Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrKapocs
üzenetére
"sőt az még jobb lenne, ha mondjuk 5 percenként születne egy bejegyzés az akku hőmérsékletről a naplóban navigáció alatt."
Szia!
Ettől mi sem egyszerűbb. Az "Akku hőmérséklete" eseményt cseréld ki a "Rendszeres időköz" eseményre. Állítsd be 5 percre vagy amennyire szeretnéd, jelöld be a "Riasztást" és vedd ki a pipát a "Kezdő időpont használata" elől. Meg is vagyunk. -
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Rá tudnátok nézni, hogy mi lehet a gond a makróval? A cél az lenne, hogy navigáció alatt jegyezze be a naplóba az akku hőmérsékletét. Alig-alig lesz 1-2 bejegyzés a naplóban. Nekem egyébként az is jó lenne, sőt az még jobb lenne, ha mondjuk 5 percenként születne egy bejegyzés az akku hőmérsékletről a naplóban navigáció alatt.
-
Alien4
tag
Most teszteltem, fejlesztoben betettem a koordinata kijelzest es az erintes helyet... De nem valaszol.
Makro szerint fut, gyakorlatban nem kattint.
MD helper v1.5, nem latok benne hibat (clear logot most nyomtam)
MDben neztem hibaelharitast, ures...
A hazamersz/elmesz makro fut (wifi csatlakozas eseten nema/hangot ad) tehat a kattintas valamiert "nem megy at"
Megkoszonnem ha megtalalnank a megoldast, eleg nagy segitseg nekem ez az app.
Xiaomi note 9 pro, miui 12.5.8
MD premium, storeban nem var updatere
MD helper 1.5Koszonom, hogy idot szakitasz ram!

-
* * * * * * * * Kellemes Karácsonyi Ünnepeket * * * * * * * *
* * * * * * * * Kívánok Mindenkinek !!! * * * * * * * *
-
"Alkalmazás indítása esemény aktív, ha az alkalmazás előtérben van.Ez így értelmetlen, mert egy elindított alkalmazás nem tud azonnal előtérben lenni.Amikor megbököd az app ikonját, akkor a MD azonnal érzékeli az indítást, de az app még az előtérben futás közelében sincs."
Teszteltem és ez így nem helyes,. Emlékeim szerint ez korábban másképp volt. -
Alien4
tag
Koszonom a valaszt, tesztelem (amugy a ti javaslatotokra kerult bele es mukodott is sokaig)
Persze valtoznak a dolgok, azert nem is ertettem h most miert nem megy.
(Eredetileg ugye azert kerult bele, mert kilepes utan is futott a macro, valamint ha appok kozott valtottam (mint alttab) akkor duplan futott es "egymasra kattintott") -
Szia!
Azért nem megy, mert megadtál legalul egy feltételt (zöld ablak), ami ütközik az eseménnyel.
Alkalmazás indítása esemény aktív, ha az alkalmazás előtérben van.
Ez így értelmetlen, mert egy elindított alkalmazás nem tud azonnal előtérben lenni.
Amikor megbököd az app ikonját, akkor a MD azonnal érzékeli az indítást, de az app még az előtérben futás közelében sincs.
Az események és műveletek végrehajtása mindig az ellenőrzéssel kezdődik és ha a feltétel egyezik, akkor halad tovább a makró.
Tehát nyugodtan töröld ki a feltételt és próbáld újra.. -
Alien4
tag
Kicsi segitseget szeretnek kerni, mert nem esik le a dolog....
Miert nem megy ez a makro...? :/ Engedely is meg van adva...vagyis nem picsog a hianyara...
Naplo szerint fut, fejlesztoi modban nem kattint sehova, nem csinal semmit. (Eredetileg 5 perc volt a timer, de itt 3 mp-en van)
Koszonom a segitseget!

-
válasz
Dolphine
üzenetére
Szia!
Megoldható a feloldásnál. A lezárásnál is, de ott trükközni kell, vagyis késleltetést kell alkalmazni vagy megelégszel azzal, ha már akkor is lejátsza a hangot, ha kikapcsol a képernyő.
Ennek az az oka, hogy a képernyő lezárása nem mindig történik meg a kijelző kikapcsolásával. Ez lehet pld a Smartlock miatt is, amiben be van állítva egy BT eszköz vagy egy helyszín. Ilyenkor a lezárásra lehet, hogy órákat kell várni. Viszont, ha elég a kijelző kikapcsolása is, akkor meg néha idegesítően soxor fogod a dallamot hallgatni. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Megoldható az a Macrodroiddal, hogy amikor a telefont feloldom, vagy lezárom egy általam választott hangot / effektet játszon le?
Tudom, hogy van gyári hang, de ezt szeretném megváltoztatni. A telefon nem rootolt.
Láttam egy appot amivel ez elvileg megoldható könnyedén, de nem tudom mennyire megbízható, illetve, hogy szükség van-e rá a Macrodroid mellett.
-
Macika66
őstag
Nekem csak egy kis szánalmasan egyszerű, tizenezres TV-boxom van, de ott pár mp egértétlenség után eltűnik a kurzor magától és addig nem is jelentkezik, meg meg nem mozdul az egér újra.
De ha zavar addig is, míg el nem tűnik, akkor lehúzom valamelyik sarokba és máris nincs sehol.... -
gacsoi
senior tag
Üdv !!
Lehet, hogy halva született ötlet, de egy tv boxon szeretném indulás után a cursort elrejteni.
Van ere valami megoldás ? -
Macika66
őstag
Az adb alapból ördögtől való dolog a víruskergetők szerint. És hát végülis megnyitnak olyan lehetőségeket, amelyek tiltottak az érintetlen rendszeren, tehát tulajdonképpen rendben is van, ha rázzák a lábukat miatta....
"DeepGuard automatically blocks files or programs that try to make potentially harmful changes to the system." -
válasz
Oldman2
üzenetére
Vak riasztás, 100% tiszta. Nálam Avast van, megvizsgálta és tovább engedte. Semmi extra nincs benne, csak az adb.exe és azok dll fájljai, a MD Helper.apk valamint egy batch fájl, ami végigfuttatja az ADB parancsokat. Én konvertáltam a batch fájlt exe-be, szóval nem egy valahonnan származó program, hanem egyenesen tőlem. A vírusírtók korábban nálam is mindig panaszkodtak az exe-be konvertált batch fájlok miatt.
-
Oldman2
Topikgazda
Az F-Secure mindkettő kicsomagolt EXE-t letiltotta kapásból.
-
gyuri81 adta az ihletet és úgy gondoltam, hogy készítek egy egyszerű ADB alkalmazást Windows alá, amivel 1 kattintással meg lehet adni az engedélyeket a MD számára. Az alkalmazás tartalmazza a legújabb MD Helper apk-t is, tehát ez is telepítésre kerül.
Nálam tökéletesen működik, de jó lenne, ha más is tesztelné és ha minden rendben, akkor beteszem az összefoglalóba is.
Tudom, hogy majdnem mindenkinél már engedélyezve van az ADB a MD számára, ezért a teszteléshez készítettem egy ADB eltávolító alkalmazást is. A letöltött önkicsomagoló fájl tartalmaz mindent, ami a telepítéshez/eltávolításhoz kell.
Ha bárki segítene a tesztelésben, akkor innen letöltheti. -
-
válasz
gyuri81
üzenetére
Összefoglalóban is bent van, de ha egyszerűen akarod, akkor töltsd le az Adb AppControl-t (telepítés nélkül a Download-nál jobb oldalt ki tudod választani a .zip-et), engedélyezd a telefonodon az USB hibakeresést, csatlakoztasd a telefonod a számítógéphez (Windows alapú) majd amikor az app csatlakozik, akkor küld egy RSA kulcsot, amelyet el kell fogadni. Ekkor kéri, hogy engedélyezd az ACBridge telepítését is, majd betölti az alkalmazásokat és jobb oldalt megjelenik pár menügomb. Itt kiválasztod az Auto.Engedélyek-et és a legördülő menüből a Macrodroidot. Klikk az engedélyek beállítására és pár mp múlva kész is vagy.
-
válasz
Dolphine
üzenetére
"Legördülő menüben " Az értesítési sávra gondolsz?
Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, az appnak és azon belül annak az oldalnak, ahol ez az infó látható, mindig előtérben kell lennie. Nos innentől kezdve, ha úgy is előtérben van és látható az adat, akkor nem sok értelme van a makrónak. Más a helyzet, ha ezt pld emailben tovább akarod küldeni. -
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Olyat tud a Macrodroid, hogy egy appból információt jelenítsen meg a legördülő menüben?
-
Készítettem egy makrót azoknak, akik esetleg paranoiások az NFC állandó bekapcsolva tartása miatt.
A képernyő feloldása után bekapcsol, majd 30mp után ki (ha esetleg az első érintés nem sikerülne legyen még egy esély), valamint a képernyő lezárása után azonnal kikapcsol.
A 30mp-es késleltetést dinamikusan oldottam meg, hogy ha előbb kapcsoljuk ki a kijelzőt, akkor a számláló nullázódjon.
A fix 30mp "Várakozás" ebben az esetben azért nem lenne jó, mert előfordulhat, hogy pld 23mp-nél kikapcsoljuk a kijelzőt, majd 2-3mp múlva vissza és akkor a "Várakozás" művelet nem indul újra, hanem az előző művelet még él és 5-7 mp múlva ki fogja kapcsolni az NFC-t.
A "Képernyő feloldva" eseményhez hozzáfűzhetünk "Wifi nincs csatlakoztatva" feltételt, ezzel megakadályozva, hogy otthoni környezetben ki-be kapcsolgasson az NFC. -
Beletettem még az alkalmazás csomagneve kijelzést is, mert maga a Telefon mint app nem biztos, hogy elég. Pld a párom Samsung telefonján a Telefon az értesítő alkalmazást, de a csomagneve com.samsung.android.dialer, de Telefon néven szerepel még a com.samsung.crane is.
Ha esetleg a felugró üzenetet nem látnád, akkor a makrót megnyitva a 3 pontos menüből a Napló megjelenítése-nél lehet látni, hogy a felugró üzenet mit jelenített meg. -
válasz
DrKapocs
üzenetére
A makród ránézésre jó. Szerintem az értesítő alkalmazás megválasztásával lehet a gond, ezért nem fut le a makró
Nálam Huawei készüléken a névjegyzék küldi az értesítést, de elképzelhető, hogy ez telefononként, Android verzióként változhat.
A legkönnyebben úgy tudod leellenőrizni, hogy készítesz egy makrót a következő beállításokkal és nem fogadott hívás teszteléssel kiírja neked, hogy melyik alkalmazástól jött az értesítés.
Most gyorsan összedobom neked, importáld be és teszteld le, majd a makródban eszerint módosítsd.
Missed Call app -
DrKapocs
őstag
Sziasztok! Próbálkoztam egy makrót összerakni, de nem sikerült. Mit szeretnék automatizálni? Tegyük fel, hogy van Bélától egy nem fogadott hívásom. Ha feloldom a készüléket, felhívom Bélát egy gyorshívó ikon segítségével, akkor az értesítő sávon ott marad a nem fogadott hívás tőle. Ha így lezárom a készüléket, akkor ott fog virítani az AOD-on a nem fogadott hívás. Szóval, amit szeretnék? Ha nem fogadott hívásom van Bélától és felhívom őt, akkor törölje a makró az értesítő sávról ezt az értesítést.
Tudnátok erre ötletet adni, én próbáltam, de nem jött össze. Előre is köszönöm! -
Macika66
őstag
Sziasztok!
Tegnap este megérkezett az OnePlus 9 Pro (EU, hivatalos itthoni beszerzés) készülékemre a 13-as Android. Fel is ment szépen, tetszik is nagyon, de a Macrodroiddal vannak gondjaim.
Megadtam az összes adb engedélyt neki (mind a hármat), amikor először hívom be, be is jön szépen, működik is, futtatja a szükséges makrókat rendben.
Amikor lerakom, ellapozom, visszalépek az alkalmazásból és utána szeretném újra behívni, akkor ez a képernyő fogad:

És el nem mozdul onnan többé.
Visszalépéssel ki tudok lépni, kilőni is ki tudom, nem a rendszer fagy, ha belépek az alkalmazásinfóba, onnan el is tudom indítani újra és újra fut rendesen.
Vajon mi lehet a probléma?
Segítsetek légyszi!
Köszönöm szépen előre is! -
-
válasz
Impair1980
üzenetére
Szívesen! Majd dobj egy visszajelzést, hogy rendben van-e!
-
-
válasz
Oldman2
üzenetére
Köszi!
Szép, kövér makró 😊 Annyira nem bonyolódtam bele a Ne zavarj mód használatába. Csak a ki/be kapcsolást használtam a makroimban. Azt is észrevettem, hogy telefon és telefon között különbség van a működésükben. Samunal alkalmazom kellett a feltételeket, Huaweinél nem. -
válasz
Impair1980
üzenetére
Szia!
Tessék: Screen on/off -
Oldman2
Topikgazda
Íme a rutin:
Ami gondot okozott elsőre, hogy az "If Else" funkció működésmódja elsőre nem volt számomra egyértelmű, emiatt hol ment, hol nem az elvárt működés.
De ahogy felismertem, hogy addig lép tovább a kiértékelés, amíg igaz nem lesz valamelyik If Else ág, vagy véget nem ér, leesett, hogy „csak megfelelő sorrendbe kell raknom a feltételeket”, nehogy valamelyik miatt hamarább kiugorjon az egész struktúrából a végrehajtás.
Most jól működik minden, 3. napja tesztelem.
Az alján a feltétel, az autós transzmitterre kapcsolódást takarja, azaz kocsiban, a Wireless töltőn nem induljon el a feltöltött állapotot jelző csipogás.
-
válasz
Impair1980
üzenetére
Igen, de a biztos működéshez ki kell kapcsolni a képernyőzárat.
El tudod készíteni a makrót? -
Impair1980
aktív tag
Macrodroiddal tudok olyan makrót futtatni, ami azt tudja, hogy reggel kapcsoljon be a kijelző, este meg kapcsoljon ki?
Nagyon köszönöm! -
7Sony7
addikt
Üdv. A szoftveres fórumban volt szó róla, hogy mi van, ha automata fényerő módban túl kevés a fényerő.
Én ezt a következő makrókkal oldottam meg. Meg lehetne egybe is írni biztos, de örültem, hogy egyáltalán sikerült. Ha valakinek van kedve, finomíthat rajta.
A lux értékeket egyéni ízlésnek kell beállítani.
Realme 8i, Android 12. -
FeZ...
aktív tag
Szia !
No, mostanra kiderült, hogy kicsit elhamarkodtam azt a kijelentést, hogy úgy tűnik működik.
Azonban az is kiderült, hogy valószínűleg nem a makróval lesz a baj, mert azt vettem észre, hogy amint belépek egy olyan alkalmazásba, ami a makróban szerepel, mint figyelt app' , a kilépés után az AOD beállításoknál a képernyő alvó üzemmódban beállított 15 mp-es érték átállítódik 10 percre. (ilyen érték nem is szerepel a makróban pl.) Ha visszaállítom 15 mp-re, mindaddig úgy marad, míg megint bele nem lépek a listában szereplő alkalmazás valamelyikébe. Hab a tortán, hogy teljesen random a kisegítő lehetőségeknél beállított enmgedélyeket is elveszi néha a telefon, úgyhogy a Xiaomival lesz itt a gond sajnos. A makrót azért megőrzöm, jó lesz majd a jövőben. :-) Köszönöm a segítséget. -
Oldman2
Topikgazda
Egy kisebb kitérő után ismét egy Samsung készülékem van, a Macrodroid természetesen elsők között telepítésre került...
Ahogy nézem az archívumot, többeknek gondot okozott a múltban is a Ne zavarjanak üzemmód MD alatti „értelmezése”, most én is ismét belefutottam ebbe.
Van egy régi makróm, ami az akku 20%-ra merülése után elkezd folyamatosan jelezni, hogy merülőben.
15%-nál bekapcsolja az Akkukímélő üzemmódot.
Ha töltőre dugom, a jelzésözön leáll, és kikapcsolja az Akkukímélő módot.
Amikor a töltési állapot eléri a 100%-ot megint elkezd jelezni, hogy "elég a töltésből".
A %-os persze értékek tetszés szerint módosíthatóak (pláne, hogy most jutott eszembe, ezen állapotok némelyikét a Samsung fw is kezeli, ezt majd meg kell néznem).
Ami a gond, hogy megint teljesen belekavarodtam abba, hogy ha a Ne zavarjanak mód aktív, akkor ne csipogjon, hanem csak Rezegjen a teló. Azaz úgy tűnik nem tudom beállítani.

-
FeZ...
aktív tag
Köszönöm szépen.
Kipróbáltam, az elején nem működött, elvacakoltam újból a macrodroid engedélyeivel (töröltem és újra engedélyeztem, telefon újraindítás), aztán most végre úgy tűnik, hogy működik. (egyelőre 2 programot állítottam be neki próbából)
Remélem megmarad a működése ! Ez a Xiaomi nagyon nyűgösnek tűnik engedélyek vonalon.
Köszi, még egyszer.
-
Szia!
Ezt importáld be a MD-ba: Screen Timeout
Csak az időtúllépést kell a műveleteknél módosítanod, ha akarod, illetve a feltételeknél kell az alkalmazásokat beállítani (példának az Órát állítottam be) Jelezz majd vissza, hogy működik-e rendesen. -
Szia!
Jól van összerakva a makró, viszont a gyakorlatban van néhány tényező, ami megakadályozza a működését.
1. A "Készülék ébrentartása" művelet nem működik minden telefonon és ez az üzenet a művelet kiválasztásakor meg is jelenik. Ha így van, akkor a Kijelző időtúllépés beállítását ajánlja helyette a fejlesztő.
2. Az "Inaktív alkalmazás" az "Alkalmazás fut" feltétel utolsó menüpontja, amiben szintén le van írva, hogy nem működik Android 8 felett. (Neked 12-s van, ha jól láttam)
3. Sok esetben (és ebben is) a műveletek elejére a biztosabb működés miatt nem ártana egy 1-2mp-es várakozás, hogy pld az alkalmazás biztos előtérben legyen, amikor az ellenőrzés lefut.Én pici módosítással másképp raknám össze a makrót. Ha szükséged van rá jelezd és holnap szívesen összedobom valamikor.
-
FeZ...
aktív tag
Köszönöm, az enyém állandóan kilövi a Macrodroidot, pedig minden engedélyt megadtam már neki hatszor. Aztán így azt sem tudom eldönteni néha, hogy vacak a makro vagy csak a telefon sz@r. :-P
(mert nyilván béna vagyok ebben a progiban sajnos)Rögtön meg is szeretném kérdezni bárkitől, aki ért hozzá, hogy az alábbi makró megfelelően van-e összeállítva ? Az lenne a célja, hogy ha a felsorolt alkalmazások közül valamelyik fut (az előtérben), akkor bekapcsolva marad a kijelző. Nem én írtam, de elvileg működött annál, aki készítette.
-
Somatom
veterán
A tabomon lehalt az egyik Makróm. Novában dupla kopphoz parancsikon van rendelve. Screen off azonnal. De, nem kapcsol ki a kijelző. Macrodroidban tesztelve a Makró elvileg működik, de nem hajtja végre a műveletet. Mi lehet a baj? Vmi engedélyt megvont a tablet?
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Valaki használ Macrodroid-ot Xiaomi telefonon úgy, hogy működik is neki?
(A készülék amúgy Redmi Note 10 Pro, 12-es Androiddal)
Mert én sokat szenvedtem vele, de nem müködik és kíváncsi vagyok, hogy csak én nem tudom beállítani rendesen ? Kész makrókat próbáltam, úgyhogy gondolom nem azzal van a gond, hanem a telefon beállításaival. -
zeon.hu
nagyúr
Legördülő sávra ki lehet tenni a következő ébresztést idejét?
-
Kutyu74
lelkes újonc
Sziasztok. A napokban nyitottam a telóm bootloader-ét. Xiaomi RN10P. Az eddig tökéletesen működő macroim kicsit akadoznak. Legnagyobb problémám, hogy eddig tudtam választani a wifi hálózatok között az eseményeknél, most viszont csak a bármely hálózat lehetőség van. Próbáltam újra készíteni a macrot de semmi. Mit kellene beállítanom, hogy újra legyen választási lehetőségem?Köszönöm.

-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy régi tablet, mely időnként eldobja a WiFi-t. Bekapcsolni újra nem engedi, csak hogyha újraindítom.
Olyat lehet makróval végrehajtatni, hogy figyelje, hogy a WiFi aktív-e és, hogyha nem, akkor mondjuk 60 mp belül indítsa újra a tabletet? A tablet rootolva van
-
válasz
kiraly.andra
üzenetére
-
kiraly.andra
aktív tag
Van egy élő háttérkép alkalmazásom, mely gyakran leáll, és ilyenkor újra ki kell választanom, beállítani a paramétereket, és elindítani. Megoldható-e Macrodroiddal az alkalmazás futásának figyelése, a leállás érzékelése, és automatikus elindítása? Android 12, Pixel 4a, MD fizetős verzió.
-
cstibi73
tag
Sziasztok! Alkalmazás root nélküli bezárására van valami lehetőség a fantom képernyő érintést leszámítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- Indul a ChatGPT Health
- Szerviz topik
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

* * * * * * * * Kellemes Karácsonyi Ünnepeket * * * * * * * *
* * * * * * * * Kívánok Mindenkinek !!! * * * * * * * *