- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Mivel a NEXUS Prominent R jelenleg nem kapható,
a NANOXIA Deep Silence 2-öt tudom javasolni.
Méréseim szerint ez mindamellett hogy hangszigetelt és halk, kiváló hűtéssel bír.
Cikk a honlapomon róla.Hasonló megoldás a Fractal Define R4, viszont az kevésbé jól szellőzik.
Továbbá még a BITFENIX Raider jut eszembe, ami szintén elég jól hűt és a BITFENIX-ek nem mondhatóak hangos házaknak, legalábbis a drágábbak. -
GeneraL_XTX
veterán
"próbáltam mind a két házat és a DS2 kemény fokokat ver a fractal csodájára"
Ugyanazokkal a ventillátorokkal próbáltad? Azért kíváncsi lennék mit mutat az R4 mondjuk a DS ventikkel
Vagy fordítva
"Deep Silence koncepció öregebb mint a fractal féle"
Erről se lennék meggyőződve, a legrégebbi teszt amit a DS1-ről találtam az 2012 október, az R4 2012 júliusa.
-
tatabánya
senior tag
a gyártok a maximális adatokat adják még és a szállított levegő mennyiségét, amit nem hiszem, hogy kollégánk mérni szokott. a hőmérsékleti adatokat sok-sok dolog befolyásolja, házad, cpu hűtőd szerkezete, nem mindegy a videokarid hűtése se, mert máshogy viselkedik a referencia, vagy egy-egy gyártó által szabadalmaztatott mód... ezeket mind számításba kellene venni, mert lehetnek eltérések...
-
emiki6
veterán
Hát most már megrendeltem egyből kettőt is, de megrendeltem a házat is.
Egy HDD-m és egy SSD-m van tehát csak egy darab keretet hagyok benn, illetve egy ventit tennék még be, ha betennék és azt is alulra. Szóval érdemes-e tenni oda ventilátort, és ha igen milyet: Swif2-t, deep silence-t, vagy akármi mást?Kíváncsi leszek a házra, lehet írok is logouton róla, mint első bejegyzés.
Látom te vagy Draky, azon kevesek egyike, aki bemutatta ezt a házat videóban és magyarul tette azt.
-
Kirir
tag
-
törölt tag
végül is 226 széles, de nem hiszem hogy abban annyi lenne
elöl 20-as venti kever benne -
Csabroncka
addikt
Terhelés alatt ne is foglalkozz nagyon a hanggal, ugyanis ehhez már tényleg radiátoros dolgok kellenek. Finomhangolni próbálhatsz a rendszeren, értem ez úgy, hogy terhelés alatt a befúvókat (vagy ami a videókártya lapjához közelebb van) jobban megemeled a fordulatszámát, ilyen körülmények között minden RPM-et meghálál a VGA!
Grat hozzá! -
Csabroncka
addikt
Egyáltalán nem bántásnak mondom, inkább tanácsnak! Felesleges csak a terhelés nélküli hőmérsékleteket nézni, ugyanis ezt még én is elérem egy zárt házban! Viszont terhelés alatt nagy különbségek tudnak kijönni, és ez az ami igazán érdekessé és összetetté teszi a dolgokat!
pl: terheléssel és a belső hőmérséklet emelkedéssel hogyan változik a házventilátorok fordulatszáma. Értem ezt úgy, hogy sokszor érdemesebb az elszívást akár fixen tartani és a befújást optimálisan növelni....
-
törölt tag
Én annyira nem voltam elégedett az Alfar-al, mert instabil. Ma este majd készítek róla egy rövidhírt a honlapomra. Egyébként ez az instabilitás várható is volt, mert lekoppintották a Ghost SSD tartó részét. Nehéz lesz megtoldani stabilan egy 90 fokkal elforgatott HDD és SSD részt, Azt már nem is említem, hogy az Alfar HDD szárai nem is gumisak.
-
törölt tag
Az Aerocool-t utolsóra tenném, a GTS 10 sem egy csúcs minőség.
Én a Coolermaster SCOUT II-öt ajánlom, kényelmes fogantyú is van a tetején, egykezes.
A Cosair Vengeance C70 sem rossz, azon két kezes fogantyú van. -
törölt tag
Ez egy elég részletes teszt a szóban forgó Csifi házról. A képen 1 cm a wiring space, a hátlap nem domborított, szóval az a sok kábel nem tudom hogy fér el ott hátul. A házat én még nem teszteltem, csak szeretném vmikor, mert érdeklődtek már többen Csifivel kapcsolatban..., szóval kézzel fogható infóm nincs róla.
LF-01b teszt sk-link
A Midgard II-ben biztos hogy több a wiring space, konkrétan 24 mm és egy letesztelt, ajánlott ház.
-
OnLy16
tag
Lesz értelme? A beáramló levegő meg fog akadni a kábelekben. A helyedben inkább felülre raknám a ventit.
Véleményem szerint a fontossági sorrend:
- előre, hdd-k elé, ezáltal megfelelő hűtést kapnak a vinyók és elindul az áramlat hátrafelé
- hátra, a megfelelő huzat elérése érdekében
- oldallapra, ami az északi híd miatt lehet fontos (nálam legalábbis mindig forrók ezek a bordák)
- felül, mert jobban elvonja a hőt a processzor közeléből
- alul, leghűvösebb forrás ellenben a legkoszosabb is (430on nem vagyok benne biztos hogy van porszűrő arra a foglalatra, inkább csak előtte, a tápi beömlőre) segít egyirányúsítani a légáramlást -
-
@matthew@
őstag
bsh már linkelt egy képet, ed am a CM oldalán le van írva h a HD5970-es VGA belefér ami ATi-ból a 2- legnagyobb ha jól tudom 34 cm-es tehát nagyobb mint 315mm ami az előző képen van belinkelve, csak a HD6990-es hosszabb, de aki olyat vesz az nem egy 10e-es házba teszi be a cuccait
Am a cooler magassága annyi h nekem a CM Hyper 212 Plus befér és van még egy fél centi szal az az adat jó ami a képen van
[link]osonte: az első lyukakon nem jön ki a HDD hangja ezt nemtom honnan vetted, olyan HDD kell ami jó halk, az enyémet nem is hallom, max akkor ha nagyon dolgozik, de azt még a full zárt előző házamnál is hallani lehetett. Én nem szeretem ha elől zárt a ház, mivel az a normális szellőzés sztem ha elöl és alul jön be a levegő és felül+hátul megy ki
szal ez az NZXT-nél pont nem valósítható meg
-
@matthew@
őstag
Ahogy nézem a NZXT SOURCE 210-t nem valami szellős házikó, ugyanis elöl nem nagyon van rajta lyukacsos rész. Úgyhogy én inkább az előző 3-ből dönteném el h melyiket venném. Esetleg döntsél úgy h neked melyik tetszik jobban ránézésre, mivel tök ugyan olyanok a házak amiket néztél, én is úgy döntöttem el
meg a jövőre nézve a VGA hossza is döntött, mivel azt szeretnék cserélni
-
@matthew@
őstag
Én a CM Elite-et tudom ajánlani, mivel nekem az van
Sztem nagyon jó ház, bár az eleje kicsit megosztó a véleményeket nézve, mert vagy tetszik vkinek vagy nem
Az anyaga nem olyan vékony, a TT-ről olvastam h eléggé hajlékony anyagból van, és ezért sem vettem azt, illetve a CM-be nagyobb VGA is elfér mint a TT-ben a másikról nem tudok nyilatkozni azt nem ismerem
Na és a CM-en van szép nagy plexi oldallap ez sztem nagyon jó
-
TROG AIR
aktív tag
A cooler masterre és az asgard-ra is több "támogató" javaslatot kapsz szerintem itt...
Én a CM-et a front rész kinézete miatt nem venném,akkor inkább asgard.....
de ezekből bármelyiket választod majd,mindegyiken van "tésztaszűrő" felület gazdagon...
tehát mocskosnagy zajszűrésre ott sem számíthatsz,max jobb anyagvastagságra.... -
Beretvás
veterán
-
SpZ
senior tag
Tovább nézelődtem a fórumon ill egyéb oldalakon.
Sharkoon T9 nagyon megtetszett bár az ára kevésbé.
Strike-X , Aelous kiesett, de képbe került ThermalTake V3 illetve Xigmatek Asgard II.
Thermaltake V3 nagyon tetszik ami bejövős az a két venti bővítési hely, kábel elrendezési lehetőség is korrektnek tűnik - 2 dolog (bosszant) érdekelne: mennyire zajos a ház? illetve mekkora cpu hűtő fér be? ill ha van még más hátránya.
Xigmatek Asgard II valóban nagyon dögös látszik hogy nem spóroltak a festékkel, viszont felültápos így csak hátrafelé tudom kiszívatni a proci keltette hőt ill a tápnak is bekell szállnia.
Itt is hasonlóan az lenne a kérdésem hogy mennyire hangos és mekkora cpu hűtő fér be -
@matthew@
őstag
Az electrobox.hu az jobb, a pixmania-t sztem felejtsd el, mert nagyon sok ismerősöm megszívta velük, francia cég és van h megrendelsz vmi és 2-3 vagy akár 4 hét is mire megjön, illetve ha garis ügy van akkor vissza kell nekik küldened és az is igen költséges egy x kilós háznál. Szóval akkor a Strike X jó lehet az electrobox-tól, csak arra vigyáz nehogy előlapi kijelzős dolgot adjanak neked helyette, mert sok helyen annyiért csak az van és a ház 20e-től megy fölfele.
de ha annyiért meg tudod akkor szerezni akkor mindenképpen a Strike X a jó választás
-
@matthew@
őstag
-
SpZ
senior tag
Illetve még:
- Sharkoon T5 Economy -
SpZ
senior tag
gyors kérdés
Előre köszönöm a választ
a kettő közül melyik lehet a jobb:
ETOPMAY TM 637
Codegen 3331CA
Vannak itthon GlacialTech Silent Blade ventik szóval azokka lenne átfújtva az esetleges házikó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest