Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TazLeacher #3067 üzenetére
ha jól látaom az előlap kivételével ez egy elite... mint az én giga házam
[link] ehhez a házhoz mit szólsz?
[Szerkesztve]steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
én nem látom, hogy miben nyújt többet, mint a majdnem feleennyibe kerülő cooler master rc690.
a szerk idő meg azért ilyen rövid, mert ha mindenki sokáig szerkesztgethetné a hsz.-eit, akkor átláthatatlan lenne a fórum.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz NEXT LP #10113 üzenetére
olyan ház, amihez jó, minőségi tápot adnak, szerintem igazából kettő van: gigabyte gz-x2/x3 illetve az Arctic cooling Silentium T* Eco80. a gigabyte felültápos, tehát a tápegységet a proci fölé kell berakni, ez ugyan jó szerelhetőséget eredményez, de a proci által felmelegített levegő hosszú távon biztosan nem tesz jót a tápnak, amúgy nem rossz ház, kellemesen tágas és szerelhető (nekem is ilyen van csak más táppal)
az arctic ház teljesen más kategória, a csendes üzemre van kihegyezve, és nagyon profi a kialakítása, ahhoz is jó táp jár, talán kicsit nehézkes lehet a szerelése, de szerintem keress róla pár tesztet (egy van itt a ph-n is) mert amúgy nagyon jó kis házikó, okosan megtervezett hűtéssel.
ha táp nélküli házat akarsz akkor pedig szerintem a cooler master gladiator 600 a nyerő, de az alultápos, ami ugyan jobb a táp szempontjából, viszont vigyázni kell, hogy a tápnak kellően hosszú vezetékei legyenek amik elérnek akár az alaplap tetejéig is, ha oda kell bedugni valamit (tipikusan a 4/8 tűs 12V-os csatlakozót)steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Megtetszett egy ház, az nzxt gamma, de lenne egy kis problémám vele, viszont ha ki tudnám küszöbölni, lehet h beruháznék rá. A gond a következő: nekem ugyan ATX-es lapom van, de mivel frankón spóroltak a gyártási költségekkel, ezért nem teljes szélességű ATX, hanem egy kicsit keskenyebb, viszont a házban a furatok csak a teljes szélességű ATX-hez vannak meg. Érdekelne, hogy kultúrált módon megoldható-e az alaplap rögzítése, mert kb a lap fele a levegőben lenne, ha nem rögzíteném, viszont ahogy nézem a képeket, lehet hogy pont ott van egy mélyedés a lemezben, ahova be kéne fúrni. Ezen a képen jól látszik a probléma, a középső és a jobb szélső furat közé kéne még egy (illetve 3) kb félúton. A cm gladiatorban ugyan van furat ott is, ahol nekem kell, de ez a ház összességében jobban tetszik, ráadásul olcsóbb is. Itt látszik, hogy a gladiatorban megvannak a középső furatok is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
OH MY GOD! Iponban a CM gladiator 600as lement 15k alá [link]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
szerintetek megéri a felárát a cm 690 advanced mondjuk egy xigmatek midgardhoz képest?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz theboobaq #12732 üzenetére
Szia!
Az alsó tápos házak nagy előnye, hogy a táp nem a gépházban már felmelegedett levegőt, hanem friss levegőt használhat a a hűtéshez. Manapság a legtöbb alsó tápos házhoz adnak proszűrőt, de ez nem 100%-os védelem. Elég sok alsótápos házban be lehet ús is szerelni a tápot, hogy a ventillátor felülre néz, én ezt nem tartom túl jónak szellőzés szempontjából, bár nagyon poros környezetben talán előnyös lehet. Az alsótápos ház legnagyobb előnye, hogy a táp nem elhasznált levegőt használ (ezt már írtam) illetve hogy kialakítható benne alulról felfelé tartó fő légáramlat (a hagyományos felső tápos házakban a fő áramlat elölről hátrafelé tart).
Mindent összevetve szerintem inkább alsó tápos házat érdemes venni, egy jó porszűrővel még lefelé fordított tápventillátorral sem vészes a helyzet, nagyon poros helyen maximum sűrűbben kell a szűrőt takarítani meg néha a tápon keresztülfújni sűrített levegővel.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz theboobaq #12734 üzenetére
a felülre fordított ventin keresztül nem hinném, hogy túl sok por kerülne bele, azért ez csak por, nem a sátán, nem kell tőle ennyire félni inkább arra ügyelj hogy azok előtt a ventillátorok előtt legyen rendes porszűrő, amik a házba befelé szívják a levegőt és akkor nem lehet nagy gáz. a tápból meg a legtöbb felesleges port sűrített levegővel vagy erős tüdővel ki lehet fújni
-
FireKeeper
nagyúr
válasz theboobaq #12736 üzenetére
igen, viszont akkor arra (is) nagyon ügyelj, hogy jó néhány kártyahely maradjon a táp felett üresen, és az sem árt, ha mondjok a gépház elején levő venti egy kicsit magasabb fordulaton jár mint a ház többi szellőztetője.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz theboobaq #12738 üzenetére
én ajánlom a Cooler Master RC690 II Advancedet, az valamivel olcsóbb, és szerintem semmivel sem rosszabb, kicsit letisztultabb, talán kevésbé "gamer" kinézetű, de sztem szellőzésben még jobb is, mivel az alsó merevlemez helyeket ki lehet venni, így a levegőnek szabad útja van.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz theboobaq #12740 üzenetére
talán nem a legjobb, de az ára töredéke a csúcsmodellekének, és én kevés dolgot tudnék felsorolni amiben rosszabb náluk, és azok is apróságok. a mai napig nem bántam meg hogy megvettem, pedig én még a 23ezres árat is sokalltam
-
FireKeeper
nagyúr
válasz spgabor #12771 üzenetére
Szia!
Luxo-val már találkoztam, nem rossz, és viszonylag olcsó, de azért nem a házak csúcsa.
Thermaltake-ről nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem, ezért csak offban írom, hogy szerintem ronda
Ha nem volt bajod a 690-essel, én az utódját javasolnám (690 II Advanced). Ha nem tetszik, akkor esetleg a Xigmatek, az NZXT vagy a Sharkoon házait, esetleg ha többet szánsz rá, akkor Lian Li.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Flashget #13499 üzenetére
Vegyél CM 690 II-t, azon van reset.
Mod: jah, most nézem csak, hogy nem 690-est, hanem 590-est akartál. Akkor vehetsz CM 600 Gladiatort, azon is van reset, csak elég miniatűr.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
kacérkodok a közeljövőben egy micro ATX-es konfig építésével, ez ügyben kéne egy kis útmutatás. eddig csak ATX konfigjaim voltak, és a mostani CM 690 II Advanceddel eléggé el voltam kényeztetve ház ügyben. szóval érdekelne, hogy a microATX-es felhozatal milyen. ami elvárásaim lennének a ház felé:
mindenképp alsótápos érdekel
lehetőleg letisztultabb, nem csili-vili-gémer dizájn (elsősorban fekete, de ha más színű, az sem katasztrófa)
a kis méret ellenére jó szerelhetőség
megfelelő szellőzés
jó kábel elvezethetőség
lehetőleg 1 vagy 2 USB3.0 csati az előlapon
nem túlságosan elszállt áremellé, ha esetleg még vízhűtésre is alkalmas, az plusz pont, bár ez nem életbevágóan fontos, mert az is lehet soha nem lesz vízhűtésem
első körben a Fractal Design Define Mini-t néztem ki (igaz, ha jól látom ezen nincs USB 3.0), bár az árát egy kicsikét sokallom, de azért bőven nem a túlzás kategóriában van.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz horush #27986 üzenetére
jé és tényleg, bocs. mondjuk ahogy látom, csak 1 darab port vagyis valószínűleg nem a széles, alaplapra dugható csatlakozóval oldották meg, hanem a hátlaphoz elvezetett hosszabbítós módszerrel.
persze ha a define minin kívül van hasonlóan jó microATX-es ház, az is érdekelne. kevésbé ismert márka sem hátrány, ha jó a ház.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz jookomak #27989 üzenetére
hm, ez a silverstone külsőre nagyon tetszik, de a belső elrendezése nagyon fura, és szerintem még csak nem is hatékony (hűtés szempontjából)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz #98593280 #27991 üzenetére
kösz neked is
ez az elforgatott elrendezés nekem kicsit fura. mármint nem tűnik hatékonynak. lehet, hogy egy alaplapra párhuzamosan fújó, lapos hűtővel jobb lenne a helyzet, de nem szívesen cserélném le a jól bevált Brockent. az alsótápos elrendezés eddig pont azért jött be, mert a Brockent csak felfelé fújó irányba lehet felszerelni, ami kapóra is jön, mivel a felmelegedett levegő felül akadálytalanul távozhat. ez a Silverstone házban ugye nem játszik. (arról nem is beszélve, hogy az SSD mellett két vinyóm van).
Egyelőre ahogy nézem még a Fractal a befutó, de majd még kutakodok. köszi mindenkitől a tippeket.jookomak: pont ez a gáz, hogy a Brockent úgy nem lehet felszerelni.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz jookomak #27995 üzenetére
pont amiatt jött a micro ATX ötlet, hogy FM2-es Trinity APU-ra váltanék, majd ha méltóztatik megjelenni végre zintelt nem veszek
F34R: aktív, terhelt GPU-val nem vagyok benne biztos, hogy a Brocken bordája elég nagy lenne az APU lehűtéséhez, akkor is, ha jó a szellőzés.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz tatabánya #27997 üzenetére
nem biztos még, hogy egymagában lenne az APU, ha nagyon vékony a teljesítménye, akkor lehet menne mellé valami középkat dVGA (HD7770-et néztem, az méretre nem vészes, vagy esetleg valami kisebb kártya Hybrid CF-be). plusz tuning is lehet játszana, ITX-ben meg nem hinném, hogy lesznek értelmesebb, tuningra is alkalmas lapok, pláne emberi árban.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz HUNgaroczel #32507 üzenetére
az erős multimédiás részleg miatt az AMD-t venném, kivéve ha nagyon fontos a fogyasztás, abban az i3 jobb.
az inteleshez olcsóbb nem kites ram menne mert az nem tudja kihasználni
ez úgy ahogy van, baromság[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz HUNgaroczel #32510 üzenetére
csak ha játék is lesz, egyébként nem. de ne offoljuk szét a topikot, ha további kérdésed van, fáradj át az adott cucc topikjába.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
haverom új konfigjának keresnék kuckót. közepes teljesítményű (hőtermelésű) konfig lenne benne (750k+7850), 1-2 vinyó, SSD, ODD, nem moduláris táp. érdekelne, hogy a 10-15k-s árrésben van-e értékelhető microATX ház, lehetőleg alsótápos.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég frissített MicroATX konfigomhoz keresek kompakt, de jól szerelhető házikót. Ahogy nézegettem, a Fractal Define Mini C talán az egyik legjobb vétel manapság, de az árát kicsit sokallom. Van esetleg olcsóbban is jó alternatíva, vagy érdemes kiköhögni a Define árát?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz fogtunder #67693 üzenetére
igen, a mastercase pro 3-at néztem még, de az alig kisebb mint a mostani 690 II advancedem, illetve a corsair carbide 88R-t, de arról meg azt olvasom itt, hogy az anyagminősége elég silány
-
FireKeeper
nagyúr
jól látom amúgy hogy ezt most az Alzán és az iponon kívül gyakorlatilag sehol sem kapni?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #67697 üzenetére
na végül beruháztam egy alzás define mini c tg üveges házikóra, úgy érzem nagyon jó lesz majd építeni a hétvégén, köszi mindenkinek a segítséget
-
FireKeeper
nagyúr
ez az üveg oldallap amúgy mennyire strapabíró ill karcálló ami a mini C TG-n van? először kicsit meg is lepődtem amúgy hogy ez ilyen, hogy az egész oldallap egy nagy üveglap, én azt hittem ugyanolyan mint a sima ablakos kiadás csak plexi helyett üveg van az oldallapban.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz fogtunder #67706 üzenetére
hát reméljük jó lesz, az az igazság hogy nekem a plexis oldallap még jobban is tetszett, gondoltam is hogy ezt visszaviszem kicserélni, de az pont nincs raktáron az alzánál, és nem akarok vele sokat rohangálni, akkor jó lesz ez.
amúgy az a vicc hogy a TG olcsóbb is volt mint a plexis.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz fogtunder #67710 üzenetére
hiszek neked, remélem a ma délutáni hazabuszozás sem fogja túlzottan megviselni
amúgy leginkább csak az nem tetszett hogy oldalról van felfogatva csavarokkal. jobban tetszett volna ha úgy van kialakítva mint a plexis, tehát fém oldallap keretben, csak plexi helyett üveg. de megszokom majd
-
FireKeeper
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest