Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
senior tag
sok tanakodás és utánaolvasás után berendeltem az alaplapot:
Asus F2A85-M lett a befutó.
procinak ezt választottam: AMD FM2 X2 A8-Series 5600K BOX
a memóriákkal vagyok még mindíg hadilábon, ezt találtam hozzá:
Corsair Vengeance 8GB/1866Mhz KIT (2X4GB) CL9
tudom nem a leggyorsabb cserébe viszont jutányos áron van.Ti mit szóltok hozzá?
(htpc gépnek épül a masina, max. havi 2-3 DIRT3 jön még hozzá)
köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Steady74 #41902 üzenetére
Nem hangos ... de kérdezz rá miklosss2012 -től. Ő most újított be egyet.
Viszont a Saber. ventivezérlése nagyon ott van a szeren (Thermal Radar) Mint ahogy a P8Z77-V -től felfele minden Asus lapon (Fan Xpert 2) .
(#41903) Gubu0101[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gubu0101 #41912 üzenetére
i5 3550 de csak azért mert jobban megéri mint az i5 3450 és árban 2-4k a differencia és akkor már az egyel jobbat vedd
szerk: most nézem mit veszel akkor viszont BomiBoogie-val egyetemben azt mondom hogy i5 3570K itt sem számottevő az árkülönbség a 3550-hez képest és itt az aprón találsz jó árban ,meg csak Z-s lapot veszel akkor menjen bele a hozzá illő proci
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Gubu0101
veterán
Kössze.Êpp azt néztem itt aprón.Akkor marad az
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
És a be épített HD hogy teljesít?
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Gubu0101 #41917 üzenetére
A HD4000 (3570K) még kis játékra is elég lehet. Pár teszt.
-
Gubu0101
veterán
válasz BomiBoogie #41918 üzenetére
Tank yu
-
marinea2
addikt
Segítség kellene. Barátomnak szorzózársas i5 2300-hoz valamelyik H-s lapot.
Sata3- feltétel és hogy olcsó legyen.köszi bluyoo előre is!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
jim bcs
nagyúr
válasz marinea2 #41920 üzenetére
relative olcsón csak a B75-ös lapok vannak, de ahhoz a procihoz az is elég lenne, az hogy kinek mi az olcsó az jó kérdés, egy max. keretet meg hogy atx kell vagy lehet matx is stb. írhatnál máskor ,úgy könnyebb lövöldözni
Asus P8B75-M LX matx 17k
Asus P8B75-M LE matx 17k-----ez jó is lenne
Asus P8B75-M matx 20k------vagy inkább ez
Asus P8B75-V atx 19kde ha mégis H77-es lesz akkor
Asus P8H77-M LE matx 21k-----ez jó egynek
Asus P8H77-M matx 23-24k-----ez kellene legalább
Asus P8H77-V LE atx 23-24k
Asus P8H77-V atx 25-26k------vagy ezvagy esetleg ASRock jöhet szóba ha ezek közül egyik se tetszik vagy felel meg ,bár kétlem hogy ezek közül nem találja meg a neki megfelelőt
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz marinea2 #41920 üzenetére
Ha olcsó H77 akkor ASRock pl.: ATX méretben H77 Pro4/MVP 21K környékén. Ez alatt B75-ös lapok vannak (van még egy két mATX-es lap de azok nem számottevően olcsóbbak) ahogy jim bcs is írta.
Ha Asus akkor a P8H77-V LE alá nem adnám.
(#41912) Gubu0101
Ahhoz a laphoz azért illik egy "K"-s CPU. De már ahogy látom tárgytalan győzködni!
(#41918) BomiBoogie
+1[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz 128bit #41923 üzenetére
Azért nem ennyire sarkosan fogalmaznék Tuningra is jó hiszen tuninglap , de az Extreme4-M és a Extreme3 között durván 2K-van ... az Extreme4 meg 5K-val drágább (csak egy bolt árait néztem).
"jobban elférnék!" Ez igaz lehet bár pont fordítva szoktak érvelni (az ATX-en legalább elférnék) de gyengébb tuninglapot kapnál az Z77 Extreme4-M 4+2 míg az Z77 Extreme3 / 4 8+3 / 4 fázissal táplálja a CPU-dat. A 3 lap összehasonlítása.
A trióból egyértelmű az Z77 Extreme4 a legjobb ha nem gond az ára.
Ha mATX lap kell akkor az Asus P8Z77-M PRO a te lapod abban az árkategóriában a legjobb tápellátást kapta a mATX-es lapok közül 6+2 -es elrendezésű digitális tápellátással DIGI+ VRM funkcióval .
(#41924) marinea2
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
potyi23
senior tag
Hali.Megint szomoru hirrel jovok ! 2 honapos ASUS P8Z77-V Le-Plus.A 4 ik ASUS lapom is megadta magat, mindegyik USB port meghalt rajta,egyik semmukodik ugy ahogy kellene.Egy 100-300 mb s fajlot masol 20 percen keresztul.Komolyan modnom elegem van,legszivesebben kidobnam egsz gepet az balkonon,és soha nem epitenek asztali gepet.Mar kezdek elfaradni,szeptember ota 4 asus lapom doglott meg,és van olyan amit meg elsem fogadtak,nem adjak vissza a penzem.. Csaknem 300 eurom van benne a ki....tt lapokba. Ezzel nemtudom milesz,már nemmerem visszakuldeni ,es tudom h felesleges is volna..! ugynézki kettetorom,es veszek valami hasznalt laptopot.Sajnalom tobbet nemtudok kolteni asztali gepre.Olyan ideges vagyok,h azt nemlehet leirni,elmondani,mindjárt elkaparom magam a fold ala...
Csakhogy tiszatba legyetek vele : ezekell probalkoztam : uj bios, uj rendszer 4 X,USb kulcsok 3db + Usb 3.0 as kulso hdd, Bios 5X reszetelve.Osszes driver ami letezik kiprobalva ! ennyi volt ELEG ! -
bluyoo
nagyúr
válasz potyi23 #41928 üzenetére
Hát ez már nem nevezhető balszerencsének. Mondhatni igen kevés az esélye annak hogy 4 rossz lapot fogjál ki egymás után. Erre még az ASRock sem volt képes anno.Régebben is volt USB gondod nem lehet hogy valamelyik eszközöd nyírja ki a lapokat?
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Gubu0101
veterán
válasz potyi23 #41928 üzenetére
Jártam én is hasonló képpen.Nállam az usb kábel kínlódott volt egy 0.5 m es kb,mikor le cseréltem egyből fel gyorsultak a dolgok.Lehet nállad is hasonló gond lehet,esetleg a lapon rossz helyen van gépház usb portja vagy csak kábel gond van.Próbáld ki az alaplap hátsó portját esetleg másik kábelel vagy kábel nélkül meg nézd meg a rendszer eszközöknél nincs e valahol ütközés
-
potyi23
senior tag
Akkor mindegyiknek aki irt : Mondom osszes port 10 X leprobalva,elol,hatul !!! osszesen !! Osszes sata kabel,+ aram kabel ujra kotve,uj kabalok felhasznalva !! Egy eszkoz van bekotve a gepbe jelenleg azis a 90 GB ssd ! ja es osszes Usb kulcsom leprobalva egy masik gepen,tokeltesen mukodik osszes -oda vissza !!!
erdekes most kivettem a batrit a lapbol h kisutom,rainditottam,es mostis ugy irok,h nincs benne az elem ...[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz potyi23 #41932 üzenetére
Atól működik csak a bios beállítást felejti el ha nincs benne.
Nem tudom hogy húzod e procit és piszkálod e feszt mert ált. ez eredményez ilyen tüneteket,sajnos hatással van portokra ha nem akkor érdemes lenne tápot átnézetni ha esetleg nem egy minősêgibb darab akkor lehet az nyirja lapot.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz potyi23 #41937 üzenetére
Na ez nagyon x-aktás.
Tápra gyanakodtam itt a vêgén de hát még nagyon fiatalka.
Itt már csak te lehetsz a ludas meg a fàjlaid
Fogd a gépet és vidd be egy számtech boltba ahol be tudják vizsgálni (2-3k max) akkor biztos hogy egyszer és mindenkorra meg szünik a gond.Sokat kisérleteztem én is itthon meg javítani gépeim ( laptop) a vége mindig az lett hogy vinnem kellet szervízbe időt és pénzt spóroltam na meg idegeskedést.
-
-
Gubu0101
veterán
válasz potyi23 #41942 üzenetére
Adok érte 1 ezrest csak ne törd össze
Azonnali kérdések órájában próbáld még meg,hátha tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #41245 üzenetére
Hello!
"Szép írás!" - Köszönöm!
( Remélem a "zöld nagyon vidám fej" nem az írás tartalma. hanem a terjedelme miatt került a végére... )
Ui.: mindig is jó hangulatú topic-nak tartottam ezt a topic-ot, de egy a frissítésnél mindig ugyanazt a beragadt üzenetet elküldő telefon rátett egy lapáttal, rég nevettem ennyit egy szaktopic olvasása kozben
potyi23 - na például az Északi-Sarkon lehet, hogy nem lenne gond, ha egy alaplapon nem lennének hűtőbordák
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #41944 üzenetére
Szia!
Szívesen!
( Remélem a "zöld nagyon vidám fej" nem az írás tartalma. hanem a terjedelme miatt került a végére..." Persze hogy azért 2 nap alatt nem tudnék annyit gépelni:
"de egy a frissítésnél mindig ugyanazt a beragadt üzenetet elküldő telefon rátett egy lapáttal, rég nevettem ennyit egy szaktopic olvasása kozben" Hát az elején én nem nagyon nevetem .... nem sokszor neveztek "kötekedő, lenéző magát segítőkésznek hívő szarházi" -nakBazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #41945 üzenetére
"nem sokszor neveztek"( le se írom újra)"-nak" - Oh, ne haragudj, átsiklottam afelett, hogy ezt Neked címezték, a kérdező a félreértés utáni első felindulásában osztott mindenkit, én sem értettem, mit értett félre, hiszen mindenki tényleg jóindulattal volt iránta (lehet, hogy összezavarta a telefonja). Eléggé paradox, hogy ilyesmit írnak Neked, pedig minden hozzászólásodból végtelen jó szándék, és türelem sugárzik, minden tiszteletem a Tiéd! (Persze lehet, hogy Magadban elmondasz egy-két "imát" , de ez a lényegen nem változtat) Annyira valószínűtlen volt, amit "le sem írtam újra", hogy nem gondoltam rá, hogy bármennyire igaztalan is egy kijelentés, azért az ugyanúgy bántó, s én még emlékeztetlek is rá, tiszta hülye vagyok, ne haragudj!
"2 nap alatt nem tudnék annyit gépelni" - alapvetően én sem, de néha "megszáll az ihlet", s ilyenkor viszonylag gyorsan megy, "ömlenek a betűk", pedig "kétujjas" a technikám
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
szeva000
addikt
A következő 1hónapi tervem,ha nem sikerül megjavítanom a lapom,hogy egy sandy vagy ivy I5 vagy I7 -et veszek...Ehhez tudnátok ajánlani valami normális,megbízható lapot,ami tuningolható is aránylag?(nem a 80k-s kategória érdekel)
-
szeva000
addikt
nah,kb ez az a határ amin mozognék...jó esetben max.40k,de inkább 30
Gigasz*rt bizta nem veszek,mert a nagy dual biosuk miatt kell lehet váltanom,ha nem tudom megcsinálni a lapot.
Ezek az Asrockok usb3.0-ás porton bootolnak rendesen op.rendszer telepítésnél...A múltkor láttam egyet,de nemtomm már milyen lap volt,az csak usb2-n volt hajlandó menni és csak win install után ment az usb3.0.
Mennyire megbízhatóak ezek,mert régebben emlékszem,hogy falhozverték őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest