Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Hívás átirányítást meg lehet oldani valahogy? Nem találtam rá megoldást.
Köszönöm -
Oldman2
Topikgazda
További "fájdalmak" jönnek az Android P-ben..
Úgy tűnik, hogy a Google eltökélt szándéka, hogy megakadályozza a nem hivatalos SDK-szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ezért további funkciók várhatók, hogy nem működnek az Android P-en és azon túl...
-
PistiSan
addikt
Az "intent küldése" egy nagyon frankó funkció, szükségem volt visszaszámlálóra, parancsikonról indítom, meg lehet oldani úgy is, hogy ébresztés beállítása, és a jelenlegi időtől "X" percre állítsa be, ez is jó volt.
Végül az intent küldése paranccsal oldottam meg, elindít egy rendes visszaszámlálást a rendszerben, ilyen funkció nincs a macrodroidban, de az intenten keresztül meg lehet kérni más alkalmazást a végrehajtására, szóval nagyon tetszik a dolog.
Keresgéltem az "intentek" kapcsán, hát ha van valami jó leírás a használatukról, de nem igazán találtam semmi érdemlegeset, vagy csak kevés a tudásom a befogadásához, angolul nem tudok olyan jól hogy azokat a cikkeket értelmezzem, magyarul meg tényleg nem jutottam eredményre.
-
Oldman2
Topikgazda
Tegnap kijött a 3.19.3-as verzió!
-
PistiSan
addikt
Le töltöttem egy sablont, ahol a műveletek között szerepel egy olyan hogy intent küldése, akárhogy keresem nekem nincs a listán, mit csinálok rosszul?
-
PistiSan
addikt
Vágólapra másolt adatot meg lehet osztani az Android gyári megosztás felületen? Nem találok ilyen opciót, a vágólapra másolt adatot tudom szűrni, hogy csak akkor fusson le a makró amikor megfelelő tartalom kerül rá, de a megosztásra nincs ötletem.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Újabb beteg kérdéssel fordulok hozzátok!
Munkahelyen még sokszor kell analóg telefonról telefonálnom, ha a mobilom tárcsázójába bele ütöm a számokat és oda tartom az analóg készülékhez, akkor elindul a hívás az analóg telefonon.

(A mobilomban van a legtöbb szám amit be pötyögök az analóg telefonba)Na szóval, arra gondoltam hogy a telefonszám vágólapra másolásával indítanám a makrót, ami azt csinálná, hogy a kapott értéket ki csipogja, és igen, ezt nem tudom meg lehet e oldani.

Tehát a kihívás adott.

Valaki azt mondta, hogy az androidba van gyárilag valami szintetizátor amit rá lehet bírni erre a dologra, de kevés a jelenlegi tudásom az információ befogadásához is.
Tippek, ötletek esetleg merre induljak?
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nem a makróddal lesz a gond, hanem a rendszerrel.
Sajnos csak 2 féle rendszer létezik. Az egyiket már újraindították, a másikat pedig hamarosan újra kell indítani.
Szóval nincs olyan, amit soha nem kell újraindítani. Az én telefonom is be van állítva a heti 1 újraindításra. Ártani nem árt. Használni inkább. -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az eddig működő értesítés figyelés most egyáltalán nem csinál semmit. Semmilyen alkalmazásra, pedig még új makrót is csináltam. Megjön az adott értesítés, de a makró nem fut le.
Nem állítottam el semmit, az engedélyek is rendben vannak. Mi történhetett, mit tudok tenni szerintetek?
Köszönöm(Szerk: bocsánat, újraindítás megoldotta. Bár ez így akkor sem megoldás, mert ha épp nem indítom újra egy hétig, akkor bukom a makrót???)
-
dzsordzs69
senior tag
Köszönöm, ez sokat segített tisztábban látni. :)
Sikerült is megoldanom az éjszakai csendes módot, és bár biztos van elegánsabb megoldás, egyelőre ennyire telik. :)
(A várakozás nem 2, hanem 120 perc hétvégén, csak a próbálgatás miatt úgy maradt...)
Bár ebből még hiányzik a Tasker-eshez képest a "scene", ami rákérdez ha nem vagyok otthon, hogy bekapcsolja-e a csendet, de majd igyekszem megszülni valahogy.
Köszi mindenkinek, a türelmet is. :)
-
Oldman2
Topikgazda
A Scene felvetéshez kapcsolódó "ötlet" a hivatalos Macrodroid Fórumról...
Hozz létre egy külön makró kategóriát tetszőleges névvel (pl. "Teszt menü").
Ebbe vedd fel külön makróként azokat a makrókat, amiket a menüből szeretnél majd elindítani.
Ezek tetszőlegesek lehetnek, akár csak annyi is lehet, hogy "Chrome indítása".
Rád van bízva. Ahány külön makrót itt létrehozol, annyi elemű lesz majd a megjelenő "Menü".A Menü megjelenítése a Desktopon megjelenő gomb megnyomásával, vagy a Makró elindításával pl. más makróból:
E:
Widget gomb (egyéni)
A Widget nevét és az ikonját a bekért paraméterekben tudjuk beállítani.M:
Makró futtatása / [Felhasználói beavatkozás] / Feltételek kihagyása_használata / Mindig futtasd_Ne fusson / Kategória választása
És itt válaszd ki azt a makró kategóriát, amiben az elején létrehoztad a többelemű menü elemeit (Nálam ez "Teszt menü").
A következő párbeszédpanelen pedig megadható (de nem kötelező) a megjelenő Menü "címe", ez jelenik meg majd a menü elemei fölött ("Válassz az alábbiakból:"). Sajnos jelenleg nincs tördelve az itt megjelenő szöveg, így annak maximális hossza korlátozott (ahogy számolom, 24 karakter). -
Somatom
veterán
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A Tasker -t nem ismerem behatóan (igaz, még az MD -t sem, de a Robotot igen, és az MD logikája szinte ugyanaz), de nem Te vagy az első, akinek nehéz az átállás. Írok egy példát az állapotvezérlés és az eseményvezérlés különbségéről. Tasker -ben tudod azt definiálni, hogy "a szobában vagy". Ekkor monitorozza az állapotot, és ha megszűnik, akkor jöhet az exit task. Az MD -ben nincs ilyen monitorozás. A "szobában vagy" az a beléptél a szobába kezdő esemény pillanata, és a kiléptél a szobából befejező esemény pillanata közötti, statikus állapot. Ha definiálod a két pillanatnyi eseményt, akkor azzal definiáltad a "szobában vagy" állapotot is. Tehát, egy állapot meghatározásához két pillanatnyi esemény tartozik. Meg kell adnod, hogy melyiknél, mit tegyen. A lényeg az, hogy nem folyamatokban, hanem pillanatnyi eseményekben kell gondolkodnod.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A feltételek mindig ÉS/AND kapcsolatban vannak a hozzájuk kapcsolt Eseménnyel vagy Művelettel. Azaz mindkettőnek teljesülnie kell.
-
dzsordzs69
senior tag
Természetesen elolvastam, és igyekeztem értelmezni is és próbálgatni is. De tényleg nem értettem, és nyilván még most sem teljesen világos. Viszont igyekszem, és nem akarok senki agyára menni, de szeretném tisztába tenni a dolgokat. :) Ígérem, kevesebbet fogok kérdezni, nem akarom széttrollkodni a topikot.
Köszi a mellékelt makrót, ezzel is az a bajom, hogy hiába van bekapcsolva a bluetooth, az idő elérkezésével nem fut le a művelet. De ahogy Somatomnak is írtam, most már értem, miért. :)
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
"de hol és hogy kell beállítani, hogy adott időben le is fusson a művelet?"
A tegnapi hozzászólásokat elolvastad? Nekem úgy tűnik nem...
Ha nem vagy "fogadóképes", nem vagy hajlandó tenni a dolgokért, nem sok értelme van magyarázni a dolgokat.
-
Somatom
veterán
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Tényleg nem áll rá az agyad.

Mindkét eseménynek van feltétele. Bármelyik esemény kiváltja a makró lefutását, de az események hiába következnek be, ha a feltételeik nem teljesülnek, akkor nem indul a makró. A Wifihez csatlakozás esemény ugyebár az az eset, amikor hazaérsz. De, mivel ennek a feltétele 18:00-06:00, ezért, ha egyéb időben csatlakozik a Wifire (más időpontban érsz haza), akkor nem indul a makró. A másik esemény a 18:00 -ás riasztás. Ez az az eset, amikor otthon vagy 18:00 -kor. De, mivel a feltétele a Wifi SSID, ezért, ha 18:00 -kor máshol vagy, akkor nem fut le a makró. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Linkelt kép... hol?
Ja úgy... megjelent.
-
dzsordzs69
senior tag
Nos, nem jutok előrébb. :) Az már tiszta volt, hogy az események vagy kapcsolatban vannak egymással, de a feltételekkel nem vergődök zöld ágra.
A linkelt képen csináltam egy próba makrót. Ha nincs feltétel, akkor a Bluetooth bekapcsolásra rezgőbe kerül a telefon. Ha megadom a feltételt, bekapcsolt Bluetooth mellett nem megy rezgőbe, hiába teljesül a feltétel. Miért?
És pont ez a bajom az otthonival is. Ha hazaérek, értelemszerűen kapcsolódik a wifire, de hol és hogy kell beállítani, hogy adott időben le is fusson a művelet. Értem, hogy kell még egy esemény, de akkor viszont ahogy hazaérek, a wifi miatt egyből lefut az esemény. Elvesztem... :)
-
Igy van. Az események mindig "vagy" kapcsolatban állnak. Persze egy műveletnek meg lehet adni feltételként, ahogy Te is írtad, hogy két esemény hatására jöjjön működésbe.
Nálam az alap felállás az Otthoni mód és én ebből indítok minden más egyebet.
Tehát ha hazaérkezem és csatlakozik a wifi, akkor aktíválódik az Otthoni mód, ha elmegyek, akkor az Utcai, de közben 3 perce aktíválódik a Bt mód is, ha netán csatlakoznék a Bt fülesemmel. Ha pedig eljön a 21 óra, akkor az időpont esemény hatására aktiválódik az Éjszakai mód, kivéve, ha csatlakozva van a Bt, mert akkor nincs szükség rá.
Ennek a váza nálam a következőképpen néz ki:Otthoni -> If
Else
Bt mode -> If
Else
Éjszakai-> If
Utcai-> Else
End if
End if
End ifNem igazán tudom a fórumra formázni, de remélem érthető.
Esetleg holnap kipucolom a saját makróm és felteszem tanulmányra. -
Somatom
veterán
Persze, ez világos. Ha jól gondolom, akkor egy makró eseményei pedig "vagy" kapcsolatban vannak egymással (mint a Robotban). Bármelyik bekövetkezik, lefutnak a makró műveletei. Tehát, csinálok egy Wifi SSID csatlakozva eseményt, 18:00-06:00 feltétellel. Mellé rakom a másik eseményt, a 18:00 -ás riasztást, X SSID csatlakozva feltétellel. Ha 18:00 után megyek haza, és akkor csatlakozik a Wifihez, akkor az egyik esemény következik be, ha pedig úgy jön el a 18:00, hogy otthon, a Wifin lógok, akkor a másik esemény következik be. Mindkét esetben lefut a makró, vagyis aktiválódik a csendes mód. Helyes a gondolatmenetem?
-
válasz
PistiSan
üzenetére
Nem egy nagy - Was ist das - csak sokat kell vele foglalkozni, megtanulni lépcsőzetesen felépíteni.
Hidd el, hogy én is tanulok nap mint nap valami újat.
Akik most kezdtek bele, azoknak sokkal könnyebb, mivel már magyarul is tud (nem tudom elégszer megköszönni a rengeteg munkát, amit Oldman2 beletett).
Amikor én először feltelepítettem, akkor még a 2.x,x akárhányas verziónál tartott és több mint a fele feature hiányzott abból, ami most benne van.
Csak hogy néhányat említsek: Feltételt csak a feltételekhez lehetett adni. Sem az eseményekhez, sem a műveletekhez nem. Nem volt a feltételek között AND/OR/NOT/XOR lehetőség. Nem vol copy-paste lehetőség. Nem volt megosztás csak egyben lehetett az összes makrót menteni. Nem volt If/else, Do/While ismétlés. (Ezek nagyon sokat segítettek a bonyolult makrók leegyszerűsítésében) Egyedüli lehetőség volt az ismétlésre a makró ismételt futtatása. Nem volt Esemény aktív feltétel. stb..stb.. Sorolhatnám még 1 ideig.
Ja és nem tudott a program magyarul, én meg nem tudtam (és most sem tudok) angolul.
Ennek ellenére számomra tanulhatóbb és kezelhetőbb volt mint a vetélytársai. Pld a Profilváltó, Mobilinternet ki/bekapcsoló és még jó néhány makrómat már magam sem tudom, hogy hányszor építettem újra. Ahogy jöttek az új feature-k, úgy jöttek az új ötletek, hogy miként lehet jobbá, szebbé, stabilabbá tenni egy meglévő makrót. Egyre jobban megszerettem.
Nézzetek utána a történetének! (Ez nem az összes) Volt amikor 2 naponta jelent meg új verzió (volt ebben sok hibajavítás is, de fejlesztés is bőven.) -
Oldman2
Topikgazda
válasz
PistiSan
üzenetére
biztos sokat lehetne tanulni belőle...
Ez így van, én amit jelenleg tudok a MacroDroidról, az szinte mind Mcrazy segítségével, az ő makróiból tanultam meg.
Most épp a hivatalos MacroDroid Fórumot bújom, abból is a "Menü megjelenítési" lehetőségeket.
Némelyik igen érdekes. Arra nem tudom PistiSan mit mondana.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Ha megnézed tüzetesen az Mcarzy által linkelt screenshot-ot (én is abból tanultam, abból készítettem a saját profilváltó makrómat), Esemény szinten minden olyan elképzelhető esemény definiálva van, amikor a profilváltás felmerülhet.
Művelet szinten pedig le van minden kódolva, az egyes Eseményeknek megfelelően.
Az, hogy pl. nem 22:00 -kor érsz haza, az Művelet szinten tisztázódik, ez esetben elindul mondjuk 23:00 -kor az "Otthoni hálózathoz csatlakozva/Otthoni WiFi" esemény, ami egyszerűen csak ennyi, nincs egyéb feltétele.
Nálam a Profilváltó makróm "Éjszakai" része ezzel az IF feltétellel indul:
Azaz, ha hétfő-péntek van ÉS/AND 22:00-05:59 időszak között, VAGY/OR ha szombat-vasárnap van ÉS/VAGY 23:00-07:59 között vagyunk, szintén. Egyéb kombinációban hamis, így nem hajtódnak végre az IF-en belül meghatározott Műveletek.
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Az időszakot a feltételnél tudod megadni.
Pld az az esemény, hogy Wifi engedélyezett - Feltétel - Időszak - 6:00-21:29 + hozzáadhatod azt is, hogy Cella hatókörön belül - és itt megadod az előre felvett otthoni cellákat. -
És az a hab a tortán, hogy copy-paste is müxik mindegyiknél.(Esemény-Művelet-Feltétel) Nem kell újra kikeresni-legyártani.

Ami még szót érdemel. A az egymás után megadott feltételek az eseményeknél, műveleteknél És-kapcsolatban vannak, ha Vagy kapcsolatot szeretnénk, akkor előbb azt kell megadni az Or lehetőséget választva, majd ez alá már be lehet tenni a feltételeket.
-
dzsordzs69
senior tag
Gondolom nekem címezted. :)
Igen, eddig tiszta, ez a része meg is volt. De amit írsz, hogy esemény mellé társított feltétel, ez akkor is aktiválódik, ha mondjuk csak este 10kor megyek haza?
Amit nem tudok: dátum/időpont eseménynél nem tudok időszakot, csak egy időpontot megadni, napokhoz kötve.
(És most bocs, nem leszek pár órát, lehet, hogy csak holnap...)
-
Oldman2
Topikgazda
Hogy egy kicsit érthetőbbé váljanak a dolgok, előbb szóban...
Ha azt szeretnéd, hogy "Amikor otthon vagyok", az értelemszerűen a "Hálózathoz kapcsolódva/Otthoni WiFi" esemény (én ezt használom, persze áramszünet esetén ez nem jól működik),
amikor meg elmész otthonról, ennek az ellentéte, a "Hálózatról lecsatlakozva/Otthoni WiFi"
Ha azt szeretnéd, hogy 21:00 és 06:00 között Otthon aktiválódjon egy esemény, akkor az egy "Dátum/Időpont esemény 21:00-06:00 időszakkal", kiegészítve egy feltétellel (ehhez az eseményhez kapcsolva), miszerint "WiFi csatlakozva/Otthoni WiFi"
Ez esetben csak akkor aktiválódik 21:00-06:00 között az esemény, ha közben otthon is vagy. Más esetben, amikor nem vagy otthon, nem.
A Végrehajtandó műveleteknél pedig tudsz If-Else-End If blokkokat készíteni, amikre szintén tudsz feltételt beállítani, pl. hogy melyik Esemény aktiválódásakor fusson ez a komplett Műveletsor.
Ez idáig érthető?
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Sziasztok!
Azért 1 db eseménytől ne várjatok egy komplett Profil makró működést. Erre egyik automatizáló sem képes.
Nálam így néz ki a Profilváltó eseménygyűjteménye és tartozik hozzá 43 művelet.
-
dzsordzs69
senior tag
Én megtaláltam a külön feltételeket (ahogy írják előttem), de ha mondjuk az esemény a wifi csatlakozás, és adott művelet feltétele az idő intervallum, akkor sajnos hiába vagyon rajta a wifin, eljön az este és nem történik semmi... Viszont ha a feltételként megadott időben csatlakozok a wifire, akkor teljesül a művelet. Ez a gondom.
-
Somatom
veterán
Erre kíváncsi leszek. Nekem úgy tűnik, hogy MD -ben is a Robot "logikáját" kell követni, vagyis hozzáadok a makróhoz még egy eseményt, Wifi SSID csatlakozást, időköz (18:00-06:00) feltétellel. Én ott akadok el, hogy csak a teljes makróhoz tudok feltételt kapcsolni. Robotban egy parancson belül minden egyes eseményhez, és művelethez külön-külön tudok feltételeket adni. Hogy kell MD -ben az esemény (ek) feltételét (feltételeit) definiálni? Remélem, érted a problémámat!
-
dzsordzs69
senior tag
Igazából semmit. Ha beállítom mondjuk eseménynek a "dátum/időpont"-ot, és a műveleteknél feltételnek, hogy kapcsolódjon az otthoni wifihez, akkor maga a makró aktív lesz mondjuk 9-kor, de ha csak 9:15-kor kapcsolódok a wifire, akkor a művelet már nem hajtódik végre, csak ha a feltétel és az esemény is egy időben stimmel. Legalábbis eddig így vettem észre. Úgyhogy már itt elakadtam, az "exit task"-okkal pláne... :)
És akkor a scene-ről még nem is beszéltünk. :) Megvan az elixir2, nézegettem is, meg is csináltam az -talán- általad régebben említett zeneapp-os dolgot, de ez nem megy.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A leirtakbol semmit nem tudsz "összehozni", vagy csak a Scene okoz gondot?
-
dzsordzs69
senior tag
Nagyon nehezen megy MD-ul gondolkoznom... :)
Csak azért hivatkozom a Taskerre, mert eddig azt használtam, nem azt akarom sugallni, hogy jobb. De, hogy más az biztos. :)
Szóval ott volt egy profilom ami ha otthon voltam és 21:00-06:00 volt, akkor átállt egy-két dolog, többek között csak rezgés volt. Ha elmentem otthonról ebben az időszakban, az exit task mindent alapra tett. Ha viszont nem volt otthon ekkor, feljött egy scene, amivel esetleg tudtam aktiválni az esti módot. Viszont ezt sehogy sem tudom összehozni az MD-vel. Merre induljak?
Köszönöm
-
dzsordzs69
senior tag
Kafa. Akkor holnap tesztelem némi járás-keléssel. :) Köszönöm
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Mivel az Eseményekhez és a Muveletekhez is adhatsz meg Feltételeket, szinte bármilyen műveletsor berakható egy Makró alá.

-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Mi sem egyszerűbb.

-
dzsordzs69
senior tag
Újabb kérdésem van, szoknom kell, hogy nincs "exit task"... :)
Egy makrón belül meg tudom oldani két eseménnyel, hogy cellák alapján hazaérve/távozva egy változó értékét 1-re, illetve 0-ra írja? Jól gondolom, hogy két műveletben megoldható? Nem szeretnék most már ide-oda sétálni. :)
Köszönöm
-
beers
addikt
Próbáltam azt a verziót is, itt ezzel szenvedek!
A kettőből egy sem akar úgy működni, ahogy szeretném!(#241) Mcrazy
Note 4
Csak a csengetés maradjon 20%-on kb 8-10 számnál, esetleg beteszem őket egy csoportba, ha kell! -
beers
addikt
Sziasztok!
Most jött el a pillanat, hogy belefáradtam....
Szeretnék segítséget kérni az alábbiak szerint!
Szükségem lenne egy ilyen makro-ra:
Adott időben leveszi a hangokat csak a csengetés marad 20%-on, de az is csak a megadott telefonszámoknál , esetleg csoportnál!
Én akár hogy próbálkozom, nekem valamiért elnémul!
Vendégem egy sörre a illető!
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Azért kutyulódott össze, mert amit én csináltam az csak egy példa a számolós változóra.
Nálad 2 esemény van. Ezért két külön változó csoportot kell létrehozni a minta alapján. Pld Naptár jelzés01, Naptár jelzés02 és így tovább, ahány esemény van. A műveleteket és feltételeket is ennek alapján kell elkészíteni.
Küld át nekem a makródat email-be, sms-számokat töröld ki, (itt van leírva hogy kell menteni egyesével) és megnézem, korrigálom, hogy hamarabb előrébb legyél. -
dzsordzs69
senior tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
No, előrébb jutottam. Megtaláltam a nullázási lehetőséget, és rájöttem, hogyha az MD eseménynél megadom, hogy milyen a naptárbejegyzést figyeljen, akkor csak arra számol.
Eddig jó, de: tegyük fel, hogy az "autó" bejegyzésre kell sms-t küldeni, ami ugye a második értesítéskor történik. Ha az első értesítést nem törlöm ki, és még a második előtt jön egy "kifli" értesítés, akkor ezt is számolja, mivel az értesítési területen ott csücsül ömlesztve az előző, "autó" bejegyzés is. Viszont ha a két "autó" bejegyzés közé úgy érkezik a "kifli", hogy az első "autó"-t kitöröltem, akkor nem számol és minden oké.
Erre van valami megoldás? -
dzsordzs69
senior tag
Nagyon köszi, meg is csináltam. Az elején rendben ment is. Viszont ahogy próbálgattam, teljesen összezavarodott. :) A változó számolásba belevette a többi naptárbejegyzést is, tehát ha egy más bejegyzés jelzett, akkor a "küldendő bejegyzés" első értesítésére már jött az sms. Most pedig ott tartok, hogy felesleges bejegyzés nélkül is minden értesítésre jön sms. Le tudom valahogy nullázni a változót? Ki-bekapcsoltam az MD-t, de így sem változott semmi...
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
PistiSan
üzenetére
Furcsálltam, és igazából képtelen vagyok követni mi a béta és mi nem az.
Eddig azt tapasztaltam, hogy én hamarább megkapom az új verziót, mint mások, emiatt feltételeztem, hogy ennek a béta csatorna az oka. De Te tegnap ezt megcáfoltad.
Ma mindenesetre kijött egy 3.9.12.2 -es javított verzió.
-
válasz
PistiSan
üzenetére
Szia!
Kipróbáltam és azt tapasztaltam, ha megszakitom vagy befejezem a hívást és azonnal indítok egy másikat, akkor nem fut le a makró, de ha megvárom, hogy a tárcsázó visszatérjen alapállapotba, akkor minden hívásnál lefut. Betettem egy számlálót és azzal ellenőriztem. Nem tudom nálad mi lehet a gond. -
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Tessék a videó!
A kiváltó esemény naptárbejegyzés, de bármi lehet. A feltételeknél tetszés szerint változtasd meg az értéket ( most 2, ezért a második értesítésre fog lefutni a művelet). Ha megváltoztatod, akkor a nullázó változó feltételét is hozzá kell igazítani, hogy jól működjön. Tervezem több ilyen videó készítését bemutató céljából. -
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Készítek majd erről is videót. Ez Az sms küldés ugyanattól a naptáresemenytol naponta csak 1x van?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Találtam egy kezelő felület bugot, ha az eseménynél meg adok valamit, és adok hozzá egy feltételt akkor szét esik a a felület, vagyis jó meg nyúlik az egész, viszont ha a markró nevére nyomok akkor helyre jön ideiglenesen.
Ha másnál is csinál ilyet, akkor légy szíves jelezze a fejlesztőnek az topic illetékes.
3.19.12-es verziót használok.
[kép 1] -
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nos 2 lehetőség van.
1. Amennyiben minden naptáresemenyhez emlékeztetőt is állítasz be, akkor N+1 változóval lehet a feltételt beállítani (pld a 2. vagy 3 Jelzésnél fut le a művelet, attól függ hány emlékeztetőt adsz egy eseménynek )
2. Feltételként egy időszakot állítasz be. Pld 10:00-10:05 (értelemszerűen amikor a valós esemény időpontja van) -
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Így már értem. Tesztelnem kell, mert most hirtelen nincs 5letem. Nem igazan használtam ezt a funkciót.
-
Igen, a lényeget nem írtam le. A riasztás, értesítés és rendszer olyan alacsony értéken van, hogy az nálam pld 0%, tehát teljesen néma.(valszeg nálad is ) Ezért pld nincs ébresztő, mert a riasztás 0%.( Ezt 100% hagynám és nem piszkalnam) A másik kérdés,hogy mi állítja vissza a normál hangerőt 6:29 után? Hiányzik a "nappali profil "
-
dzsordzs69
senior tag
Félreérted. :) Természetesen megadtam a feltételt, és más naptáreseménynél nem is küld sms-t. A gondom az, hogy ha a naptárbejegyzéshez hozzáadok még egy emlékeztetőt mondjuk egy órával az esemény előtt (hogy ne feledjem el), akkor nyilván ennél az emlékeztetőnél is elküldi az sms-t, holott nekem csak arra lenne szükségem, hogy az esemény időpontjában küldje el. :)
-
beers
addikt
A rezgőt azért próbáltam belerakni, ha már nem csörög legalább rezegjen!
A hangerőt már feljebb raktam 25%-ra, ezt szerintem már hallani kell minden esetben!
Kihangosítást kiveszem!
A kérdés még mindig az, hogy akkor mitől némul el!
Lehet előröl kezdeni jobb lenne, mint ezt toldozni! -
Szóval. A kihangosítás nem kell bele, mert az csak az élő hívás közben tud aktíválodni. Valamint a hangerő fel funkcióra sincs szükség. Ez még nem lenne gond. A probléma az, hogy a rezgő mód nem tud érvényesülni, mert a csengőhang nincs levéve, csak az értesítés és a rendszer. Az értesítéseknek, rendszernek visszaadni annyi hangerőt, amennyire szükség van. A csengetés hangerejét le kell venni nullára, ha nem akarod, hogy ebben az időben hívjanak (és feltétele, a rezgő mód helyes működésének). Az általad említett némítást a riasztásnál a rendszernél és az értesítéseknél találtam. Azt kell megnézni, hogy adott % esetén hogy állnak a hangerő értékek, mert nem minden eszközön egyforma. pld a 8% már lehet, hogy 0.
-
beers
addikt
Ránézne valaki az általam feltöltött Halkítás éjjelre macro-ra (ezt egy már feltöltöttből módosítottam)!
Működik is, de valahol elbújt benne egy némítás és nem találom....
Halkítás helyett némára teszi a telefont és 2 napja be is szívtam miatta!
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Azért fut le, mert nem adtad meg az értesítés érkezik eseménynek feltételt pld, hogy Tartalmazza vagy Megegyezik: "Teszt" (Illetve az általad létrehozott esemény neve a naptárban.) Ezért minden létező naptáreseményre reagál a makró.
-
dzsordzs69
senior tag
Azt is megcsináltam délután, miután mondtad, hogy az megbízhatóbb, és az most is lefutott. Ezzel tényleg csak annyi a gondom, hogy sms-t küld akkor is,ha emlékeztetőt adok a naptáreseményhez. De majd megpróbálok kitalálni valamit. :)
Most mindenesetre beállítok egy hajnali időpontot az értesítés elkapásra, és reggel kiderül. :)
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Kipróbáltam. Nálam lefutott a második is, bár én 2 perccel későbbi időpontot adtam meg. Azután a 3. alkalommal már 1 perccel később futott le a beállított időhöz képest.
Amondó vagyok, hogy ne naptár esemény legyen a makró eseménye, hanem Értesítés érkezett.
Készítek arról is egy videót, ha nem sikerül beállítani. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Milyen verziójú ROM van a készülékeden?
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Hogy van beállítva a makró? Mi a kiváltó esemény?
Amennyiben naptár esemény van beállítva, akkor az csak az adott időpontban 1x fut le, többször nem. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Beállítások / Telepített alkalmazások / MacroDroid / Engedélyek / 26 jogosultság
Ha a makró nem fut le, annak oka van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128(Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Samsung S22+ 256 GB eladó (fekete)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest