- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
"A kemeny viz mi bajt okozhat? A vizkovesedesen kivul? Rontja a vegyszerek hatasfokat?"
Igen/Igen, ez már bőven elég, + ezen túl pedig néha elszíneződést is okozhat. (bebarnulhat)
A tabletta amit linkeltél, valószínűleg megfelel, a pelyhesítésre nem találtam utalást a google fordításban, de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Amit viszont érdemes végiggondolni, 1 Kg kombitabletta nem elég egy szezonra! Szerintem neked nem kell hetente, elég 10 naponta használnod, de akkor is érdemes nagyobb kiszerelést venni. az 1 Kg-os dobozban csak 5 tabletta van.
A szomszédodnál a 40 cm lejtés eltüntetése az férfimunka lesz. (Gyalulni kell, feltöltésre nem szabad tenni a medencét!)
"Most csak leraktuk es elvezzuk." Haver, ebben a mondatban benne van az élet értelme! Nyitottam egy sört az egészségedre! -
FőDudu
veterán
Koszi a valaszt!
A kemeny viz mi bajt okozhat? A vizkovesedesen kivul? Rontja a vegyszerek hatasfokat?
Amugy a medence teljesen a napon van, fak es egyeb nincs a kornyeken.
Egy napernyot tettem melle, az kb 1 meteres korben arnyekol (epp ala lehet ulni) - de ugye 10m2 feluletnel ez kb semmi. Ezert is melegszik fel 30-31 fokosra. Most ugyan letakartuk, de altalaban nem szoktuk (bogarak se nagyon doglenek bele - csak a csibor jelent meg benne rendszeresen) (bar a klor ota azt se lattuk).8 eves gyerek van, imad medencezni. Amugy Adrianal elunk, tengertol 5 percre (de a gyerek nagyon szerette volna, hat megvettem). (Szomszed is most all neki egy 17m3-es verzionak - nala a talajmunka durva lesz, mert van vagy 40 centi lejtes az 5 meterben.)
Szerintem rendelek ilyet, meg van itthon gyorsklor tabletta (20 grammosbol 1 kilonyi) (jobban elolvasva kiderult, hogy gyorsklor tablettat raktam a medencebe, kb fel ora alatt eltunt a skimmerbol). Meg ugye minden egyeb (Oxigen granulatum+aktivator, algaolo,pelyhesito, ph minus)
Jovore majd ugyis maskepp lesz, addigra homokszuro is kell majd. Most nem akarok nekiesni az atalakitasnak, jovore majd elore tervezek es ugy jobban/okosabban lehet csinalni. Most csak leraktuk es elvezzuk.
-
batman.
senior tag
Szia!
Üdv a klubban.
„A viz nagyon kemeny nalunk.” Azért ez okozhat problémákat, ha van rá lehetőséged nézesd meg a vizet, ott ahol tudnak ötletet is adni, ha beavatkozás szükséges. Én őket ismerem, de gondolom feléd is van valami hasonló cég. Amit linkeltem ott tanácsot is adnak (nem kérnek érte +pénzt).
Nincs két egyforma medence, rengeteg variáció van mennyire napos/árnyékos, mennyire van takarva, hogy a klór ne párologjon el, mennyire van terhelve, stb…
Én nem használtam még mást fertőtlenítésre, csak klórt, és kombi tablettát, amiben minden benne van (klór, algaölő, pelyhesítő), meg beismerem volt régebben, hogy szaladni kellett a karton hypoért, mert megjelent az alga… De az egy régi horror történet, azóta nem járt nálunk HULK.
Tervben van egy UV lámpás fertőtlenítő, de még nem találtam olyat, ami megfelelne. Ami (9W) a kerti tavamhoz van annak a teljesítménye kicsi, -az ha éjjel nappal menne se lenne elég, még nem tudom, hogy milyen irányba induljak, kössem sorba és egy kisebb teljesítményű szivattyúval egy másik körön forgassam, de 36-54W-ra szerintem szükségem lenne, még gondolkodom a variációkon. az érzésem az, hogy a szűrőkörbe kellene beépíteni a homoszűrő elé, de nem tudom hogyan...
Szóval én azt javaslom ha a PH be van állítva, hetente (a te esetedben a 7m3 hez) cc. 10 naponta tegyél be egy 200 gr-os kombi tablettát, ha nem takarod le esténként , akkor elképzelhető, hogy minimális + klór kell bele ez nagyjából egy 20gr-os gyorsklór. Ezzel jónak kell lennie. Persze, ha kisgyerek van akkor nagyon óvatosan kell a klórral számolni.
Arra irányuló kérdésre, hogy az oxigénes kezeléssel próbálkozzál nem tudok válaszolni, talán más.(#196) gt4r4 f@sz@!
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Uj medences vagyok. Egy 366x84 centis femvazas Bestway medence amit be tudtam rakni a kertbe.
Gyari szivattyuval, skimmerrel.Medencet fure tettem, ala fekete nylon folia es arra majdnem 1m3 homok kiteritve.
A labak ala vagtam 15x15 centis fa tappancsokat. Majd a nylon floia be van hajtogatva a labak moge - igy homokon van a medence, de nem tud szanaszet hullani a homok.Kinti konnekorra rakotottem egy 20 meteres vezeteket, arra egy IP67-es doboz, benne egy Fi relevel es egy Sonoff wifis kapcsoloval. Igy telefonrol vezerelheto a szivattyu.
Kb. 7-7,5m3 viz fer bele, ontozovizrol megtoltve (sima csapviz, csak nincs utana csatornadij). A viz nagyon kemeny nalunk.
Eloszor probaltam a gyerek medencekhez valo Aquablanc+ nevu Oxigenes vizkezelest.
Ez egy 3000-6000 literes medencehez valo zacskos kiszerelesu vizkezelo szer, heti egy zacsot bele, ennyi.
Par napig jo is volt - annak csak annyi elofeltetele van, hogy a pH 7,2-7,4 korul lehyen.Aztan kezdett koszosodni, szereztem a szivattyuba valo megfelelo szurot.
De csak nem tetszett a viz, hiaba raktunk bele masfel adagot az Aquablanc+ szerbol.Utana meg mindig maradni akartam a klor mentes letnel. Hat vettem mindent ami elerheto.
Oxigen granulatum, aktivator, algaolo, pelyhesito, pH minusz.Azaz szepen beallitottam a pH-t ami kozben 8,2-re felment kb masfel het alatt (28-31 fok kozott van a viz estenkent), majd jott az Oxigenes kezeles, 200g Oxigen Granulatum (Planet Pool) es 100ml aktivator.
Reggel meg jo is volt, estere nullara esett vissza az oxigen tartalom (tablettas teszterrel merem, egyaltalan semmi szine nem volt a tabletta bedobasa utan a viznek).Aztan ugyanezt megfejeltem algaolovel, majd pelyhesitettem. Kozben surun cserelgettem es mostam a szuroket (vettem 7 darabot, legyen minden napra). Meg persze az aljan szepen porszivozgattunk, skimmerrol lehuz a szivocsonk, kefes fejre rahuz egy toldoval es kvazi felporszivoztuk az aljat.
Tegnap untam meg, epuletgepesz kollega megdobott egy doboz kis klor tablettaval (amit ok a masszazskadban hasznalnak). No abbol bedobtam 2 darab 20 grammosat a skimmerbe, Reggelre lathatoan kitisztult a viz.
Betoltam hat egy harmadikat, az meg nem lehet tul sok.Az lenne a kerdesem, hogy tapasztalatotok szerint erdemes az Oxigenes kezelessel probalkozni, vagy ilyen meretben es hofokon csak a kloros verzio mukodik?
Sajnos most lovesem sincs mennyi a klor - viszont a klor utan merheto az Oxigen tartalom es nem tunik el.
Azaz kb. 7m3 vizben van kb 60g klor meg a megfelelo mennyisegu Oxigen - es a pH is jo.Vegyitsem az Oxigenes/Kloros vizkezelest, vagy vegyek Planet Pool kombi tablettat (Multitab) es felejtsem el az oxigenes bohockodast?
Elore is koszi!
-
batman.
senior tag
Nem lesz gond, teljesen megfelel a kvarchomok a vízműveknek is. Persze, majd én is kipróbálom az üveget, de nem tudom mit várjak, most is tiszta a víz... Simán el tudom képzelni, hogy jobb, szebb, ha így lesz akkor nem cserélem le.
Ami fontos, így kánikulában sör/ fröccs alap legyen behűtve, mert melegen nem esik jól, az ember elfelejt hidratálni, "oszt" hőgutát kap. -
embe
nagyúr
Na mivel nincs tapasztalatom homokszűrővel, sem ilyen 16e literes medencével, így így akkor ha valami gubanc nem lesz, homokkal nyomom végig a szezont.
-
xXxian
senior tag
Én tavaly üveget használtam, tavalyelőtt homokot. Más paraméter tudtommal nem változott, ugyanazokat a vegyszereket használtam ugyanúgy, s az üveg mellett sokkal többször maradt opálos a víz, emelett többször kellett a szűrőt visszamosni / öblíteni is.
Idén homokot vettem.
-
batman.
senior tag
Az elején én évente cseréltem, ezt egyébként semmi nem indokolta, a homok jórészt ugyanúgy nézett ki mint ahogy betöltöttem. Egy ideje kétévente cserélem. Nyár végén a szűrőből leengedem a vizet leveszem a tetejét, és simán kiszárad. A „szűrőlabda” az nem tudom, mi célt szolgál. Van egy kerti tavacskám annak a szűrőjében vannak labdák, annak az a szerepe, hogy megtapadjanak rajta a baktériumok, ezáltal „biológiai szűrést” is kap. (jó nyálkás szokott lenni) De ez nyilvánvalóan nem jó ötlet a medencéhez.
A szűrőüveget sokan dicsérik, előbb utóbb ki fogom próbálni. Viszont a leírásában akkora ordas kamuk vannak, mint sok marketinganyagban ami nálam nem segíti elő az az azonnali vágyat a cserére. A három kedvencem, a „nincs szükség pelyhesítőre” (amit alapból azért használunk, hogy ki tudjuk porszívózni az extra-nagyon finom szmötyit, és benne van a kombi tablettában). Jó lehet, hogy arra gondolt aki írta, hogy ezek a lebegő kis opálosító nem látszó bigyók nem mennek át alapból az üvegen, (szerintem a kvarchomokon se) de hányszor kell átszűrni a teljes vízmennyiséget, hogy eltűnjenek? Mindig tisztább vizet szűrünk, hígul benne a kiszűrendő anyag, de azt ami nem megy bele a szűrőbe ezáltal nem találkozik a szűrőanyaggal azt nem tudja kiszűrni. „A kvarchomok nem környezetbarát ellenben az üveggel, mert a végén szennyezett hulladék lesz belőle”. Mert az üvegből mi lesz? Visszaveszik az üvegvisszaváltóban? Én a régi kvarchomokot, hozzá szoktam keverni az új leanderek földjéhez, miez ha nem környezetbarát? „Tömörödésmentes technológia”, kapásból jobban betömörül, amihez a homoknak több idő kell, ez miért hátrány? -
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Némi tapasztalat:
Én 3,66-os fémvázas Bestway medencét vettem, vízforgatóval volt 21,9k (ósan). Korábban is ez a méret volt Intex Prism-ben, ez stabilabban állt (nem kör keresztmetszetűek a lábak az Intexnél) s dizájnosabb is volt a belső mozaik-szerű mintájával. Ha egy nyarat kibír a Bestway, akkor sem volt sok érte a 22k szerintem.
Vettem hozzá 3,8 köbméter/h szintlén Bestway előszűrős, időkapcsolós homokszűrős vízforgatót, ez 40k volt (szintén ósan). Eddig teszi a dolgát, kicsi, halk, de elég erős. A papírszűrős vízforgatóre nem lesz szükség, eladom (ha sikerül mondjuk 5k-ért elpasszolni máris csak 16 volt a medence.
.
Vettem szolár fűtést is link, ez sem rossz, de izomból meg kellett tépni a fém bilincseket hogy ne szivárogjon (érdekes, a Bestway műanyag, szerszám nélkül oldható - szorítható bilincseivel nincs ilyen gond).
Vettem komolyabb (180 mikronos, [link], szolár takarót is...az árától majd' eldobtam az agyam, de gondoltam hátha.
Na, ezzel a setuppal 2 nap alatt elérte a víz hőmérséklete a 30 fokot, tegnap a 32-t is úgy, hogy kb. 9-től 17-18 óráig éri a nap az összeállítást. A vízforgatót amint a szolár fűtés árnyékot kap este kikapcsolom, így reggelre olyan 28 fokra hűl vissza a víz.
Remélem segítettem ezzel a "kezdőknek".
Kérdeznék is viszont: ki, hogyan oldotta meg, hogy a vízforgató ne csak úgy a placc közepén álljon? Milyen esőbiztos, esztétikus megoldást tudtok ajánlani? Korábban volt egy műanyag gyerek kis játszós ház, azt raktuk nyaranta a vízforgató fölé, de költözéskor ezt nem hoztuk magunkkal...
Üdv, X
-
embe
nagyúr
Én kvarchomokot vettem, aprón hirdették helyben. Egy 25kg.-os zsák 1250 volt. 13 kg.-al számolva majd 2 töltet.
Ti milyen gyakorisággal cserélitek?Adtak a szűrőhöz egy töltet szűrőlabdát. Ezzel van tapasztalat?
Nem is tudtam hogy üveggel is lehet tölteni. Igaz nem is foglalkoztam a témával.
-
gt4r4
tag
Én nekem, az első fémvázas egy 366x76-os volt, első szezonba nem tettem semmit, szépen süllyedt is.. Másodikba tettem. Most a 457-es alá azonnal tettem, meg nálam alapból van egy kis leejtés a talajban, így ha még meg is süllyed.. Nem is lehet normálisan feltölteni, plusz kifolyik a víz is, meg extrém esetben sérülhet is a medence. De ha jó talajod van, akkor lehet szerencséd lesz.
Én üveget vettem [link]. Elvileg számos előnye van a homokkal szemben. -
batman.
senior tag
Ja, enyémben is. Fehér bálnának indult, de lassan kezd(ek) cimbalmozni.
Homokszűrő töltetem.
Attól hogy más a szűrőközeg nem lesz 'tisztább" a víz. Az üvegnek nagyobb a felülete, ennyi. Az én szűrőmbe 40 kg kvarchomokot is lehet (szabad) tenni, de bőven elég a 20m3 vízhez a 25 kg. Évek alatt kísérleteztem ki, a 10m3/h szivattyúmhoz ez az ideális, -ha porszívózok. Üvegből kevesebb is elég lenne, de akkor nem lepné el rendesen a rudakat, tehát 25 kg-ot abból is bele tennék, azzal megint felületet növelek, de minek, ha nem "tömődik el" és a porszívózás után úgyis visszamosom a szmötyit a csatornára? -
embe
nagyúr
Természetesen....nem tettem alá, annak ellenére hogy mindenütt ezt olvastam.
De félve is nézem mert ahogy hasa lett a medencének, feszíti is a lábat, van is egy kis nyekergő hangja olykor-olykor.batman. Vigyázok. De bálna van abban a vízben.
Más:
Homokszűrőben ki mit használ szűrőközegnek? -
gt4r4
tag
Az enyém is kész, jó móka volt a 15 láb szintbe hozása, de megérte.
Kicseréltem a gyári beömlőt, az intexes hollanderesre, tökéletes lett, nem ereszt, ott amúgy is duplán van anyag, szóval nemhiszem hogy bármi baja lenne, meg ahogy láttam itt a medvés videón, sokat bírnak ezek
A szűrő meg üvegtöltettel nagyon príma, durván 10 óra alatt kristálytiszta vizet csinált, mostmár ami a linkelt képen látszik, még annál is tisztább, bár nemtudom homokkal milyen lenne. -
batman.
senior tag
Jaj vigyázz, valami vadállat mászott be a medencédbe!
-
batman.
senior tag
válasz
molnartibor #177 üzenetére
Minimum 15 éve megvan, nem akarlak becsapni de nem emlékszem rá.
Ez egy direkt előszűrőbetét, mákszemnyi, vagy két-mákszemnyi szmötyi még át megy rajta.
Ha túl finom szűrőbetétet teszel bele akkor az állandóan el fog dugulni.
Általában porszívózás közben szokott eltömődni, van hogy kétszer-háromszor is kell tisztítanom, de a homokszűrőbe nem kerül falevél, darázstetem stb. Amit belinkeltél, annál az a gondom, hogy nem látni, ha tele van. Mondjuk a nyomásmérőn látni. -
molnartibor
tag
A szűrődre gondoltam ami kék hosszúkás és fekszik a képen, 120 mikron? Az a kérdés h kell e plusz szűrőbetét nekem a homokszűrő és a fűtés keringtető elé? A terv az lenne medence felől jön az elszívott víz átmenne egy ilyenen után T elágazás. Egyik irány a szolár a fűtés keringetővel a másik a homokszűrő. Visszafelé pedig közösítve és be a medencébe. Még nem tudom kell e majd visszacsapó szelep vagy csap. Mert az egészet be akarom dobozolni szépen, nyáron ki a teraszra fedett helyre télen be a garázsba.
-
batman.
senior tag
válasz
molnartibor #175 üzenetére
Kvarchomok. Gondolkodtam már üvegen, mert ismerősök nagyon dicsérik de még egy cserére valónyi van, tehát 2021-2022 előtt biztos nem váltok.
-
És mennyi most ez a Sparban? Illetve előszűrő van benne? A speci alapján nem látom, de közben a gyártó honlapján meg ott van a képeken (mondjuk szerintem tévedésből más típus van némelyik fotón, de ki tudja).
szerk.: közben megtaláltam az akciós újságban, 35eFt az ára egy adag szűrőlabdával, nem rossz...
Mennyire gond amúgy, hogy nincs előszűrő? Jófogáson van egy cég, aki árul egy rakat szűrőt/forgatót, használtat és újat is. Nála 50-ért van előszűrős 6m3/h -s szett, érdemes inkább ezt megcélozni? A teljesítmény nekem mindegy, mert csak ~8m3 a medencém, szóval ebből a szempontból a Spar-os is oké lenne.
-
embe
nagyúr
Nem akarom elbliccelni. Csak amiatt kérdeztem, mert én hajlamos vagyok arra hogy túl pörögjem a dolgokat.
A szűrőhöz most rendeltem egy ilyen időkapcsolót, hogy nyaralás alatt is lehessen használni.Chal Ez a T.I.P SPF180 A YT-on van pár videó.
06.26-ig van ez a Spar akció. Én írtam a honlapukon található email címre egy levelet, kérdezve, hogy kapható-e Nyíregyházán.
Jött a válasz email, hogy az egyik üzletben van, aznap estig tartják nekem. Este bementem, ott volt az ügyfélszolgálaton letéve.
De az Aqva áruházban is kapható. Igz kb. 2eFt.-al drágábban, és ott nem adnak hozzá szűrőlabdákat.Emlékeim szerint ez volt a Parktikerben 30-ért, de persze elkapkodták.
Felfújható peremű Intex, emlékeim szerint 6-7 nyarat kibírt. Igaz évente ragasztani kellett 1-2 helyen.
Pont a névnapomon anno nagy jégeső volt. Ablakból néztük ahogy a felfújt rész szarrá verte szaggatta a jég. Olyan volt mintha tapétavágóval 5-10 cm-enként szét hasogattad volna.
És ami a lényeg nem fordult ki a víz belőle.
Utána óvatosan leengedtem. Gondolom a klóros víz és az UV megtette a hatását, él volt öregedve az anyag. -
gt4r4
tag
válasz
ANDROID??? #169 üzenetére
Jók lehetnek, viszont ha fémvázas, mindenképp tegyél a lábak alá valamit, én az enyém alá 20x30-as szürke térkövet tettem, ja és geotextília.
Amúgy igen, inkább áldozz egy kicsit többet, mert utána a hibák elvisznek még akár többet is, és csak bosszankodik az ember. Én ha állandóra tudnám csinálni a medencét, akkor a Gre-n gondolkodnék, meg gondolkodtam is.. Földbe nem akarom. -
ANDROID???
addikt
Kicsi differencia van a dolgokban, ha nem akarok nagy mértékben földmunkálatokba kezdeni, akkor például a 28274 Intex jöhet szóba (,vagy esetleg a 305 átmérőjű kör alakú).
Ezzel a típussal van tapasztalat? -
batman.
senior tag
Szia!
Mindenkinek ki kell tapasztalni a sajátját.Nem mindegy mennyi napot, árnyékot kap, esetleg fűtőd -mert akkor a többszöröse kell vegyszerből, mekkora terhelésnek van kitéve. 3-4 ugrabugráló 8-10 éves lurkó annyi piszkot hord bele 1 nap, mint 1-2 felnőtt 10 év alatt.
Én hetente használok 1 db ilyen tablettát, kánikulában 4-5 naponta, teszem rá az adagolóra, akármennyire nem fogyott az előző. Ez általában elég. Sima klórtabletta magában biztos, hogy nem elég!
Ph-t nagy esők után szoktam nézni, de azt nekem nagyon ritkán kell állítanom (idén még talán nem is kellett).
Ha sokkolni kell a medencét akkor (ez 100%) a hypo is jó, de egyébként a kombi tablettában lévő klór elég neki, nem kell pótolni.
A napi méricskélés már csak abból áll, hogy megnézem, ha nem zöldül akkor nagy baj nincs, merítek egyet, és "arcul csapom magam vele" ha jó az illata de pici klór is érezhető, akkor nem foglalkozom vele.
A napi szűrést/keverést nem lehet elbliccelni csak ritkán, kánikulában meg azt is duplán kell. -
Én még csak ugatom a témát, szóval vegyszer ügyben majd ad más tanácsot, bár ha szép vizet akarsz, akkor nem hinném, hogy nagyon máshogy kellene csinálnod a dolgokat mint anno...
Erről a spar-os szűrőről tudsz mondani bővebb infót, esetleg árat, linket? Akarok venni én is, és a Spart kínálatát még pont nem néztem, a weblapjukon meg nincs találat
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ti mit használtok a vízkezeléséhez?
Tudom, hogy van PH-, PH+, klór, algaölő, kombi tabletta... Régen volt egy felfújható peremű medencém vagy 6-7 évig. Anno másból sem álltam ki csak méricskéltem egyfolytában.
Mi a tapasztalatotok?
Mist vettem egy 457x122-es Intex csővázasat, és hozzá egy Sparos homokszűrőt. Csak még nem üzemeltem be, nem raktam össze.
Maxi kombi tablettát akarok beletenni.... vagy elég a a klór tabletta?
Van aki a hipóra esküszik.
-
batman.
senior tag
válasz
ANDROID??? #158 üzenetére
Szia!
Ezek „régi” 10-20 éves infók, mert egy ideje fémpalástost használok. Ja, és felfújható pereműről, mert a rudakból álló fémvázasom soha nem volt.
A medence test intex: legalább dupla vastag, és esztétikusabb is belül mintás stb… , bestway: egyszínű, vékonyabb anyag, de a célnak megfelel.
Felfújható rész: anyagában ugyanaz mindkét medencénél, érzésre talán az intex vastagabb, de talán a bestway volt jobban javítható. (az intexnek szebb a színe) Nálam kizárólag ezek miatt lettek selejtezve a medencék. 3-4 év alatt elöregedett megbarnult, kirepedezett. Az első lyuk jelentkezése után javítófolt, majd a szezon végén qka.
Szivattyú: az intex nagyobb és jobb keringtető szivattyút csomagol, nekem ebből nem volt gondom, mert az első medim intex volt, aminek a szivattyúja talán 10 évnél is tovább bírta, az újakat eladtam apróhirdetésben.
Szerelvények, csövek, + felszerelés: jobb az intex.
Ugyanakkor azt azért meg kell jegyeznem, hogy nekem márka függetlenül nagyjából ugyanannyi idő alatt mentek tönkre. -
gt4r4
tag
Anyagvastagságban ég és föld a kettő, az intex javára.. A bestwayhez kapott szivattyú, hát az vicc kategória, nagyon pici a szűrő része.. Talán egy 50l-es akváriumot még rá mernék bízni. Ha nem akarsz homokszürőt, akkor [ezt] javaslom, oda figyelve nagyon szép vized lehet.
-
gt4r4
tag
Nekem a bestway most lyukadt ki, 2 szezont használtam, rendezett terepen, szőnyegen, fóliával, télen gondosan tárolva, most lett volna a 3-adik szezon, felengedtem, és valahol eresztett, gőzöm sincs hol, nem találtam a lyukat
így vettem egy intexet.. Előtte a puhafalum is intex volt 366x76, 9 szezont ment, csak a felfújható gumiperem ment tönkre, így jött a bestway 366x76-os fémvázasa.. Nemsokáig.
Az új egy intex 457x107-es fémvázas lett. Soha többé bestway, szerintem ennél jobban nemtudtam volna rá vigyázni.. Ja és a gyári szűrőt cseréld valami komolyabbra, skimmer is nagyon hasznos, csak kell bele egy szúnyogháló, hogy a bogarakat felfogja, és ne a szűrő szedje be. Papírszürő naponta mosós, max 2. -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #160 üzenetére
Elvileg lesz rá kötve ilyen is.
-
válasz
ANDROID??? #158 üzenetére
Én is pár hete vettem medencét, sokat olvastam, itt és egyéb helyeken fellelhető infók alapján a két márka között nincs nagy eltérés, talán az Intex picivel jobb minőség, de elhanyagolható (legalább is net szerte ez a mondás, saját tapasztalatom nincs), szóval én nem ez alapján döntenék.
A takaró és a szkimmer ára összesen 10kHUF körül lehet a medencés webshopokban, a hőmérő filléres tétel. Szóval innét nézve 32eFt vs. 45eFt áll egymással szemben, viszont nagyon lényeges kérdés még, hogy melyik szettben milyen forgató van, mert az még döntő tényező lehet.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Medence vásárlást tervezünk. Érdemesebb az Intex fémvázas 366cm átmérőjűt venni, szívószivattyúval, takaróponyvával, hőmérővel, "úszó fölözővel" 45-ért (3 év garral), vagy a Bestway márkából a fémvázast, vízforgatóval 22-ért (1 év garral)? -
gt4r4
tag
Rendben, köszönöm!
Amúgy kb 3 nap alatt kiszokott tisztúlni, csak azért fura, hogy ezt isszuk.. -
batman.
senior tag
Lehet, hogy vas van benne? Én felhívnám a vízműveket és megkérdezném, miért sárgásbarna. Úgy kezdeném, hogy nem probléma, csak azért mondják meg, hogy könnyebb legyen eltávolítani.
A Dinax is csinál víztesztet, és rögtön lehet náluk vegyszert is venni ami rendbe teszi. Én őket ismerem, de biztos van más cég is. -
gt4r4
tag
Ja nem is azért, csak hogy lehet e valami probléma, de még szombatig alszok rá, nekem se látszik vészesnek, csak hátha van valami más rálátás vagy tapasztalat.
Nálunk a víz ilyen sárgás barna, nagy mennyiségben, ahogy felengedem, rögtön olyan, pedig ivóvíz, elvileg kezelt.. Azonnal kapja az előírt vegyszereket, gyorsklór, algaölő, kombi tabletta, plusz szűrés.
Köszönöm a válaszod! -
batman.
senior tag
-
gt4r4
tag
-
batman.
senior tag
Én jelenleg nem használom. Most 26 C a víz, nekem és a családnak ez még éppen belefér. Csak akkor indítom újra, ha reggel hidegnek érzem és délután fürödni szeretnénk, -és érzem hogy kell a rásegítés. A medence reggeltől estig folyamatosan kapja a napfényt, nincs árnyékban. Ezért kánikulában nekem egy kicsit melegebb magától, mint ahogy szeretném, bár a nejem meg úgy szereti...Ha takarod a medencét, akkor melegebb lesz a víz, de át is kell keverni, mert csak a teteje... A takarás az szerintem alap, kivéve, ha nagyon meleg akkor már éjszakára sem takarom, inkább pucolom a skimert, meg hálózóm a tetejét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- LG LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hegesztés topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest