Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahol vettem az én szettemet (a linket lásd pár hsz.-el fentebb), ott eleve külön árulnak mindent, a jófogáson listázott komplettnek tűn dolgok is külön termékek, csak az eladó egy pakkba rakja. Szóval pl. nála biztosan tudsz venni szűrőtartályt, szelepfedelet, illetve azt kombinálsz össze amit csak akarsz. Elég durva hely amúgy, 1000m2++ -os méretű raktár, csurig medencés cuccokkal.
(szerk.: itt volt egy kérdés, de közben rájöttem, hogy hülyeség, mert hát honnét tudnátok, hogy mekkora tartályt vettem, ha én sem tudom pontosan
Közben a válasz is meglett a kereskedőnél.)
-
-
batman.
senior tag
Szia!
Tesztkészletre van szükséged 1500 alatt nem nagyon kapsz.
Centrifugál szivattyú nem szív fel vizet. Megpróbálhatod (segítséggel) mindkét csövet a magasba tartva feltölteni, majd a medencébe helyezéssel egy időben beindítani. Elméletileg működnie kellene, gyakorlatilag egy korty levegőtől leállhat.(#245) Chal "csodák nincsenek" Iwaki magnet pump, csendesebb mint a szomszéd 20 méterre lévő papírszűrőse, 10.000l/h a teljesítménye, de sajnos nem olcsó. A családban nagy igény mutatkozott a csendre, megoldottam. Kb. 15 éve van meg, ha tönkremenne, csak ilyet vennék megint. Rajta van a korábban linkelt képeimen.
Fontos, hogy legyen valami fedő a szivattyú és ha lehet a szűrő felett is. Sokan ezt egy műanyag kerti asztallal oldják meg, aminek a két belső lábát megemelik 1-2 centivel. Funkcionálisan is használható, az asztalon mindent könnyebben elérsz a medencéből. -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Nemrég vettem egy fémvázas 3,66x0,76-os Bestway medencét. Kissé kezd algásodni, de szerintem azzal vétettem ,hogy az elején nem állítottam be a klórszintet, meg igazából semmiféle mérő cuccom nincs erre. Milyen gazdaságos megoldást javasoltok pH és klórtartalom mérésére?
Gyárilag ehhez eléggé lepkefing papírszűrő van. Még tavalyról maradt egy A-betétes INTEX vízforgató. Arra gondoltam, hogy porszívó gyanánt lehetne használni a gyári kis vizforgatót. Kivezetni a kiszívott cuccot egyből a csatornába. Viszont ahogy teszteltem, ez csak akkor szív, ha tele van vízzel, ha levegős, akkor nem tudja sajnos felszívni. Erre van valakinek valamilyen ötlete?
Köszi!
-
Na, ma megvettem végül a 250W-ost (6.6m3/h). Sajnos azért mire az ember megvesz hozzá mindent (32mm-es gégecsőhöz való toldók, csövek, nyomásmérő, bilincsek, homok, stb..), azért ez sem 49eFt lesz, dehát ez ilyen, az alapszett elég pőre, csak a szivattyú van benne, a tartály, és a tartóplatform, semmi más. Végül a fenti kiegészítőkkel a fi-relés változatért 73eFt-t fizettem, ebben volt 4 méternyi 32mm-es cső is, elvileg a strapabíróbb, kék színű. Számla és gari adott volt. Már nézem egy ideje a piacot, szerintem ezért a teljesítményért+tudásért ez egy korrekt ár.
A fi-relével beszívtam viszont (gyakorlatilag a dugvillájába van integrálva egy mobil változat). Utólag beugrott hogy volt már itt róla szó, minden esetre most nem találom: sajna ez úgy működik, hogy amint elmegy a tápja, leold, utána pedig a rajta található mechanikus nyomógombbal lehet csak újra bekapcsolni. Ez ugye ki is üti a vezérelhetőséget. Központi fi-relém nincs amúgy, tervben van a felszerelése, de most előrébb hozom, amint találok ráérő szakit. Utána le is vágom ezt a mobil izét, és menni fog a helyére egy sima dugvilla.
Brutális amúgy a gyári papírszűrőhöz képest, rendes masszázsélmény van a befúvónál (főleg, hogy nekem az újfajta buborékoztatós Intex idom van már ott, azzal jött a medence). És végre az Intex szkimmer is működik ahogy kell
Egyelten negatívuma, hogy jóval hangosabb, de ez tudtam, csodák nincsenek (50W vs. 250W-ös villanymotor). Egyébként "in-wall" 249.8W-ot mértem rajta.
Kérdés: lassan a végleges helyére fog kerülni minden, és ott egyelőre nincs védelem pl. eső ellen. Mennyire fontos, hogy legyen valamilyen doboz vagy fedés a gépészeten? Elvileg IPX5-ös az egész, ami ugye elég kevés. Ki hogy oldja ezt meg a kert közepén?
-
batman.
senior tag
Szia!
A kérdésed első felére nem tudok válaszolni, googlizni kell, ha már mindenáron ezt a típust nézted ki.
A kvarchomokból, ha lehet égetettet vegyél. A medencés boltokban eleve azt (is) árulják. A sima kvarchomok az olcsóbb, de ott az első pár száz litert nem szabad visszaengedni a medencébe mert "poros" aztán van az alapvetően a térkövezésben a fugakitöltéshez való, én nem próbáltam, és nem is szeretném.Érdemes elgondolkodni a szűrőüvegen is, sokan dicsérik.
-
zadir1
tag
Hali!
Bestway 3.66 -os medencéhez tudtok ennél jobb árú megoldást? Kvarchomokban van olyan ami csak szűrőbe való, vagy bármilyet bele lehet tenni?
[link] -
embe
nagyúr
Nekem is "ilyesmi" van, T.I.P. néven árulják/árulták a Praktikerben és a Sparban. Csak ezeken nincs előszűrő.
Ami viszont meglep, az a homok mennyisége, 13kg. A dobozán, a leírásban is ennyi van. Ugyanezt egy több részes német nyelvű videóban is bemutatják a YT-on. Ott is fennakad a videó készítője, hogy csak 13 kg. kell bele.
Nekem nem volt terveben ez a szűrő megvásárlása, de végül csak megvettem.Viszont a szlkimmer, vélhetően a kis teljesítmény miatt ( 4500l/h ) nem örvénylik olyan tempóban a víz bele, mint sok bemutató videóban. Valszeg ott nagyobb a szivattyúk teljesítménye.
A szivattyú a speckó szerint 20. 3m-ig jó, az én medencém 16. Így elvileg valamennyi tartalék ebben is lenne. -
batman.
senior tag
Ez egy kínai Hayward koppintás. A kettő közül egyértelműen ez a nyerő. Ha bármi történik, ehhez tuti kapsz alkatrészt a medencés boltban. Ha tudod, hogy upgradelni fogsz, érdemes az erősebb szivattyúval megvenni, nem fogja összeszívni a jelenlegi medencét sem. Ez 100%! Anno kipróbáltam a 10m3-s szivattyúmat felfújható-peremű medencével, ki kellett támasztani a csonkot, hogy a vízsugár a vízszint alatt maradjon, de más gond nem volt. Biztonsági okokból ha a medencéhez adott bilincsek vékonynak tűnnek normális Aba (Awab) bilincsre cserélném.
-
Én is nézegettem az Intex előszűrős forgatót/homokszűrőt, de aztán rátaláltam a jófogoáson arra a cégre(?) aki rengeteg szűrőt/forgatót árul, talán belefutottatok már ti is. Van nála újonnan ez: link
Illetve van egy halom mindenféle teljesítményű szűrője ugyanettől a beazonosíthatatlan gyártótól.
Ismeri valaki ezt a típust? Érdemes rajta gondolkodni? Én is úgy kalkulálok, hogy későbbi upgrade-hez is szeretném használni, de már most megvenném, mert szeretném ha a kis vacak puha falú is rendesen át lenne forgatva/szűrve. Ráadásul 5eFt-vel drágábban ugyanezt a típust már 400W-os motorral kínálja (9.6m3/h), ami elég jó ár/érték arány (már ha nem gyenge minőségű a termék), bár lehet hogy a 4 méteres Intexemet beszippantaná fóliástul
-
gt4r4
tag
Jónak kell lennie, viszont 2 db ilyen fog kelleni, amire rá tudod tekerni a hollanderes gégecsövet, vagy 2db ilyet a szivattyúrészhez, és mehet rá a 32mm-es gégecső, akkor nem kell a másik adapter, viszont így is úgy is jó lesz.
Az a homokszürő már elég nagy medencét is kitud szolgálni, nemtudom mekkora lesz a tied? de nekem a közel 15m3-en van egy 4m3/h homokszürő, 1 nap alatt a zöld vízből, tisztát csinált (a csapból ilyen folyik) 2-3 alatt meg kristály tisztát, fentebb vannak a képek is. De utólag belegondolva, inkább a 6m3/h vettem volna -
batman.
senior tag
Jó a Bestwayhoz is, a csonkok mindkét medencén szabványosak.
Én magamnak nem venném meg, de mivel nem ismerem, így az csak egy "előítélet".
Azért mert "játéknak" tűnik, ettől függetlenül lehet, hogy teljesen jó, és pont erre van szükséged. én nem tudom eldönteni.
Az szimpatikus, hogy a szivattyú részén van előtétszűrő. Az azt fedő plexi szeret a naptól tönkre menni, árnyékolni kell!(#232) embe Jó vétel volt!
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Megvettem a multitabot, erre kiderult, hogy nincs boja a medencemhez.
Csak egy Chemconnect nevu resz amit valahova szivo vagy befuvo agra kell rakni, de ugyanugy 4 lepesben nyithato/zarhato ahogy a boja.... Es a belsejebe befer par 20 grammos multitab.
Holnap mehetek ujra es vehetek bojat....
Ez meg a 179 Euros szivattyu. Jo az Intex szuro a Bestway medencehez?
32mm szivo es nyomoag van. -
embe
nagyúr
-
FőDudu
veterán
Planet pool Multitab egyik helyen 8 Euro (1 kilos) es persze nincs, de majd hetvegen.
Masikon 14 Euro, van keszleten. Vettem, ne ezen muljon...Intex nagy homokszuro (terdig ero doboz) 179 Euroert jo vetel?
Volt kisebb is, az nem tudom mennyit kostal.Fiam talalt BT hangszoros klortabletta tartot is.
-
embe
nagyúr
Bementem a helyi Praktikerbe... és ott várt a polcon 1 utolsó darab Intex szkimmer. Gyere velem...meg is vettem. 4290Ft. Pedig kerestem a neten,és nem hozta készletre.
Kicsit küszködős volt a rögzítése, mert féltem nagyon meghúzni, nehogy eltörjön a rögzítő kengyel. Végül a csővázra fekete bandázs ragasztószalagot tekertem, utána már nem forgott el rajta. -
batman.
senior tag
Szia!
Homokszűrőt olyat vegyél amit 10 év múlva is használnál, gondold végig később nem váltanál nagyobb medencére, amihez amit kinéztél az már kevés?
Skimmer - az hasznos, de a sima leszedőhálót nem váltja ki, benne vagy a vízben miközben beleesnek a darazsak, krumplibogarak, valamivel ki kell szedni, az említett szűrő is jó lehet esetleg......
Solar takaró - volt nekem is több különböző, de mivel nem jobb (sőt rosszabb) mint a sima fekete "mezőgazdasági fólia" ami árban verhetetlen én nem ajánlom.
200 gr-os tablettából csak kombi, abban van minden, a miniből jó ha van otthon gyorsaklór (nem kombi) hátha betámad HULK (alga), algaölőből vehetsz egyet de nem kell használni, ha minden rendben. Esetleg PH-is állítanod kell, nálunk a PH-mínusz kell ritkán.
A medence aljáról alapból nem tűnik el a homok, kosz, halott alga, azokat ki kell porszívózni. A 366-os medencéhez még lehet próbálkozni "sufnitunningos" cuccokkal. Pld. egy (akár locsoló) tömlőt ráapplikálsz a szívócsonk belsejére, és 5-10 perc alatt kézzel vagy valami rúddal megtámogatva áthúzogatod. Persze vehetsz egyből teleszkópos-botot, porszívócsonkot és hozzávaló tömlőt is. -
zadir1
tag
Hali
Bestway 366-os medencéhez szeretnék kiegészítőket. Utóbbi hozzászólásokat olvasva ezekre gondoltam, de légyszíves egészítsétek ki , ha nem jófelé tapogatózom
- 40 ezer forint körüli homokszűrő (sima gyári papírszűrős van jelenleg, ami nemsokat ér)
- sztrimmer a levelekhez, bogarakhoz (jelenleg az asszony tésztaszűrőjét fogtam be...)
- szolar takaró (jelenleg intexes sima van, de cserélném)
200g klórtabletta, mini kombi tabletta, és algagátló. Medence napon van, használatkor függőernyő alatt.
A medence alján lévő koszt is kitisztítja a szűrő, vagy ehhez valami spéci porszívó kellene?
-
batman.
senior tag
válasz
z123456789 #225 üzenetére
Szia!
Jól gondolod, ahhoz hogy ne csak általános információt kapj (ez például egy jó kiinduló anyag) szükség van a medence méretére, típusára, a hozzávaló szűrő teljesítményére (l/h). -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek keresnék medenceporszívót. Annyit mondtak, hogy ez kb 10 000 Ft, nézzek utána.
Sejtésem szerint nem 10 000 Ft az, ami már használható is. És látom, hogy van olyan is, ami szűrőre köthető?
Tudna valaki segíteni nekem hogy mégis hogyan kell ezt kiválasztani?
Gondolom cserébe infókra van szükségetek a medencéről, és szűrőről. Ha így van, mit mérjek, fotózzak le, hogy esetlegesen kapjak némi támpontot tőletek?Előre is köszi.
-
batman.
senior tag
A Bestwayban ha a kép nem csal 2 különböző méretű falicsatlakozó van, a leírásban pedig az van, hogy Intexhez is használható. Ha közel van az Auchan, én megvenném, hazavinném óvatosan kibontanám és a csatlakozót rápróbálnám az átvezetésre. (A többi dolgot ki sem csomagolnám.)
Ha jó, öröm, ha nem jó, vissza az Auchanba. Szerintem visszaveszik. -
embe
nagyúr
Na az lesz itt a gond szerintem, hogy az intexnek más a medence falon való átvezetése.
Ott nem csonk áll ki, hanem egy tányért kellene rácsavarni, és abból jön ki a csőtoldat, amire a gégecső megy.vagy adtak hozzá olyan eszközt mint írtad, amivel a medence falon át lehet vezetni? Bár ha itt nem egyforma a méret, akkor gáz.
Na mindegy. Berendelem valahonnan az Intexet. -
FőDudu
veterán
Fentebb linkelt kepemen lathsto a skimmer es s hozza valo csocsonk is a medence falaban, ugyanis nincs radugva.
Klikkelj ra, nagyits bele, erteni fogod....
A 38-as cso megy a skimmerrol a medence falaban levo 38-as csocsonkra. Nincs mas alkatresz ( bilincs vagy egyeb). Cso a csonkra es kesz.
A medence mogotti atlatszo cso a 38-as.
-
FőDudu
veterán
Ha olyan ami nekem van, akkor 38mm atmeroju cso megy az aljara. Nekem a dobozban volt minden, Meg a medence falaba atmeno 38/32 szukito is.
A szivattyu pedig 32mm atmeroju, igy nalam a medence falaba egy 38/32 szukito van dugva.
Belul a skimmer, kivul a szivocso.Nem tudom Intexnel milyen a medenceben levo belso atmero.
De en amugyis vettem egy duplakupos toldot, arra 30-40 mm kozott barmilyen csovet ra lehet tolni 2 oldalrol, mert lepcsosen tagul.
Azt tolom bele a skimmer aljarol lehuzott 38-as csobe, masik vegen Meg 4m 32-es cso megy a medence 'porszivo' fejre.
-
embe
nagyúr
Nagy mókolás kell vajon, hogy egy Intex medencéhez csatlakoztassak egy BESTWAY szkimmert? Auchanben Bestway van 5eFt.-ért. De ezen az oldalon azt írják, hogy nem ugyanaz a csatlakozása.
-
batman.
senior tag
-
batman.
senior tag
Na, csak elrettentésnek. Ez a beépített skimmerem belseje, az oldalán a fekete sáv az a naptej maradéka, beleragadva a kosz, piszok, muslicák, stb… Ez alapból nem látszik, most éppen megérett egy nagytakarításra. Ezt a szmötyit csak a melamin koszradírral lehet normálisan leszedni, egyébként azt használjuk a medence vízszintjénél kialakuló csíkra is, csak azt heti rendszerességgel.
-
batman.
senior tag
Használhatod a tavalyit is.
Kicentizheted, van rá esély, hogy elég az 5 tabletta, szerintem kevés lesz, de ez nem biztos.
Egyszer elsőre vettem 1kg-os kiszerelést azóta csak a nagyot. Volt hogy le volt akciózva akkor többet is.
Padlásra engem, csak éjszaka lehetne felzavarni, nincs az a pénz amiért most felmennék. -
FőDudu
veterán
Uszoadagolo az a kis kek bolya amit a tablettakhoz adtak?
Az jo nagy, belefer majd a tabletta.No akkor azt kell elovadaszni a padlasrol - de oda csak medencebol kiszallva erdemes felmenni
Viszont ha a 200 grammos eleg tobb hetig, akkor csak eleg lesz 1 kilo idenre, nem (mondjuk szeptember kozepeig)? Nem jar le a szavatossaga? -
batman.
senior tag
Ha átkeveredett a víz, nem kell többet várni.
Ne legyen kétséged, a tiédhez is jó a kombi 200 grammos tabletta, majd akinek hasonló méretű van az megerősíti. Az úszóadagolók lamelláit tudod zárni, akkor lassabban oldódik, aztán majd kitapasztalod mikor kell beletenned a következőt. Nekem most a 20m3-es medencémben 2db 200 grammos tabletta van az úszóadagolóban, teljesen nyitott lamellákkal. -
FőDudu
veterán
Nekem jelenleg ilyen az arnyekkal lefedettseg es a viz tisztasaga.
Amint lathato a skimmer nincs rakotve a szivocsonkra es egy 20 grammos gyorsklor tabletta oldodik benne.
Mennyit kell varni ilyen merteku klorozas utan? Vagy ez nem az a mennyiseg aminel van egeszsegugyi varakozasi ido?pH jelenleg 7,3, Oxigen meg olyan 4 korul. Klort nem tudom merni, 4 darab 20 grammos ment bele eddig a kb. 7m3-be. Remelem nem tul sok. Majd holnap megrendelem az 5 kilos multitabot.
Bar vannak ketsegeim a 200 grammos tablettaval kapcsolatban, hiszen az 25m3 vizhez valo. Azaz inkabb 50g kellene egy 6-7m3 koruli medencehez (hetente). -
batman.
senior tag
Ismerem az az „intex mesh lounge” vagy hasonló. Volt olyanunk is, talán az volt ezelőtt a legjobb. Ez egy kínai tervezés, ami elsőre egyszerűnek tűnik, de aki eddig nálunk kipróbálta kivétel nélkül rendelt ilyet. Ez gyakorlatilag egy műanyag háló aminek a két végében felfújható tömlő van. Aki használta egyértelműen azt mondja ez a legkényelmesebb vízbemerülő matrac. És csak a csíkosat szabad megvenni, a másikfajta az nem annyira jó. Na mentem a vízbe…
-
FőDudu
veterán
Matrac most meg nem kell (kesobb talan jol jon majd), vettek ilyen traktorkerek meretu felfujhato Intex cuccokat (harmat) - pohartarto, hattamla, belso reszen muanyag haloval. Abba befekudve az ember hatsoja a vizben van, mikozben tud lebegni.
Van meg Villam McQueen es uszo roplabda halo is. Plusz egy felfujhato krokodil.
Azt hiszem a medence teljes feluletet le tudjak fedni. Lehet nem is kell takarni, csak ezeket benne hagyniViszont az egesz nap suti a nap nem teljesen igaz - kb 11-tol este kilencig. Azaz napi 10 ora.
Most meg arnyekban van, es odakint 21 fok van (arnyekos oldalon - masikon mar 47 fokot mutat a napon levo homero). -
batman.
senior tag
A skimmer leszedi a naptej réteget is. Sajnos a skimmer belsejében és picit a medence oldalfalán is lerakódik, így nálunk az vált be, hogy az takarítja a ragacsos „zsíros” szmötyit, aki naptejjel kente be magát, ezt nagyon szigorúan betartatom, nincs fürdés, ha nem csinálják meg! Az egyéb tisztítási feladatokat ellátom, de ezt annak kell aki okozza! Ez a medence oldaláról szivaccsal, a skimmer belsejéből papírtörlővel történik. Na azóta olvasgatja a kiscsalád, hogy melyik az amelyik kevésbé oldódik, meg nem egyből a befújás/bekenés után mennek a vízbe, hanem kivárják az időt. A mostanság használt, már kevésbé képez „filmréteget”, ha gondolod megnézem mi a márkája. Ami még kapcsolódik a történethez, én nem használok a medencében naptejet, ha mégis rám-kerül akkor a medencézés előtt tusfürdőt is használok a kerti zuhanynál. A medencében azonnal húzok be a napernyő alá, és "kapaszkodom" a sörömbe.
-
embe
nagyúr
Na tegnap a feleségem meg a fiam pancsolt, a tetején lebeg is a naptej maradéka.
Tervezek venni egy szkimmert, sajna webshop lesz, helyben nem találok. A darabos szennyeződésen kívül nem "fölözi" le a vizet? Vagyis ha a vízfelületéről szív, akkor az ott lebegő naptej maradékokat nem gyűjti be?
Tudom valszeg a "csodazsák" jó lenne, de valami azonnalos megoldás lenne jó.,
Vagy mivel lehetne begyűjteni? Ezt a homokszűrő megfogja vajon? Mert akkor megpróbálom a maszek porszívóval "begyűjteni.
-
batman.
senior tag
Most már értem, miért írtad az elején, hogy jövőre tervezel.
Majd átgondolod, és optimalizálod.
Az biztos, hogy egy medence többet ér mint egy-két klíma.
Manapság mindenhol klíma van, de ha ezen a szinten rekedsz akkor nem tudsz kimenni a szabadba.
Mindenesetre, ha jövőre is tervezed, akkor érdemes lenne a homokot bezsákolni, a "berohadt" füvet eltávolítani. A medence helyét lebetonozni/tér-kövezni ehhez fel lehet használni a homokot. Medence felállítás előtt pedig polifoam-mal vagy más hablemezzel borítani a területet. Ha igazán szeretnél a medencében egy tutit héderezni akkor vegyél egy ilyen "matracot" de csak a csíkosak a jók (ez komoly). Azért csak egyet, hogy az elején legyen vita arról, hogy ki használja. -
FőDudu
veterán
1 Euro/m3 a vizdij (csatornadij nelkul) - csatornaval 3.
Nem tragedia - inkabb a sok melo a remiszto....A zsebkendonyi kertunket 30 centis beton veszi korul - ott atemelo szivattyu kell majd.
Vagy sok vodrozes..... Netan okos csovezes, mert lejto is akad, igy ki lehet hasznalni a gravitacio szivo hatasat....
Aztan homok osszeszed, nylon felszed - es akkor meg ott lesz a kirohadt fu alatta....Pont meg1 ilyen medence ferne be a kertbe, azon tul mar a terasz van...
Igazabol kb 5x10 meter a fuves kert, annak kb felet most 'elmedenceztem'.Tenyleg nagy kiralysag, sokkal jobban lehet birni a meleget.
Iden meg a tengeren se jartam, pedig 10 meterre tole dolgozom.
Csalad is csak 1x volt - pedig elozo evekben kb naponta jartak le.Amiota medence van, nem is inditjuk be a klimakat - fel ora a medenceben es birjuk a 38 fokot is.
Igaz vitorlat is tettem fel a terasz fole, igy ott sincs olyan durvan meleg.Ma is volt vagy 35 fok, de mar 22 sincs.
Ejjelre eleg a nyitott ablak - szunyoghalo viszont kell, mert rengeteg van. -
batman.
senior tag
Nem tudom mennyi a vízdíj nálatok de 7m3 -es medencét nem hiszem hogy megérné nem leereszteni. Téliesíteni a "mobil" medencékből, csak a fémpalástosokat szokták (persze van kivétel is biztos). Elpakolni a garázsba/kerti-házba lehet, esetleg pince/padlás...
A "gardenás" leeresztőcsonkot felejtsd el, az tényleg csak arra való, hogy a gravitáció által megszabadulj a víz nagy részétől.
Ha a közlekedőedények elvét veszed alapul, teljesen mindegy hol van az áttörés a medence oldalán, porszívózásra teljesen jó az a csonk amire a skimmer van kötve. Igen a medence alján nagyobb a nyomás, feljebb kevesebb, de jelen esetben a szivattyú és a medence aljának helyzete nem változik, így ezzel nem kell számolni. Persze, lehetne átmenni precízbe és átszámolni de meglepődnék, ha a különbség 1-2-3 ezreléknél több lenne. Másrészt arra a csonkra nem tudnád egy mozdulattal csatlakoztatni a tömlőt.
Igen, általában az első medence, nem az utolsó medence. Majd átgondolod.(#202) Chal Ugye királyság!
Azt vedd figyelembe, ha nem föld-feletti a medencéd, akkor sokkal nehezebben melegszik, kalkuláld bele már most a fűtést/ hőszivattyút!
-
Nagyon rá lehet kapni
Nekem is csak ~3 hete van meg egy puha Intex, de sokkal jobban bejött mint gondoltam. Valahogy úgy voltam vele, hogy az újdonság varázsa után majd csak a munkát fogom benne látni (takarítás, vegyszerezés). Ehhez képest kb. a medencében él a család
Baromi jó ebben a nagy melegben beletespedni munka után
Jelenleg is csak azért ülök gép előtt, mert 3D nyomtatok egy intex menetes porszívó csatlakozót a medencéhez, és felügyelem a printert
Mi már fontolgatjuk, hogy leásunk jövőre vagy 2 év múlva egy merev falú fóliásat, de még nem tiszta, hogy igényel e kőművesmunkát (4.5 - 5m átmérőjű kerek medence a cél). Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a ház eredeti tulaja úgy tervezte meg a kerítést és az egész épületet, hogy minél intimebb legyen. Ez abból áll, hogy utcafrontról csak a garázsba lehet bemenni, a garázsfelhajtóról sem lehet bejutni a kertbe, és máshonnét sem. Szóval ide se bobcat, se sóderos kisteher se más nem jön be, és a földet is kitalicskázni lehet max. Szóval tartok tőle hogy ez rohadt nagy meló lesz
-
FőDudu
veterán
A leraktuk se volt egyszeru, mert ugyan leraktuk a fure a fekete (vastag) nylont es arra ment 1m3 homok, de azt 20 meterrol kellett talicskazni es atlepos beton keritesen behordani
Megereztem. Arrol lovesem sincs hova tesszuk szezon utan - nejem nem akarja teliesiteni.
Pedig itt ejjel ugyan akad minusz, de nappal mindig plusz van.Ahhoz kepest egesz jol sikerult. Tobb mint 2 het utan is rendben van a viz - bar nem olyan kristalytiszta ahogy en szeretnem, de azert boven latni a labamat az aljan...
Meg azon gondolkodom, hogy az aljanal levo gardena csatlakozora kotom a szivattyut.
Nem tunik idealisnak a kozep magasan elhelyezett szivo es az attol feljebb levo befuvo.Lehet csak en kepzelek bele valamit a lentebb levo (es emiatt nagyobb nyomassal uzemelo) leeresztocsonk elonyosebb hasznalataba - de sehogy nem fer a fejembe, mi is a normalis tisztitas menete.
Ha a skimmer van rakotve, akkor az ugye a felszinrol szurne a falevelet/bogarat. De ugye az nalunk nincs.Inkabb az aljat kell felporszivozni - ehhez ugye a skimmer csovet lehuzva egy masik csovet radugva hasznaljuk a porszivo szeru fejet.Ma lehuztam a skimmert, csak a csocsonk maradt. Sokkal jobban sziv a szivattyu - tan 3m3/h a teljesitmenye (40w).
Velemenyem szerint inkabb az aljanal levo leereszton keresztul kellene rakotni a szivoagat - jobban is szivna es a megfelelo helyrol (az aljan gyulik ossze a homok es hasonlo....) Tevedek?
Ha egy szezont kibir, akkor lehet jovore nagyobb kell. Ez ugyan meg epp atlepheto magassagu, gyereknek meg ott a letra. A magasabb azonban nem lesz atlepheto - vagy kell melle valami napozo resz - de limitalt a kert merete.
A linkelt tabletta az 80% klor, algaolo es pelyhesito egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest