Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
sérült oldó mechanikás csomagtér rolót hogy lehetne a legkevesebb roncsolással kiszedni?
azon gondolkodtam, hogy a végén levő takaró műanyagot levágom a gomb mellett és akkor ki tudom oldani, vagy van más módja?
-
TayRol
nagyúr
Hali! Nincs valakinek, vagy ismerősének 2011-2012-es 2.0 (esetleg 2.5) benzines kombija eladó?
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Volt itt téma az alvázvédelem és hogy valamelyik cég utólagosan fúr a másik meg nem!
Rákérdeztem egy márkaszerviznél és ezt a választ kaptam:"Utólagosan nem fúrunk, hanem jó kúszóképességű tömítéssel végezzük az üregvédelmet"
-
orrlyuk
aktív tag
HOLIHÓ.
Szeptember eleje óta én is az 1st generációs Mazda 6 tulajok táborát gyarapítom. Németből behozott, nepperes kocsi, ahogy kell. Előtte 12 évig volt 323-asom, szóval van bizalmam a márkában, és a jelen jármú is igen szépen viselkedik (Fl-es, 2006-os 2.0 benzin kombi.)Viszont a küszöbcsere nem lesz elkerülhető a köv. periódusban. Volt-e mostanában valakinek jó vagy rossz tapasztalata? Pl. kaptam kontaktot márkaszervízhez is, beszélek is majd velük, de úgy sejtem, a vége nem ez lesz.
Köszi!
-
dahyder
csendes tag
Sziasztok.
2002-es Mazda 6 2.0 benzin tulaj vagyok.
Gyári hangszórókat szeretnék bővíteni az autóban. Olvastam, hogy némelyik modellben 10db hangszóró is van.
Ha valakinek van ilyen modellje, az megosztaná velem hogy hol helyezkednek el ezek az autóban.
Az enyémben 7db van a mélynyomóval együtt, a másik lehetséges 3db érdekelne.
Köszönöm. -
-
SzaboZE
addikt
válasz
kisninja #1977 üzenetére
Ez az autó egy mese. Nyilván a németből behozott autó olcsó és nyilván még le is kezelték, mielőtt eladják. A keveset futott, jó állapotú autó külföldön is drága. Valószinűleg azért lett lekezelve, mert a jó kis sós utakon megindult a rozsda. A probléma ott van, hogy most ezt már nehéz is lesz felderíteni, hogy rendesen megcsinálták-e vagy simán ráfujtak a rozsdára. És akkor még nem tudjuk a valós km állást és a motor állapotát. A jobb eleje ráadásul puffosnak néz ki és a rések a bal hátulján is érdekesek.
-
válasz
T0mBd1gg3R #1979 üzenetére
Ez egy oltári nagy hülyeség. Én kint élek. A német nem csak német autót vesz. Ha japán, vagy dél koreait vesz azt nem kíméli. Sokszor "téli" autónak tartja, mert télen nem veszi elő a német VW, Opel, BMW, Daimler-t. Magyarán kintről Japánt, vagy Dél-koreait jobban jársz ha magyar kézből veszel. Ausztria, Németország ilyen szempontból felejtős, ott keményen sóznak, és télen nem kímélik ezeket az autókat.
-
-
dannyl
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #1979 üzenetére
Ez azért elég nagy lufi. Minden amerikai meg amerikai autót vesz? Én voltam kint többször németben (meg USA-ban is), de egyáltalán nem azt láttam, hogy mindenki német/amerikai autóban ül.
Igénytelen ember mindenhol van. De ha hordták szervizbe, az már egyfokú igényességet feltételez.
Bárhonnan, bármilyen használtautó lutri. -
-
dannyl
addikt
válasz
kisninja #1977 üzenetére
Ha kezelt, akkor gondolom megcsinálták rajta az alváz + üregvédelmet. De kérdezz rá pontosan. Meg azt is, hogy hol csinálták, ki csinálta. De beviheted egy Mazdába is átnézni. Ott megmondják egyből, ha van valami. Ha meg nem megy bele a tulaj, akkor keress másik autót.
Az, hogy német, nekem pozitív, másoknak negatív.
Véleményem szerint egy "normál" német ember nem sufnizza a kocsit, jó úton használja. Lehet, hogy egy német 200E-t futott kocsi jobb állapotban van, mint egy magyar 100-150E-s. Persze ez nem készpénz, de ha nem g*cinepper-től veszed, hanem normálistól, vagy magánembertől, akkor nagy lutri nem lehet. Vagyis nem nagyobb, mint bármelyik használt autó.
-
Csabee.
nagyúr
Nagyon jó volt a mai Délegyházi találkozó. Jött valaki innen?
-
kisninja
őstag
Skacok erről vélemény ?
Most mi van a mazda rozsdájával ? Egyrészt miért rozsdásodnak ennyire másrészt ha nem látszik még elég az alvázvédelem ? -
Land
veterán
Én is ezeket nézegetem és 2.5-tel. Több tulajjal beszélgettem már, illetve több szervizzel.
A motor nagyon jó, örök élet +1 nap. De ha elhanyagolták az olajcserék mennyiségét vagy az olaj minőségét, akkor eheti az olajat, illetve ez előidézhet lánc csörgést is, mely drága vezérléscserével jár. Alap esetben nem kell a láncos vezérlést cserélni.
Elektronikus szervizkönyvet le kell kérdezni, mert abból kiderül szervizelt az autó vagy eltrógerkedték az alap dolgokat. Illetve márkaszervizben bevizsgáltatni, mert 10-20 ezer Ft-ot ez mindenképpen megér. És ne a szomszéd minden autóhoz is értő Józsi bácsi nézze át a kinézett példányt.
Szervizesek nekem azt mondták, hogy nemigen van típushibája és simán ajánlják 200k km-es futás felettieket is ha volt gazdájuk.
A szériára nem jellemző a rohadás/rozsdásodás, de ha sokat sózott úton használták, akkor ez is rohadhat, mint bármelyik autó. Részben ez is a tulajdonoson múlik. Osztrák és német példányokat nem ajánlják. Azt mondták próbáljak mindenképp hazait keresni. Ja és ha megvettem a kocsit, akkor egy alvázvédelem persze nem hátrány. ÉN mindenképpen lealvázvédőztetem és akkor nem lesz vele gond a jövőben sem.
A tulajdonosok tapasztalata alapján ha nem is típushiba, de van akinek a cserélt, jellemzően után gyártott első tárcsa+betét kombók pár ezer km után behullámosodnak és lehet újra cserélni, míg van akinek teljesen hibátlan. A gyári 160 ezer Ft lenne márkaszervizben, és van aki rövid időn belül már 4 szett után gyártottat elfogyasztott és most már kínjában a gyárit fogja belerakatni.
Ez lehet user error is, de nincs egyértelmű vélemény, hogy miért ilyen rapszodikus a fékcsere eredményessége.Mindenesetre én találtam már alkatrész forrást is, ahonnan a drágább gyári alkatrészeket is jó áron be tudom szerezni, és több tulaj tapasztalata alapján lesz segítségem, hogy xy alkatrészből mely után gyártott alkatrész ajánlott (mely kategóriákkal olcsóbb a gyárinál). Illetve tőlem nem messze van ajánlott szerelő is (nem márkaszerviz!), ahol hozott alkatrészből is dolgoznak, így pl egyik havernak az éves olajcsere 35.000 Ft-ból megvan nála mindennel együtt, míg márkaszervizben ez a 70-80.000 Ft.
Az információim alapján én kitartok a GH Mazda 6 2.5-nél és ha aktuális lesz a vétel tuti ilyet fogok venni.
Remélem segítettem. -
Kos 7
tag
Sziasztok !
A második generáció mennyire hajlamos a rozsdásodásra ?
2008-2009 körüli 2.5-el szemezgetek, annak mik a típushibái ?Üdv,
Ákos. -
serious
tag
Köszönöm utánuk nézek!
[Másik topic] Egy Octaviabol ültem át a 6 - osba és azt vettem észre mintha a szervó jóval nehezebben működne, értem ezalatt hogy több erőt kell kifejteni a kormánykerék elfordításához mint amihez eddig hozzászoktam. Ez megszokott ennél a típusnál vagy keressek fel egy szervízt?
-
dannyl
addikt
válasz
serious #1965 üzenetére
Személyes tapasztalat nincs, de őket dicsérték anno.
Érdemes elolvasni őket, aztán a rusztikát. Vannak ellentmondások.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
serious #1965 üzenetére
Szia!
A Rusztikához kértem időpontot én is, mert nekem is látszódig már egy-két helyen, jövő év júliusára kaptam időpontot!
Augusztus első hetében hívtam fel, mert télire akartam megcsináltatni, majdnem elejtettem a telefont, amikor mondta! Akinek itt esetleg lenne időpontja hamarabb és úgy alakulna, hogy le kell mondania, kérem, hogy gondoljon rám!Ő biztos, hogy jó!
-
serious
tag
Sziasztok,
A mai nap örökbe fogadtam egy 1.8 benzines, faceliftes(2006) mazda6-ot. A vásárlás előtt alaposan átnézettem az autót és azt javasolták, hogy egy alvázvédelmet mindenképp csináltassak mert már látszódik itt ott a korrózió. Tudtok ajánlani jó szakembert Budapesten? A neten a Rusztikát dícsérték, van valakinek tapasztalata velük vagy más szervízzel?
Köszönet előre is
-
válasz
T0mBd1gg3R #1961 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Nem reklámnak szántam. Akit érdekel az ír privát üzenetet.
-
-
válasz
hurenzon #1959 üzenetére
Mazda 6 GH Facelift
Évjárat 2011/10
Sportkombi kivitel
2.2 dízel 129 LE 160e km
Egyedi menetfény, gyöngyházfehér szín,
Újonnan Magyarország egyik legjobb kereskedéséből vásárolt,
Első tulaj, makulátlan állapot
Csak autópályán használt magyar-német utakon 80%-ban finom osztrák gázolajjal.
Sérülés nincs. Ajándék méretpontos üléshuzat, és egy garnitúra téli gumi lemezfelnin minőségi hólánccal.
Új első hátsó féktárcsa, fékbetét cserélve 150e km-s szerviz is elvégezve.
Folyamatosan Mazda szervizben karbantartott kitűnő állapotú autó., csak be ülni kell és menni vele.
Leinformálható, megbízható autó átverés nélkül.
-
-
Land
veterán
Üdv!
Van a topicban 2008 utáni, második generációs Mazda 6 tulaj?
Főleg a 2.0-ás és 2.5-ös benzines motors változatról érdekelne vélemény, tapasztalat.
Illetve magának a 2-es Mazda 6-nak vannak-e típushibái?
Megbízható, tartós autót keresek, egyszerűbb, de viszonylag nagyobb (min. 2.0L, ha már az lépeget) szívó benzines motorral, így sok bosszantó aknától mentes lesz az életem (turbó, kettős tömegű és ezek hozadékai).
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest