- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gertev
csendes tag
válasz
HollyBoni #6098 üzenetére
Közben szereztem én is egyet, és... szerintem meg jó!
Utánajárva azt találtam, hogy a frontlencsetag rögzítése erősebb nyomogatás / törölgetés hatására "elmászhat", ha a rögzítőcsavarok lazák (vagy a gyártás során szarul rakták össze) és igen kényes erre a decentralizált helyzetre. + sok darab rekeszhibás, beragad. Szerintem a 70-as évek közepére/végére a Zeiss-t is kicsit utolérte a tömeggyártás és - ez az obi is - ennek esett áldozatul. Nagy minőségi (mechanikai) szórással készültek valószínűleg...
kb. fél méterről, nyitott rekesszel. (Zeiss Flektogon 2.4/35)
-
Gertev
csendes tag
válasz
HollyBoni #6010 üzenetére
pedig a legtöbb helyen jókat írnak róla... nekem eddig egy Zeiss-el volt bajom, a 2,8/20-al. 2.8-on borzalmas képe volt, f8-f11-körül lett jó... mostanság már 80 ezer körül is látom! lehet, hogy csak rossz példány volt, de tokkal-vonóval, szinte új volt. Most egy 4/25-ös van, ég- és föld a kettő!!! (Ezen is lehet egyészen 18-20 cm közel élesíteni...)
-
Wa2x_
veterán
-
Gertev
csendes tag
válasz
HollyBoni #4783 üzenetére
pedig valahogy mindenki favorizálja... talán a 60-as évek Zeiss obijai (keletnémetek) voltka iylen gyatra mechanikai konstrukciók (tömegtermlés megindult? töben fotóztak már? leadtak a minőségből?), meg valahol említették csak rossz minőségű zsírjuk volt.... egy biztos, a nagyon régiek hibátlanul mennek ma is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni #4781 üzenetére
az szivacs, akkor kerülni kell azt a zeiss 35-ös szériát. Lehet, hogy ez zeiss jellemző? Maradok az OM-nél. Bár úgy tünt a 24-es Canonod jobb, mint az én drága 24-es omem. Persze ezt csak egy összehasonlítás tudná megmutatni, aminek meg sok teteje nincs, nem akarom az Oly szetet megbontani
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
HollyBoni #4757 üzenetére
A dobozon is "T mount " felirat van , de az elöző tulaj is Canon géppel használta..nézd meg valamelyik képen a seggét...nem tudom mennyire kivehető, de én próbáltam azt az "adapter" szerűt lecsavarni, de nagyon rögzítve van az a menet...nem is erőltettem, de holnap csinálok róla képet szemből , hátha jobban látjátok és látszódik miről beszélek
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni #4720 üzenetére
én sem használom, csak van
jött az 50-essel, az hibátlan. A 100-as a határ, néha azt felteszem, gyereket játszótéren jól lehet vele fotózni és nem zavarom. Az om 35/2.8-nak nem találtam meg a helyét mire használjam. Eqv 70mm, nem kedvelt gyutáv. Zoomoknak a vég vagy kezdőpontja, fix nem nagyon van.
A silkypix nem akarja kiszedni a CAt pedig van ilyen cucca. A LRnak meg nem tetszenek a színei. C1 meg benne hagyja a bad pixeleket G6-nál. Olympushoz képest küszködős lett a panarawozás
Kénytelen leszek két lépcsőben rawozni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni #4718 üzenetére
Van néha kb 3-4 pixelnyi CA-ja a fehér-fekete találkozásnál lila/zöld színnel. A kontrasztján is picit segíteni kell. De amúgy tényleg jó. Viszont nagy, nehéz és nehezen fókuszálok vele, kicsit hosszú az eqv 270mm. Van a 100/2,8 majd összehasonlítom vele, de biztos vagyok benne hogy az jobb, fele akkora és könnyebben fókuszálok-tartom meg.
Úgy látom ebayen ~28e.Jól felmentek ezeknek az árai. -
p_adam
addikt
válasz
HollyBoni #4586 üzenetére
Ugyanúgy jó lesz vele mivel egy jó nikon-nex adapter pontosan annyit ad hozzá hogy ugyanott marad a végtelen pontja.
Persze nem minden olcsó adapter lesz hajszálpontos de ha kicsit túlmegy rajta, az se számít sokat.
Mindegy ennek úgyis Nikon-ra van értelme elsősorban, de ettől még máson is használható. -
copass
veterán
válasz
HollyBoni #4463 üzenetére
irányjelzős m42 adok-veszek totyikba.
zeiss mc sonnar 135 mm f3.5 ~ érdemes mc-t venni, egyrészt az 12-14 körül megkapod, a sima zebrás meg túl van árazva azok 16-20k körül is megy. digi vázra amúgy is az mc a jobb a bevonat miatt.
135 mm 2.8 pentacon-om volt,szörnyű képpel, vagy vannak a jupiterek, 11A szép kép, de nehéz,feszes fókusz vagy a 37A erről jókat mondanak még.
képminőségben a 37A és sonnar fej-fej mellett vannak és van még a s-m-c takumar, az viszont kegyetlen drága, én mondjuk nem is láttam még s-m-c -ben 135 mm hirdetve, elég ritka idehaza. nagyondisznó a képminősége a takumar-oknak. -
ccs2929
senior tag
válasz
HollyBoni #4406 üzenetére
Na, a tegnapi témára visszatérve kattintottam 3 képet ismét, igaz más-más obival, mert a telével sehogy nem jön ki az azonos képkivágás. Így sem tökéletesen egyforma a 3 kép, de nagyon jól szemlélteti a háttérmosást
jjeahh Nekem is az a tapasztalatom, hogy a legjobb manuál fókuszra a nagyítható élőkép, persze ehhez nem rossz, ha társul a peaking is, de belenagyításnál alig-alig tud hozzátenni. Nekem az A100-amban volt mattüveg, de azzal sem igazán voltam előrébb, maximum, ha egy éles peremre akartam fókuszálni, mondjuk messze nem volt akkora keresője, mint egy analógnak, meg nem is volt 100% lefedettségű.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4414 üzenetére
pana, meg a mai csúcs evf-eket nem próbáltam, csak régebbi kisebbeket, de gondolom jók lehetnek manuálozni
Zozzer888: ezekkel a segédekkel az a bajom, hogy bíznom kell a gépben, ami sokszor nem pontos...egyedül a split image tetszik, de ha nincs evf-ed, kijelzőről csak akkor jó sztem, ha állványon van a gép...kézből elég gáz a két sávot "összehúzni", ha egy picit remegsz, azonnal elkúszik...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4408 üzenetére
holnap én is megpróbálom letesztelni a dolgot, engem is kíváncsivá tettetek, ugyanis így szemre mindig az 50-esem tűnt a legkevésbé mosodának, 135 a leginkább, helios meg a kettő között..
más: nos én folyton panaszkodtam, hogy az e-p1-emben nincs semmilyen mf segéd...és kiprószáltam a napokban az összes létező fókuszsegédet amiről tudok: focus peaking változtatható intenzitással, színnel, fókuszcsapda, split image, stb, és hát...asszem a sima belenagyítós, szemre-kókuszálós mód jön be a legjobban, amilyent az e-p1 is tud
vagy nem nem, a régi slr vázak elképesztő méretű keresője, na az az igazi erre a célra
na egy olyannal egy lassabb autofókuszt kis megszokással simán lepipálok, sőt...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4393 üzenetére
sztem nem, pont ezt írtam előre is, ha ugyanakkora lenne, sosem használnám
sőt, ha ugyanakkora mélységélességet kapnál, a torzítást leszámítva akár uwa is jó lenne portréra
persze lehet, hogy tévedek
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4391 üzenetére
szerintem az
legalábbis a revuenon-om biztos...ráadásul brutálkemény a fókuszgyűrű, és rövid úton jár
ezt a vágás dolgot nem teljesen értem...ha ugyanabból a pontból lövöm meg, fogalmam sincs, de akkor a cropp is más, más képet kapok, szal sok értelme nincs, de ha ugyanezt a portrét meglőttem volna helios-al, közelebbről, hogy ugyanezt a képkivágást érjem el, sztem nem mosta volna ennyire el a hátteret...de ezt csak szemre mondom, meg lehet cáfolni nyugodtan -
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4389 üzenetére
hm igaz, hogy kényelmetlen, de ha durva háttérmosást akarsz pl. portréknál a legolcsóbb megoldás pont egy 135/F2.8 mondjuk...én legalábbis elég sokat használok egy ilyent, F4-en már elmegy, és még mindig jobban mos, mint egy 50/1.8 vagy a helios
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4328 üzenetére
az eredeti képeket nem tartom meg, de pl. ezt raw-ból agyon kellett dolgoznom, hogy ennyi kontrasztot, színt visszanyerjek, szal úgy általában is kopott, fátyolos képeket köpköd nálam, de néha nagyon elcseszi őket, ezért jóval több utómunkát, türelmet igényel mint a többi üvegem...
szerk: ja nekem 44-2 van, asszem az más, mintha régebbi verzió
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4325 üzenetére
tettél már fel vele lőtt képeket valahová?
a heliost én sem az élességéjért szeretemaz om zuiko is élesebb nála, az a +8mm is zavar, a laza rekeszgyűrűt gyűlölöm, és néha baromira kopott képeket csinál valamiért...ennek ellenére pár napja nézegettem a régi helios-os képeket, baromira megkívántam kattogni vele, tegnap ki is mentem, valszeg most egy darabig ráforrik a vázra
amúgy nekem is lenne egy pentax adapteres kérdésem: egy haverom helios-t, és egyéb m42 obikat akar pentax me super-re adapterezni, ami ugy-e K bajonettes elvileg, ez egy ilyennel lehetséges?
-
Zozzant
addikt
válasz
HollyBoni #4279 üzenetére
Ezért az árért bestbuy, nyugodtan megveheted. Szerintem ez pont az én obim volt
ez vele készült
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #4027 üzenetére
ma leporoltam a jó öreg helios-t, és újra beleszerettem, szal most ráforrt a vázra, zuiko-t hanyagolom egy kicsit...
jóval több utómunkát kér, sőt sokx helyrehozhatatlanul elk*rja a képet, mégis öröm vele képelni. A bokeh nagyon krémes, éles labdákot szinte lehetetlen belőle előcsalogatni...persze a zuikot még mindig jobban szeretem, de most is az a véleményem, hogy egyik ötvenest a másikkal nem lehet leváltani sztem, ha manuálokról van szó...vagy legalábbis nem érdemes. Jelenleg 3 darab 50-esem van, és mind használom, a képi világuk, stílusuk annyira más, simán megférnek egymás mellett.
-
ati3x
senior tag
válasz
HollyBoni #4027 üzenetére
Én egy ilyen obit ajánlok. Ez volt az első manuálom, de aztán elajándékoztam öcsémnek, mert jött az 1.4-es canon ssc-m. Kicsit meg is bántam, mert nagyon-nagyon kellemes képe volt. 1.8 körül kicsit lágy volt,de bőven vállalható, aztán 2.8 körül már nagyon pöpec volt.. Abokeh-ja ennek volt a legjobb.. jobb mint a jelenlegi Canon-om, meg az 1.4-es chinonnál is.. Valamikor veszek egyet megint. Méretre is perfekt volt, és mechanikailag is... És nem is drága
-
ati3x
senior tag
válasz
HollyBoni #3994 üzenetére
Kaptam...
Tapasztalatok az obival: van rendesen "a végtelenbe, és tovább" érzés.. Fel van adapterezve, az obin a "gyári" távolság skála 0.3m-ről indul.. Adapterrel kb ez a táv ennyi.. viszont a végtelen kb 0.5 és 0.6m között van. Igaz ehhez kb 30 fokot kell tekerni.. Tehát annyira nem problémás.. a "gyári" végtelen még kb 30 fok forgatással érhető el.. Még egyszer, nem probléma, csak fura, azaz még előnye is lehet, nem kell akkorát tekerni.. Másrészt ugye ekvivalens 40, azaz nem annyira érzékeny a mélységélességre, mint mondjuk egy tele..
-
Zozzer888
addikt
-
copass
veterán
válasz
HollyBoni #3947 üzenetére
nekem van egy eladó f2.8/135 expert-em vmi chinon rebrand lehet, elég jó képeket csinál. a fókusz picit szorul 1.2-1.5m között, de nem vészes. semmi karc,gomba ilyesmik.naon óccó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni #3892 üzenetére
fujian uk, economy postage... revuenon standard shipping, cyprus. rendeltem még pár dolgot, és azok már hétfő-kedden itt voltak uk-ból royal-al, sőt 5 napnál tovább egy csomagom sem utazott még eddig, igaz nincs sok rendelésem még, összvissz 31
24 vagy 28mm-en én is agyaltam már, de ha ez a tv obi bejönne, akkor kapok szuper fényerőt is...
ez a peremsötétedés engem nem zavar meg a körkörös mosás sem, viszont ha nem lesz penge, vagy kényelmetlen használni, akkor...
-
copass
veterán
válasz
HollyBoni #3813 üzenetére
mir 10a, vivitar, pentacon
egy Vivitar 2.5/28 mm tudok eladót ha érdekel -
ati3x
senior tag
válasz
HollyBoni #3666 üzenetére
Nnnna... Mégsem takumar rendeltem.... Hanem SSC Canon 50/1.4 obit. Ráadásul egy 20-30 dodoval olcsóbb mint a taku..(110 dolcsi volt postaköltséggel együtt) Teljesen nyitva, középen nem is, de a sarkokban rendesen elveri az smc-s takumart! Lásd: link1 és link 2
Hogy én holnap mit fogok kapni asszonztól!
Ráadásul adaptert is kellett rendelnen... Canon FD-hez. Asszem ez a 3 manuál bőven elég lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megújult a PROHARDVER!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Építő/felújító topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged