- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyuri81 #3972 üzenetére
Szia!
Ahogy nézem a Wear OS-en futtatható MD csak a telefonon lévő makrók vezérlésére szolgál.
Önálló makrókat nem tudsz rajta létrehozni és működtetni.
Aki jobban tudja majd kijavít, de nem találtam semmi arra utaló infót, hogy az órán futó MD bármilyen módon is hozzáfér az óra BT és NFC beállításaihoz. -
DrKapocs
őstag
válasz
gyuri81 #2972 üzenetére
Nem pont az, amit kértél, de nagyon hasonlít hozzá. Én PowerAmpot használok, ami adott bluetooth eszköz csatlakozásakor elindítja az utolsó tracket (ez nálam egy netrádió). A bt eszköz leválasztásakor a PowerAmp leállítja a streamet, de ehhez nem kell külön makró, lásd a képet.
Itt tálalod a makrómat a PowerAmp indításához.
-
válasz
gyuri81 #2869 üzenetére
Összefoglalóban is bent van, de ha egyszerűen akarod, akkor töltsd le az Adb AppControl-t (telepítés nélkül a Download-nál jobb oldalt ki tudod választani a .zip-et), engedélyezd a telefonodon az USB hibakeresést, csatlakoztasd a telefonod a számítógéphez (Windows alapú) majd amikor az app csatlakozik, akkor küld egy RSA kulcsot, amelyet el kell fogadni. Ekkor kéri, hogy engedélyezd az ACBridge telepítését is, majd betölti az alkalmazásokat és jobb oldalt megjelenik pár menügomb. Itt kiválasztod az Auto.Engedélyek-et és a legördülő menüből a Macrodroidot. Klikk az engedélyek beállítására és pár mp múlva kész is vagy.
-
válasz
gyuri81 #2640 üzenetére
Nem teszteltem még a következőket, de egy próbát megér.
Azoknál az alkalmazásoknál - amelyek háttérben is futnak - nem biztos, hogy elég maga az "Alkalmazás leállítása" művelet, ezért tegyél egy kb 30-40ms várakozást mögé, majd utána a "Háttérműveletek leállítása" műveletet a megfelelő app kiválasztásával. Elméletileg ennek a műveletsornak ugyanazt az eredményt kell(ene) hoznia, mint az app tulajdonságainál a "Kényszerített leállítás"-nak. -
poirot
őstag
-
-
válasz
gyuri81 #2143 üzenetére
"Egyébként ez pontosan mi is jelent?"
Az, hogy pld én most időalapú ellenőrzést használok a wifi bekapcsolásához, aminek eddig a "Cella hatókörön belül" volt a feltétele.
Ez azt jelenti, hogy pld 5 percenként lefut egy ellenőrzés és ha Cella hatókörén belül vagyok, bekapcsolja a wifit és jó esetben csatlakozik is. Miért jó esetben? Azért, mert a cellához már 1km-re az otthonomtól csatlakozik a telefon. Ha nem megyek haza, ki-be kapcsolgat a wifi és keres. A Geofence feltétellel pedig beállítottam egy 60m-s kört az otthonomtól és ezt adtam meg feltételnek. Ha ebben vagyok, aktiválódik a wifi.A 2. kérdésre a válasz az, hogy ha a makróban kettő vagy több esemény is van és a műveletek végrehajtását az "Esemény aktív" feltételhez akarod kötni, akkor a widget/parancsikon indítását nem fogod tudni, mert annak nincs eseménye, az kívülről van indítva(mint pld a makró futtatása, ennek sincs eseménye). Ilyenkor kell a "Parancsikon elindítva" eseményt is betenni, ami érzékeli a widget/parancsikon megnyomását.
-
válasz
gyuri81 #2133 üzenetére
Az intent, ami a makróban van, elnavigál téged az Eszközkarbantartóhoz(szerintem, de ezt tudod tesztelni, ha megnyitod a makrót és a Teszt-re böksz).
Utána már csak a többit kell módosítani a beállítások és a kapcsoló megnyomására, a felesleges műveleteket pedig törölni. Sajnos a Te telefonodon csak Te tudod megcsinálni.
+Somatom: Köszi! -
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #2133 üzenetére
Hogy értsd.
Magadtól úgy csinálod, hogy Beállítások -> akkumulátor -> stb., stb. Ezeket mind végig kéne érintetni. De! A beállítások menü legtöbb eleme közvetlenül is meghívható. Ezt a meghívó utasítást hívják intentnek. Az intent az adott kapcsoláshoz minél közelebbi almenüpontot tud meghívni, annál kevesebbet kell utána érintésemulációkkal. -
válasz
gyuri81 #2128 üzenetére
Közben találtam egy intent-et, amivel közelebb lehet kerülni a beállításokhoz.
Készítettem is egy makrót és egy Videót.
Ne tévesszen meg az üres esemény, mert a widget indítja a makrót.
(Ha valaki olyan makrót készít, amit widget-el indít és használni szeretné az "Esemény aktív" feltételt, akkor az "Üres esemény" helyett a "Parancsikon elindítva" eseményt kell kiválasztani.) -
válasz
gyuri81 #2128 üzenetére
Ez nem olyan egyszerű, legalábbis az én A5-ös Samsungomon jól eldugták.
Az összes kattintás fel kell venni a felhasználói beavatkozásba, de én előtte megnézném a telefonodon, hogy az Activity launcher-el nem lehet-e intentből valahogy közelebb férni a kapcsolást tartalmazó ablakhoz. (Nálam sajnos nem) Tehát elindítod az Activity launcher-t, majd a Beállítások - Akkumulátor résznél keresgélsz olyan intentet, ami a Charge, Special settings, szóra hajaz és ráböksz, hogy mit nyit meg.
Amennyiben nincs ilyen, akkor sajnos marad a több képernyőn való átlépegetés, sok-sok kattintási művelet létrehozása.
Az is már előny, ha pld az Akkumulátor ablakhoz intentből eljutzs, mert pár műveletet meg lehet spórolni vele. -
-
válasz
gyuri81 #1868 üzenetére
Azt kellene tudni, hogy az okoskonnektorhoz tartozó alkalmazás ki/be kapcsoló parancsa elérhető-e valamilyen módon. Pld Locale/Tasker plugin formájában vagy valamilyen (pld:Nova ) launcheren keresztül az activity-je. Esetleg parancsikonként, mert, akkor megoldható az automatizálás, egyéb esetben nem.
-
válasz
gyuri81 #1737 üzenetére
Majdnem jó, de az első IF-be még tedd be egy And-al (ezt majd jobb felül az IF szerkesztésben kiválaszthatod, ha már hozzáadtad a második feltételt) a Bt eszköz nincs csatlakoztatva (óra kiválasztva) feltételt. Az Else-t cseréld ki ElseIf-re és add hozzá feltételként az Esemény aktív- SSID hatókörön kivül.
Valamint az utolsó IF-et töröld ki, (a műveletet ne!) mert egy műveletnél felesleges, majd a Rezgő üzemmód-ra bökve - Feltétel hozzáadása - Esemény aktív - Bt eszköz csatlakozva feltételt add hozzá. Ezután adj hozzá egy újabb műveletet, ami az óra leválasztásakor visszaállítja a Rezgő módot normálra. Természetesen itt a feltétel az Esemény aktív - Bt eszköz leválasztása lesz. -
válasz
gyuri81 #1730 üzenetére
Még hogy nem megy ez neked? Milyen szépen összeraktad és még IF-et is használtál.
Annyit javítanék rajta, hogy az időszakot kivenném, mert gondot okozhat. Ha korábban beérsz, vagy később jössz el, nem biztos, hogy aktiválódik a makró. Ezt nem állítom 100%-ra, tesztelni kell.
Kipróbálhatod még a cellákon kívül a Helyszín2 eseményt is. Ki kell tapasztalni, hogy melyikkel jobb. Celláknál előfordulhat, hogy még 500 méter múlva is azon a cellán lesz a telefon, ami a munkahelyed is érinti és ha néma marad a telefon, nem biztos, hogy jó neked.
Ha az órádat is be akarod vetni, akkor add hozzá ehhez a makróhoz a csatlakozás/leválasztás-nak megfelelő eseményt és a feltételeket is egészítsd ki.#1729 gyuri81 Nekem is van ilyen kapcsoló a telefonon, de még soha sem próbáltam. Lehet helyszín alapján működik ez is, de azon kívül, hogy ki/be lehet kapcsolni, semmi beállítás nincs.
#1727) gyuri81 Basszus még mindig magas egyébként az MD programozása, a Bixby Routines vagy a Samsung Routines faék egyszerűek
Ha kicsit több időt töltöttél már a MD-al, akkor az is faék egyszerű lesz. Mondjuk az általad említett Rutinok felét sem tudják a MD-nak, ezért kár is hasonlítgatni őket.
-
válasz
gyuri81 #1725 üzenetére
Na, így mindjárt könnyebb a helyzet. Gondolom házon kívül, ahol csak lehet a céges netet használod.
Én azt javasolnám, hogy a céges telóra (mivel root nélkül a mobilnet nem kapcsolható ki/be, de a Hotspot igen) tegyél egy SSID hatókörön belül/kívül eseményeket az otthoni wifit megadva (ha máshol is használsz wifit, pdl Meki, akkor azokat is add hozzá) és a saját telóra nem kell ezzel kapcsolatban semmi (feltéve, hogy azon mindig aktív a wifi) Ez egyszerűbb, mint cellákat gyűjteni és biztosabb működést ad. -
válasz
gyuri81 #1720 üzenetére
Az otthoni wifi csatlakozásához először is kell gyűjtened cellainfokat. Létrehozol egy Otthon csoportot, majd ebbe gyűjtöd a házkörüli cellákat. Ha ez megvan, akkor a kép alapján legyárthatod a makrót.
A kép csak egy vázlat, feltételezve, hogy a megosztó telefonon mindig be van kapcsolva a megosztás. Ha nincs, akkor a második eseményt (Hálózatról lecsatlakozva) is le kell cserélni egy "Rendszeres időköz"-re, ami bontott otthoni wifi esetén megpróbál csatlakozni a céges telefonhoz. Ez nem túl jó megoldás, mert ha nem tudsz csatlakozni, akkor x időnként próbálkozik a makró, ami megint csak plusz akku fogyasztást eredményez. Az igazi az lenne, ha a céges telefon küldene egy értesítést a saját telefonra, ha bekapcsoltad a megosztást, de ehhez arra a telefonra is kéne MD.Az utolsó kérdésedre: Mindenki olyat használ, ami neki jó. A fantáziádon (és egy kicsit a MD tudásán) múlik, hogy mit tudsz kihozni belőle. Az igények mindenkinél mások. Lehet, hogy ami nekem hasznos, az másnak haszontalan és fordítva.
Kicsit lapozz vissza és találsz olyan posztokat, ahol megosztottuk a makróinkat. -
válasz
gyuri81 #1718 üzenetére
Biztos valami "elgörbült", mert nem szokta enni az akkut.
Az NFC-s kérdésedre azt javasolnám, hogy képernyő feloldva/lezárva eseménnyel kapcsolgasd ki be. Ha gondolod szívesen elkészítem neked. Nálam már működik egy ilyen makró, csak meg van spékelve még egy országkóddal(mert külföldön nem használom) és wifi jelenléttel, hogy ne legyen bekapcsolva feleslegesen.
Viszont ha jól emléxem, akkor ADB-n le kell futtatni egy parancsot, hogy az NFC-hez hozzáférjen a MD.Ui: Közben beugrott, hogy nálad van root, akkor nem kell az ADB hack.
-
válasz
gyuri81 #1713 üzenetére
Szia!
A Macrodroid beállításaiban van egy "Események testreszabása" menü. Ott néz körül, hogy nincs esetleg valami frissítési gyakoriság túl alacsony értékre állítva, illetve még azt, hogy a közelségérzékelő ne működjön kikapcsolt képernyőnél, illetve a Fényérzékelő esemény frissítése "Soha"-ra legyen állítva. Az is lehet, hogy valami beragadt. Nézd meg, hogy van-e olyan makród, ami "Rendszeres intervalllum" esemény vezérel és milyen értékre van állítva. Egy újraindítást, app cache törlést is próbálj meg, mert ez nem normális. Nálam fut néhány intervallumos makró, de csak 1% így is a fogyasztás.
-
PistiSan
addikt
válasz
gyuri81 #1710 üzenetére
Szia!
PM-ben írtad, hogy volt mobilcellákat figyelő macrod, az szinte biztos hogy sokat fogyaszt, amúgy a topicban elég durva macrokat készítő arcok vannak, sokszor kaptam segítséget én is amikor elakadtam, javaslom itt kérdezz bátran te is, ha konkrét dologgal kapcsolatban megvalósítási gondod akad segítünk.
Ismerősnek van samsung telefinja, mivel a következő telefonom lehet nem rootolom, ezért fontos hogy miket miként lehet autimatizálni, a bixby routinesban nekem nagyon furcsa, hogy ha beállítok egy repülő módot, akkor az ott megadott idő után vissza áll az eredeti állapotba, a macrodroiddal nem így van, meg nagyon korlátozott is az MC-hez képest.
Nekem profilváltó macrom van, este repülő módban van a telóm este, reggel az ébresztőra hatására korábban kikapcsol a repcsi mód, ha nincs ébresztés akkor később, pl hétvégén.
Alapból magán számmal hívok másokat, de akinek a nevébe raktam # karakterr azoknak elküldi a számom, sok ilyen kis apróság van, nem kezdek bele felsorolni mindet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest