Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

Még tegnap megnéztem pár Nocticronnal készült képet és azt kell mondjam a tegnap bemutatott két portré obi közül a Pana már biztos hozza a papírformát, durván jó üveg lett! :K

Ezen felül még egy apróság tűnt fel nekem, mégpedig hogy a rekesz gyűrű pont fordított állású, mint a Fujin. :)

A forgási irány kevésbé érdekes, azt idővel megszokja az ember, viszont az A állás elhelyezése a Fujin jobban tetszik. Gondolok itt arra, hogy az ilyen mechanikus gyűrűnek többek között az is az előnye a modernebb megoldásokkal szemben, hogy a 2 végén lekoppan. Ennek megfelelően egy ilyen gyűrűn van két állás amibe bármikor vakon be lehet tekerni a gyűrűt egy mozdulattal. Éppen ezért szerintem nem mindegy mi kerül a két végállásra. A Fujinál az egyik végén a nyitott rekesz, a másikon az A állás található. Ez így, legalábbis az én fotózási szokásaimhoz passzol.
    Ezzel szemben a Pana obin a két végálláson a legszűkebb rekesz és az A állás található, hát nem is tudom melyiket használom ritkábban. :D
    A számomra fontos nyitott rekeszen meg túl tekerhető.

Persze ez tényleg csak egy apróság, ettől még bármikor vennék (ha nem lenne ilyen drága) Nocticron obit, mert egy piszkosul jó üveg lett. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés