Új hozzászólás Aktív témák

• WebM

csendes tag

válasz WebM #98765 üzenetére

Ahogy ígértem, jelentkezek pár képpel az E-M10 IV + 8-25mm kombóval. Néhány képnél volt fent CPL (Hoya Fusion Antistatic), de nem tűnt fel, hogy számottevően levenne a képminőségből.

Kb. 8 éve használtam E-PL5-öt 90%-ban 9-18-cal, amit nagyon szerettem. A vázcsere már nagyon érett, igazából az E-P7 árazása miatt lett E-M10, az EVF-et nem nagyon használom, de végülis nem zavar. :) Kezelésben, szolgáltatásokban nagy előrelépés még az ósdi (5 éves) szenzorral együtt is, és alig nagyobb, mint a PEN.

A 8-25 nagyon jó obi, tetszik a nagy átfogása, a prémium felépítése, a jobb képminősége (a 9-18 a széleken sokkal jobban taknyolt, és elég nagy volt a CA is, amit az E-PL5 még nem korrigált). Igazából csak a mérete az, ami a 9-18 után megszokást igényel. Alapvetően megszerettem, valószínűleg meg is tartom, bár egy kicsit motoszkál bennem, hogy arra amire használom ill. az én fotós képességeimhez mérten elég a 9-18 is, fölösleges egy pro cuccot cipelnem magammal, de végülis ennyi még belefér, a többi obit meg biztosan nem fogom pro szériásra cserélni. Az alapzoomot ki is hajítottam a táskából, 17-es fix meg 40-150 maradt mellette, ezek csak ritktán vannak fent.

Új hozzászólás Aktív témák