Hirdetés

2021. január 27., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#301) Piftuka válasza batman. (#281) üzenetére


Piftuka
veterán

"Fi-relére legyen gondod! Én bekapcsolt szivattyú mellett egyáltalán nem engedem senkinek a vízben tartózkodást!"

Én igazából eddig erre nem is ügyeltem, bevallom.

Ám jobban belegondolva... nem biztonságos úgy fürdeni a medencében, hogy közben üzemel a vízforgató?

Nálunk egyébként még nincsen "Fi-relé"... bár egy ideje már gondolkodom rajta, hogy érdemes volna beépíttetni az itthoni hálózatba.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#302) Piftuka válasza batman. (#289) üzenetére


Piftuka
veterán

Ezt a rajzot külön köszönöm! :R Így már abszolút értem, hogy mire gondoltál. :K

- Két nyitott kérdés maradt az ábra alapján:

1. Miért belülre csatlakoztatod a tömlőt? Nem volna jobb direktben rákötni a szűrőre?

2. Miért a fűre megy ki a víz? Míg a medencét "kiporszívózza" az ember, a víz nagy részét így azzal le is engedné a medencéből...

Hát a vízforgató szűrője nem fogja fel a homokszemeket, elpusztult algát?

Egyébként ehhez a megoldáshoz kicsi a vízforgatónk teljesítménye. Nekünk a Bestway a legkisebb, papírszűrős modelljét mellékelte a medencéhez. (És úgy olvastam az ilyen elven működő medence porszívók adatlapján, hogy viszonylag nagy teljesítményű vízforgatóra kell csatlakoztatni.)

- Közben az Árukereső oldalán böngészve a kínálatot, az alábbi, Venturi elven működő porszívókat találtam:

INTEX Venturi - 5.130 Ft

PONTAQUA MEDENCEPORSZÍVÓ SZETT, ÚSZÓ VEGYSZERADAGOLÓVAL ÉS HŐMÉRŐVEL - 8.990 Ft

VidaXL Medence porszívó - 9.499 Ft

Mivel mindegyiket a slagra lehet kapcsolni, így ez sokkal kevésbé "macerás", mint a vízforgatós megoldás. (Kerti slagunk van, így nem kell külön venni emiatt.)

A leírásnál azt írja mindegyikre, hogy a medence aljáról is felszívja a szennyeződést... Szabad tudnom, miért írtad, hogy csak "vízfelszíni porszívózásra" alkalmas? :F

Amúgy a legproblémamentesebb, legpraktikusabb, legkulturáltabb megoldás talán ez volna: [link]

Viszont ez ~20.000-22.000 forint, és annyit már nem akarok költeni a célra. :N

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#303) vtechun


vtechun
veterán

Sziasztok!

Papírszűrőm van. Ezeket a porszívókat hogy tudjátok rácsatlakoztatni a papírszűrő szivattyúra, gondolom a medence belsejében valahogy.

Eladó új Dolce Gsuto Infinissima kávéfőző: https://cutt.ly/Vj2yQ69

(#304) batman. válasza Piftuka (#302) üzenetére


batman.
senior tag

Van itt azért ami válaszra szorul.
A mi felfújhatós medencénk vaskos, pufi peremére fel sem lehetne erősíteni.” De, van a csomagban rögzítő elem. FőDudu fórumtárs több helyen leírja hogyan használja a porszívózáshoz.
A másik, hogy az a felszínen úszó rovarok és növények összegyűjtésére szolgál. A medence aljáról a homokot, kavicsokat, algát, stb. nem tudja felszívni, nemde?” Maga a skimmer persze, hogy nem, én azért említettem, mert a barkácsolással volt bajod. Ebben van olyan elem (csatlakozó) amivel ezt megúszhatod.
Fi-relére legyen gondod!” Na ez tényleg nem vicc! Vannak olyan élménymedencék, jacuzzik, amiben működő elektromos szerkezetek mellett is lehet (kell) a vízben tartózkodni, ezek az eszközök beépített firelével vannak ellátva és nagyon komoly tesztelésen mennek keresztül. A papírszűrős vízforgatókra meg ráírják, hogy fürdés közben nem használható, és minimum 2 m-re tedd a medencétől.
1. Miért belülre csatlakoztatod a tömlőt? Nem volna jobb direktben rákötni a szűrőre?” Ha a tömlőbe levegő kerül, nem működik a vízforgató. Ez 100%
2. Miért a fűre megy ki a víz? Míg a medencét "kiporszívózza" az ember, a víz nagy részét így azzal le is engedné a medencéből... Hát a vízforgató szűrője nem fogja fel a homokszemeket, elpusztult algát?” Fogalmazzunk úgy, hogy nem csak a medencéd lesz „piszkos” de a vízforgatód is. Részben kiszűri, de sajnos van ami átmegy rajta.
Egyébként ehhez a megoldáshoz kicsi a vízforgatónk teljesítménye. Nekünk a Bestway a legkisebb, papírszűrős modelljét mellékelte a medencéhez. (És úgy olvastam az ilyen elven működő medence porszívók adatlapján, hogy viszonylag nagy teljesítményű vízforgatóra kell csatlakoztatni.)” Ezért javasoltam mint opciót a rajzon szemléltetett megoldást. Fogsz egy kb, 4 méteres kerti slag darabot, a végére ráaplikálsz valamit, hogy ne szívja be a vízforgató. (Ez lehet egy tölcsér, kisebb flakon levágott kiöntője, de csak a képzeleted szab határt.) És hajrá!
Mivel mindegyiket a slagra lehet kapcsolni, így ez sokkal kevésbé "macerás", mint a vízforgatós megoldás. (Kerti slagunk van, így nem kell külön venni emiatt.) A leírásnál azt írja mindegyikre, hogy a medence aljáról is felszívja a szennyeződést... Szabad tudnom, miért írtad, hogy csak "vízfelszíni porszívózásra" alkalmas?” Én nem javaslom a Venturi elven működő porszívó vásárlását. Anno (kb. 20 éve) vettem egyet, 5 perc használat után ment a kukába, gyakorlatilag semmire nem volt alkalmas, amit összeszedett azt fele annyi erővel egy hálóval is ki lehet ügyeskedni.
csak vízfelszíni porszívózásra" alkalmas?” szerintem én nem írtam ilyet (persze az ember 1-2 sör után meglepődik másnap, de rá is kerestem és nem találtam ilyen kifejezést a topicban.

Ha bírja a szivattyúd akkor azt nézd meg amit molnartibor fórumtárs linkelt.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#305) batman. válasza vtechun (#303) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Léteznek gyári megoldások, és barkácsverziók. A gyárira a legjobb, a képen a felső kék csatlakozó.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#306) molnartibor válasza batman. (#295) üzenetére


molnartibor
tag

törölhető

[ Szerkesztve ]

(#307) vtechun válasza batman. (#305) üzenetére


vtechun
veterán

köszi, ha jól sejtem, akkor ilyen adapter nincs nekem a szivattyúhoz, ugye? Bestway medencém van, de Intex szivattyúval (A betétes), mert tavalyról az maradt, és komolyabbnak tűnik, mint a Bestwayes.

Egy ilyen kis szűrő milyen nyomást tud? Mert előtte egy slaggal szívattam ki, ami max 2 méter mélyre ment le, ami 0,2bar volt, de a célnak megfelelt, csak macerás

Eladó új Dolce Gsuto Infinissima kávéfőző: https://cutt.ly/Vj2yQ69

(#308) batman. válasza vtechun (#307) üzenetére


batman.
senior tag

Ha ez a kérdés felmerül akkor nincs. :N

"Egy ilyen kis szűrő milyen nyomást tud? Mert előtte egy slaggal szívattam ki, ami max 2 méter mélyre ment le, ami 0,2bar volt, de a célnak megfelelt, csak macerás" Ne haragudj, de nem értem a kérdést. A papírszűrős vízforgatóknak szerintem a gyártó sem nézi, mekkora nyomást tudnak elviselni. A szűréshez a L/H -t szokták megadni.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#309) Piftuka válasza batman. (#304) üzenetére


Piftuka
veterán

Ismét nagyon szépen köszönöm az újabb info-kat! :R

Egyre többet tanulok erről az egész témáról. :K

- A "Fi-relét"a következő otthoni felújítással (lesz vezeték csere is még két szobában, a többiben már megvan) felszereltetem, mert az tényleg hasznos dolog a házban.

A Bestway vízforgatónk nincsen 2 méterre a medencétől, de nem is lehet, mert a gyárilag hozzá adott csövek ezt nem teszik lehetővé. Nagyjából 1-1,5 méterre tudtuk elhelyezni.

Másfelől a tanácsodnak megfelelően ezentúl nem fogom bekapcsolni, amikor a medencében tartózkodunk. Igazából egy billenőkapcsolós elosztóhoz csatlakozik; azt szoktam lekapcsolni.

De mostantól még abból is kihúzom a dugóját, amikor üzemen kívül lesz.

- A félreértések elkerülése végett... nem szemrehányásként kérdeztem, amit, csak az ebben a hozzászólásban leírt mondatodat:

"Amit említesz az a Venturi-elv alapján működik, azzal homokot és elpusztult algát nem fogsz eltávolítani, maximum faleveleket, meg döglött rovarokat."

Értelmeztem így. Hiszen a rovarok, a levelek jellemzően a felszínen úsznak, a homok és az alga viszont elterül a medence alján. (Lásd a korábban beillesztett fotómat.)

"Ha bírja a szivattyúd akkor azt nézd meg amit molnartibor fórumtárs linkelt."

Hát éppen ez az, hogy sajnos nem bírja! :( Ahogyan említettem, a Bestway legkisebb vízforgatóját adták a medencéhez.

(Pedig a fenti porszívó szettet én is megtaláltam. Ár/érték arányban korrekt darabnak tűnik.)

Éppen ezért az volt eleve a tervem, hogy miután tisztázzuk, milyen porszívó ajánlott a mi medencénkhez, megkérdezem, hogy milyen vízforgatót/szűrőt ajánlotok!?

Ugyanis a gyakorlatban nem túl hatékony. Nagyon sokat kell járatni - több napig, naponta 8-10 órákat (és közben min. 1x átmosni a papírszűrőt) - hogy például egy eső után zavarossá váló vizet, vagy a homokkal "kevert" vizet elég jól tisztára szűrje.

Emiatt szeretnék cserélni egy nagyobb teljesítményűre. Ismét jelzem, hogy ez egy finoman szólva is szezonális, felfújható medence. Július-augusztus hónapokban használjuk.

Nyilván nincsen értelme egy ~80.000-100.000 forintos "ipari" vízforgatót vásárolni hozzá.

- Érdemes lehet áttérni egy ilyen nagy méretű, vagy akár a maxi méretű papír szűrős megoldáshoz?

[ Szerkesztve ]

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#310) batman. válasza Piftuka (#309) üzenetére


batman.
senior tag

Nincs mit. :N
"A Bestway vízforgatónk nincsen 2 méterre a medencétől, de nem is lehet, mert a gyárilag hozzá adott csövek ezt nem teszik lehetővé. Nagyjából 1-1,5 méterre tudtuk elhelyezni." A használati utasításban benne van a 2 m. Az, hogy nem elég a tömlő gyárilag, azzal nem tudod a felelősséget áthárítani. Egyébként nekem kb. 50cm-re van de ha felülről, vagy a medence felől közvetlenül ráöntenék egy lavór vizet akkor sem lenne rajta egy csepp sem, mert védve van.
"Hiszen a rovarok, a levelek jellemzően a felszínen úsznak." Kivéve ami sajnos lesüllyed az aljára. A "venturis" porszívó egy kis zsákba gyűjti a dolgokat, azon az alga nagy része átmegy, de szerintem a homok is, bogarakat, leveleket felszedi. :DDD Ez most egy tiszta előtétszűrő, de már ebben is látszik két rovar. Egy porszívózás alatt van hogy többször is kell pucolnom.
Nehéz tanácsot adni neked. Én semmilyen medencéhez nem vennék papírszűrős vízforgatót, nagyot sem. Személyes véleményem, tehát elképzelhetőnek tartom, hogy vannak olyan szituációk amikor tökéletesen hozza az elvárásokat, de én "vicc" kategóriába sorolom. Ugyanakkor megértem a problémádat, csak jó szívvel nem tudom azt javasolni, hogy vegyél nagyobb papírszűrőst...

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#311) FőDudu válasza Piftuka (#309) üzenetére


FőDudu
aktív tag

Ha jovoallo megoldast akarsz, akkor ugyis homokszuro lesz a vege.
Ossze sem lehet hasonlitani a viz tisztasagat a papirszuros tisztitas hatekonysagaval.

Nekem meghott a 40 wattos bestway pumpa, azt adtak a medencehez.
Aztan amikor emlitettem, hogy pumpat keresek, a kollegam megdobott egy homokszurovel.

Igy vettem hozza az Amazonrol egy 8m3/h teljesitmenyu 300 wattos szivattyut.
Kb azon az aron amit a nagyobb szurore linkeltel. 1-2 fitting meg kellett, de az eredmeny szemkapraztato.

FőDudu

(#312) Chal válasza FőDudu (#311) üzenetére


Chal
addikt

+1

Én is nagyon gyorsan rájöttem, hogy a víz az víz, lényegtelen, hogy 20 milliós épített medencébe van, vagy 20 ezres felfújható Bestway/Intexben. A szűrőt/szivattyút a víz miatt kell venni (illetve saját magunk miatt).

(#313) FőDudu


FőDudu
aktív tag

No Lidl megsem merte nem kicserelni a halott szivattyut.
Uton van a csomag, a doglottet meg adjam le barmelyik uzletukben.

Johetnek az otletek mire hasznaljam a 40 wattos Bestway pumpat.
Elvileg az is tud 3m3/h korul.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#314) Cry0


Cry0
őstag

Sziasztok! Bestway-es puhafalú medencénk van és a felfújható gumi körénél a szelep nem zár le igy folyton ereszt. (naponta 2x fujtattni kell) mit lehet vele kezdeni ? vagy ez igy kuka ? 3 éves

Huawei Mate 20 Pro Morpho Lila/ Huawei Wathc Gt

(#315) batman. válasza Cry0 (#314) üzenetére


batman.
senior tag

Gumimatraccal (vadiúj) volt hasonló problémánk. Meleg-ragasztó pisztollyal zártuk le, csavarral ki lehetett belőle szedni, mikor leengedtük, pár szezont kibírt.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#316) Chal


Chal
addikt

Egy 7.6m3/óra (250W)-os homokszűrős szivattyú nyomásmérőjén nagyságrendileg milyen értéket kellene látnom? Tudom, hogy ez nagyon sok mindentől függ, ezért is használtam a "nagyságrendileg" szót :) Jelenleg 0.3 bar körüli értéket mutat.

A gyári doksi csak annyit ír, hogy az üzemi nyomás felett 0.5 bar-al már tisztítsam, vagy cseréljem a homokot, de arról nincs szó benne, hogy mennyi az üzemi nyomás.

Előtte egy 2m3/órás papírszűrőm volt, a nyomó ágon ahhoz képest érzésre (kézzel nézve) bőven megvan a 3-4-szeres teljesímény.

Akkor mégis miért kérdezem ezt a hülye nyomás dolgot? :) Hát azért, mert sajnos sikerült addig taktikázni 1-2 hete, hogy 3 napig nem ment a szűrő (nem voltunk otthon), miközben egy nagyobb szél lekapta a takarót is. Meg is lett az eredménye: rendesen beopálosodott a víz (zöldülni még nem kezdett el). Gondoltam mit nekem opálosodás, itt az új szűrőm, "seperc" alatt meg fogja oldani (a medence csak 7.5m3). Ehhez képest 3-4 napig küzdöttem vele (napi 10-14 órát ment a szűrő), közben klórsokk, porszívózás, stb... Most szép tiszta, de kicsit tartok tőle, hogy valami nem oké a szűrővel.

Egyébként majdnem tiszta új, így a homok is új benne (írtam is róla ide gyenge 1 hónapja, amikor vettem).

Szóval ez így normális, vagy érdemes lenne szétszedni, és átnézni, esetleg több homokot tölteni bele? (most 2/3-ig van kb. a tartály).

[ Szerkesztve ]

(#317) batman. válasza Chal (#316) üzenetére


batman.
senior tag

A szűrőm és a szivattyúm is nagyobb, és terhelhetőbb, így összehasonlítani nagy értelmét nem látom. Ami biztos: az elején én sem tudtam mennyire kell figyelni a nyomásra, és ami segítség volt, az hogy a mérőre behúztam alkoholos filccel a kezdőnyomást, ha feljebb ment, akkor visszamostam a szűrőt. Holnap reggel majd megnézem, mennyi nekem az aktuális nyomás. Nyáron szokott beopálosodni a kánikulában vagy eső után, kell pár nap és rendbe jön napi 1-2 óra szűréssel és + vegyszerrel, emiatt nem kell „megijedni”,ha 2/3-ig van a szűrő, akkor ne rakj bele több homokot!!!
Régóta nem nézem a nyomásmérőt (ránézek, de csak ellenőrzésképpen), az a fő szempont a szűrővisszamosásnál, hogy a nyomó oldalon mennyire jön a víz. Elforgatható az elem, és ha a vízfelület felé irányítom látható, hogy „kilő” vagy csak csobog.
Van egy másik módszerem is, de azt nem írnám le mert hülye sznob kategóriába kerülhetek egyeseknél.
Rövid válasz a kérdésedre: nooooormális. :K

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#318) Chal válasza batman. (#317) üzenetére


Chal
addikt

Oks, köszönöm :) Nekem már az az újfajta Intex befúvó van, amivel levegőt is szív a csonknál, szóval elég látványosan tolja. Sajnos ezt elzárni se lehet (max valami hackeléssel ledugózni a rést). A így kitolt buborékok alapján is oké a nyomás, illetve mint írtam, sima kézi ellenőrzéssel is érezni hogy ég és föld az eltérés a 2m3/h-s gyári papírszűrős forgatóhoz képest.

Szóval a fentiek miatt inkább azon aggódtam, hogy valami belül nem oké esetleg a keverőszelepnél, és ha meg is van a nyomás nyomó oldalon, lehet hogy belül nem úgy megy át a homokon, vagy mittomén, nem igazán ismerem a belső működését :)

De akkor nem aggódok ezen :) Amúgy igen, jó sok eső esett bele, és végül is a dolgát elvégezte a szűrő :)

(#319) batman. válasza Chal (#318) üzenetére


batman.
senior tag

A szűrő működésében egyféleképp tudsz nyugtatóan megbizonyosodni.
Ha visszamosod a szűrőt, a kifolyó víznek piszkosnak kell lennie.
Egy porszívózás után van hogy egy percig "szürke" a visszamosó víz.
Az a "kosz" a medencédből jött ki, tehát a szűrőd jól működik. :K

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#320) batman. válasza batman. (#319) üzenetére


batman.
senior tag

8,5 psi-t mutat az nagyjából 0,58 bar. Nem teljesen tiszta a homokszűrő, de porszívózva a múltheti visszamosás óta nem volt. Most lesz. :K

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#321) Chal válasza batman. (#320) üzenetére


Chal
addikt

Köszi! Akkor 250W esetén a 0.2-0.3 bar körüli érték okénak tűnik :)

(#322) vtechun válasza Chal (#318) üzenetére


vtechun
veterán

Ennek a levegőt is befúvó befúvónak mi haszna van? Van nekem is elvileg olyanom, de már nem emlékszem, hogyan is kell felpattintani :)

Eladó új Dolce Gsuto Infinissima kávéfőző: https://cutt.ly/Vj2yQ69

(#323) Chal válasza vtechun (#322) üzenetére


Chal
addikt

Szerintem azon kívül, hogy jól néz ki, nincs sok haszna. Illetve a nyomócsonk környékén ad egy kis pezsgőfürdő feelinget, erre jó még.

Illetve most így végiggondolva: vízkezelés szempontjából is lehet hatása, hiszen egy csomó friss levegő kerül így be a vízbe. Nem tudom, hogy ennek van pozitív/negatív hatása a minőségre, algásodásra, akármire, ha valaki tudja, írja meg :)

(#324) FőDudu válasza Chal (#323) üzenetére


FőDudu
aktív tag

Szerintem nekem ilyen van fent, de 20 centivel a vizszint alatt.
Ergo nem nyom az levegot sehonnan.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#325) Chal válasza FőDudu (#324) üzenetére


Chal
addikt

Az újabb Intex medencékhez már ilyet adnak, Air jet vagy mi a neve. Értelem szerűen a külső oldalon szívja a levegőt :) Ha a tiéden nincs ilyen szívócsonk, és nem bubizik, akkor valószínűleg még a régi fajta.

Szerk: na basszus, van hozzá zárókupak, és így kép alapján rémlik is, hogy kaptam ilyet, de hogy hol lehet.... :)

[ Szerkesztve ]

(#326) FőDudu válasza Chal (#325) üzenetére


FőDudu
aktív tag

Nem ilyen, tevedtem.
Nekem belul olyan mint a zuhanyrozsa, igy nem egy sugarban megy a viz, hanem szetszorja.

FőDudu

(#327) Piftuka válasza batman. (#310) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm az információkat! :R

Azért nem reagáltam eddig, mert történt egy, s más (nem csak a medencével)... és volt más prioritás is, mint a medencénk.

"A használati utasításban benne van a 2 m. Az, hogy nem elég a tömlő gyárilag, azzal nem tudod a felelősséget áthárítani.[..]a medence felől közvetlenül ráöntenék egy lavór vizet akkor sem lenne rajta egy csepp sem, mert védve van."

Ne haragudj, de ezt még mindig nem értem. :)

Ezek a kis Bestway/INTEX papírszűrős vízforgatók vízállóak. Ezekre fröccsenhet víz is, hiszen a működési elvük is olyan, hogy a tetejükön van egy légtelenítő szelep (amit a szűrőtisztítás/csere után használni is kell), amit használva az azon kiömlő víz végigfolyik a berendezésen.

"A "venturis" porszívó egy kis zsákba gyűjti a dolgokat, azon az alga nagy része átmegy, de szerintem a homok is, bogarakat, leveleket felszedi. "

Ez pontosan így van! :K Akkor már megrendeltem, így hát használtam is. A zsák nem elég sűrű szövésű. Ezért az alga, és a homok átmegy rajta. A nagyobb szemcsés "hulladékot" viszont összegyűjti.

Megjegyzem a Venturi elven működő szívóhatás kiváló. Nagyon szép "csíkokat" húzott a medence alján a lesüllyedt algaszőnyegbe, ahogyan mentem végig rajta. Csak a zsák ne engedte volna vissza az algát...

Tehát, ha sikerül valami megfelelő szövésű, szűrővel rendelkező zsákot applikálni rá, akkor tökéletesen működhet. Egyébként csak a bogarakat összegyűjteni. Mondjuk arra tényleg elég hatékony.

A másik opció, amire most már hajlok is, egy jó minőségű, akkumulátoros porszívó. Az elég hatékony, nem engedi vissza az apró szemcséket sem, mert mindent a saját, zárt tartályába szív.

"Ugyanakkor megértem a problémádat, csak jó szívvel nem tudom azt javasolni, hogy vegyél nagyobb papírszűrőst..."

Igen, abszolút megértettem, amit írtatok, és meg is fogadom a tanácsot. :K

Lemondtam a papírszűrős megoldásról. :)

Egyetlen probléma van... hogy a legolcsóbb homokszűrős vízforgató is ~47.000-48.000 forintba kerül. Az pedig azért nem kevés pénz. :(

Namost volt olyan, hogy a medencénkben a víz 3-4 hétig tökéletesen tiszta volt, míg a fentebb linkelt fotón látható algásodás megindult.

Egy-egy szezonban kb. ~2, max. 3 hónapig van "üzemben" a medence. Ilyen körülmények között még az is jobban megéri, ha veszünk egy búvárszivattyút, és 2-3-4 hetente tiszta vízzel engedjük fel a medencét.

A szivattyú azért szükséges, mert ezeken a Bestway/INTEX medencéken annyira kicsi a leeresztő nyílás, hogy fél nap, míg lecsorog a víz. Ráadásul ~15 cm magasságban (a csatlakozó alatti szintig) ott marad.

És meregethetjük kézzel.

A szivattyú ettől megkímél. 15-20 perc alatt tökéletesen eltávolítja a vizet a medencéből, aztán mehet bele az új víz.

Csak nem értek a szivattyúkhoz. Nem tudom, melyik cég, melyik márkájú modelljét érdmees megvásárolni!? :F

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#328) Piftuka válasza FőDudu (#311) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nekem meghott a 40 wattos bestway pumpa, azt adtak a medencehez.
Aztan amikor emlitettem, hogy pumpat keresek, a kollegam megdobott egy homokszurovel.

Igy vettem hozza az Amazonrol egy 8m3/h teljesitmenyu 300 wattos szivattyut."

Segíts, kérlek, hogy megértsem! :)

Az alábbi berendezés mellé még kell egy szivattyú is?

Vagy ti mit értetek "homokszűrőn"? Amihez még egy szivattyú is szükséges...?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#329) batman. válasza Piftuka (#327) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Próbálok segíteni. :DDD

A használati utasításban benne van a 2 m. Az, hogy nem elég a tömlő gyárilag, azzal nem tudod a felelősséget áthárítani.[. Itt arra gondoltam, hogy a használati utasításban benne van a 2m. távolság (erre biztosan emlékszem, ha gondolod megkeresem) és 1 méter körüli tömlőt csomagolnak hozzá, tehát a gyári szettel a gyári előírást nem lehet teljesíteni.

.]a medence felől közvetlenül ráöntenék egy lavór vizet akkor sem lenne rajta egy csepp sem, mert védve van. Nekem védve van, ez konkrétan egy fából készült emelvény, ez alatt van a szivattyú + gépészet az elektromos részek ezen felül + műanyag védelmet is kaptak, a szivattyú a dobogó alján, a csatlakozó és kapcsoló pedig 5 oldalról teljesen burkolt, 1 oldalról részben burkolt. A hozzászólás végén lévő kép a védelem tetejéről készült.

Ezek a kis Bestway/INTEX papírszűrős vízforgatók vízállóak. Nekem nagyon régen volt ilyenem az biztos, hogy nem volt 100% ban vízálló, arra emlékszem, ha felfordítottam, lehetett látni a motort, ami egy gyanta, vagy műanyag szigetelőréteget kapott, de a kábelek azok „nem annyira”, nyilvánvalóan nincsenek tele a hírek a medence melletti áramütésekkel, így nem tartom elképzelhetetlennek, a javulást ezen a téren, de sajnos jóval óvatosabb vagyok az átlagnál. Egy kedves nyugdíjas villanyszerelő ismerősöm poénja: hogyan tudod megkülönböztetni az áram alatt lévő csupasz vezetéket a simától? – más a fogása. ;)

Tehát, ha sikerül valami megfelelő szövésű, szűrővel rendelkező zsákot applikálni rá, akkor tökéletesen működhet. Teljesen kizárt, a sűrű szövésű zsák pillanatok alatt eltömődik, és leáll a venturi hatás.

A másik opció, amire most már hajlok is, egy jó minőségű, akkumulátoros porszívó. Az elég hatékony, nem engedi vissza az apró szemcséket sem, mert mindent a saját, zárt tartályába szív. Elképzelhető, hogy a te esetedben ez a megfelelő megoldás, gondolom egyszerű a tisztítása is.

Egyetlen probléma van... hogy a legolcsóbb homokszűrős vízforgató is ~47.000-48.000 forintba kerül.
Igen, ha nem akarsz nagyobb medencét akkor aránytalan a befektetés.Én kb. 25 évvel ezelőtt egy 3,66 *90 Intexel kezdtem, de már akkor tudtam, ha lehet nagyobbat szeretnék. Céltudatosan azokat az alkatrészeket vettem meg „akcióban” amik a „nagyhoz” is jók lesznek.

Búvárszivattyút hasznos befektetésnek gondolom. Azt hiszem sokan azt használják a „csodazsák”-hoz. Ez ügyben nem tudok tanácsot adni, nekem Einhell van (és teljesen meg vagyok vele elégedve) de kb. 5 éve nem vettem elő.
A másik hozzászólásodban linkelt homokszűrő egy szett ami szivattyút is tartalmaz.
A homokszűrő egyébként egy szűrőközeggel (kvarchomok vagy szűrőüveg) töltött tartály amihez kell egy szivattyú is. Ezeket lehet szettben vagy a nagyobb teljesítményűeket össze válogatva/külön is venni. Ha külön veszed akkor tapasztalatra szükség van!

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#330) embe válasza Chal (#325) üzenetére


embe
nagyúr

Bakker!!!! Zárókupak! :W :W :W Nekem is van valahol, volt hozzá. Én meg leragasztgattam szikszalaggal amikor porszívóztam, hogy ne pezsegjen a víz.
Hazamegyek reggel megkeresem.

FőDudu: Nem keverted meg a csatikat? A zuhanyrózsa a szívórészen van, mint szűrő.

[ Szerkesztve ]

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#331) batman. válasza embe (#330) üzenetére


batman.
senior tag

"Én meg leragasztgattam szikszalaggal" Ha zöld-sárga volt a szigszalag akkor annak ebben a topicban van a helye. :DDD
Egyébként az "effektet" simán elő tudom állítani azzal, hogy a szívó oldalon, (zelőtétszűrönélszokottelőfordulni) hanyagul húzom meg a hollandereket, van hogy 60-70 cm mennek be a bubik. De aztán meghúzom. :))

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#332) embe válasza batman. (#331) üzenetére


embe
nagyúr

Nem zöld-sárga volt. :DDD

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#333) FőDudu válasza embe (#330) üzenetére


FőDudu
aktív tag

Nem, mert a szivo agon skimmer van.
Annak csovet szokta a gyerek lehuzogatni es arra dugja ra a porszivo feltetet.

Egyelore nem talaltam jo megoldast a porszivo hasznalatara, 38mm-es muanyag csapot Y-ba beiktatni nem alltam neki. Majd jovore.

FőDudu

(#334) embe válasza FőDudu (#333) üzenetére


embe
nagyúr

Nekem is szkimmer van. De a "zuhanyrózsa" helyett a szkimmer csatlakozója van rácsavarva. A kifúvó részen meg az a darab, amin csak egy furat van.
Az a szűrős rész eredetileg a szívó csonkra kell. Szerintem. De rajz is mutatja azt hiszem a medence falán.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#335) Piftuka válasza batman. (#329) üzenetére


Piftuka
veterán

:R

Nagyon köszönöm, az újabb info-kat!

- Áramvédelem...

Az ajánlás, és a mellékelt rövidebb cső ügyes, ám meglehetősen piszkos (és sajnos tipikus) trükk a forgalmazó részéről.

Nyilván nem egy vagyon plusz pár méter csövet vásárolni tőlük, de a gyári szettben igazán lehetne kellő hosszúságú.

Az óvatosságot illetően igazad van. Én is osztom a véleményedet. Egyébként ez a kis szűrő legalább tényleg teljesen burkolt. Alul is "műanyagba" van öntve a motor, és a kábel jön csak ki a "műanyag házból".

Ennek ellenére amikor üzemel, akkor nem tartózkodunk a medencében. Egyébként pedig áramtalanítva van a biztonság kedvéért.

- Venturi elv, és a medence porszívó...

Jogos, amit írsz. Én is gondoltam rá, hogy ha sűrűbb szövésű lenne, akkor vagy leállna, vagy az elején szétrobbanna a zsák, mert nem tudna keresztüláramolni a víz rajta.

Mondjuk még az jutott eszembe, hogy egy több méteres csövet applikálni a zsák helyére... az is jó megoldás lehet nálunk. A cső végét kivezetem a medencén kívülre, ráadásul nekünk ott a kertben (direkt így oldottuk meg) a közelben van egy fedővel zárható csatornalefolyó.

Amikor a medencét engedjük le, akkor is abba csorog a víz.

Így a medencét porszívózva, abba illeszteném a kifolyó cső végét, és akkor abba tudna folyni a "dzsuvás" víz, amit felszívok a medence aljáról. :K

- "Igen, ha nem akarsz nagyobb medencét akkor aránytalan a befektetés."

Itt sajnos nem az "akarat" szabja a korlátokat, hanem a kertben lévő szabad hely. :(

Ott, ahol a mostani, kerek (a fenti fotón látható) medence van, maximum ~3,5-4 méter átmérőjű kerek, vagy ahhoz hasonló méretű, téglalap alakú csővázas medence fér el.

Ezen már változtatni nem tudunk az udvarunkban.

De alapvetően nem gond, mert ekkora medence nekünk megfelelő, és elegendő.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#336) Piftuka válasza Piftuka (#335) üzenetére


Piftuka
veterán

Azt elfelejtettem mondani, hogy nemrég a medence témakör, illetve a "milyen típusú szűrőt vásároljak hozzá" problémája bizonyos szempontból sajnos "elméletivé" vált!

Ugyanis a szomszéd macskája ráugrott a medencénk peremére, és abba jól "belemarkolászott" több helyen. :(((

Egy nagyobb szakaszon annyira kilyuggatta, hogy lehetetlen megjavítani. :(

Így most egyelőre az a dilemma, hogy vegyünk-e másik medencét még idén, vagy sem!? :F (Az időjárás előrejelzés szerint még jövő héten 3 napig lesz "kánikula", aztán vége is a nyárnak...)

Illetve ha veszünk, akkor milyet vegyünk. Talán praktikusabb lenne egy csővázas szerkezettel rendelkező modell.

Ti melyik típusokat javasoljátok? Úgy ~3-4 méter x 2-3 méteres méretben...

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#337) szabifotos


szabifotos
senior tag

Sziasztok!

Dübörög a nyár, itthon vannak a külföldi rokonok, sok gyerekkel. Van valakinek ötlete, hogy mit csinálhatnánk a darazsak ellen?

Egyszerűen annyi van a szűrő környékén, hogy nem tudunk napközben medencézni. Már letakartuk fóliával a szűrőt, de nem sokat segített. Valakinek bevált praktika? :D

[ Szerkesztve ]

(#338) FőDudu válasza szabifotos (#337) üzenetére


FőDudu
aktív tag

A borsmenta es fodormenta illatatol irtoznak.
En siman bekennem korbe a medence szelet borsmenta olajjal, sot meg a vizbe is csepegtetnek.

Embernek nem zavaro, de egy parolgo medence borsmenta illattal eleg nagy visszatarto ero lesz nekik.

http://spatrendonline.hu/tudtad/jakuzzi-kisokos/ne-darazsakkal-osztozz-a-medencen

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#339) csibor


csibor
őstag

Sziasztok!

Van egy 6X3X2 méteres medence, amit megevett az idő, meg a 96-os földrengés. Beton az alap, csempe már le van verve. Erre kérnék ötleteket, felújításra, vagy milyen műanyag medencét lenne érdemes venni?

(#340) Steady74


Steady74
addikt

Sziasztok. Medence építtetését döntöttük el, a projekt jövő tavasszal indulna. Zsaluköves verziót választottuk, ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ajánlása kivitelezőre. Köszi szépen.

(#341) FőDudu


FőDudu
aktív tag

Szomszed most allit fel egy 457x122 centis kor alaku felfujhatos peremu medencet.
Nem is hittem, hogy ilyen rendszeru letezik ekkora meretben. Kurvanagynak tunik.

A viz ami belemegy, az 7,4 pH-ju csapviz - szepen az ontozo orarol nyomva (1 Euro/m3).

Szerintetek kell bele egybol klor (granulatum), vagy arra a 2 hetre amig ez meg hasznalatban lesz nem kell tuldramatizalni a tortenetet?

Vettek Obi-ban kezdo keszletet - pH+ es ph-, klor granulatum, algaolo 1-1 dobozzal.
Sejtesem szerint kell majd pH- par nap mulva, meg ugy gondoltam adok nekik 4-5 darab 20 grammos multi tablettat (20m3 viz lesz benne) es az eleg. Olyan helyen van ahol falevel nem fog belehullani.

Nalunk (50 meterrel arrebb), heti 2x20g gyorsklor es 2-3 multi tabletta (20 grammos) utan kristalytiszta a viz (7,5m3-es medence, 8m3/h-s homokszurovel).

A szomszed szivattyuja az 3,4m3/h, Intex, papirszuros - odaadtam neki az en 3m3/h-s Bestway szuromet, mert van vagy 5-6 tartalek szurom bele. Ahhoz meg csak 1 van. az a 400l nem oszt nem szoroz, igyis/ugyis keves a 3,4m3-es papirszuros a 20m3 vizhez.

Szoval mi legyen? Vetessek veluk nagy multi tablettat meg bojat es melle a klor heti 1x, vagy egybol sokkoljuk le a csapvizet es hasznaljuk a kezdo keszletkent rajuk sozott szemetet?

Figyelmeztettem okat a macska okozta gondokra, mert ezeknek a medenceknek az a fo ellensege.
Amugy nagyon jol eldolgozta alatta a talajt, dongolo geppel egyengettek el.

FőDudu

(#342) Chal


Chal
addikt

Na most nagyon érzem a hátrányát a puha falú, felfújható szélű medencének :) A hét elején leeresztettem, de már ez sem úgy ment ahogy szerettem volna: gondoltam a szívó ágra teszek egy kerti slag darabot, amit lelógatok a medence aljára, a nyomó ágra teszek egyet szintén, ezzel locsolgatom a kertet, majd ha meguntam, kivezetem az utcai árokba egy hosszabbal.

Amíg rá nem tettem a ~40 méteres slagot a kimenetre addig oké volt a koncepció, utána viszont a 250W-os (7.5m3/h -s) szivattyú elvérzett. Ahogy csökkent a medemcében nyomás, egyre nehezebben húzta ki a vizet, a szívócsonk nívója alatt gyakorlatilag megtörtént az is, hogy a motor kiszívta a vizet az előszűrő tartályból, aztán szinte szárazon járt, természetesen ezen a ponton le is kapcsoltam gyorsan. Gondolom nem kerti slag keresztmetszetre vannak ezek méretezve :( A végén inkább kinyitottam az alsó leengedőt, és hagytam hogy a maradék szépen kicsorogjon.

Viszont 3-4 napja forgatom a teraszon, hogy száradjon, hogy el tudjam tenni. Amikor majdnem jó lett, akkor persze jött az eső, és frankón ellepi a lábfejem benne a víz megint, pedig 4 méteres a medence... :D

Ha minden jól megy, és nem lesz több eső, akkor 1-2 nap múlva talán teljesen ki tudom szárítani belül is és az alját is. Persze minden nap forgatni kell... Eléggé tele van vele már a tököm, ha videót akartam volna róla csinálni, akkor a Benny Hill show zenéjét tettem volna be alá... :))

Ti ezt az egészet hogy szoktátok megoldani?

[ Szerkesztve ]

(#343) batman. válasza Chal (#342) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Előre kérek elnézést.
Főleg ezért a problémáért váltottam merev fémfalasra. Nem engedem le, hanem téliesítem.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#344) FőDudu válasza Chal (#342) üzenetére


FőDudu
aktív tag

Ha jol sejtem szaradas utan hintoporral kell beszorni, kulonben be tud peneszedni.

Van mas megoldas is?

FőDudu

(#345) Chal válasza FőDudu (#344) üzenetére


Chal
addikt

Köszi a tippet, ezt mindenképpen megcsinálom. Tegnap ugye megint elázott, szóval vissza a startra... :))

(#346) Piftuka


Piftuka
veterán

Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van! Hívom a Denevérembert, hívom a Denevérembert! :)

A hőmérséklet gyorsan emelkedik, közeledik a strandszezon, ezért szeretnénk venni medencét. (Tavaly, a szezon végén már nem volt értelme 1-2 hétre venni egyet a lyukas felfújható helyett.)

Elkerülvén a korábbi problémákat, merevfalú változatra gondoltunk. Ebben segítsetek, kérlek!

A kérdéseim:

1. Egy ilyen és ekkora medencéhez (esetleg a téglalap alakú változatához) az alábbiak közül melyik szűrő megfelelő?

Bestway megoldások:
Tégalap alakú medence

Homokszűrős vízforgató

2. INTEX, vagy Bestway legyen? (Esetleg "Marimex"?)

3. Mindegyiknek más átmérőjűek a csatlakozásai?

4. Honnan tudom, hogy a fentiekből melyik vízforgatón van előszűrő is? (Amelyiknél nem írja...)

5. Jól tudom, hogy ezek a homokszűrős vízforgatók szivattyúként is használhatóak? Vagy vásárolnom kell egy búvárszivattyút is?

Köszönöm előre is!

Üdv: Piftuka

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#347) xXxian válasza Piftuka (#346) üzenetére


xXxian
senior tag

A medence amit linkeltél nem merev falú. Csak nem felfújható.

Olyan vízforgató-szűrő egységet válassz, ami a mefence vizét 1-2 óránként megforgatja. Sima matek.

Intex / Bestway / akármi: ennél sokkal több gyártó van a piacon. Válassz a pénztárcádnak megfelelően. Ha azonos márkájú medencét és szűrő-vízforgatót veszel, akkor a csatlakozások nagy valószínűség szerint stimmelni fognak. Ha mégsem, léteznek átalakítók. Azt mondják Intex termékekhez egyébként több alkatrész / kiegészítő van.

Nem gondolom, hogy túl sok jelentősége van az előszűrőnek. A szívóági idom maga is egy szűrő.

Rosszul tudod. Az a búvárszivattyú (hihetetlen, nem?) amelyik a vízbe merülve, a vízszint alatt végzi a dolgát.

Eladó: Pentax K-500 duplakit 13e exp, ajándék Pentax tatyóval (100k). ASUS RT-N53 Router (9k)

(#348) batman. válasza Piftuka (#346) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Én is remélem mindenki jól van!
Vigyázat hamisítják!
1./ Mind megfelelő, bár van benne egy kakukktojás a sóbontós, az véletlenül került a homokszűrők közé. Én a fix adottságból indulnék ki, említetted, hogy a medence mérete behatárolt. A linkelt medencék maximum 7000 literesek, szerintem az az ideális, ha a medence vizét 2 óra alatt át lehet forgatni. Természetesen ez nem kőbe vésett tény, el lehet tőle térni. Én ezekhez a medencékhez 3000l/h teljesítményű szűrőt/szivattyút ajánlanék. Erősebb lehet, kisebb nem sokkal 2500l/h tuti lehet még, az alatt már néha macerás.
2./ Régebben azt mondtam volna, az Intex jobb mint a Bestway, de megmondom őszintén a homokszűrőiket nem nagyon ismerem. A google-t nézve azt látom, hogy nagyon hasonlítanak egymásra, és egyéb homokszűrők is teljesen megegyeznek velük, csak átvannak címkézve. Marimex-hez nem volt még szerencsém, de gyanúsan hasonlít a Steinbach-ra .
3./ Lehetnek különbségek. Ezek a gyári Intex/Bestway cuccok alapból hollenderrel szereltek. Azt nem tudom, hogy simán össze lehet őket dugni 32 vagy 38 mm-es tömlővel amit bilincsel rögzíthetünk, illetve van a csomagban ilyen, de a medencés boltban biztos van hozzá kiegészítő.
4./ Vagy egyértelműen látszik, a szivattyú előtt, vagy az elején de a szivattyú részeként egy cc 10 centis kör alakú plexi tető. Vagy a leírásra kell támaszkodni. Lehet külön is kapni.
5./Amiket linkeltél, azok mind szettek, tartalmaznak szivattyút is. Itt nem egészen értem mire irányul a kérdés.
Esetleg a Steinbach szűrőire nézz még rá, vagy kínai Hayward koppintásra (tele vannak vele a medencésboltok). Ezekhez kapsz utólag is alkatrészt könnyen. (steinbachhoz is)

[ Szerkesztve ]

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#349) Piftuka


Piftuka
veterán

Köszönöm a választ mindkettőtöknek! :R

"(#347) xXxian "
Rosszul tudod.
Az a búvárszivattyú (hihetetlen, nem?) amelyik a vízbe merülve, a vízszint alatt végzi a dolgát.

Az általam linkelt Bestway vízforgatónál írja, hogy "szivattyú fokozata" is van. Akkor ez nem azt jelenti, hogy feleslegessé teszi a szivattyút?

Az előszűrő kapcsán pedig azt olvastom, hogy a leveleket, nagyobb darab szennyeződéseket kiszűrni hivatott. Emiatt elengedhetetlen. (Ugyanis a "fő" homokszűrős egységbe ilyesmi nem kerülhet.)

[#348) batman.
5./Amiket linkeltél, azok mind szettek, tartalmaznak szivattyút is. Itt nem egészen értem mire irányul a kérdés."

Arra, amit az imént írtam. Miszerint a Bestway adatlapja szivattyú funkcióról is szól. Ezek szerint teljesen úgy működik, mint egy külön búvárszivattyú? :F

A fentiek alapján az említett medencékhez akkor az "Intex Poco", vagy a ~59.000-es "Krystal Clear" vízforgató szett lesz megfelelő?

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#350) xXxian válasza Piftuka (#349) üzenetére


xXxian
senior tag

Ha elengedhetetlen lenne az előszűrő, akkor gondolod, hogy gyártanának előszűrő nélküli modelleket? Ahogy már céloztam rá: a szívóidom része egy szűrőkosár. Nem hiszem, hogy van, ami azon átmegy, az előszűrőn meg nem (azért nem hiszem, mert hasonló a rácsméret)...illetve, hogy rögtön ki is javítsam magamat, porszívózás üzemmódban pont a szűrőidom kosarát kell sok esetben letekerni, s a helyére tekerni egy csonkot, amire a flexicsövet dugod. Ilyenkor természetesen bármi be tud menni a szivatytúba / szűrőhomokba (vagy üvegbe) ami a flexicsőbe belefér (min 32 mm).

Szivattyú természetesen elengedhetetlen. Ezt minden szűrőszett tartamazza, szivattyú nélkül mi forgatná a vizet? BÚVÁRszivattyúra kérdeztél rá, az más célra való szerkezet.

Eladó: Pentax K-500 duplakit 13e exp, ajándék Pentax tatyóval (100k). ASUS RT-N53 Router (9k)

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.