Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1185) Piftuka válasza spiky03 (#1184) üzenetére


Piftuka
veterán

Ha csapvizet használsz, akkor a vassal, miegymással legalább (jó esetben) nem kell vesződnöd.

Egy klórsokk, mehet bele a szükséges kombi tabletta is, aztán ha lesz is némi vas-klorid a vízben, azt 2-3 nap alatt tisztára szűri a vízforgatód. Nagyobb teljesítményű homokszűrős még hamarabb.

És ahogyan említettem, amikor ennyire nagy a forróság, és a víz is ilyen meleg, gyakoribb klórozás lehet szükséges. Az opálosodás alga. Ha napolajjal bekenve, izzadtan mentek a vízbe, koszt is visztek bele, stb., akkor még előbb hajlamos kialakulni.

Ha pedig elfogy a klór a vízből (meleg vízben az elbomlása gyorsabb), akkor ilyen "pocsolya" vízben még a takarás ellenére is megindul az algásodás. (Ez volt nálam is a fent ismertetett esetben.)

A kombi tabletta klórtartalma nem alkalmas a klórszint nagymértékű növelésére. Az arra való, hogy a már megfelelő szintre csökkent klórt ott is tartsa a megfelelő értéken.

30°C feletti vízhőmérsékletnél, a vízmennyiséghez ajánlott tabletta darabszámot tartva ez képtelenség.

Ezért kell a klórgranulátum. Azzal egy kis "gyorsklórt" neki, aztán szűrés, és rendben lesz pár napig. A klórozás szükségességére és mennyiségére egy idő után rárérzel majd.

Nem kell túlzásba vinni. A cél a csírátlanítás, nem az, hogy napokig ne mehess be a vízbe bőrirritáció nélkül.

Eleinte én is kimértem a (~100 gramm a beüzemelés után, fenntartó gyorsklórozásra ~40-50 gramm), most már csak "szemre" adagolom. Hiszen tudom, mennyi a kimért 100 gramm. Ahhoz tudok viszonyítani.

Majd belejössz te is. :K

Most már egyébként megint 31-32°C a víz. Kellhet a gyakrabb gyorsklórozás. Erre kell figyelni.

"Aquila non captat muscas."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.