Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
Nagy valószínűséggel a Z370-ben nem fognak menni, és nagy valószínűséggel H370-ben igen.
Jelenleg ezek az infók, de egyik sem biztos.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MikaVejneGI
aktív tag
Hali.
Szerintetek egy i5-8600 proci alá érdemes Z370-es lapot venni?
Itt már elég a 2666 MHZ ram? Akkor meg b360 javalott?
Játékra kellene.
Köszi.Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
zzola
titán
válasz MikaVejneGI #86053 üzenetére
A proci topicjában volt egy teszt link, ahol a B360 nem hozta azt a sebességet amit a Z370 tudott, 8400 alá én végül mégis Z370-et rendeltem...
-
Milka 78
nagyúr
válasz MikaVejneGI #86053 üzenetére
Ha nem lesz oc akkor elég a B360.
Asus Prime B360 Plus, Asrock B360 Pro4, MSI B360A Pro.
A 2666mhz szerintem elég. -
Fecniii
tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 30k2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 2700X
32GB 3000Mhzes RAM 2x16GB3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
VGA-nak kell PCI-E plusz PCIe M.25. Milyen a monitorod csatlakozása?
ha van VGA akkor ez gondolom nem számít6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
talán7. Használt, vagy új alaplap?
új8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
legyen designos, RGB is lehet de nem létszükségigazából ezt a felszereltséget keresem én kb csak mATX-ben ha létezik
[link]köszi
-
Milka 78
nagyúr
válasz Fecniii #86056 üzenetére
Ajánlott mATX alaplapok:
MSI B350M BAZOOKA
MSI B350M MORTAR
GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3
ASUS TUF B350M-PLUS GAMING
Kérdezz be a Ryzen topicba,de én úgy tudom,hogy a boltban frissíteni kell a legújabb bios-ra,hogy kezelje a Ryzen+ procikat a lap,de a frissítéshez régebbi Ryzen proci szükséges. -
Milka 78
nagyúr
Ez sem teljesen igaz.A budget deszkák ami se normális vrm, sem annak hűtése nem található, valóban el tudnak hasalni egy combosabb i5 illetve i7 alatt és ugye ez is baromira környezetfüggő.Ezért próbálunk inkább olyan B/H-s lapokat ajánlani amikről van némi információ arról,hogy bírják a kiképzést, de még ne kerüljenek csillagászati árba.
-
elfelejtette
veterán
válasz Milka 78 #86057 üzenetére
A GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3 teljes méretű változata, a GIGABYTE GA-AB350-Gaming 3 nem ajánlott? Csak mert kollégának kellene összerakni gépet, lehetőleg optikai kimenettel, és nem szereti a mATX méretű lapokat a zsúfoltság miatt (régi rossz beidegződés)...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Milka 78
nagyúr
válasz elfelejtette #86060 üzenetére
Ha kell az optikai akkor nincs miről beszélni.Különösebb gondja nincs,mert olcsó,de bios szinten volt vele katyvasz és elég kevés aktív felhasználója van.
-
Milka 78
nagyúr
Ez igaz,csak én és még 2 szervizes vért hugyoztunk és az istenért sem ment a Z270-es platformon...aztán meg más próbálkozásánál elsőre ment...majd egy ugyan olyan deszkán megint nem.Amikor működik akkor tökéletes,de emiatt a random hülyülés miatt vannak kétségeim,de ezt leszámítva valóban van ilyen lehetőség az Asus deszkákon.
-
BogyóBP
addikt
Ezt nem értem a z370 régebbi mint a h370? A h370 viszont nem viszi 2666mhz nel erősebb ramokat, az újabb procikat meg a z370. Ez valami vicc ? Amúgy a 3 dugos audio kimenet szarabb hangot ad ki mint a 6 kimenetes? Csak sztereo hangfal menne róla.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Milka 78
nagyúr
válasz BogyóBP #86063 üzenetére
Megmondták,hogy a Z370 csak átmeneti megoldás lesz.
A B/H-s lapok mindig ís korlátozott képeségekkel bírtak oc és memória órajel terén.
Nem a kimeneten múlik hanem,hogy milyen hangkari van integrálva a deszkára,de egy sztereó hangfalnál nem sok vizet zavar az egész és egy alaplapi mindig is alaplapi marad. -
palfitom
félisten
-
McLaca
őstag
válasz fogtunder #86046 üzenetére
Köszi, az Oázist eddig valamiért nem nagyon nézegettem, de elég meggyőzőek.
Apropó, gondolom, az Asrock H370M Pro4 is játszik a ligában. Mert alig drágább, mint a B360, viszont a RAID lehet, hogy kéne, az meg csak a H370-ben van.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
BogyóBP
addikt
válasz Milka 78 #86064 üzenetére
Akkor most inkább H370 es lapot vegyek? Vagy b370? Nekem csak játékra kell semmi OC.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
fogtunder
nagyúr
válasz McLaca #86066 üzenetére
Én monitort vettem tőlük már többször is, minden OK volt velük. Az ocsú a búzától mondjuk a garanciális ügyintézésnél válik el, arról nincs tapasztalatom.
Otthonra személy szerint nem ajánlom a RAID-et, se asztali gépbe, se NAS-ba. A RAID-0 adatbiztonsági szempontból elég veszélyes, a sebessége pedig egy jobb SSD-t nem ér el, a RAID-1 pedig hamis adatbiztonsági érzetet ad, de nem véd a környezeti károkból és lopásból adódó adatvesztés ellen. A nem reprodukálható adatokból kell mentés offsite, vagy külső HDD-re, vagy felhőbe, ami meg reprodukálható, azzal nincs értelme foglalkozni, mert ritkán jön ki jól az anyagi része.
Ezek az alaplapi HW RAID vezérlők amúgy se a legjobbak, mert ha az alaplap hal le, akkor egy ugyanilyen vezérlő nélkül lehet, hogy az adataidhoz se férsz hozzá, vagy csak nagyon körülményesen (Linux live CD-vel többnyire azért megoldható), a sw RAID akkor már jobb ötlet, a mai prociknál nem tétel az a számítási kapacitás, amit megeszik.
Nekem volt már RAID-5 is NAS-ban, RAID-1 is, most van egy lokális backup job, ami naponta kétszer lefut családi fotókra, egyebekre, amiket nem tudok pótolni sehonnan, és ez még megy fel felhőbe is, az érzékeny file-ok egy VeraCrypt konténer file-ban, 256 bites titkosítással, kulcsfile-al, ami egy másik helyen van. ez biztonságos és költséghatékonyabb, mint egy RAID tömb, kevésbé érzékeny a hardver hibára és bármikor vissza tudom nyerni az adatot.[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
palfitom
félisten
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Van egy hp ipm17 00 alaplapom i5 6400 al 8gb rammal es r9 370 vga. Nem gaz ez a sima alaplap?
-
narayb
csendes tag
Sziasztok!
Ryzen 2600x alá milyen boardot javasoltok általános (játék, vm, 3d modellezés), 24/7 használatra?
Van értelme x370/x470 deszkát venni futureproofing alapon? Keret 30-40k lenne.
A 2600x stockon lenne használva, saját hűtőjével vagy 212 EVO-val ha tudok szerezni hozzá adaptert.Előre is köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz narayb #86073 üzenetére
Ezek ajánlott lapok:
MSI B350M Bazooka / MSI B350M Mortar / MSI B350M Mortar Artic / Asrock AB350 Pro4 / ASUS B350 Prime Plus. Esetleg elgondolkodnék ezen még: asrock Fatal1ty X370 Gaming X 40k
De mindhez kell bios frissítés, mielőtt beteszed a 2600x-et. Tehát a boltba vásárlás előtt kérni kell bios frissítést.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
palfitom
félisten
válasz narayb #86073 üzenetére
Szia!
Jók a varmi2 által ajánlott lapok, csak egy észrevételt tennék hozzá:
Mivel nem tuningolnál, ezért az XFR 2.0 kihasználásához új csipes lapok kellenének, ha számít az pár százaléknyi erő-többlet, ami így elérhető lenne. X470 van jelenleg, de az mind 40k fölött, a B450 érkezőben van.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
narayb
csendes tag
válasz palfitom #86075 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Akkor érdemes lenne kivárni amíg a 400-as árak lejjebb másznak. Mert elnézegetve a qvl-listákat szűk keresztmetszetnek tűnik a 300-as deszkakínálat, ha 3200 MHz-en szeretném futtatni a memóriát.
Eredeti terv szerint ki akartam hozni a lap+memória kombót 100k alatt, de egyre reménytelenebbnek tűnik a dolog..Mégegyszer köszi, akkor úgy néz ki marad a várakozás
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni x470-es lapot 2700x-hez. Érdemes drágábbat venni, vagy az olcsóbb is megteszi ha manuálisan nem akarom tuningolni, mert ahogy elnéztem automatán is jól megy. Ledeket a pokolba kívánom, de nincs olyan már amin ne lenne. Hűtőnek egy Noctua NH-D15 lenne rajta.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Avicularia #86078 üzenetére
Nagyon sok tapasztalat még nincs az új x470-ekkel,de elméletileg megfelel alapon egy olcsóbb deszka.Azt tudjuk,hogy az Asus Prime x470 Pro.
-
Avicularia
veterán
válasz Milka 78 #86079 üzenetére
Köszi a választ, bár az utolsó mondat nem világos
Akkor mondjuk egy MSI X470 GAMING PLUS is jó lehet egy MSI X470 GAMING PRO- val szemben? Még a Aorus X470 Ultra Gaming-et néztem, de csak azért mert a most bent lévő vga aorus 1080 Ti
Sok igényem nincs a lappal szemben, legyen rajta 4 db csatlakozó a házventiknek. M2-t nem használok, majd talán egyszer. Van bent 2 db sata ssd (1db 256-os és 1db 512 gigás). Ledek jó lenne ha kikapcsolhatók lennének, bár zárt gépházban ( Define R5) úgyse látszik. -
palfitom
félisten
válasz narayb #86077 üzenetére
Az XFR és a 2.0 között is csak kis különbség van (az utóbbi all-core emelt sebességet tud), mint írtam, nem kell kardba-dőlni miatta!
Egyébként megoldható igen, pl. Asrock AB350 Pro4 / ASUS B350 Prime Plus + BIOS-frissítés és tuningolva egy 2600, VAGY 2600X tuningolva vagy alapon hagyva.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz narayb #86082 üzenetére
Én meg azt olvastam, hogy csak az új csipes lapokkal hozhatóak ki ezek az előnyök (az átdogozott tápáramkörrel), de ezek szerint vannak ellentmondások...
Milka mit tudsz erről?
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
narayb
csendes tag
válasz varmi2 #86084 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy nem igazán oldható meg a Ryen 2xxx széria jelenleg 200k alatt, anélkül, hogy eldobnám az új funkciókat? Mobo, ram, psu, és ugye a cpu az amire szükségem lenne.
Bár lehet ez már offnak számít és át kéne toljam ezt az asztaligép topicba...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Avicularia #86080 üzenetére
A két MSI között szinte nulla a különbség,inkább design és körités terén vannak különbségek.
Külhonban dicsérik a Plus-t és egész kellemes ára van,tudja azt amit egy belépő szintű x470-nek tudnia kell.
Az utcsó mondat...van két aktív felhasználó is aki Asus Prime x470 Pro-t használ és nagyon elégedettek vele.Komolyabb vrm rész,részletesebb uefi,ö és oc alatt is jól teljesít,de ugye ez egy magasabb kategóriás deszka. -
Milka 78
nagyúr
válasz palfitom #86083 üzenetére
Az,hogy ha belövöd mondjuk fix 4200 all core-ra akkor tök kindegy,hogy megy az xfr2 vagy nem.
Én úgy tudom megy az xfr2 a régebbi deszkákban,viszont a Precision Boost Overdirve az nem.Ez utóbbi még finomabb vezérlést és elméletben magasabb boost órajelet jelent,figyeli a hőfokokat,vrm-et.Pl egy rakat lapnál nem is működött a dolog,most kezdik engedélyezni a bios-ban és ennek még van egy érdekes vonzata,hogy alaplaponként eltérő lehet a működése.Egy Asus Prime x470 Pro merőben más vrm/hőmérsékleti jellemzőket mutat a 6+2 valós fázisával mint egy MSI x470 Gaming Pro és állítólag a lapgyártók is kapnak némi mozgásteret e téren ami további eltéréseket jelnthet.Mondjuk itt nem kell kardinális különbségekre gondolni.narayb : Inkább oda való
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz Milka 78 #86086 üzenetére
Értem,köszi.
Itt nincs nagyon elájulva a tesztelő a ASUS Prime X470-Pro-tól [link]
Lapot vehetnék sokkal drágábbat is, csak nem akarom a számomra felesleges feature-öket megfizetni, valamint ha eladásra kerül, akkor tök mindegy mennyi volt az új ára, nem kapsz érte sokkal többet mint az olcsóért.[ Szerkesztve ]
-
Ummon
csendes tag
válasz Avicularia #86088 üzenetére
Buildzoid az extrém tuningos szemszögéből vélemyényezte a lapot. Ott tényleg hiányosságok, amit említett, de ha a hétköznapi felhasználást vesszük alapul, akkor már nem is olyan rossz ez a lap.
Egy átlagos felhasználót nem fog zavarni, hogy pl. nincsen az alaplapon reset gomb, nincs külön bclk generátor, nincsen dual bios. Ellenben van egy stabil, jó hatásfokú VRM, ami a többi márkáról (pl. MSI, Gigabyte) már nem mondható el ennyire.
Én eddig megelégedéssel használom. Ez a videó meg ne riasszon el, ha egyébként a lap amúgy meg tetszik.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Melyik alaplapot lenne érdemes vennem, asus z370 prime v asrock z370 pro 4A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Avicularia
veterán
Oké, köszi
Valóban ezek közül nem sok kell egy átlag felhasználónak, bár a dual bios az jól jön. Halt már meg lapom bios frissítés közben, mikor elment az áram.
Svédben élek, itt kicsit drágább a lap, mint szinte minden (kemikália adó), 61K-ért vesztegetik a legolcsóbb helyen.[link]
Otthon ahogy elnéztem 51K-tól lehet kapni. -
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok i8400 vagy 8600-hoz milyen kozepkategorias lapot ajanlotok ? Koszonom !
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
turbokappa
senior tag
válasz Fiddlestick #86093 üzenetére
Min H alaplap,én a helyedben Z-t vennék alig drágább és tutibiztos.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Milka 78
nagyúr
válasz turbokappa #86091 üzenetére
és Fiddlestick:
Témaösszefoglalót ajánlom figyelmetekbe[ Szerkesztve ]
-
Mengele
tag
Hi
Egy Asrock H81M-VG4 alaplap jo lesz I5-4570 procihoz?
Jatekra kellene egy GTX 680 melle.A Helpet elore is koszonom
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
Van egy öregecske lapom Fatal1ty Z97 Killer
M2-es SSD vásárlásán gondolkozom... abban tudtok segíteni hogy lehet probléma az új 970-es samsung ssd-kkel, hogy nem ismeri fel vagy nem megy vele rendesen?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest