- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
commanDOS #2996 üzenetére
[Ne csak a színét nézd]
Nálam minden járműben [glicosam] van
-
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy Mazda 3 Bk Zj motorkódú autóba milyen színű fagyálló kell? Olvastam pirosat, meg kéket is... -
v-paci
aktív tag
Mazda 3 BM tulajokat kérdezem, hogy találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy tankoláskor folyamatosan "lekattan" a pisztoly, mintha tele lenne a tank, miközben még a közelében sincs?
-
lemmy71
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #2993 üzenetére
Érdekes egy videó, de ha vezértengely végén az a mocskos kemény acél csavar és a közdarab is megkopik, akkor tuti hogy maga a vákuumszivattyúban is kopik az a rész amibe a közdarab csatlakozik
-
SzaboZE
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2990 üzenetére
A vákuumpumpáról nem hallottam, erről tudnál részleteket mondani?
-
belaazallat
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #2990 üzenetére
köszi!
-
válasz
belaazallat #2989 üzenetére
Leginkább a rozsda. Olajfogyasztás előfordulhat ha nem megfelelő olajat nem emgfelelő időközönként kapott.
Olyan részleteket, mint a hatosnál ami nekem van nem tudok mondani, pl hogy a vákuumpumpát hajtó közdarab kikopik és kotyog, a hátsó lámpát ki kell venni és kiszilózni az illesztést különben megáll a víz a pótkerék üregében, vagy hogy a központi kijelző bepixelesedik de forrasztással javítható.
Benzinest mondasz szóval a pillangószelep tisztítás előfordulhat, az tud valami torpanást produkálni, de otthon végezhető. -
belaazallat
addikt
Üdv!
Használt autó vásárlás során szóba jött egy Mazda 5 1.8 TX 2006-os évjárat. A rozsdán kívül, mitől kell tartani ezeknél az autóknál? Köszi!
-
MrSealRD
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2987 üzenetére
Én most majdnem 14 ezernél vagyok és 1 év is elmúlt 2 hete. Jelenleg nincs időm megcsinálni, de tervben van. Pár héten belül bekerül. Amúgy sem használjuk minden nap. Meg én hidegen sem szoktam nagyon elindulni...
-
válasz
MrSealRD #2986 üzenetére
Én általában kicsit ritkábban csarélek mint 10, de azért a 15-20-at nem várom meg. Most cseréltem 294-nél, 14ezer és 10hó után, előtte
280 2019.01, 12e 8hó
268 2018.05, valójában 13 ezer CAN hiba miatt, 10hó
258 2017.07, 12e 5hó
246 2017.02, 11e 4hó
235 2016.10, 14e 7hó
221 2016.03, 13e 7hó
208 2015.08, 13e 4hó
195 2015.04, 12e 7hó
183 2014.09
Illetve ráálltam a Mannolra, elég jó áron van mondjuk a Castrolhoz képest, ebből 8-10ből megvan bőven.
Olajfogyás: Eleinte 5-6 decivel beérte 2 olajcsere közt, illetve akkor is figyeltem, hogy eleinte gyorsabban szopizza aztán fél alatt már lassul a dolog úgyhogy attól függ, ha mindig maxon akarom tartani talán 2 liter is belemenne 10 ezrenként, középen tartva kb bő 1 liter. Ez másnál is ilyen? -
MrSealRD
veterán
válasz
commanDOS #2984 üzenetére
Érdemes az ökölszabályt alkalmazni. Vásárláskor olaj + szűrőcserék... Innentől indítva pedig 10k vagy 1 év után újra csere.
Ha akarod kicsit tisztítani a motort, akkor az első olajcsere periódust le lehet venni 5K km vagy fél évre... (Városi használatra eleve ezt javasolják) -
lemmy71
őstag
válasz
MrSealRD #2980 üzenetére
Bocs rosszul fogalmaztam ha valaki nem értené, viszkozitás helyet típust írtam, amúgy meg igen példának hoztam és aki már cserélt olajat az tudja miről is van itt szó. Gondolom nem zsír új az autó és ha van már benne 150 - 200 ezer akkor tökéletes bele a 10W40 is, főleg hogy nem is egy bonyolult turbós motorról van szó. De mindenki azt önt bele amit akar
-
commanDOS
senior tag
válasz
MrSealRD #2983 üzenetére
Alapvetően húgom használja az autót. Fogalmam nincs milyen olaj van benne, nemrég került hozzánk az autó. Általában 20-30km-es távokat megy, országúti használatban munkába járás okán, ritkábban város. Amúgy sanszos, hogy városi rohangálós uató volt, mert elég kormos a kipufogó vége. Kikéne takarítani szerintem, hogy látni lehessen, kormol-e még ilyen napi 2x25km-es országúti használat mellett is. Gondolom magától képtelenség, hogy kiégjen belőle.
-
MrSealRD
veterán
válasz
commanDOS #2982 üzenetére
A 10w40 az nagyon vastag. Ha kopott a motor akkor szokták a kopást némileg kompenzálni ilyen vastag olajjal.
Alapvetően 5w30 az ajánlott. Nem hiszem, hogy sokat szoktad pörgetni így az 5w40 sem szükséges... Az a kérdés, most milyen olaj van benne, és tapasztalsz-e fogyást.Az a baj ezekkel az autósbolt keresőkkel, hogy néha full hülyeséget írnak. Nekem pl nem jól jelzik a motorkódot... Folyton B6-ot mutatnak a BK hatchback-hez, miközben Z-s motorkódom van... utóbb az újabb. Szóval vannak baromságok.
-
commanDOS
senior tag
válasz
MrSealRD #2980 üzenetére
Köszi. Így teszek akkor, mert 5 literes kiszerelés nem mindegyik olajból van. Amúgy vagy 5W40, vagy 5W30-at akarok venni. Érdekes egyébként, mert a unix keresője a 10W40-et erőlteti, ami elméletileg még jó bele, de az első kettőt ajánlják amúgy viszkozitás tekintetében, illetve, hogy leglaább ACEA A3/B4 szintet teljesítse.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Most akkor szabad venni Mazda 6 GH-t vagy sem? Nem találok egyértelmű választ sehol se a rozsdával kapcsolatban.
Mennyire rozsdásodnak? Átlagnál jobban? -
MrSealRD
veterán
válasz
lemmy71 #2979 üzenetére
Mi ez a 10w40? Ugye ezt csak az űrtartalomra hozod példának, és nem azért, hogy 10w40-et töltsön bele?
commanDOS : Veszel 4+1 litert... Attól függ milyet veszel. Van akinek van 5L-es kiszerelése. Van ahol promócióban 4+1-et adnak... Ami megmarad az pedig jó, ha tartalékban ott van a csomagtartóban. Sose lehet tudni mikor kell... Amúgy is érdemes gyakran nézegetni az olajszintet, mert akkor nem üt be váratlanul a baj.
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Mazda 3 BK tulajoktól kérdeznék: 1.4 84Le benzinesnek mennyi a motorolaj feltöltési mennyisége? Én 3,9l +0,2l (szűrő)-t találtam az adatbázisban, de ezek szerint akkor nem elég a 4 literes kiszerelésű olaj? Vagy az 1dl miatt felesleges megvenni az 5 literest (ha van egyáltalán)?
-
lemmy71
őstag
válasz
MrSealRD #2975 üzenetére
Én három hete vettem [tőlük] a hatosba egy komplett k.tömegű szettet bitang jó áron
Most nem látom azt amit te keresel, de csörögj rájuk szerintem tudnak segíteni. Sok helyen keresgéltem én is, de ők jóval ár alatt voltak a többi forgalmazóval szemben, rendelés után egy napra itt is volt a szett, hibátlan tökéletes cucc amit kértem. Nagyon megvagyok velük elégedve, legközelebb is onnan rendelek
-
MrSealRD
veterán
Öcsémnél aktuálissá vált a kuplung csere. Mazda 3 BL (2009) 2.0 benzin 150Le változat. Kuplungszett kinézve, viszont néhány helyen dobta a kettőstömegűt. Full ellentmondásos infókat találni a neten. Tudja valaki biztosra, hogy kell-e vagy sem? (Én úgy emlékszem nem kell bele)
-
lemmy71
őstag
válasz
kenwood3 #2973 üzenetére
Az ET számnál az a 2.5 mili eltérés nem probléma. De az osztókör stimmeljen halálpontosan mer nem bírod felrakni vagy vehetsz drága excenter csavarokat, és az agyfurat is stimmeljen. A fb -n a mazda6 csoportban szokott lenni gyári acélfelni, vagy még az Alufelni és Felni adok-veszek csoportban nézd meg.
-
kenwood3
addikt
Sracok!
15colos acelfelnit vennek a 2007-es sedan mazda 3-ra. Teli gumi van 15-os ezert is kene 15-os felni. Helyi gumisok vegigjarva es ugy gondoltam szetneznek a neten is. Total nem ertek hozza, hogy mit is kene keresnem, gondolok itt a lyukelosztas meret vagy mit tudom en. Valaki le tudna irni, hogy mit is keressek? Koszi -
aleister
veterán
Nekem is lenne egy kérdésem. 2017-es modellről lenne szó. Olvastam a manuálban, hogy ködös időben, vagy a kamera párásodása esetén hibásan működhet az automatikus fényszóró vezérlés. Ez nálatok milyen gyakran jön elő?
Nekem sajnos relatív gyakran. Lásd csatolt fotó. Nemigen tudom konkrét jelenséghez kötni. Tök random jön elő. Motor leállítás után meg is szűnik a jelzés.
Érdemes ezzel kezdeni valamit?(Bocsi a homályos fotóért, menet közben lőttem.)
-
aleister
veterán
Más médiumokból én is úgy tudom, hogy a 360 fokos kamera nem túl effektív. A 2017-es modell szimpla tolatókamerájának a felbontásán is lenne mit csiszolni, de az legalább használható, ellenben, ha valami már közelinek tűnik, akkor mindenképp ellenőrizni kell tükörből.
Na mármost egy kisebb helyen megjelenő, montázsolt felülnézeti kép esetében mindenki döntse el maga, hogy ez mennyire lesz effektív.
Konkrétan az új modell tulajaitól hallottam, hogy ezzel még az alap, hátulnézeti kamera is "szarabb" lett a kisebb felhasználható hely miatt, és szívük szerint használnák a régi, hagyományos megoldást.
Viszont a kérdés az volt, hogy megoldható-e, nem pedig, hogy kinek mi a véleménye róla. -
-
h1mpi
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #2966 üzenetére
Oké akkor nyertetek, én nem rendeltem most se egyik autóba sem, de tényleg mindenki azt vesz amit akar, de egy fórumon hadd írjam már le ha valami Nekem nem tetszik...
-
-
h1mpi
félisten
válasz
dbocskai #2964 üzenetére
Ki személyeskedik? Te vetted magadra hogy nem tudsz vezetni... amúgy meg nagyon felhígult a Mazdások köre... sajnos.... eddig Ti Suzukit vettetek onnan jön ez a stílus... ott menő itt nem...
Nézz már magadba kisbarátom, ide jössz kérdezősködni, aztán ha valaki nem osztja a baromságaidat, akkor Neki esel?! Akkor minek kérdezel?! Vedd meg szereld be és örülj magadnak...
-
h1mpi
félisten
válasz
dbocskai #2961 üzenetére
Arra költöd a pénzed, amire akarod. Én pár száz ilyen autót eladtam már és azon kívül, hogy egy paca a kép és egy marketing bullshit, ami jól mutat a katalógusban, amit látsz a segítségével semmit nem ér. Sokkal jobb a 90 fokonként kapcsolahtó kamera, mert ott nem egy 5 cm-es képen látod felülről az autót csak az ritka a piacon. Ha Neked ez segít bárhova is beállni, akkor ezt Neked találták ki: (a két tükör megfelelő használata és a hátsó kamera mindenre elég, akinek nem az gyakoroljon kicsit)
-
dbocskai
tag
Valaki próbálkozott már 360° kamera utólagos beszerelésével?
2018-as CX-5-be gondolkodtam rajta. Csak kéne két bontott tükörház, amibe van kamerának helye, meg persze az extra kamerák, kábelezés.
A fejegységet amúgy is a legfrissebbre cseréltettem a szalonban, ami már tudja az Android autót, feltételezem mivel ez a 2019-es fejegység (amikor már volt 360-as kamera is az autóban), fel van készítve a 360-as kamera fogadására is. -
lemmy71
őstag
válasz
GEPESZ66 #2957 üzenetére
Nem kell ragaszkodni a márkához, alu hűtőhöz való fagyállót vegyél, pl glicosam 1000ft/kg körül van és hígítod egy kis deszt vízzel amennyire szükséges. Tudom hogy öt hat évente érdemes lecserélni, de az én 2003 -as diesel hatosomban még az van amit a gyárban beleraktak, még mindig -50 fok körüli
-
GEPESZ66
veterán
Fiam 2007-es MAZDA6-osában szeretnénk fagyállót cserélni.
Az ismerős, akitől vettük azt mondta, hogy mindig piros Shell-t rakott bele.
Kell-e ragaszkodnom nekem is a Shell márkához, vagy bármilyen pirosat rakhatok bele? -
MrSealRD
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2955 üzenetére
Azt hittem valamiért, hogy 3-as Mazdád van. De 6-os csoportból én itt vagyok: Mazda 6 Club Hungary
És amit korábban mondtam azt 3-as típusra értettem. 6-os témában nem vagyok nagyon benne. -
-
MrSealRD
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2953 üzenetére
Ennyire sajnos nem vagyok szakértő... Így nem tudok rá semmit sem mondani... De rondán néz ki nagyon... FB csoportban nem vagy fent? Oda kéne bedobnod... Hátha volt hasonló tapasztalás.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #2951 üzenetére
A pontos nevét nem biztos, hogy jól mondom...de ha tényleg a kupling "hidraulika"(vagy valami hasonló) cső elrohadására gondolsz, akkor az mondhatni ismert probléma... Facebook csoportban többször előkerült a téma...főleg mostanában. Az a poén, hogy kb nem lehet kapni, csak gyári alkatrész horror árban. Ezért páran utánamentek a témának, és elvileg van pár cég akik legyártják frankón azt a csövet méretben...
De előbb jó lenne tudni, hogy nálad pontosan mi történt... -
Sziasztok, lerohadtam ma Gödöllőn a belvárosban, átmentem a lámpán, kinyomtam a kuplungot hogy hármasba tegyem, a kuplung benyomva maradt és nem emelt ki
Nagy nehezen elvontattuk haza Dányba a kis 1.6-os Corollával. (23km)
Hol kéne megnézni mi a baja? Akksi+akksitálca ki, és ott kell eldurranva lenni csőnek? Vagy mi baja szokott még lenni?
Honnan lehet csövet szerezni ha ez a baja? Nem lenne valami kellemes elvontatni 10-20-30 vagy több kilométerre.
2004 dízel
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest