Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Kaptam segítséget már ddr3 alaplappal kapcsolatban, de sajnos úgy alakult hogy nem tudok beruházni egy rendszerváltásra. Ezért csak egy ddr2 alaplapot vennék.
Kérdésem: mi a véleményetek a Gigabyte MA74GM lapról? Rosszat nem olvastam róla, int. video karis, az ára 15e ft, ez a max. Semmi extrára nem kell, kis játék, net. -
veterán
Hali!
Foxconn (P35A-S) alaplapokról mi a véleményetek?
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Gyuri27
félisten
válasz kimi76 #15452 üzenetére
Azt, hogy az xp-t lassabban tölti be szvsz ökörség. Igen vannak olyan ramok amikkel nem muzsikál rendesen. De ált minden giga lapnak van totyikja. Ott kell kicsit olvasgatni és máris tudod milyen ramot vegyél.
3800+: ASUS M4A785TD-M EVO kicsit több mint 20k-de ez nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Logo
csendes tag
sziasztok!
Részben tartozik ide.
A köv konfigot állítottam össze az aqua-n.1. AMD Phenom II X4 810 dobozos Socket AM3 35 925,-
2. Gigabyte GA-MA790X-UD3P alaplap 25 700,-
3. HIS Radeon HD4870 1024MB 256bit DDR5 44 965,-
4. 1TB Hitachi 7200rpm SATAII 16MB cache winchester HDT721010SLA360 18 975,-
5. 4GB 1066MHz DDR2 RAM Corsair XMS2 kit (TWIN2X4096-8500C5) 17 885,-nagyon megköszönném, ha kivesézné vki, hogy közel azonos áron mit cseréljek le esetleg. Ha lehet, akkor az aqua árakat nézzétek, mert nincs meg a teljes összeg, és egy részét hitelre venném.
THX -
modern
aktív tag
Sziasztok.
Milyen cf-es alaplapot ajánlotok 2db sapphire 2900pronak?(5200-assal)
max 20k-m lenne a célra!Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Felteszem még egyszer, Intel Q9550 proci alá milyen jól tuningolható alaplapot ajánlotok?
Örülnék a sok véleménynek!Előre is köszönöm!
Üdv!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
dany27
őstag
válasz PH-User #15460 üzenetére
És mennyit szánnál rá??
GIGABYTE GA-X48-DQ6 -->Ez DDR3as
GIGABYTE GA-X48-DS5----> Ez DDR2A fentebbivel van személyes haver vett egy olyan lapot még amikor jó borsos ára volt vagy 50 ezer és pakolt bele 2 giga ddr3 CSX Diablo-t és elég jó tuning eredményt tudott vele elérni.
Amúgy pont olyan proci van bennt neki mint amilyenhez kell neked.
Most már jól lement az áruk mindegyik olyan 30 körül van.[ Szerkesztve ]
-
Kapti
tag
780G vagy 785G chipset-es alaplapot szeretnék venni Athon II 240 alá. Szerintem nem kell bemutatni ezen alaplapok előnyeit.
Csak azt nem tudom milyen gyártó alaplapját vegyem meg, nyilván kicsik a különbségek, de szeretnék jól dönteni. Asus kiesett, mivel drágább, mint a konkurencia és többet fogyaszt.
Legtöbb helyen a Gigabyte lapokat ajánlják, de több helyen olvastam, hogy lassú a boot - ezt én is alá tudom támasztani, mivel jelenleg Gigabyte lapom van, és induláskor elég sokat szórakozik (XP töltés előtt) - Régi MSI lapommal ilyen gond nem volt, sokkal gyorsabb volt.
Asrock egy sötét folt. Bár sokan dicsérik, sokan ellenzik is. Asrock-os konfig. fogyasztásáról semmilyen infót nem találtam, pedig számomra fontos szempont lenne, mint ahogy a legújabb prohardver-es 790 chipsetes teszt is bebizonyította fogyasztásban 20-30W különbségek is lehetnek az alaplap miatt.
Fenti gondolatmenet szerint MSI vagy ASROCK a befutó, vagy tévedek?
Gigabyte alaplapok Boot idejével mi a tapasztalat?Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni hogy a 955-öm mellé jó választás ez a lap - >
GigaByte GA-MA790FXT-UD5P alaplap !?!Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
UdVi86
aktív tag
Nekem az MSI 785GM-E65 a favorit. 23000Ft-ért nem drága és Sideport is van rajta. Szerintem Giga Sideportos lapjai ettől drágábbak (nem vagyok benne biztos). És a hűtése a lapnak elég korrekt Itt linkeltem 2 tesztet is: [MSI 785G alaplapok]. Persze ez mATX. Nem tudom milyet szeretnél...
-
audi100td
nagyúr
válasz Gyuri27 #15455 üzenetére
Szerintem nem ökörség, én legalábbis ezt tapasztaltam (pontosabban nem csak én, többszöt hallottam már erről mástól is). Az összes eddigi Giga lapomnál legalább 12-20-szor végigment a töltő csík mire belépett Windowsba (valószínüleg azért mert a Giga BIOS-aiban nincs quick boot funkció), egy MSI vagy pl. a mostani Biostar lapomon quick boot mellett szinte rögtön továbblép. Illetve a Sapphire lapomnál se volt quick boot funkció és még így is kb. 6-7 csík alatt betöltötte az Xp-t.
-
78zolika
senior tag
Szia ! Én Szeptemberben veszek új alaplapot Athon II 250 alá én ezek közül fogok választani ::Asus M4A785D-M PRO 19,563 Ft , Asus M4A785TD-M EVO 22,138 Ft
ASRock M3A785GXH/128M 22.191 Ft ASRock M3A785GMH/128M 19.650 Ft
de még én is tipródom hogy melyik legyen ezek közül -
ko9
addikt
Hello!
Ha kell integrált VGA, akkor csak a MA78G-S2H jöhet szóba...
Ha nem kell, én nem vennék integrált vezérlős lapot, csak visszafogja a tuningot, nameg a MA770-UD3 az csak UD3, viszi a leggyorsabb DDR2es memókat... Ja, és csak a 2.xes revíziót nézd!!!
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz PH-User #15460 üzenetére
Hali!
De ha nem kell CF, akkor nefoglalkozz a X48al, bőven elég a P45ös lap... DDR2, vagy DDR3at szeretnél???
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Hali!
A Foxconn lapokat nemrég tárgyaltuk pont, és arra jöttünk rá, hogy megbízhatóságba a legjobb!!! Tuningba már nem annyira, de ha atomstabil rendszert akarsz, ami 365/24be menni fog, akkor nagyon jó alap!Na és most én kérdezek!
Szval vegyek most AM3at, vagy várjak a Core i5-re, és abba fektessek bele? Árba kb mennyi különbség lesz egy PhenomII x2 550BE és egy 750es i5 között??? Bár ahogy olvasom, az már csak jövőre lesz... Addig kamatozik a pénzem
Köszi&Üdv: Ex
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
elfelejtette
veterán
válasz redzsi #15472 üzenetére
Az a baj, hogy csak HD2100-as integrált graf van rajta. Annál sokkal újabb és erősebb a HD3000-es széria. Ilyen van a következő lapokon:
ASROCK A780LM
MSI K9A2VM-F V2
ASROCK A780GM-LE
MSI K9A2VM-FD
MSI 760GTM-P33
ASROCK A780GMH/128M
JW JW-RS780UVD-AM2+ (128M)
ASUS M4A78-AM
ASUS M4A78-VM
ASROCK A780GXH/128M"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Kapti
tag
-
Kapti
tag
válasz kimi76 #15475 üzenetére
Az enyém egy régi nforce 430-as Gigabyte lap (erről szeretnék váltani 780G v. 785G-re). A monitorra a normális ellenőrzéseken kívül következőt írja ki kb. 13 másodpercig:
Verifying DMI pool data
a cégnél, ahol dolgozom, szintén nforce 430-as alaplap van, de MSI és nála kb. 10 másodperccel gyorsabb boot XP load előtt. Egyik ismerősömnek is Giga van és nála is ugyanez a helyzet.
Nem tudom ki hogyan van vele, de engem zavar ez a túl hosszú ideig tartó ellenőrizgetés. És ha más gyártó ezt jobban megoldotta, akkor inkább azt választom.
Ezért érdekelne új 780G-s Giga lapok tulajdonosainak tapasztalata.Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Van négy alaplap amik közül nem tom,hogy melyiket lenne érdemes megvenni.
A chipszett egyezik,csak a felszereltség nem.
Íme a jelöltek:
Gigabyte X48-DS5
Gigabyte X48-DQ6
DFI LP DK X48-T2RS
DFI LP LT X48-T2RSzempontok:időtállóság,nagyon jó tuningképességek,hasonlók.
Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Bedobom ide is hátha jön valami kapás rá
Szerintetek deluxe vagy sem?...
-
UdVi86
aktív tag
Igen. Ha a fogyasztást és hőmérsékletet nézem, akkor a PCLab-os tesztből kiderül, h az MSI a győztes, elég magasan. A teljesítményt tekintve a 3 lap közül a középmezőnyben van. Persze elég minimális az eltérés a lapok között. Na és jól is néz ki, habár ez nem olyan lényeges szempont. A Giga vagy az Asus lehet jobban bírja a túlhajtást, de én nem akarok tuningolni, így számomra ez lényegtelen. Mondjuk az MSI-n van valami OC funkció. Azt még talán használnám is, ha úgy is megbirkózik a hőmérsékletekkel a 3db 800rpm-es s-flex.
-
Pítőr
aktív tag
válasz redzsi #15472 üzenetére
Ha mindenképpen egy költséghatékony alaplapot szeretnél, akkor ezek közül válassz:
ASRock A780LM
ASRock A780GM-LE
Ezeket a lapokat csak akkor ajánlom, ha SB710-ek (utánna kell járni), mert akkor a jövőre nézve aktiválhatóak benne a szunnyadó magok (pl. ha leváltod a 3800+odat egy Athlon II X3 410-re, vagy bármilyen X3-as Athlon II-re ill. bármilyen X2, X3-as Phenom II-re)![ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Írjátok hogy melyik lap tölt be gyorsabban szerintem az ASROCK ( Instant Boot ) miatt 6 - MP Haveromnál lemértük (A790GXH/128M ) lappal
-
gregtom6
csendes tag
Ismerősöm szerint az alaplap megadta magát, és nem érné meg venni 10-12-ért ugyanilyet, hanem 20körül lehetne venni új alaplapot,memet, és procit.
Ti 20 körül milyen procit,lapot, és memet vennétek? Játékra haszn. a gépet, főleg fps-re.szerk:ism. 16ért ezt ajánlotta:
Gigabyte GA-G31M-S2C
2Gb DDR800
2,6 Ghz Intel proci(talán, még nem derült ki)
Megéri-e? karim Sapphire hd4670 512 ddr2a régi konfigtól sokkal gyorsabb lesz?:
AMD Athlon 3500+
Sapphire hd4670 512 ddr2
2 gb ddr400 ramCSAK 20 körül költenék proci/mem/lap-ra így összesen.
-
redzsi
senior tag
Köszönöm a válaszokat, elfelejtette neked is.
Egyébként is érdekelne, és most ráadásul aktualitása is van: létezik valamilyen összehasonlítás, integrált videokártyákról, vagy valamilyen info, hogy melyik korábbi videokártyákkal mérhető össze ezek teljesítménye (pl a régi 9550, es vagy 9600 atival) Vagy ez még túlzás. -
Pítőr
aktív tag
válasz redzsi #15483 üzenetére
Amiket itt írtam, azok 780g-s idp rendelkeznek, itt megtudhatod, hogy milyen a teljesítményük.
(#15482) gregtom6: Hát, elég nehéz 20-ból gépet építeni, szerintem vegyél használtan valamilyen intel e4x00 procit 10e kapsz (ha szerencséd van), valamilyen használt p31-es alaplapot, és hozzá valamilyen használt 2x1 Gb-os memót![ Szerkesztve ]
-
gregtom6
csendes tag
válasz 78zolika #15485 üzenetére
De nem egy egész gép kell, csak alaplap, memória, és proci.
És hogy jobb legyen, mint a régi konfigom, amit már leírtam kismilliószor.
Ráadásul nem ismerem az Intel procikat, teljesen eltérő számozás, még a Ghz se ugyanaz, mint AMDnél.
Szóval 20körül ez a 3 dolog kéne.Használt cucc nem kell, ha az új is max 2-3 évig bírja.
Meg válasz a korábbi kérdésemre, h az megéri-e. -
78zolika
senior tag
válasz gregtom6 #15482 üzenetére
Amit a haverod ajánlott az jó lehetne ha tényleg 16000 ft megoldja csak nem értem hogy amikor a alaplap Gigabyte GA-G31M-ES2C 10,425 Ft Mem Kingston 2GB DDR2 800 . 6,575 Ft Proci Intel Celeron E1500 Dobozos 10,350 Ft ezek az árak áfát tartalmazzák De lehetne spórolni 1-2 ezret ha ASROCK lapot veszek de a Gigabyte az jób
-
78zolika
senior tag
válasz gregtom6 #15486 üzenetére
Ha sikerülne hozzá raknod kicsit többet a kor az alaplap maradhatna Gigabyte GA-G31M-S2C 10,425 Ft Mem Kingston 2GB DDR2 800 6,575 Ft De Procibol jobbat vének igaz drágább de ütőseb Intel E5200 dobozos 14,750 Ft Jó gép lenne játékra is megfelelne Tuningolhatod is ha akarod De lehet hogy mások ennyiből jobb gépet raknának össze
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Rgy kis gépfelújítást tervezek,de az alaplapom terén teljes zűrzuavarban vagyok!
Ami most van Asus M2N-E, ennek keresenm az útodját..
Procit nem szeretném cserélni,most egy AMD Athlon 64 X2 3800+.
3db DDR2 RAM,Kingmax 2 GB 1066 Hz,és 2*512 KB 667 Mhz...Videókártyát scerélnék:HD 4670 1Gb néztem ki..
és alaplapoknál megakadtam...
Mennyire fontos a chipset,van AMD770,AMD790x,AMD 790gx chipes,és ASRock K10N750SLI-110DB is befigyelt ez nem AMD magos!
25k alatt legyen az alaplap,ott a lélektani határ! nem gamer kell...
Minimum 6 hátsó usb 2.0 kivezetése legyen alapból!Mikor éri meg a drágább alaplap,legolcsóbb AMD 770 menyivel rosszabb mint a többiek,melyik alaplap ajánlott 3500 Ft-ig bezárólag,teljes káosz van ezen a téren..
tesztek nem segítettek sokat..Nem tudom mit kell nézni ezeknél
Windows 7-et fogok futtatni,de még nem tom 32 bit vagy 64 bites legyen... -
gregtom6
csendes tag
-
78zolika
senior tag
Szia ! Ha nem akarsz rá sokat költeni a kor az AMD 770 úgy tudom hogy ezekben nincs integrált VGA
Gigabyte GA-MA770-UD3 17,038 Ft nagyon jókat halottam vagy még állítólag a Asrock A770DE+ 13,800 Ft jó De ha kel a Integrált VGA a kor a AMD 785 lapok közül válogass ( HD 4200 ) nagyon jó lapok -
fairi
addikt
válasz 78zolika #15493 üzenetére
Mire jó az integrált GPU?teljesítménye hozzáadódik a videókarihoz?Független videókarit veszek,ez biztos,alaplapi kételném h 100% élménybe lenyomja a fullHD videót fulHD,meg hasonlók..
vagy mi extrát ad?AMD 770 helyett AMD 790X ad vmi pluszt amiért megéri a töbletpénzt?
-
Pítőr
aktív tag
válasz redzsi #15490 üzenetére
Az a déli hídnak a típusa, és jobb, ha az van benne, mint a 700, mert könnyebben tudsz tuningolni, és aktiválhatod a szunnyadó magokat, de ha ezekre nincs, szükséged, akkor jó a sima is (de ki tudja mit hoz a jövő).
(#15491) fairi: Sajnos elég ritka a 6db usb a hátlapon, már átböngésztem az ASRock honlapját, a Gigáét most kezdem, de nem találtam. Személy szerint én ezt ajánlom, jó, olcsó, aktiválhatóak a magok, van integrált grafikus kártya (ami akkor jó, ha tönkremegy a diszkrét vga-d). Ja és 1Gb-os 4670-et nem éri megvenni, ugyanolyan gyors, mint az 512-es, csak drágább. Add el a 3800+ odat, és vegyél egy ilyet.
(#15486) gregtom6: Megmondom őszintén, ugyanabban az esetben vagyok, mint te, mert nincs sok pénzem gépre, de nem is veszek, mert a régi helyett nem veszek még egy régit. Én azt mondom, vegyél valami olcsó alaplapot, és gyűjts még egy új gépre. Ja, és nem hiszem, hogy látványos lenne a két konfig között a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
amidaru
csendes tag
Sziasztok! Olvasgattam a fórumot,mivel gépvásárlás előtt állok és eddig a cpu-alaplap kettősén tanakodtam. hosszútávra tervezek,nem kell tuning,se cf, és rég megszoktam,h nem futnak a legújabb játékok,szval ien középkategóriás gép lesz belőle
az ajánlásaitok alapján GB ep45 lenne,van két verzió,amit nagykertől tudok rendelni:
-GIGABYTE EP45-UD3 alaplap (s775) -20890 HUF
-GIGABYTE EP45-DS3R alaplap (s775) - 24000 HUF
amit kinéztem CPU-k:
-Intel Core 2 Duo E7500 -22000 HUF
-Intel Core 2 Duo E8200- 29000 HUF-valsz nem fér bele a keretbeNa mi a meglátásotok?
Előre is köszi!
Gábor -
gYaLo
őstag
Sziasztok!
Bedatam Aquába szervízbe a P35-DQ6 -ot!
Q9550 alá szerintetek mit kérjek helyette ?
Esetleg P45-DS5 ? vagy P45-Extreme ?
Vagy esetleg valami mást ? Állítólag csak Giga lehet a cserelapiPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest