Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nygma
addikt
Üdv!
Szvsz. ez jó választás lehet: [GIGABYTE GA-EP35-DS3R]
-
atti_2010
nagyúr
válasz dvd_R+ #20528 üzenetére
Intel procit játékra nem érdemes venni hacsak nem vagy nagyon gazdag (I5-I7) gondolok, inkább egy AMD és a megmaradt pénzt VGA ra költöd mert igazából az amit kihasználsz, ha mégis Intel vonalon maradnál 1156 I5-750 nagyon jó választás.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz dvd_R+ #20540 üzenetére
Jó de akkor el kell felejtened az i5-i7 vonalat, egy i5-750 kb 50.000 Ft és akkor hol van még az alaplap, egy i7 nem is beszélve, ha annyi pénzed van AMD vonalon kellene maradjál.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
C0d3r
addikt
válasz dvd_R+ #25282 üzenetére
Alapjáraton még a legolcsóbb H61-es, 10-en ezer ft-os alaplap is kihasznál minden processzort, érdekes lenne ha nem. K jelzésűt gondolom azért veszel, mert tuningolni szeretnél, na ekkor jön jól a komolyabb alaplap. De mint írtam már a másik topikba, szerintem neked ez fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz dvd_R+ #31243 üzenetére
Üdv!
Van egy másik is nekik: extreme3gen3 (37-40k)
És az Asrock ma már nagyon jó, kiváló ár/érték aránnyal, gazdag felszereltséggel, és mindig kitalálnak valami kavarást, amivel egyedibb lapokat is kihoznak.
Z68 a legújabb, tud sok mindent, akár a fenti lap esetében a PCIE 3.0-t, van IGP és Virtu.
P67: régebbi, nincs IGP és Virtu, viszont tuninglap."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31243 üzenetére
Jó tíz éve teherautószám hordtuk vissza a beszart asrock alaplapokat a nagykerekbe, azóta csak és kizárólag asus-t használunk. Még ha a tesztek alapján 1-2%-al lassabb is náluk. A gigabyte-nak volt egy fénykora, manapság én az asrock-kal egy szintűnek tartom. Asus alaplapot még egyetlen egyet sem kellett visszavinnem, ezt komolyan mondom. Sőt, nekem van egy ~15 éves P2MMX-es működő gépem vele, az akkori eredeti noname tápjával és egy 1GB-os vinyóval.
@Hunork 31244: jó-jó, de meddig? Olcsó húsnak híg a leve, vagy hogy szokták mondani...
[ Szerkesztve ]
-
Htomi78
tag
válasz dvd_R+ #31241 üzenetére
A Z68 as chipszettel egyszerre tudsz tuningolni és igp használni.
Az asrockkal manapság semmi baj nincs, mára nagyon jók főleg ár/érték arányban.
Az Asus kurva drága és 1 nagy csalódás, 3 at vittem vissza gariba a Rampage III Extreme ből. Előttem végleg leszerepelt az Asus.
Ha úgy döntesz hogy Giga, akkor Z68X-Ud5, bár ez majd 67 ezer forint és azt tudja mint az asrok Z68 Extreme 4 , csak közzel 20k val drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31246 üzenetére
Úgy látom, hogy neked van videokártyád, így szerintem nincs szükséged Z-s alaplapra. Viszont mivel tuningos procid van, gondolom szeretnéd egy kicsit nagyob órajelen járatni a rendszert, ezért én egy P-s alaplapot ajánlok neked:
Ezen az alaplapon gyakorlatilag minden megtalálható, amire esetleg a jövőben vagy a mában szükséged lehet. Egyedül IDE csatlakozó nincs rajta, de szép számmal vannak SATA2 és SATA3-as csatik, USB2 és USB3, PCI-E 16x és 1x-ből 2-2 db, 3 PCI, Raid, Firewire stb-stb.
Nekem azért van "csak" H-s alaplapom, mert én nem nagyon szoktam játszani, nekem bőven elég a proci GPU-ja is, egyébként én is ezt az alaplapot vettem volna.
@Htomi: nem lehet, hogy az észnélküli tuningot nem bírták az alkatrészek?
[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31250 üzenetére
Z-s alaplapot mi a francnak akarsz venni, amikor ott a videokártyád? De elmondom mégegyszer, hogy melyik micsoda:
H - nem lehet tuningolni, van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.
P - lehet tuningolni, de külön videokártya kell hozzá (neked van)
Z - lehet tuningolni és van rajta videokimenet a proci GPU-hoz.33 rugóért mAtx-es lap van csak, de ezen se sokkal kevesebb a periféria:
3.0-s pci express csak Z-s alaplapokon van, azokon se mindegyiken, de a te videokártyádhoz nem kell. És 55 rugónál indul.
-
zka67
őstag
válasz dvd_R+ #31251 üzenetére
és @cashback:
Mellesleg az Asus 3 év garanciát ad az alaplapjaira, az asrock miért csak kettőt?
Egyébként felőlem mindenki olyan alaplapot vesz-vegyen, amelyikben megbízik. Én nem bízom se az asrock-ban, se a gigabyte-ban. Asus alaplapot még nem kellett visszavinnem, és ameddig ez így marad, én maradok ennél a márkánál és ezt fogom csak ajánlani, ha valaki megkérdezi, hogy milyet vegyen. Mert gondolom azért kérdezi, mert nincs tapasztalata a márkákat illetően, nekem meg már vannak rossz tapasztalataim egyesekkel és jó másokkal. Pl. WD vinyót se veszek soha többet, pedig egy időben kizárólag azt használtam, de volt 2 db 2 terás, ami gyárilag szar volt és nem érdekelt, hogy szériahiba volt, nekem ne legyen ilyen.
@Hunork: Akkor te nyilván meg vagy elégedve az asrock-kal, használd egészséggel őket. Senki nem mondta neked, hogy vegyél asus-t vagy gigabyte-ot. Tényleg, van még olyan szemét, hogy MSI?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz dvd_R+ #31577 üzenetére
Szeva!
Ez lenne a legjobb az i5-2500K ASUS P8P67 EVO (rev 3.0) alá igaz 45 000ft. Ebben biztos fog menni 4,5GHz-t a procid jó hűtővel. Ilyen proci estében megéri ennyit költeni rá.
Esetleg ASUS P8P67-M PRO (rev 3.0) 33 000ft vagy ugyan ennyiért ASUS P8Z68-V LE De nézz utána más fórumokon meddig bírja a tuningot.(#31590) Gazsi00: MSI okés lapok. Habár én azt hallottam ,hogy a szorzót visszaveszi ,de a feszt nem így mindig ugyan akkora feszen megy a proci ,ami a procinak nem éppen jó.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz dvd_R+ #31616 üzenetére
Sajnos nincs ami esetleg jó lenne. De ha elolvasod Milka78 linkjét akkor esetleg egy olcsóbb MSI lapot is vehetsz ami jól bírja a tuningot. pl. MSI Z68MA-ED55 (B3) 36 000ft
(#31613) Milka 78: Akkor ez jó hír! Kösz hogy írtál megint okosabbak lettünk!
(#31614) tranceplanet: legalább egy valami kedvező dolog!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz dvd_R+ #31618 üzenetére
Mehet a Asrock P67 Pro3 is ha gondolod ,ahogyan BMW001 írja. 30 000ft alatt megvan.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47721 üzenetére
Hello!
Az Asus P8Z77-V-t ajánlanám.
Mi történt a P8P67 Evo-ddal?"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz dvd_R+ #47723 üzenetére
A chipesetekről kezdetnek jó lesz ez.
Illetve olvasd el a téma összefoglalót.
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47723 üzenetére
A 1156-os foglalat megjelenése óta, amikor megjelent az IGP az Intel CPU-iban, és az Északi Híd "beköltözött" a CPU-ba (a "kimaradt" feladatokat meg a PCH-nak átkeresztelt Déli Híd vette át), az Intel vagy tuningot lehetővé tévő (P), vagy az IGP használatát lehetővé tévő (H) lapkát "mellékelt" a CPU-ihoz. A 6-os és a 7-es lapkák megjelenése közt "félidőben" megjelentette a Z jelű lapkát, amely a tuning lehetősége mellett immár "életet adott" a CPU-ban levő IGP-nek is. Azóta a Z jelöli az Intel "mainstream" csúcslapkáit. A jelenleg legfrissebb Z-lapka a 3-as sorozatú (Ivy Bridge) CPU-kkal megjelent Z77, de már a Z87 is a "spájzban van".
Az Asusnál hagyományosan a "legkevesebb írásjellel" ellátott alaplapok jelzik az "ideális" alaplapot (ez alatt értem, hogy kényelmes tartalékokat biztosít az alaplap tápellátása, "hűtőbordázottsága", felszereltsége, kidolgozottsága, mind a tuning, mind az élettartam, megbízhatóság terén), azaz csak a sorozatszámot (Px) és a lapka(készlet) nevét tüntetik fel a lap nevében. A további betűjelek az "egyszerűsített" verziókat (pl.: LE, LK, LX), illetve az "elitebb" verziókat (pl.: PLUS, V, PRO, EVO) jelölik. A 6-os lapkakészletű lapok közt a P8P67 az általam "ideálisnak" nevezett változat. (Egy jobb világban szerintem ilyen lenne a "belépő szintű" alaplap... ) A "V" eredetileg az "extrább" változatokat jelölte, de a 7-es sorozatnál már a P8Z77-V lépett a P8P67 helyébe, azaz ez az első, minden tekintetben nyugodt szívvel ajánlható 1155-ös alaplap.Már visszaküldted a lapot? Kiderült, hogy mi "szállt el"?
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #47736 üzenetére
Dvd_R+ - Szívesen!
Kérlek írd majd meg mi volt a lap hibája! (Már ha megmondják...)Bluyoo - Már azt hittem, hogy senkit sem érdekel, vagy csak átsiklottál felette? Pedig lehet, hogy eljött a "Balatonkorlátkék"-korszak vége...
Nem biztos, hogy jobban járunk az arany/sárgával..."Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz dvd_R+ #57006 üzenetére
Értem mit szeretnél de egyértelmű válasz nincs! Mindegyik lapnak előnye hátránya ....
Magamnak egy VGA alá talán a Gryphon Z87-et választanám. A TUF széria miatt, vagyis az 5év garancia miatt (is).
Felszereltségben meg talán az ASRock Z87 Extreme4 .... Ugye ezek mind 40K alatti lapok.
De amúgy nem apróznám el és az Asus Z87-Pro-t ... Minden megvan amire csak szükség lehet. Csak egy gond van vele az ára.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz dvd_R+ #57011 üzenetére
Nem is írtam hogy rossz lap .....
Ált. ugyan azt tudják mint a többi vele egy kategóriás lap (néha kevesebbet) csak éppen kap a nevébe egy "killer" , "gaming" ..... szót meg esetedben sárkányos logót ...
Nem hiszem hogy a counter-strike sírna ha Intel LAN-al tolnád, nem pedig killer el.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
xmaas
őstag
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65665 üzenetére
Személy szerint a DDR4-et még baromi drágának tartom, kevés a plussz, amit a felárért fizetsz. Ráadásul - hozzáértőbbek, cáfoljatok meg - a jelenlegi CPU-k mellett még az is előfordulhat, hogy lassabbak általános felhasználásban, mint egy hasonló árú DDR3, mivel a késleltetések jóval nagyobbak (DDR3-ra CL7 is van, DDR4-re CL15 a jellemző, ahogy láttam) és a nagyon magas órajelekhez meg komoly tuningra lesz szükség. Az igazság az, hogy valószínűleg minimális az eltérés, tutira nem érzékelnél akkora többletet a felhasználási élményben, mint egy 4K monitor + 980GTX dual SLI /DDR3 esetén. (nem azt mondom,hogy a DDR4 árán kijön, de ha nem játékfejlesztésre kell, akkor az X99 meg a DDR4 inkább ékszer/luxuscikk, mintsem racionális beruházás) Persze a szintetikus teszteken párszáz ponttal ráverne a DDR4. Yaaay, dejó
Azt már neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél és mire, mekkora keretet szánsz (meg hogy most veszed meg, vagy három év múlva, kiforrottabb piacon, harmadáért, addig meg high-end DDR3)
71% víz
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65665 üzenetére
Üdv!
X99 nem játékra való (arra feleslegesen drága), bár nem írtad mire kell.
Z97 akkor kell, ha tuningolni is akarsz. Ebben az esetben K-s procit kell venned.
El kell döntened, hogy mit vársz egy laptól, milyen és mennyi csatlakozó legyen rajta, mekkora házba rakod (ATX, mATX,ITX) mennyit szánsz rá.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65672 üzenetére
Elég a kevesebb fázis is. A feszültségszabályozó a prociban van, így a lapon lévő fázisok száma nem igazán számít Haswell esetében, nem befolyásolja a tuningot.
Ha az alaplapon megtalálsz mindent amire szükséged van, akkor jó lesz. Elég jók mostanában az MSI lapok, nekem is az volt először az i5 alatt.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
schray
tag
válasz dvd_R+ #65670 üzenetére
Már felmerült itt többször is, hogy a Z97 és a Z87 között sincs akkora nagy ugrás, hogy feltétlenül megérje +10K. Van M2 SSD, meg Sata express, és nem kell BIOS frissítéssel vacakolni a Haswell Refresh procikhoz (és a későbbiek is nagyobb eséllyel támogatják a Z97-et) de ha hosszú távra veszel procit és nem izgat az M2-es SSD, akkor igazából a Z87 is bőven megteszi. A Sabertooth-nál csak egy leheletnyit túlzok, ha azt mondom, hogy kb elpusztíthatatlan alaplap. Persze a Gaming szériákkal se jársz rosszul, többnyire erős tuningban gondolkodó vásárlóknak szánják, így elektronikailag és hő szempontjából nagy a teherbírásuk. Azért lásd egységben előbb a konfigot, akkor látod, hogy mire lesz szükséged. Szerintem kb az alaplap az utolsó komponens, amit érdemes kiválasztani...
Streaming?
Szerintem a java a külső egységen, vagy a videókártyán (Shadowplay esetleg) múlik, de ebben nem vagyok igazán otthon. Az igazság az, hogy a szolgáltatások többsége "jó ha van, de ha nincs az is jó", a lényeg, hogy legyen egy nagyon stabil alaplapod (pl.Asus) ha tuningolsz, egy (vagy több) bivaly videókártyád + hozzá a simán mehet legkisebb cpu+ram ami még nem fojtja le a videókártyát.Tuning, chipset, ddr4, extra szolgáltatások... mindegyik szerepe és hatása eltörpül a videókártya mellett. Olvastam teszteket, ahol kb egy konyhai vágódeszkára tűztek rá egy 780Ti-t, meg egy Pentium G3*** ~20ezer forintos processzort és megdöbbentő eredményeket produkált (100+ fps egy-két éves játékokban) Hacsak a játék valamiért nem kívánja meg az extra számítást (pl Watchdogsnak kell a 4 mag) akkor úgyis minden a videókártyán múlik.
71% víz
-
Picturemaker
őstag
válasz dvd_R+ #65674 üzenetére
Az MSI-ről egy teszt: [link]
Amit most használok, ASRock Z97 Extreme 4-et is elég szépen szerepel a teszteken.
Igazából azért nehéz (meg könnyű is) ajánlani, mert az OC-t (mivel Z-s lapokról beszélünk) nem a lap, hanem a proci fogja meghatározni. A tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanaz a proci max 100MHz különbséget mutat egy 26 ezres és egy 70 ezres lapban. Az kell megnézned, hogy mennyi USB, SATA3, stb. csatlakozó kell neked, milyen alaplapi hanggal lennél elégedett (ha nem teszel bele hangkártyát), milyen a lap színvilága , szükség van e CFX-re vagy SLI-re.
A Saber szerintem nagyon drága.schray: Sok Z97-es lapon frissíteni kell a BIOS-t, ha K-s procit akarsz beletenni! A K-s proci nem egyenlő a Haswell Refresh-el.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Mahrenburg
őstag
válasz dvd_R+ #65676 üzenetére
Hello!
Ezt a topicot olvasd át, vagy megkérdezheted a tulajdonosok tapasztalatait.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BMW topik
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- ASRock h510 pro btc+
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest