, mert van benne potencial: ha csendes hazat szeretnek annak is jo, ha jo hutest akkor annak is (gondolom 7 ventihellyel csak elerheto komolyabb hutes -javitsatok ki, ha tevedek- , ami persze hanggal is jar, de a lehetoseg benne van). Ugyhogy gondolom kialakithatnam benne a szamomra megfelelo hang - hutes aranyt (persze az en esetemben a csend a fontosabb, ugyhogy inkabb aldozok a homersekletek oltaran).[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
Megrendeltem a Sharkoon MS 140-et. Most akrillal festhetem át feketére a Pio 216-ot.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
SRII
őstag
hello mindenki, itt is szeretnék pár hasznos dolgot tőletek megkérdezni, rengeteg ház van a piacon és szinte a Dunát is el lehetne velük rekeszteni, ebből nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt és a minőséget.
Én 20k körül nézelődtem, és úgy döntöttem a sok keresgetés után hogy egy zalman z11 pluszt fogok venni, ha ebben az árban van jobb, minőségibb és felszereltebb akkor a tanácsot szívesen venném.
köszönömLégy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Logic83
csendes tag
Egy kis adalek, hogy miert is vacilalok:
Jelenleg egy Codegen 6083 hazam van, ami meg anno sulinetes vetel volt. Benne az adatlapomon szereplo cuccok es 1db 80mm-es noctua hatul 5V-ra fogva. Ez a config 1-2 meterrol nem hallhato idle-ben (a haloszobaban van, tehat emellett alszunk es 24/7-ben uzemel). JA, AZT ELFELEJTETTEM IRNI A KORABBIAKBAN, HOGY CSAK IDLE-BEN KELL NEMANAK LENNIE. A homersekleteim jelenleg pedig (idle-ben):
Alaplap:40
Cpu:31 (1.mag:38; 2.mag:34)
GPU:38
HDD:29
Szoval ez a noname (na jo, Codegen ) haz megfelel az elvarasaimnak, tehat az uj haznak legalabb ezt kell tudnia. Persze az is hozzatartozik, hogy a jelenlegi configgal gondolom az R4-nek is tudnia kell ezeket a homersekleteket idle-ben hangtalanul, de a hazvasarlas csak az elso lepcsoje egy uj (up to date) confignak (valoszinuleg 3570k meg a hozzavalok).
Tehat a haznak majd az uj configgal kene IDLE-BEN csendesnek lennie. -
törölt tag
válasz Logic83 #35294 üzenetére
ad1: ennél a kodegány-nál bármit veszel 12eFt felett, jobb lesz...
ad2: amennyiben egy darab venti duruzsol benne, ráadásul Noctua és az is 5 voltra halkítva, akkor persze hogy halk
ad3: a hűtése szerintem 1 db 8-as ventivel nagyon gyenge lehet, más házakhoz viszonyítva
ad4: a FRACTAL R4-re váltás Nálad fénysebességnyi ugrás leszA teljes ház által kibocsátott zaj több dolog függvénye:
- VGA kari hűtés, jelen esetben HD5770
- CPU hűtés, nem tudom mi van rajta...
- merevlemezek rezonanciái, kerregései
- ház hűtőventilátorok minősége, szabályozása, hang optimalizálásaAlapvetően már egy ZALMAN Z9-el is halk és jól hűtő rendszert lehet kiépíteni.
A LED-es Zalmi ventik egyébként sem hangosak, de 1-2 db 1000 Ft-os XILENCE RED Wing-et belerakva pluszban szintén halk marad és jól is fog hűteni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv! Szerintem jó döntés a ZALMAN Z11 PLUS. Remélhetőleg az usb3 -as csatija már széles 19 pines az újaknak. A ZALMAN Z12-nek már olyan.
A Z11 kiválóan hűt (jelenleg 13. helyen áll az 50 db házból) , masszív stabil ház, gumis rezonancia mentes 90 fokkal elforgatott HDD tartókkal és SSD is mehet bele 2 helyre ha jól emléxem. Ha tetszik is kinézetre, akkor nincs több kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Armando_19
őstag
válasz #98593280 #35297 üzenetére
Na megjött a One Hundred. Nagyon kis tetszetős ház, azt hittem sokkal gagyibb lesz ennyi pénzért, de hát Antec minőség.. Raktam előre +1 ventit, kíváncsi vagyok nagyon. Így elsőre mindenképpen jobbnak tűnik 17 fontért(6000ft), mint amit kinéztem Best Value 999 házat 29ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest