Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
a szűk keresztmetszet te vagy... ez egy ilyen sport.
széleslátón megfizethetőt nem fogsz kapni ami jobb lenne mint a kit obi. 18ast pedig még szart is drágán de ezek is le lettek már írva sokszor.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
ahogy korábban írtam 50 mili alatt olcsón nem járható ez az út és egyre drágább ahogy telnek az évek. A minőségi obik árban pedig kiugranak. Szerintem 50 alatt natív obi és kis-nagytele marad manuálnak. Viszont ezekből a lehető legjobbat Akkor kell venni mikor jó vétel kínálkozik, nem akkor mikor nagyon megkívánod
Az 50 és 135 mm a legolcsóbb amid már most is van. Én arra hajtottam, hogy ezekből fényerős és nyitva is jól használhatóak legyenek. Ami viszonylag elérhető az az olyan 50/1,4 és 135/2,8 ami nyitva is jó. A pancolar nemtom milyen 1,8-on de nekem speciel a körkörös bokéja nem tetszik, túlzottan jelen van. -
tailor
őstag
Tanulni is kell (folyamatosan), de mellette persze lehet obikat is gyűjteni. Rám is "hullámokban" jön az obi-vásárolhatnék - nem baj az, ha kipróbálsz ezt-azt, mert ezzel is tapasztalsz. Én mondjuk über drága obikat sosem veszek/vennék, meghúzok mindig egy határt, aminél többet nem vagyok hajlandó költeni
Manuális, jó minőségű nagylátóból csak húzós áron tudsz bevásárolni, ráadásul croppos vázon már rögtön nem is lesz igazi nagylátó. -
tailor
őstag
-
fattyu
veterán
az nem yashica csak yashica bayonettes.
leírom sokadszor is.
Yashica ML
ezek a jók. a többi mind gyengébb konstrukció és minőség.ezek contax/yashica bayonettesek. ami m42es az nem ml.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
Mire?
ami tuti fasza pl az a yashica ml 28 2.8
Ha nem tökrösre kell akkor az említett industar 69 epic obi Iszonyuan tökéletlen de annyira jó.
a pentax m 35 3.5 is egy jó obi.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MrChris
nagyúr
ami megfordult nálam: SUN 24/2.5 8e. 5.6-on se volt igazán éles képe. Olympus OM 24/2.8 35e.-45e. nyitva 1:1 nézetben leheletnyit lágy, de már jól használható, egyet rekeszelve tökéletes. OM28/3.5 nyitva pixelkukkolva majdnem olyan éles mint az elég jó kitobik (Olympus 4/3 zuiko 14-42) ugyanezen gyutávon. Olympus OM 35/2.8 is hasonló mint az előzőek. Konica 35/2.8 picivel gyengébb mint az Oly, 1et ajánlott volt rekeszelni.
Ezekből és mások más obikkal való hasonló tapasztalatából az a véleményem, hogy a normális zoomos kit obik éleségét lehet kb elérni azonos, szerencsés esetben -1 blendeértéken ezekkel az 50mm 50ezer alatti manuálokkal. Tehát igazán fényerőt nem/minimálisan nyersz vele inkább csak az érzet ami számít, nagy karcolás nyitva nem lesz, de 1-2t rekeszelve elég jók lesznek. Amire még jók az a videózás és hogy fullframe gépre is rajzol. Sokan 5Dmk1-re használják mint az egyik legolcsóbb FF digitgép+ jó obi párosítás.
Vannak a fényerősebb változatok, pl Olympusnál maradva az om35/2, 24/2... amik 3, 4Xes árban vannak és valszeg nyitva hozzák azt a képet mint elöbbiek 1-et rekeszelve. Csak nekem az már qrva drága.
Ha van valakinek jó tapasztalata viszonylag olcsó (max50e.) 50mm alatti obikkal, megoszthatná velünk!
-
jjeahh
nagyúr
ha canonra lesz nem tom, milc-re azt nem mondanám hogy jó, de ha szereted az érdekes képi világot fujian 25/1.4, 35/1.7, industar-69 ezt meg lehet én is kipróbálom
ha "rendes" képű kell, Hollyboni asszem jókat írt annó a canon fd 24 vagy 28mm-ről[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
Mint a Mórickás vicc, "a válasz téves, de a logikáját értékelem"
Idén ~5000 képet lőttem, ebből néhány száz manuálisan, viszont kereken 0 volt vakuval. Utóbbi két vázamon (na jó, ebből egyik 3k kép után gariba lett cserélve) még nem is volt vaku...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Schuby
aktív tag
én az ilyen kérdésemre kimerítő választ kaptam a Vakus topicban. Nekem egy antik vakum van 120 voltos talpfesszel de a nikon 250v ig mehet . használom is, semmi baja.
[ Szerkesztve ]
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
faki_
senior tag
-
copass
veterán
az olcsóbb, a fekete az xar. mind. nincs kivétel.
a bronz krómozott ami programozható, az ér valamit. persze ott is van szórás, de nem akkora mint a feketénél, ami alu ráadásul.
arról nem is beszélve hogy ez analógobijavító srác szerint, nála még nem járt pontos adapter, mindnek volt vmi baja. decenter pölö. tehát az obi lehet éles, csak hát az adapter szétqrja.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
p_adam
addikt
Akkor az Olympus OM 135/2.8 vagy Zeiss MC Sonnar 135/3.5
Igaz hogy nem APS-C de itt egy tesztEsetleg Contax Zeiss 135/2.8, bár az elég drága de a jövőre nézve jó eséllyel még feljebb fog menni az ára mert jelenleg a legolcsóbb a Contax-ok közül.
-
p_adam
addikt
Annyi jó van ebben a kategóriában, hogy lehetetlen felsorolni az összeset.
Olympus OM 135/2.8
Konica Hexanon AR 135/3.2
Zeiss MC Sonnar 135/3.5
Minolta MD 135/2.8
stb...
Persze tükrös gépre nem mindegyik jó.
Az orosz objektívek is nagyon jók, főleg árban, cserébe nagyobb a minőségbeli szórás.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
copass
veterán
kereső méretek és én is találok éles pontot. néha.
-
copass
veterán
-
jjeahh
nagyúr
néhány régi obihoz vannak tutorial-ok, hogy hogyan szedd szét, takarítsd ki...az én mf üvegeim is mind porosok, kivéve a helios-t, azt szétszedtem, kipucoltam, újrakenegettem, mert a fókuszgyűrű is nagyon nehezen járt, a többi obi nem érdekelt, mert a képen úgy sem igazán látszik, hogy poros-e vagy sem...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fattyu
veterán
nem lehet értelmesen.amugy a 220 dollár egy elég optimista tipp. lásd amit linkeltél is 4szer annyi.
pentax m 50/1.7
yashica ml 50/1.7
rikenon p 50/1.7
Ezek JÓ obik. a pancolar szerintem egy hulladék.szerk: ha meg zeiss akkor szerezz egy tessart. lehet hogy lassab egy stoppal de az egy bitang üveg csak le van nézve a 2.8 miatt.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
milyen 1.2?
milyen vázra?
gyútávot mondjál már.amugy ezek az obik státuszüvegek. kult tárgyak. Megfizethető elgég relatív de inkább nincs.
mint ilyen ha melléteszel egy 1.4est ár értéken is elhasal.
a legjobb pedig erősen szubjektív mivel tök nyitva felbontása egyiknek sincs kb, de karaktere saját világa annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
jupiter-3 50mm f1.5...nem tudom, milyen üveg, de letesztelhetné már valaki... mondjuk asszem nincs belőle m42 fit. a jupiter 9-et viszont sokan dicsérik, na abból is veszek egyet majd, az tuti...meg pár napja szemezek a Navitar 75mm f1.3-al is, de az már nem olcsó...és annyi minden másra is kell most a pénz na...
-
-
copass
veterán
canon vonalon:m42-eos adapter 3-5k, közgyűrűsor 3-4k, kétszerező se árt: 4-5k vivitar mc 2x teleconverter,
50mm obi valamilyen= Helios 2/58mm 2-3k olcsón, Carl Zeiss Jena 50mm 1.8 Pancolar MC 15k drágán. heliosom az nincs, de a többi van eladósorba nekem.[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
Szia!
Valóban, a makróhoz a manuál obi+közgyűrű az egyik talán legjobb/legolcsóbb megoldás. A canonhoz lehet venni m42-es adaptert, ahhoz pl. egy HELIOS-44M 58mm f/2 objektívet, plusz m42-es közgyűrűsort is /én is ezt az obit vadászom+közgyűrűket óccsó pénzért / Olimpusról fogalmam sincs.....
Ebben a topicban előbb fogsz hozzáértő hozzászólásokat kapni .
Sok szerencsét
Üdv.[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest