Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz jokeph #86244 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, de ezt így nem merem. Nem úszom meg könnyen, már látom.
Milka 78:
Köszi szépen, ez jó ötlet, én is gondoltam rá, hogy kihúzhatnám nyár végéig vele, amíg összejön az új ára.
Két kérdésem van:
1. A jelenlegi (jogtiszta 8.1) Windows-omat használhatnám még egy ekkora változás után? (CPU-, alaplap- és RAM-csere)
2. Kb. mennyibe kerülne ez a 3 alkatrész, a mostani konfighoz hasonló képességekkel, ami tartós is lesz valamennyire? (Egyedül a RAM-ot tudom betájolni, azt is csak hozzávetőlegesen, a többi teljes sötétség.)
Bár a szívem vágya egy fokkal jobb proci grafikai hobbi miatt. Itt az árak az égig is érhetnek, nagy változás bizosan nem fog menni.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Van olyan akár külföldi oldal , ahol bizonyos (x470) alaplap értékeléseit tudom megnézni?
Thx
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Milka 78
nagyúr
Megjósolhatatlan.Volt amikor váltottam 1155-ről 1151-re ami nem kis váltás,de a w7 kibírta és volt amikor 2db Asrock 960-as lapcserét nem bírt ki,pedig a 2 lap között alig volt különbség.Érdemes új op-rendszert húzni ilyenkor.
A második kérdésre szerintem egy Ryzen 2200g (valós 4 mag) ideális lenne számodra.Nem eget verően,de azért érezhetően erősebb proci és a beépített igp-je egy GT1030 alatt van egy paraszthajszállal (jóval erősebb mint a 630),tehát két legyet ütnél egy csapásra.Ennek ára 29000ft.
A 2400g meg 4 mag,8 szálas motyó ami még erősebb és a benne lévő igp partiban van az 1030-al.Azért a 4 mag+4ht már egész jól tud teperni,erősebb mint a fenti 2200g,de ez már 47000 ft-ért mérik.
Ehhez egy alapszintű deszka mint az MSI A320M GRENADE 20000ft körül jönne ki.Van rajta dvi,hdmi,vga csati is az igp-nek,ellenben zéro tuning,berakod a procit "oszt ketyeg" benne.
A fenti szolgáltatásokat kiegészítve eljutunk a GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3/MSI B350M BAZOOKA ig amik 22-23 ropi körül mennek.Ezekben azért korlátozottan,de lehet tuningolni,finomhangolni a fenti deszkákhoz képest.
Mivel igp-t használnál és az érzékeny a memória órajelére érdemes 3000 mhz-es szettet nézned.
Természetesen van ennek Intel variánsa,de ott marad a régi vga-d,így ez esetben lehet az amd-vel szerintem jobba jársz.
Amúgy i3 8100+GIGABYTE B360M D3H+2400-as memóriaszett. -
C. s.
addikt
válasz Milka 78 #86254 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
"Érdemes új op-rendszert húzni ilyenkor."
Elég a meglévőt vagy újat kell venni szerinted? (Az még + 40e. És már kapni is alig lehet 8.1-eset, a W10-et meg már ismerem, nem kell.)
Az Intel lesz a befutó, mert van valami programom, ami csak azt akarja, nem jó neki az AMD. Meg ne kérdezd, melyik az, mert nem jegyeztem meg, csak a lényeget.
-
CsabaSteel
aktív tag
Hali! Kinek mi a véleménye erről az alaplaprol?:https://www.pcx.hu/msi-z270-gaming-plus-alaplap-358939
Csé
-
CsabaSteel
aktív tag
https://www.pcx.hu/msi-z270-gaming-plus-alaplap-358939 valakinek van tapasztalata erről az alaplaprol?
Csé
-
BogyóBP
addikt
válasz CsabaSteel #86257 üzenetére
Ha tudod még vegyed a Carbont. Nekem volt ilyen lapom Z270 gaming pro carbon), nagyon meg voltam vele elégedve. Coffee lake miatt váltottam csak le.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz CsabaSteel #86259 üzenetére
Nemtudom szerintem csak dizájnban más, azért írtam azt mert csak arról tudok vélekedni, nem hiszem hogy sok eltérés lenne köztük hacsak árban nincs.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz CsabaSteel #86261 üzenetére
Itt van egy kis összehasonlitás, szemlátomást csak design.
szerk: A carbonnak van SPDIF kimenete.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz CsabaSteel #86261 üzenetére
Témaöszefoglalóból idézve:
Ajánlott ATX alaplapok, átlagos OC-ra:
MSI Z270 PC MATE
MSI Z270 TOMAHAWK
ASUS PRIME Z270-P
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4Ajánlott ATX alaplapok, komolyabb OC-ra:
ASUS PRIME Z270-A
ASUS ROG STRIX Z270F GAMING
ASUS ROG MAXIMUS IX HERO,APEX,CODE,FORMULA
ASRock Z270 Taichi
ASRock Fatal1ty Z270 Professional Gaming i7
MSI Z270 GAMING M5,M6,M7A Carbon egy Tomahawk szintjén van mig a Gaming Plus kb egy PC Mate
Ha csak a 2 lap közül választunk akkor a Carbon erősebb vrm résszel van felszerelve,jobb oc alá (bár ezt sem írtad,hogy lesz e oc,milyen proci alá lesz,ez így kb barkochbázás).
Link gombot használd légyszíves és javaslom olvasd át a témaösszefoglalót
-
palfitom
félisten
válasz rosszcsont88 #86266 üzenetére
A kérdező már kapott megfelelő válaszokat.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz CsabaSteel #86265 üzenetére
Akkor mehet az olcsóbbik.
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Egy Asus Strix H370i-Gaming alaplapban menni fog XMP-vel egy 3000mhz RAM kit ? Vagy max 2666-ra lövi be ?
-
Rockland
tag
Helóka. Tudtok nekem egy jó lapot ajánlani egy fx 8350-hez? és ha lehet bika legyen Köszi!
-
C. s.
addikt
válasz Milka 78 #86264 üzenetére
Köszi szépen! Van legális példányom, és csak az említett 3 alkatrészt cserélem, így jobban az igényeimhez igazítható. A gép többi része még rendben van (nem egyidős minden porcikája).
Szerk.: Az általad ajánlott Inteles konfigot elbírja egy Be Quiet! Straight Power 10 400W-os tápegység?
rosszcsont88:
Köszönöm, de ez csak egy szép álom nekem. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Blue_Absolut
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég dilettáns kérdésem lenne: mi a lényegi különbség a 4, illetve 8 pines CPU tápellátás közötti alaplapokban? A 8 pin szükséges az esetleges tuningoláshoz? (De láttam H310-es chipsetet is 8 pines kialakításban.) Magasabb feszültséget lehet általa állítani?
Öszefoglalva mi a lényegi különbség és milyen hátrányai lehetnek egy csak 4 pines alaplapnak? -
Milka 78
nagyúr
válasz Blue_Absolut #86279 üzenetére
Egy B/H-s deszkánál kb semmi,inkább oc-nál van jelentősége.
-
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
Egy i5-8400-as proci alá elég lenne egy GIGABYTE B360M D3H lap?
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Hali i5 1060 alá milyen lapot ajánlotok? Most egy msi b250m mortar lenne használtan 14kba
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Milka 78
nagyúr
válasz kalozhun100 #86284 üzenetére
Perfekt a Mortar
-
pucz
senior tag
Sziasztok!
Erről a lapról mi a véleményetek? Egy Ryzen 5 2400G menne bele, 16GB Corsair Vengeance LPX memóriával.
Árukereső véleménybe annyit láttam, hogy "VRM és MOSFET-ek hűtése nem megoldott a gyártó által, maximum egy nagyobb processzorhűtő tud valamelyest ezen segíteni és egy jól szellőző ház."
Gondoltam nem gond,ha itt is rákérdek a lapra.
-
bump3r111
tag
Sziasztok, valami tipp esetleg merre induljak el? Játék nincs, kép/video szerkesztés azonban van.
GPU egyelőre integrált. Eddig konzoloztam és laptopjaim voltak. Köszi!1. Mennyit szánsz az alaplapra? 50k-ig
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? i5-8400, EVGA 600W, CORSAIR 2X8GB DDR4
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) általános
5. Milyen a monitorod csatlakozása? HDMI, később szeretnék +1 monitort használni.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? nem
7. Használt, vagy új alaplap? új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...) nem+ integrált Wifi+Bluetooth is hasznos lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok, adott egy proci (i5-8400 BOX) milyen lapot ajanlotok hozza ? Legyen rajta m2 az se baj ha vilagit, 16gb ram megy bele, meg talan egy corsair h80i v2 viz. Maximum 30-35 a keret ra ! Nem vagyok markafuggo, de szeretem a rog strixet a hazngzas miatt, de az sztem ennyibol nem hozhato ki szoval barmi szoba johet! Koszi !
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Fiddlestick #86296 üzenetére
ASUS PRIME B360-PLUS,ASRock B360 Pro4,ASUS TUF B360-PLUS GAMING ,MSI B360 GAMING PLUS ami ennyibe belefér és jól használhatóak.Az ASUS ROG STRIX B360-H GAMING úgy 36-37,de szerintem az baromi sok egy B-s lapért.
-
DjDanee87
addikt
Hello
Gondolkodom a jó öreg i5 2500k-m lecserelésén (i7 8700k-ra valószínű), és nézegetem az alaplapokat, de egy kisebb probléma körvonalazódik - vagy csak nagyon nem értek valamit.
Bármennyi lapot nézek mindegyiken maximum 6 SATA csatlakozó van, még a drágábbakon is. Mivel jelenleg 2 SSD és 5 HDD van a gépben kevesellem a 6 csatlakozót. Nincs már 8as (mint a jelenlegim), vagy csak nem találtam még meg?
Valószínű a legegyszerűbb megoldás az volna, ha kicsit átcsoportosítanám a dolgokat a gépen a HDDk közt és kivennék egyet, mert tele egyik sincs és van köztük kisebb is. Így használom régóta és mindennek megvan most a helye, ezért nem borítanám fel a dolgokat amennyiben létezik 8 slotos alaplap 1151ből 8700k alá. Oh és a CD/DVD player is SATA ha jól rémlik, bár nem emlékszem mikor látott bármilyen lemezt utoljára, tehát azért nem volna kár.ATX méret, 1 VGA, PCI hangkártya. Proci tuning idővel talán sorra kerülne. A jelenlegi i5-öt is csak évekkel később tuningoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest