Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozo82
csendes tag
Hali!
Kinéztem magamnak két alaplapot.
MSI G45M Digital vs. ASUS P5Q-EM!!
Az lenne a kérdésem, hogy ti melyiket ajánlanátok?
A gépet elsősorban képek utómunkáihoz használnám! Valamint filmnézés!
Válaszokat köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P35C-DS3R
Intel 6550
HD 3870
4GB RAM
- configból az alaplapot szeretném kicserélni, lehetőleg nem Gygabyte-re, 3+ PCI, Digital coax, és Fire-Wire szükséges.Szeretnék még egy AMD-s lapot+procit is, szintén DDR2-re, integrált VGA-val.
Ezekhez kérném a segítségeteket, mindenki véleménye fontos lehet. Előre is köszönöm.
-
szeva000
addikt
hali!
Nekem elsősorban egy proci-ram-alaplap kombináció kellene kb. 80-100k körül.(2-4BG rammal,a proci meg valamilyen 775-ös foglalatú quad lenne..De ha az AMD-ben is vannak jobb ár/értékűek,az is érdekel)
Ebben kérném a segítséget egy atomstabil gép összedobásához,de ha kell,azért húzható legyen.Főleg fénykép,video,garfikai munkákra kelle nekem.[ Szerkesztve ]
-
SPC3RUN
tag
Na most ASUS P5VD2-MX ezt szeretném lecserélni
15ért tudok helyette P5B-Plus (2011ig garis,dobozos,minden)
vagy
5ért P5WD2 (csak maga a lap,doboz minden nélkül,1hét próbagarival)
?? -
MarioAna
senior tag
válasz szeva000 #14604 üzenetére
Hali!
RAM:CSX CEC 2*2GB DDR2 800MHz -16k
Alaplap attól függ mit akarsz, később lesz-e CF, vagy SLI stb.
De mondjuk Gigabyte GA-EP35-DS4 20k, ez ennyiért most nagyon jó vétel, vagy
Gigabyte GA-EP45-UD3R 28k
CPU-ra így marad 56-64k
Intel C2Q Q9550 2.83GHz, 12MB L2 Cache 45nm 56k
Ez így 94-100k alaplaptól függően, persze lehet gondolkodni AMD-ben is, csak abban nem vagyok otthon, hogy melyik X4-est éri megvenni .[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz #19103744 #14603 üzenetére
Hali!
Kár, hogy árakat nem írtál, mennyit szánnál rá
AMD-s lap:
ASRock A780GXH/128M -17k...PH topikjában olvassgass, elég jó kis lap . Integrált VGA, jó chipset, DDR2-es, szerintem megfelelne.
CPU-t hozzá ár nélkül tényleg nehéz ajánlani, de pl ez:
AMD Phenom 8750 X3 AM2+ BOX -23 ezerért nem rossz választás szerintem.
Inteles lapot nem találtam hirtelen, amin van firewire+coax is, de majd más biztos ajánl valamit.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz MarioAna #14606 üzenetére
ááá,nekem nem a játék az elsőszámú szempont,inkább a proci-ram gyorsasága!Fényképek szűrése,digitalizálás..ez megy nálam.
Esetleg a P35-ös chipszetes lapokat nem lenne érdemes venni?azt tudnék még nagyon olcsón is szerezni
A Q9550 sztem nekem már árban lehet nem fog beleférni..nemtomm a 8XXX-es quadok mennyivel gyengébbek?[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
válasz szeva000 #14608 üzenetére
Ok, csak azért kérdeztem mert komolyabb digitalizáláshoz esetleg CF, vagy SLI jól jöhet, vagy nemtudom én már, lehet túlbonyolítom .
Amit linkeltem első alaplapot az P35-ös, szerintem alaplapnak az megfelelő akkor .
RAM ha 800-as CL4 nem elég, akkor mondjuk 1066 CL5 (OCZ Reaper) -16k.
Prociról, hát a Q8xxx cache-e "csak" 4MB, míg a Q9XXX-nek 12MB, viszont PH Teszt szerint a Q8200 annyira nincs lemaradva a Q9xxx-től, szóval akkor a Q8xxx sem rossz választás a te felhasználási célodra... -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy az alábbi alaplap és táp csatlakoztatható-e egymáshoz, a táp csatlakozói megfelelőek-e az alaplaphoz?
alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4
1 x 24-pin ATX main power connector
1 x 8-pin ATX 12V power connectortáp: Gigabyte Superb 460W
24-pin Motherboard Connector 1
4pin +12V CPU Connector 1-
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Az alaplapom megadta magát (Gigabyte GA-M59SLI-S4) milyen zajtalan hűtésű alaplapot tudnátok helyette ajánlani?A konfigurációm többi része:
CPU: AMD Athlon64 X2 6000+
CPU hűtő: Scythe Ninja Plus Rev.B
Ram: 2x2GB 800Mhz Kingmax DDRII
VGA: Gainward 9600GT 512MB PCIe
Tápegység: Cooler Master Real Power M620Csak az alaplapot szeretném lecserélni lehetőleg olyan típusra, amin a mostani és majd valamikor egy AMD X4 procit is fel lehessen rakni. A gépet filmezésre, internetezésre és végül játékra használnám.
Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
SPC3RUN
tag
4edjére nemteszem fel a kérdést...kössza választ :S
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Melyiket ajánljátok az alábbi 3 közül AM2+ -ra?
1.) MSI KA780G
2.) Gigabyte GA-MA780G-UD3H
3.) ASROCK AOD790GX/128M ill. A790GMH/128MA legjobban az ASRock tetszik, viszont sokkalom egy kicsit a 24e ill. 20e-t érte, MSI-ben nem nagyon bízok, régebben nagyobb neve volt, Gigabyte meg olyan snassz, abból már sok volt.
-
JirForce
csendes tag
Helló!
Én azt szeretném tudni, hogy az én Chipset-emnél (GF 8300--->Nforce 740)
jobb-e az AMD 780G; 780V ?
Mert lenne lehetőségem elcserélni, de érdemes-é.
Előre is köszönöm a válaszokat!"1 km = 1024 m"
-
JirForce
csendes tag
válasz g.gergo #14616 üzenetére
Én a helyedben a Gigabyte-ot venném.
Mert szerintem jók az elrendezések rajta, bár ha azok a sárga csatlakozók az alsó
PCI-E fölött usb-k, márpedig gondolom azok akkor az kicsit ott rendetlenül fog kinézni...
Viszont nekem az asus előtt gigabyte-om volt 4 évig és semmi baja nem volt, pedig leejtettem
mikor takarításkor kiszedtem a gépből.(persze nem magasról, de koppant az asztalon)
Szóval Giga de csak szerintem.. Asus-t esetleg?"1 km = 1024 m"
-
MarioAna
senior tag
válasz g.gergo #14616 üzenetére
Az általam fentebb linkelt 780-as ASRock is erősen ajánlott, 17k-t pedig szerintem megér .
JirForce: Szerintem attól az nForce chipsettől biztosan jobb a 780, de a "megéri-e lecserélni" kérdésnek nálam akkor van értelme, ha a mostani lapoddal valami bajod van . (Csak, mert ha tökéletesen működik minden, akkor felesleges váltani szvsz).[ Szerkesztve ]
-
JirForce
csendes tag
-
MarioAna
senior tag
válasz JirForce #14622 üzenetére
Találtam egy tesztet, amelyben minden kérdésedre választ kapsz . Hasznos lehet elolvasni, pont a te alaplapod van benne vs a 780-as chipset [link].
Egyedül az nvidia kártya lassabb-e kérdés nincs benne leírva, de az pedig tuti nem lassabb, mint más chipsetnél, mert annak nem sok köze van hozzá . -
g.gergo
senior tag
Alaplap kodiknál tuningot leszámítva, számítanak ezek vmit, vagy csak parasztvakítás pl h Solid Capacitor for CPU power vagy h ASRock DuraCap Conductive Polymer Capacitors?
-
törölt tag
válasz MarioAna #14607 üzenetére
Szia kössz az infót! Inteles lap fontosabb lenne, mert az említett lap ledobálja az USB-ket, hiába cseréltem tápot, friss BIOS-t.
Árat azért nem írtam, mert hiába akarok 50Ft-ért ha csak 17K-ért van
Proci meg tényleg mindegy, hiszen a gyereknek rakom össze, mesét néz majd rajta...
Szal ha senki nem javasol, kénytelen leszek magam utánnajárni Még egyszer köszi! -
rob83
aktív tag
Szevasztok!
Alaplapot szeretnék veni
CPU típusa : DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz ez maradna a régiböl!
Ehez kellene egy közepkategoriás lap ~15.000 körül!
A segitséget köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
belsodavid
aktív tag
Heló! Srácok azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom a kék halál képernyőjére azt beállítani, hogy lássam mikor beadja a gép? Sajna ritkán dob egy kék képernyőt de újraindítja a gépet és nem tudom megnézni mit ír ki. Ha jól gondolom ezt az alaplap biosában kellene, javítsatok ki ha tévedek! Előre is köszi!
UI: Alaplapom: MSI K9A2neo F bios 1.7
-
sgergi
veterán
válasz belsodavid #14631 üzenetére
Rosszul tudod, ezt a Windows-ban kell beállítani (ugyanis a kék képernyőt a win dobja): Vezérlőpult/ Rendszer/ Speciális/ Indítás és helyreállítsás/ beállítások/ Alul az Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát.
[ Szerkesztve ]
-
udi24
tag
sziasztok !
milyen x48 asus alaplapot ajánlotok...
q9650hez és 2x hd4890 cf hez
az ár mellékes (megvárom mig kijon a p55 és akkor lemegy az x48 ára....és majd akkor megveszem.
válaszokat elore is koszonom.Üdv: udi24
-
szabi1112
csendes tag
GainWard 9600GT 512Mb/256Bit
Intel Dual Core E5300 2,6GHz
1024/1066 DDR2 KingmaxEzekhez milyen alaplapot javasoltok?
Kikötés: 15 ezer körül legyen az ára
4 memóriamodul hely
sata port(ok)[ Szerkesztve ]
-
obligat
senior tag
sziasztok!
valami barátságos deszkát szeretnék 30k körül, socket775 proci alá.nagyon sok lap tesztjét/oldalát/fórumát megnéztem, és teljesen döntésképtelen lettem.
nem vagyok márkafüggő, asustól xfxig bármi jöhet. (zvel nem tudok alaplapgyártót)
viszont integrált hang és net kellene rá, de integrált vga semmiképp.van egy geforce9800gtx+-om (GV-N98XPZL-1GH) amit jelenleg nagyon nem cserélnék le, annak azért bele kellene férnie a lapba
[ Szerkesztve ]
--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
szabi1112
csendes tag
HELP
GainWard 9600GT 512Mb/256Bit
Intel Dual Core E5300 2,6GHz
1024/1066 DDR2 KingmaxEzekhez milyen alaplapot javasoltok?
Kikötés: 15 ezer körül legyen az ára
4 memóriamodul hely
sata port(ok) -
sgergi
veterán
válasz szabi1112 #14640 üzenetére
Használtan nézhetsz egy Gigabyte p35-ds3-at, vagy ep31-ds3l újonnan (ennél először tájékozódj a topikjában, hogy mennyi és milyen ramot lehet beletenni)
#14641 obligat: Én ezt ajánlom, ha más kell, akkor majd más mond valamit még. 30 fölött mondjuk már Asust is lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
obligat
senior tag
az ep45-ud3 és ep45-ud3rl között tényleg csak a hang a különbség, vagy elnéztem vmit?
persze, 30k fölött lehet asust is venni, amúgy most is asus van a gépben, de újabban más gyártók ár/értékben jobbak, legalábbis, ahogy észrevettem.
csak abban nem vagyok biztos, hogy magyarországon kellene-e megvenni az ilyesmit, vagy inkább megrendelni külföldről. előbbi mellett szól a szervíz és garancia könnyebbsége, utóbbi mellett természetesen az ár.--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--
-
szabi1112
csendes tag
kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Vidori
tag
válasz #19103744 #14627 üzenetére
Inteles 14.000 FT-ért:
ASrock P5B Pro
tőled: - configból az alaplapot szeretném kicserélni, lehetőleg nem Gygabyte-re, 3+ PCI, Digital coax, és Fire-Wire szükséges.Rear I/O Panel
- 1 x Coaxial SPDIF Out Port
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 1 x IEEE 1394 Port
- 6 x Ready-to-Use USB 2.0 Ports
- 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- HD Audio Jack: Side Speaker / Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone
És:
- 1 x PCI Express x16 slot
- 2 x PCI Express x1 slots
- 3 x PCI slots
- Dual Channel DDR2 memory technology
- 4 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 800/667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 8GB*És támogatja a procidat is.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz obligat #14643 üzenetére
Különbségek: raid az (lr"-ben, viszon az ud3 6 fázisú,a másik 4, és az ud3-nak jobb a hűtése, illetve minőségibb alkatrészek vannak rajta. Az "L" A butítást jelenti.
Ipon.hu-n van egy zseniálisan jó ajánlat viszont: ep35-ds4 19k-ért. ami így felér egy ajándékkal. Igaz, hogy egyel régebbi chipset, de a p45-ben nincs túl sok újítás: pci-e2.0, kisebb csíkszélesség, jobb cf támogatottság. -
SPC3RUN
tag
SOS!!!
Megéri lecserélnem egy ASUS P5VD2-MX et egy
GIGABYTE GA-945PL-S3P -re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest