Hirdetés
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz Predator2 #22810 üzenetére
Olyan hogy lassú alaplap vagy gyors alaplap nem létezik, csak tuningos vagy nem tuningos, az alaplapi GPU semmiben sem korlátoz, viszont ha megmegy a diszkrét jól jöhet mint átmeneti vésztartalék vagy ha sötét marad a monitor nem kell szaladni a szomszédba hogy megtudd hol a hiba.A SATA 3 csak SSD-vel lehet kihasználni, ha nem áll szándékodban használni kár pénzt adni érte, USB 3 már kiegészítő kártyán is kapni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Predator2 #43780 üzenetére
Szia!
Egy körülbelüli keret nem ártana! Elég sok tuninglap van 22K-....
(#43779) Mahrenburg
"elnézve a barátaid között több "színes egyéniség" is van" Mostanában megint sokat lógok velük (S.T.A.L.K.E.R.)
Tényleg hosszabb egy slot-al.Mondjuk a méretén biztos így is meglepődtek páran!
(#43766) kovi831
"Úgy gondolom itt kéne folytatni." Ok!
+1 Az arany középútnak! (P8Z77-V).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kovi831
aktív tag
válasz Predator2 #43784 üzenetére
Szerintem nem rossz az Asus, több volt már nekem kettő is és az én hibámból hibádzik(saber 990fx) ill. halt meg az egyik (m2n-e).
Legfeljebb vegyél Asrockot, Extreme3 már van 30 körül(aszem).MSI meg sztem felejtős.És igen gigabytal meg msivel már én is befürödtem.[ Szerkesztve ]
-
kovi831
aktív tag
válasz Predator2 #43790 üzenetére
Szerintem menne vele, bár nem ismerem a tápot.Nekem már volt olxan tápom amin kevesebb csatlakozó volt, mégis vitte a lapot.Igaz így a tuningot nem fogod bírni kihasználni.Nem bír annyi áramot felvenni amennyi kell neki, túlhajtás esetén.(alapon talán eldöcög)
[ Szerkesztve ]
-
krisznagy
tag
válasz Predator2 #43867 üzenetére
Szia,
lehet - nézd meg a "Processzor támogatási listát"
-
bluyoo
nagyúr
válasz Predator2 #53519 üzenetére
Hi!
Esetleg az A88XM-Plus? Már drága lenne?(#53518) miklosss2012
Jelen!(#53521) miklosss2012
Szerintem is a Saber. ...
ASUS Sabertooth X79 Motherboard Review
Nem mintha a Rampage IV Formula vagy a X79-Deluxe rossz választás lenne.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Predator2 #53568 üzenetére
Szia!
Asus A88XM-Plus
Digitális tápkör ami már hűtőbordát is kapott , Fan Xpert 2 ventivezérlés , HDMI , 4db RAM slot , ...
Ha ragaszkodsz az eredetileg kinézetekhez én az ASRock FM2A88M Extreme4+-ot választanám.Bazinga!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #83579 üzenetére
ASUS PRIME B350-PLUS ha pénz szűke van.Megbízható deszka,nagy felhasználótáborral.Igaz most valamit machináltak a biosban és most nincs P-State beállítás (magyarán nem veszi vissza az órajelet/feszt oc alatt),de még így is a legjobb választásnak tartom,de érdemes ez ügyben bekérdezni a Ryzen topicba és valamit mondtak arról,hogy máshogy is meg lehet oldani.
Ha több a pénz akkor mehet az ASUS PRIME X370-PRO (szintén nincs P-State) vagy akár az ASRock Fatal1ty X370 Gaming X (van P-State,de nincs llc azaz ezt autón vezérli a deszka).
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #83581 üzenetére
Ha nem akarsz hardcore oc-t akkor jó a B350 is és említettem Asrockot is .Egyszerűen több az Asus felhasználó így könnyebben jön a segítség,de egy lightos 3.8ghz-s tuningra,értelmes fesszel megfelel az ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4 is.Perpill az Asus/Asrock kettőssel van talán a legkevesebb gond.
Igen a tuning miatt men az X370-es ajánlás. -
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #83583 üzenetére
Szerintem perpill nagyon jól van beárazva a Ryzen és ha nem lenne a meglévő gépem akkor én is bepróbálnék egy Ryzent.Hozzáteszem van vele jó pár anomália,így lehet egy kicsit erre több időt kell szánni mint annó az Inteles gépedre,de pl ellenpéldaként van akinek 4 kattintásból működő am4-es platformja van...kicsit hektikus még a platform
A Ryzen topicba tudnak segíteni memória terén.Annyit tapasztaltam és halottam a tulajoktól,hogy Corsairt ne,G Skill Tridet az isten és Samsung chippes memória szettek mennek a legjobban,majd jön a Hyniyx és a Micronost nem szereti az amd. -
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #83649 üzenetére
Ezt inkább a Ryzen topickban kérdezd a tulajoktól
Asrocknál a biosban az ADVANCE,CHIPSETT-DEEPSLEEP-S5 a megoldás és úgy rémlik az Asusnál is így volt.
Ha W10-en vagy akkor meg lehet az új frissítés tréfált meg (én is beszívtam),mert a tetü MS aktiválta OS alól a FAST BOOT opciót ami minden energiasémát felülír és.veszültség alatt tartotta az egész deszkámat kikapcsolás után is.Azt meg a win energiasémáknál kell kilőni (bővebben W10 topic).[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #86444 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni akkor elég egy belépő szintű x470 is.A Ryzen amúgy sem a tuningról szól,legtöbben gyári értéken használják,esetleg kicsit alulfeszelve/optimalizálva 4200-őn.
A fentiekre elég egy MSI X470 GAMING PRO is.
Mondjuk az x470-es lapoknak az ára eléggé el van szállva,így a GAMING PRO CARBON sajnos még nem is számít drága lapnak.
Esetleg alternatív megoldásként lehetne x370-es lapot venni a proci alá.Ha tuningolsz,optimalizálsz akkor nem sok hátránya van (kicsit gyengébben mennek bennük a memóriák) egy x470-el szemben.Inkább a gyári beállításoknál van egy kis hátránya,mert nincs precision boost és XFR2 Enhanced,de az sem olyan nagy érvágás.
Dióhéjban ha mondjuk nem gyári beállításokon használnád,hanem mondjuk 4100 vagy 4200-as,fix órajelen akkor nem lesz különbség az x370 és az X470 között.
Ezen esetben mehet egy ASRock Fatal1ty X370 Gaming X,ASUS PRIME X370-PRO is. -
-
palfitom
félisten
válasz Predator2 #86510 üzenetére
Ár-érték arány, s már a kezdetektől nem volt nagyon válogatós a ramok terén.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Predator2 #86513 üzenetére
Kikerestem neked
Én annyit tennék hozzá, hogy más az Asus után, de csak meg kell szokni. Szinyák fórumtárs az X370-es változatában 4.2-ön zargat egy 2600-ost benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest