Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) ANDROID??? válasza Piftuka (#1450) üzenetére


ANDROID???
addikt

Ja, hogy azt csak azokra vonatkozott (a 32mm) :B

Biztosan bejuthat az üveg? :U :Y

(#1452) Piftuka válasza ANDROID??? (#1451) üzenetére


Piftuka
veterán

Be, higgy nekem. Éppen tegnap porszívóztam a "porcukor" finomságú homokszemcséket a medencéből, pedig én nem is a gyári ajánlott 0,45-0,85-össel, hanem a 0,5-1.2 mm-es szemcseméretűvel használom a gépet). És a beüzemelés napján végig rajta volt a frottírzokni a befúvón.

Nem sok... pár gramm (néhány "kiskanálnyi") a legapróbb szemcsékből, de bizony a medencébe bejut a fokozatos vízforgatás mellett.

Nyilvánvaló, hogy az üveggel sem lenne másként.

"Aquila non captat muscas."

(#1453) FőDudu


FőDudu
addikt

No. Kb 80-81mm-rol kellene szukito 38mm-re.

Szerintem ez az.
Mondjuk jobb lenne 38mm-es csonkkal.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#1454) Vesa válasza Piftuka (#1443) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"Nekem is számít a pénz, de ezt könnyen beláttam, és nem fogok fillérb*szni."

Nem értetted amit írtam! Pont, hogy nem a fillérb*szás miatt nem váltok, hanem mert kínai vacak az is, és szét fog esni. Ezért nem veszek nagyobb medencét sem, mert ugyanabból a tré anyagból van, mint a kisebbik, csak amíg egy 40-50k-s medence árát benyelem ha szétesik 1-2 év múlva, egy 150k-snál már felforrna az agyvizem. Így néz ki egy 4 éves Intex medence. Szarrá van rohadva, és neki még szerencséje volt, mert bírta 4 évig. Én a harmadikat veszem 5 év alatt, a legutóbbi 1 évet bírt annak ellenére, hogy XPS lapokra+fóliára van téve és nagyon stabil, teljesen kiszintezett térkő alapra.

Igazából, az egész felállítható medencézés fillérb*szás ilyen alapon. A fixen telepített normális medence + rendes gépészet kombóra lehet azt mondani, hogy nem fillérb*szó...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1455) FőDudu válasza Vesa (#1454) üzenetére


FőDudu
addikt

En maskepp gondolkodom. A medence nelkul kb. ki se mennek a kertbe nyaron.
Itt az Adrian pusztito meleg tud lenni - pedig az ejszakak 22-23 fokig lehulnek. Szoval ejjel nem kell klima.

De a nap sut. Nagyon. Van vitorla, van napernyo, de akkor is tud meleg lenni.
Nem veletlenul volt 30 fokos a viz tegnap este.
Es nincs mambojambo meg szolar takaro vagy futo matrac....

Ha van medence, siman kint vagyok - kis medencezes utan 1 orat siman birok a napon.
Kutyakat is ugy visszuk setalni - csobbanunk mi, ebeket leontjuk, mehet a seta.

A mostani kb 300 Euro volt (csak medence, homok szuro korabbrol van).
Ha 2-3 nyarat kibir (mert most masodik eves), akkor nekem meger evi 100 eurot, hogy legyen mibe becsobbannom.

Uzemeltetesi koltseget nem szamolom, az mindegyik ekkoranal hasonlo lenne.

A videonal nem ertem, hogy a szinterezett lab hogyan tud elkezdeni rozsdasodni. Nem a vegen, kozepen. Illetve a vizszintesnel is nem a csatlakozasnal rozsdas (ahol szet tudjak dorzsolni egymast), hanem kb nyilt terepen.

Valami nem kerek ott. Szerintem kepesek voltak kint hagyni telire.
Aztan rafagyott valami, leolvadt, az meg osszetorte a festest.

Mondjuk az a medence a legolcsobb verzio - azert Intex/Bestway eseten is vannak minosegi lepcsok. (metalframe, steelpro, powersteel, stb. - enyem tan steelpro).

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#1456) Devil Smile válasza Vesa (#1454) üzenetére


Devil Smile
őstag

Nekem baromi szerencsém van, kb 8éves a vázas 3m-es medencénk, ebből 3 évet fűtetlen melléképületben volt, tavaly szedtem elő újra, kicsit félve, de semmi baja nem volt. :R
Ma kiderül, hogy idén is szolgál-e még minket.. :))
Váza sehol nem rohad, egyedül a csövek rögzítő műanyag pöckök tűntek el 4éve költözésnél, de kapupánt csavarokkal helyettesítettem.. :DDD

[ Szerkesztve ]

Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi

(#1457) Vesa válasza FőDudu (#1455) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Számos beszámoló van róla, hogy rohad a szerkezet. Ennek oka, hogy a kínai csodatech náluk annyit tesz, hogy kívülről porszórják az amúgy nem rozsgamentes anyagot. A víznek pedig van az a kellemeltlen tulajdonsága, hogy befolyik minden apró résen, így a csövek belsejébe is, ahol már nincs festék. Onnan pedig azonnal elkezd rozsdásodni és 3-4 év alatt szétrohad az egész. Ami valóban még kifizetődő egyébként, feltéve, ha a fólia nem adja meg magát előbb (nálam eddig két esetben ez történt, most fogyasztom a harmadikat). Mint írtam, én is ezért veszek újabbat annak ellenére, hogy tudom, csak a műanyag szeméthalmot segítem elő vele, mert nem fogja 10 évekig bírni és megy a kukába hamarosan ez a nem kevés műanyag. Szóval abban nincs vita közöttünk, hogy jó dolog a medence! Csak sajnálatos, hogy a kínaiak konkrétan a szemétdombra termelnek és nem tartós használatra.

A korábbi hozzászólásomban a fillérb*szásra reagáltam, nem arra, hogy a medencézés hülyeség. De azzal jönni egy ilyen vacak minőséggű kerti medencénél, hogy majd attól nem lesz valaki fillérb*szó, mert homokszűrőt vesz mellé, elég vicces. :)

Devil Smile
Nem zárható ki, hogy korábban még vastagabb anyagot használtak, erről nincs infóm. Hidd el én sem hazudok, 5év alatt ez a harmadik medencém. Most egy Prism típus vettem, ami ránézésre pont olyan gagyi, mint a kék sima verzió, sőt, hogy őszinte legyek, a lábai még sokkal vékonyabbak. Annak ellenére, hogy a reklám szerint ez egy erősebb szerkezet, valójában gyengébbnek tűnik. Nem érzem, hogy megérte a plusz pénzt. Az Ultra XTR talán már jó, de az meg annyiba kerül, hogy akkor már inkább veszek egy földbe süllyeszthető medencét 10év garanciával. .

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1458) gt4r4 válasza FőDudu (#1453) üzenetére


gt4r4
tag

Szia.
Intex skimmert ha vesztek hozzá abban van minden, ilyen szűkítő is. [link]
Ilyet adnak hozzá, 40 cső megy rá, és ezt egy 81mm átmérőjű menetre lehet rátekerni.

(#1459) gt4r4 válasza Vesa (#1457) üzenetére


gt4r4
tag

Nekem az első komolyabb medencém, amit még gyerekként kaptam, az intex volt, felfújható, egyedül a perem adta meg magát 8 év után, az egy 366-os volt, utána vettem egy bestwayt, fémvázasban, gyakorlatilag 1 szezont bírt, a 2 szezonnál amikor fel akartam engedni eljezdett folyni, de úgy hogy 6m3-nek a fele egy este alatt elfolyt. Most egy 457x107-es intexet nyüstölök prism frame-et, 3 szezonnál tartunk, tavajról a saját hibám miatt lett rajta 2 lyuk, vettem hozzá Mapei MS ragasztót, ami víz alatt is ragaszt, 4400 ft volt, olcsóbb mint egy új mefence 120-ért, ja és nagyon minimális rozsda van egy két helyen, pár felületi pötty. Jövőre lehet építek egyet, unom ezt a folyamatos szét, össze szerelést.
Ja a müanyag szeméthalmazra meg csak annyit, hogy igazad van ezzel kapcsolatban, de én az első medencémet szétvágtam, és alá tettem az újnak, a másikat meg eladtam :D

[ Szerkesztve ]

(#1460) FőDudu válasza gt4r4 (#1458) üzenetére


FőDudu
addikt

Pont ilyen kell.
15 euroert ha van komplett skimmer akkor az is jo lesz. Koszi!

Nem nekem, szomszednak kell. Majd valami webshopbol megrendeljuk - esetleg holnap megnezem az OBI-ban.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#1461) FőDudu válasza Vesa (#1457) üzenetére


FőDudu
addikt

Fem palastos medence meg jo lehet, de arrol nincsenek infoim tovabb birja-e.

En itt olyanrol hallottam, hogy a nagyot (5,5 meter atmeroju) nem jol raktak el, berohadt az egesz es azert ki kellett dobni.

Amig nem epitett medence addig sajnos a kidobas a levegoben log mindegyik eseten.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#1462) Piftuka válasza Vesa (#1454) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nem értetted amit írtam! "

Nagyon is jól értettem (és nem téged neveztelek fillérb*szónak, hanem általánosságban a jelenséget, hogy sok felhasználó megveszi a medencét ~30-50-90 ezer forintért, aztán maximum már csak egy flakon 300 forintos hipóra hajlandó költeni).

Viszont most másról beszélsz. Eddig a vízforgatóról volt szó, most a medencéről írsz.

Tudom, hogy néhány felhasználó panaszkodott a Bestway/Intex/Marimex (tökmindegy) vízforgató 1-2 szerzon alatti meghibásodására, de...

1. Ez még nem általános. A zömének sokkal tovább bírja (megfelelő karbantartás mellett). Én is ebben bízom. Vigyázom rá.

2. Tudom, hogy 47.000 forintomba került (tavaly jóval olcsóbb volt), de már akkor kiszolgálta az árát. Az említett okokból. A Covid miatt úgysem tudtunk, és nem is akartunk sehová menni. Az egész medencére, a vízzel, vegyszerekkelel, vízforgatóval együtt ~100.000 forintot költöttünk.

Cserébe június elejétől-szeptember végéig szinte minden áldott nap élvezhettük az itthoni "strand" élményt. Ez pedig megfizethetetlen.

Persze... ha elromlott volna a gép, bosszantana a tény, hogy 1 szezont bír. De idén ugyanúgy vettem volna egy ilyet. Megintcsak... nem megyünk nyaralni. Ez a nyaralás.

- Ami pedig a fémvázas medencét illeti. Nem is kell kifejtened. Egyetértek maximálisan. Az a konstrukció és anyagminőség szintjén is egy rakás hulladék, bárki bármit mond.

Horganyzott lemez csövek lefestve? Medencéhez? Egy rossz vicc.

A FB csoport is tele van "siránkozókkal"... "új váz, szezon végére összegyógyult-összerohadt"... "Hintőporozzuk"... "Mi WD40-et fújunk rá" (megjegyzésem: "csodás" lehet a medence körül terjengő szag, no és amikor hozzáérnek a csövekhez fürdőzés közben...)

Egy termék van, amit soha az életben biztosan nem vennék meg, az a fém vázas hobbi medence.

- Ami pedig a telepített megoldást illeti. Az nem minden telken valósítható meg. Egyébként valóban az a legjobb megoldás.

Én is egyre erősebben hajlok afelé, hogy egy ~5 méter körüli, kellően széles, beépített medencére térünk át.

Sajnos nálunk egy nagyon szép, igényesen kialakított, sok négyzetméteres japánkertet kellene feláldozni a célra. Máshol nem tudjuk elhelyezni, olyan az udvar kialakítása.

(A jelenlegi helyen pedig nem megvalósítható a fix üzemeltetésű, csak a szezonális.)

"Aquila non captat muscas."

(#1463) Vesa válasza Piftuka (#1462) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Jövőre én ebben gondolkodom...

Nekünk elég a 3,5méteres, ez bőven elég a gyerekeknek, nekünk meg hűsülni, úszni itthon nem akarunk. Ez 370k, de 10-12 évet mondanak rá, illetve utána még újra lehet fóliázni és akkor további éveket kibír. Ezt be lehet süllyeszteni a földbe is. Azt számoltam, hogy mindennel együtt 500k-ból megvan, de akkor 12-15 évig nincs gondom erre és rendes gépészet is van.

A tudomány a valóság költészete!

(#1464) ANDROID???


ANDROID???
addikt

Vajon "purhab" szigetelő anyag az xps alá, elbírhatja a súlyt?
Rajta járok, úgy elbír engem. Elvileg eloszlik sima ügy alá és a lábak alá pedig betonkockák, mert az 50x50x6 cm nem süllyed meg. Lábanként az elég valószínű.
Ez épp egy hasadt. Darab éle, ezek szoktak a szendvics panelekben is lenni. :U
Fotó

(#1465) Vesa válasza ANDROID??? (#1464) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Minek kell a PUR hab?

A betonkockával óvatosan, mert bár eleinte úgy tűnik, a lábak 5-10cm-el odébb vannak mint a medence alja, de ahogy telik meg vízzel és nyúlik az anyag, szép lassan teljesen oda fog érni. Amivel csak az a gond, hogy ha ott egy éles betonlap van, az bele fog állni a fóliába, ami nem tesz jót a medence egészségének. Lehet tenni alá, de fentieket kalkuláld bele az elhelyezésnél.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1466) ANDROID??? válasza Vesa (#1465) üzenetére


ANDROID???
addikt

Ne tudjon piszkosul visszahülni a víz. 🙄
A másik az 50x50xcm gumilap a lábak alá.
Olyan amit a játszótereken használnak.

(#1467) gt4r4 válasza ANDROID??? (#1466) üzenetére


gt4r4
tag

Nekem 20x30x5, vagy 6-os van, nincs vele gond, annyi a lényeg hogy ne álljon ki a széle, az 50x50x6-os járdalap több mint elég, slag vízimértékkel be kell őket szintezni, és akkor príma lesz. Én gumi lapot nem tennék, stabilabb a járda lap. Ha nagyon árnyékos helyen van a medence akkor tehetsz alá xpst, ha napos helyen van akkor felesleges pénzkidobás, nekem a 15m3-es is úgy fel tud melegedni 28-29 fokra is akár.. Szóval örülök ha este vissza hűl. Takarással talán többet érsz, szolár takaró esetleg, a hő úgy is az oldalán meg a tetején fog elmenni, értem hogy a föld hűti alulról, de mivel nem süllyesztett medence, így ez nem számottevő,szerintem. Ha nagyon szigetelni akarod akkor oldalt kéne, meg alul is mehet már.

(#1468) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Merev falú medencét szeretnék vásárolni? Milyet érdemes? Hol érdemes nézelődni?
Van most esetleg valamilyen akció amire érdemes lehet lecsapni?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#1469) Piftuka válasza Vesa (#1463) üzenetére


Piftuka
veterán

Korábban már néztem az ő honlapjukat... Tényleg jónak tűnik.

Ezek különösen tetszetősek:

Mondjuk én lehet, hogy a 4,5 méteres, vagy a 6 méteres téglalap alakút választanám. Bár a kiszemelt helyre egy ~5-5,5 x 3 lenne az ideális. :) Kár, hogy nincsen olyan!

Mindenesetre a céget már korábban elmentettem a "bookmark"-ok közé. Amennyiben aktuális lesz a fix medence, mindenképpen kérek tőlük ajánlatot.

"Aquila non captat muscas."

(#1470) Piftuka válasza Predator2 (#1468) üzenetére


Piftuka
veterán

Pont, amiről éppen most beszélgetünk. :)

Ha a szűrőberendezést is náluk veszed, akkor 50% kedvezményt adnak a medencetestre.

A másik lehetőség, hogy egy fémpalástos medencét vásároltok: Fémpalástos medencék kategóriában szereplő termékek (Medenceshop.hu)

Abban a kategóriában meglehetősen nagy a választék, és méretben, kiépítésben, árban is rendkívül sokfélét találsz.

"Aquila non captat muscas."

(#1471) Richard válasza Richard (#1416) üzenetére


Richard
őstag

Na a klór is beállt normál értékre magától, a hőfok pedig 29C. Ma nem volt idő, de holnap ki sem jövünk belőle :D

(#1472) ANDROID??? válasza gt4r4 (#1467) üzenetére


ANDROID???
addikt

Erről van szó egyébként. Ez nem jó oda.? 🤔

(#1473) gt4r4 válasza ANDROID??? (#1472) üzenetére


gt4r4
tag

Jó kérdés, bár nagyon süllyedni nem fog tudni a talajon, kérdés mennyire tartja a szintet, ha beállítod, ugye ez csak gumi, valamennyire bele süpped a lába. Mekkora medence am? A járda lapból elég lenne a 40x40 is bőven. Én most vettem a függő napernyőhöz 50x50x5-ös járdalapot, nem rossz a fizikumom, de 15 db-ot kiszintezni lerakni biztos jó móka lenne. Ez a gumilap olcsóbb valamivel, de én tuti járda lapot tennék.

(#1474) spiky03 válasza Piftuka (#1469) üzenetére


spiky03
veterán

Szomszéd tőlük vette tavaly a 4,5x2,5x1,2 téglalap alakut.
Megvolt velük elégedve.
900 körül volt gepeszettel együtt.

Izgi volt kézben szakadó esőben bevinni a medencét, mert alig volt rajta fogás:D
Főleg a helyét kiásni 30 fokban.:D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#1475) Vesa válasza spiky03 (#1474) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Kanalas Bobcat 1 óra alatt kiszedi.

A tudomány a valóság költészete!

(#1476) Piftuka válasza Richard (#1471) üzenetére


Piftuka
veterán

No, ezt örömmel hallom! ;)

Sajnos nálunk kicsit rosszabb a helyzet! :( Úgy 31.5 fokos a medence vize, hogy tegnap egy jó adag friss vizet engedtem hozzá.

Én ezt a hőfokot már nem tudom elviselni. Abszolút nem hűsít.

A jövőre nézve muszáj lesz egy aktív hűtő berendezést beszereznem. (Vagy találni egy kontaktot, aki akár naponta hoz pár gallon jeget nekem. :DDD )

"Aquila non captat muscas."

(#1477) cementelek válasza ANDROID??? (#1472) üzenetére


cementelek
csendes tag

Én a praktikerben vettem 880Ft- ért 40x40x4 beton járdalapot. 12 db van a lábak alatt. Két délután raktam őket vízszintbe, besüllyesztve a talajba. Viszont 1 hete tökéletesen áll a medence. Nekem a talajon 1 fürdőzés után megsüllyedt 2-3 láb 8-10 centit.

(#1478) tillatrilla válasza gt4r4 (#1467) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Szia! Hogy használod ezt a Mapei ragasztót víz alatt? Mennyire lehet tartós?

Üdv: Attila

(#1479) spiky03 válasza Vesa (#1475) üzenetére


spiky03
veterán

Igen tudom meg a szomszéd is tudta csak nem akarta már a gyepszőnyeget felszantatni.
Így 7en kiástuk 1 nap alatt.
Jó móka volt :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#1480) Predator2 válasza Piftuka (#1470) üzenetére


Predator2
addikt

Sajnos nekem ezek a medencék csak álom, a magas áruk és a nagy helyigényük miatt.

Én valami ilyesmit szeretnék vásárolni (csak nem jól fogalmaztam):

Fontos, hogy a szezon végén el tudjam pakolni. DE az is lehet, hogy rossz topicban vagyok. :DDD

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#1481) YxVs


YxVs
senior tag

Sziasztok,

Térkőre menne egy kör alakú fémvázas medence, viszont a térkövön nincs meg teljesen a vízszint.
Mit javasoltok annak vízszintezésére?

(#1482) Devil Smile válasza Vesa (#1457) üzenetére


Devil Smile
őstag

Jaa, nem gondoltam, h kamu, szimpla fogyasztói társadalom, valószínűleg ez még minőségibb.. Fb csoportokban is olvasom, hogy 2 max3 szezont mennek a mostaniak.. Kollégám megvett egy 4,5m-es puhafalút, felállította és folyt a víz az alján.. szerencséje volt, H neten rendelte így 14nap volt az elállás..(egy héttel később rakta össze, mint ahogy vette.. :(

Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi

(#1483) Piftuka válasza Predator2 (#1480) üzenetére


Piftuka
veterán

Teljesen jó topic-ba írtál. :K

A többségünk ehhez hasonló hobbi medencéket használ; vagy felfújhatósat, vagy fémvázasat.

Éppen erről (is) beszélgettünk nemrég... megoszlanak a vélemények, hogy melyik a jobb.

A felfújhatos esetében egyetlen hátrányt tudok, hogy a perem természetesen kilyukadhat, ha nem vigyáz rá az ember. Egy-két felhasználónak 1 szezon után is ereszteni kezdett, de ez nem általános.

A fémvázas megoldásnak a hátránya, hogy borzasztó rossz minőségű, horganyzott lemezből van a váz. Rozsdásodik, hamar tönkremegy.

Ha ez nem zavar, akkor egy-két szezonra jó lehet, de nekem meggyőződésem, hogy a felfújhatós még az elhelyezés szempontjából is praktikus. (Gyakorlatilag bármilyen, viszonylag víszszintes felületen el tudod helyezni.)

A különféle medencés boltokban van kínálat, de én őket javaslom:
[link]

Náluk a legolcsóbbak a medencék, a kiegészítők is. (Tavaly is így volt.)

Rekord gyorsan szállítanak (csütörtökön délután rendeltem, péntek reggel!!! itt volt a csomag. Paksról.), és a megrendelés minden fázisát levélben rögzítik, elküldik neked.

"Aquila non captat muscas."

(#1484) gt4r4 válasza tillatrilla (#1478) üzenetére


gt4r4
tag

Szia!
Kinyomóval a lyukra nyomok és szétkenem. Az jó kérdés hogy mennyire tartós, nem kezdtem el dörzsölgetni még, az biztos hogy ott marad, és kikeményedik. De ha idővel fel is válna, akkor van még belőle, újra nyomom.

(#1485) tillatrilla válasza gt4r4 (#1484) üzenetére


tillatrilla
senior tag

Köszi,beszerzek egy tubussal! :R

Üdv: Attila

(#1486) Vesa válasza spiky03 (#1479) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Kemény lehetett! Nekem a gondolatomban sem merülne fel, mert agyagos a talaj. Ha vizes, akkor azért öntökönlövés, ha száraz, akkor meg olyan mint a beton. :)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1487) Vesa válasza gt4r4 (#1484) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Nem kell rá egy fóliadarab is? Úgy mutatják a videókon, hogy egy négyzetes darabot ragasztanak rá a lyukra.

A tudomány a valóság költészete!

(#1488) spiky03 válasza Vesa (#1486) üzenetére


spiky03
veterán

Jaja az volt. :D
Főleg, hogy a szomszéd elszámolta magát és a rendelt 2 konténer kevés lett így kellett még egyet rendelni, viszont csak délig volt lehetőség a cserére. Így délig nyomtunk mint az állat:D

De amúgy jó volt, jól szórakoztunk, ittunk sört, volt bogrács.

Meg utána is jó volt amikor betonoztuk be a medencét.
Jó kis szomszedos program.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#1489) Vesa válasza spiky03 (#1488) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Akkor ott jó a lakóközösség! Ez sem gyakori ma már. :)

A tudomány a valóság költészete!

(#1490) FőDudu válasza Vesa (#1489) üzenetére


FőDudu
addikt

Tegnap voltam szomszednal medence avato bulin.

Ha mar vagy masfel orat szorakoztunk a medencejuk osszerakasaval (7,32x3,66,1,32 meteres), meghivtak egy kis esti eszemiszomra.

A hivatalos verzio az 3 fo 30 perc - nalunk 6 fo masfel ora volt.
Ala a folia a stiropor lapokra (az mar le volt rakva), majd medence osszerakasa, majd letra (jo 40 perc szorakozas, sok apro csavar es letrafok, pedig mar a harmadik ilyet rakom ossze), majd homokszuro feltoltes, homokszuro bekotes, stb...

Nem is ertem, miert kell minden labat kulon nylon akarmibe csomagolni. Csomagolja papirba, az legalabb kornyezet kimelo.

Gyerekek elveztek a medencet:

A felfujhatos cuccok is jol birtak - 80 kilora hitelesitett pavara raultek negyen, a fiam majdnem 40 kilo, es meg 3 lany ;)

FőDudu

(#1491) spiky03 válasza Vesa (#1489) üzenetére


spiky03
veterán

Igen szerencsére az.
Mind segítünk egymásnak, meg hétvégente iszogatások is vannak, grill, bogrács ilyesmik. :D

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#1492) gt4r4 válasza Vesa (#1487) üzenetére


gt4r4
tag

Én nem tettem, de ez más fajta ragasztó, olyan mint a szilikon, igazából az is, csak speciálisabb . Egyenlőre jónak tűnik.

(#1493) YxVs


YxVs
senior tag

305-ös csővázas bestway medencébe jól gondolom, hogy nekem 20 grammos kombi tabletta is elegendő? 4678 liter a medence 90%-os töltöttség mellett.
Vagy igazából teljesen mindegy, és tehetem bele a 200 grammosat, és akkor elegendő csak hetente 1 db-ot beledobni?

(#1494) Piftuka válasza spiky03 (#1488) üzenetére


Piftuka
veterán

Tényleg szerencsés vagy, ha ennyire jó a szomszédaiddal a kapcsolatod. :K

"Aquila non captat muscas."

(#1495) Piftuka válasza FőDudu (#1490) üzenetére


Piftuka
veterán

Jól néz ki. Klassz a háttér is! :)

Olyan mediterrán hangulata van. Hol van ez pontosan?

"Aquila non captat muscas."

(#1496) Piftuka válasza YxVs (#1493) üzenetére


Piftuka
veterán

Ha 20 grammos kombi tablettát veszel (pl. "Steinbach Total Blue"), akkor abból elég 2-3 darab ennyi vízhez.

A 200 grammosat (pl. "Steinbach Quattrotabs") én a helyedben félbe, vagy harmadába vágnám.

De ha van olyan úszó adagolód, amelybe belefér, akkor maradhat egyben is, de a legkisebb "fokozatra" nyitnám csak ki az adagoló rácsait.

Az egy medencényi kombi tabletta adag ~1 hét alatt kell, hogy feloldódjon. Ha jól van beállítva a PH érték, és ideálisak a körülmények, akkor mindenképpen. Ennyire extrém melegben és/vagy 30°C fok feletti vízben kicsit gyorsabban, akár 5 nap alatt is oldódhat.

Szóval könnyi kiszámolni, hogy egy 200 gramm-os tabletta (ami egy 20 m3-es medencevíz 1 heti adagja) a te medencédben kb. 5 hét alatt kell, hogy feloldódjon a fenti módszerrel használva. ;)

"Aquila non captat muscas."

(#1497) Vesa válasza FőDudu (#1490) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Az igen, grat! :C
Na ha egy ilyen lyukadna ki, tuti agyérgörcsöt kapnék. :D

A tudomány a valóság költészete!

(#1498) ANDROID???


ANDROID???
addikt

Na, medence felállítva, egyenlőre a gumikockák, amik nem hasítják ki a sarkauval és/vagy a szélével a medencét, köszönik jól vannak és természetesen a 3 cm xps-el azonos magasságában vannak (egyenlőre).

Viszont a gyerek tegnap is ma is mondja, hogy a víz lejjebb van. 🙄

Ma legotóztam, gondoltam holnap is lefotózom nyugodt vízfelület mellett..

Amennyiben lyukas, az látszik körülötte/mellette, vagy nem okvetlenül?

2020-as vételből származik, és 20-ban már össze volt állítva, normálisan volt tárolva, fagytól védve. 🙄 Ok, nem fűtött, de nem fagyos helyiségben. :F

esetleges lyuk, hogyan fedezhető fel a leg egyszerűbben??? :F

[ Szerkesztve ]

(#1499) Piftuka válasza ANDROID??? (#1498) üzenetére


Piftuka
veterán

"esetleges lyuk, hogyan fedezhető fel a leg egyszerűbben??? "

Ételfestéket keversz vízzel viszonylag sűrűre, és egy fecskendőbe töltöd, majd azzal a víz alatt (víz alá dugva) nagyon lassan, óvatosan apró adagokat nyomsz a vízbe.

Elvileg "füstszerű" csíkot húz, és megindul a távozó víz irányába.

A műveletnél ne üzemeljen a vízforgató, és várj, amíg egészen sima lesz a víz. Óvatos mozdulatokkal mozogj benne.

"Aquila non captat muscas."

(#1500) FőDudu válasza Piftuka (#1495) üzenetére


FőDudu
addikt

Adrianal. Portorozstol 10 kilometerre.

FőDudu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.