Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Most látom, hogy jött egy újabb frissítés. 5.6.3. Próbáld meg, hátha ezzel már javult.
-
tomy86
addikt
Az utolsó frissítés szerint működésre lehet bírni az airplane mód kapcsolását root nélkül. Valakinek ez sikerült, mert nálam nem működik (droid 10, MIUI 11)? Segédalkalmazásnak be van állítva a Macrodroid, ahogy a leírás kéri.
-
zeon.hu
nagyúr
Push üzenetet lehet küldeni másik eszközre?
Sajnos a Join csak egyirányú üzenetet küld a bejövő hívásokról a saját telefonról a cégesre és egyelőre nem jövök rá, hol a hiba, ezt szeretném kiváltani egy makróval.
(Email már van beállítva a nem fogadott hívásokról, de az késő, azonnali kéne) -
Somatom
veterán
Valamit nem értek. Attól, hogy elveszítem a telót, miért hívódna elő magától a kikapcsoló menü, illetve miért kell ezt akadályozni? Az már rosszindulatú, szándékos beavatkozást sejtet. A jóindulatú beavatkozás az, hogy a megtaláló bekapcsolja a kijelzőt, hátha a tulajnak volt annyi esze, hogy a zárképernyőn megjelenítsen vmi elérhetőséget.
-
válasz
PistiSan
üzenetére
Nem kell megvárni, egy gombkombinációval újra lehet indítani, de kikapcsolni nem (illetve igen, egy kisebb trükkel).
#1687 Somatom A valóság határain belülre gondoltam, amivel egy kicsit növelni lehet az esélyt a megtalálásra. (amikor elveszíted a telefont, nem pedig ellopják) (SIM kiszedő tűvel vagy gémkapoccsal a nyelv alatt járkálás sem éppen hétköznapi
) -
Sziasztok!
Azt gondolom, hogy egy hasznos makróra bukkantam. Lezárt telefonnál nem engedi előhívni a Kikapcsoló menüt. Készülék elvesztésénél jó, ha van ilyen aktiv makró . Anti Shutdown -
kukukk
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Mi 9t pro telefon amin be szeretném állítani hogy ha a gyári telefon appot megnyitom akkor kapcsolja be a bluetooth-t.
Az "Események / Alkalmazás elindítva" menüben csak a telepített alkalmazások jelennek meg a gyári beépítettek csak akkor ha kipipálom a "Nem indítható app" menüt! De itt hiába jelölöm be a gyári telefon appot nem történik semmi ha megnyitom!Esetleg van valakinek valami ötlete?
-
nubiai
tag
Lehetséges egy változó tartalmát sorba rendezni? Jó lenne root nélkül.
Egy lehetséges tartalom, amit fordított sorrendbe szeretnék rendezni:
81: MacroDroid\n2: Fájlok\n6: Galéria\n91: Tasks\n9: Google Play Áruház
ahol, a "\n" az új sort jelenti, amit MD-vel raktam a "record"-ok közzé. Pl. popup notification-el megjelenítve így néz ki:
81: MacroDroid
2: Fájlok
6: Galéria
91: Tasks
9: Google Play Áruház
És ez lenne a kívánt végeredmény (itt ugye már szám szerint csökkenő sorrendben van):
91: Tasks
81: MacroDroid
9: Google Play Áruház
6: Galéria
2: Fájlok
Ez a bash script működik MD-on kívül, de MD Shell script műveletébe már nem tudtam átültetni, sehogy sem adta ki a jó megoldást:
my_var="81: MacroDroid\n2: Fájlok\n6: Galéria\n91: Tasks\n9: Google Play Áruház"
my_var=$(echo "$my_var" | sort -rn)
echo "$my_var" -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Az megoldható 2 sim-es telefonnál (s10+), hogy bizonyos feltételek teljesülésekor ki/be kapcsolja az egyik simet a droid? Pl ha nincs wifi kapcsolat kapcsolja be, ha van akkor ki a 2. Simet. -
pojzon
tag
Amit lehetett megkapott, de ugye ez nem egy vegytiszta android, ami a fejegységen dolgozik, így nem is nagyon lehet mélyre hatóan turkálni benne sajna. Plusz az lenne a lényeg, hogy ne kelljen kivenni a telefont a zsebből, táskából, akárhonnan.
Ezért is a telefonok oldaláról megy a mókolás, de ott egy idő után meghülyül a makróm és megállás nélkül csatlakoztatni próbálja a telefont. Hiába kellene neki várnia pl egy percet.
-
Somatom
veterán
8,9,10 -es Androidon a MD tud root nélkül hívótartományt (pl. ország előhívó) blokkolni?
-
Minden engedélyt megadtál a MD-nak? Rendszerbeállítások módosítása? Ez kell a Bt-hoz. Az is lehet, hogy telepítened kellene még Macrodroid Helper apk-t. Még ilyen hibáról nem hallottam, hogy nem látja Bt eszközöket. Ha végképp nem megy, akkor egy NFC címkét kell elhelyezni az autós tartóban, ami aktiválja a kapcsolódást. Töltő csatlakozást is meg lehet adni eseménynek, de akkor mindig dugdosni kell a kábelt.
-
pojzon
tag
Igen az lenne az igazi, ha a fejegység tenné a keresést, de hiába rakom fel az MD-t rá, nem tudom bemakrózni, mert nincs mit kiválasztani. Sajna kínaiak általl, ugyan szorgalmasan update-elt fejehység, de látszik azért némi amatőrség a részükről. Mert nem hiszem, hogy az android okozná a szűk kereszt metszetet abban, hogy a fejehység indulás után keressen. :)
-
Szia!
Pedig az lenne az igazi, ha a fejegységben levő MD keresné a beállított telefonokat. Akkor nem látja a MD a csatlakoztatott telefonok listáját, ha a Bt kikapcsol. Nem lehetséges, hogy a keresés után ez történik? A Bt-k általában 2 percig aktívak, ha nincs csatlakozás. -
pojzon
tag
Sziasztok!
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni, mert ugyan egy ideje használom már a MD-t megvásárolt formában, és van is jó néhány makróm, ami teszi szépen a dolgát, de egy dolgot nem tudok normálisan megcsinálni..
A feladat a következő lenne: Van egy fejegység egy autóban, ami ugyan kezel több telefont bluetoothon keresztül (külön-külön, nem egyszerre), viszont nem túl intelligensen van megoldva a telefonokhoz való csatlakozása, mert indításkor mindig az utolsó készüléket próbálja meg megkeresni, ha nem találja, akkor annyiban is hagyja, nem keres a másik korábban csatlakoztatottra.
Ezért olyan megoldást találtam ki, hogy az MD segítségével egy loop paranccsal "X" időnként tegyen egy próbát a csatlakozásra, mert ha a fejegység a közelben van, akkor szépen felcsatlakozik a telefon, akkor is, ha nem az volt utoljára rajta.
A probléma ott van, hogy egy darabig szépen teszi a dolgát, de valamennyi idő elteltével megbolondul és nem csak egy-egy kósza csatlakozási kísérletet tesz, hanem kvázi folyamatosan keresi az autót. Ha kikapcsolom és újra be, akkor egy darabig megint jó lesz, de aztán jönnek a fentebb lévő bajok.
Ti hogy csinálnátok ezt meg? A legjobb az lenne, ha akkor indulna a makró, ha engedélyezve van, mert arra gondoltam, hogy bizonyos események teljesülése esetén lekapcsoltatnám, tehát nem kellene ebbe bele gyömöszölni minden olyan eshetőséget, mai indítaná a feladatot.
Mert próbáltam a fejegységen is ügyködni, hogy az keresse a telefonokat (androidos a jószág), de valamiért nem látja az MD a már csatlakoztatott telefonokat, így nem tudom beállítani sem..
-
7Sony7
addikt
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. A Huawei appban eddig is engedélyezve volt, viber, hívás, és egyéb dolgok miatt. Van egy makróm, hogy bejövő híváskor vegye fel a fényerőt, ha letettem, akkor meg vissza. Ha ez lefut, utána kiírja a band, hogy mittudomén normál üzemmód. Ez a kiírás eddig nem volt, és nem is kell. Tegnap frissült az md, azóta csinálja.
-
7Sony7
addikt
Üdv. A legutóbbi macrodioid fríssítés óta a makró lefutása után a Honor band 4 re mindig kiírja, hogy macrodoid általános. Eddig nem volt ilyen, nem is szeretném. Hogy tudom ezt kikapcsolni? 5.3 verzió.
-
Dolphine
addikt
Közben beugrott, hogy azért nem jelenik meg 30mp-ként, mert hogy a Változó-Battlevel feltétel 5%-onként engedélyezi a felugró üzenetet. A változó minden 0-ra és 5-re végzödő akkuértéket figyel. (5-10-15-20-25-100%..stb)
Töröld ki ezt a feltételt a "Táp csatlakoztatva" alatt és akkor fogja mutatni mindig, ha töltőn van a telefon. - Ezt már korábban megtettem, akkor sem jelent meg, de semmi gond, a tablet alapból mutatja, így külön azt nem kell.
Egyébként szerintem a képernyő kikapcsolására nincs szükség, mert kb 5 mp után, ha nincs feloldva, akkor is kikapcsol. - Lehet, hogy az lesz, mivel amikor Waze megy, nagyon nem szeretném, hogy kapcsolja ki a képernyőt.
Vagy be lehet állítani feltételt, hogy program futása közben ne kapcsolgasson semmit? -
válasz
Dolphine
üzenetére
Közben beugrott, hogy azért nem jelenik meg 30mp-ként, mert hogy a Változó-Battlevel feltétel 5%-onként engedélyezi a felugró üzenetet. A változó minden 0-ra és 5-re végzödő akkuértéket figyel. (5-10-15-20-25-100%..stb)
Töröld ki ezt a feltételt a "Táp csatlakoztatva" alatt és akkor fogja mutatni mindig, ha töltőn van a telefon.
A "Képernyő ki"-nél a Lock screent kell választani, mert az működik rootolatlan készüléken. Egyébként szerintem a képernyő kikapcsolására nincs szükség, mert kb 5 mp után, ha nincs feloldva, akkor is kikapcsol. Persze Te tudod, hogy mit akarsz. -
Dolphine
addikt
A tesztnél megjelent, de töltés közben nem ment.
Ahogy most működik, úgy nekem éppen jó. Most már csak arra nem jövök rá, hogy az egyik készüléken van Képernyő ki, de a másikon nem kapcsolja ki.
Ráadásul kérdez ilyet, a Képernyő kikapcsolásnál, hogy Lock screen vagy Don't lock screen.
-
Dolphine
addikt
Az akku töltöttségi szintjét továbbra sem írja ki.
A Rendszeres időközt 30 mp-re állítottam, illetve beállítottam egy képernyő ki parancsot.
Most úgy működik, hogy 30 mp-ként (ezen valószínűleg változtatni fogok) bekapcsol a kijelző 5 mp-ig, addig látható a töltöttségi szint a jobb felső sarokban, illetve alul, hogy mennyi van még hátra, majd kikapcsol a kijelző. Amit szerettem volna, az félig-meddig megvan.
-
Dolphine
addikt
Kipróbáltam.
Annyi van, hogy 5%-onként bekapcsolja a képernyőt ez jó, de nem tudom, hogy milyen üzenetet kellene látnom, mert az külön nem jelenik meg.
Lehet, hogy valamit még be kellene állítanom, kellene a Macronak valamilyen engedély?
Azon is gondolkodtam, hogy inkább ne százalék, hanem időintervallum legyen a meghatározó.
Úgy értem, hogy mondjuk 1 percenként jelenítse meg a töltöttségi szintet. Ekkor már hamarabb érzékelhető, hogy működik-e a makró megfelelően. -
Dolphine
addikt
A OnePlus nem engedélyezte az AOD-t, így külső alkalmazást kell használnom, ami néha nem működik. Az okára még nem jöttem rá.
Azt szeretném, hogy töltés közben lássam a százalékot. Nem kell nekem állandóan, elég 5%-onként is. Olyan telefonra / tablet is ki szeretném próbálni, amiben nincs AOD, ezért is lenne jó, hogyha működne.
Tehát bizonyos időközönként, vagy százalékonként, hogyha megmutatja a töltöttség értékét akkor én már nagyon boldog leszek.
-
válasz
Dolphine
üzenetére
Pontosan. Egyébként ha van AOD a telefonodon, akkor ott mutatja a töltöttségét, de lehet olyat is csinálni, hogy pld 5%-onként bekapcsolja az MD a kijelzőt, ha fekszik a telefon, akár töltőn van vagy nincs. Mond el, hogy mit szeretnél és megpróbáljuk összehozni. Te is sok mindenre rá tudsz jönni, ha telepítve van a MD és tanulmányozod.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Ez megoldható MacroDroiddal?
[link]
A lényeg az, hogy bizonyos időközönként az aksi töltöttsége megjelenik, majd eltűnik.
Bocs a videó minőségéért!
-
zeon.hu
nagyúr
Lejhez olyat csinálni, hogy a hálózatról lekért idő kapcsolót ki és be kapcsolja a MD?
-
zeon.hu
nagyúr
Ha elérhető egy bt eszköz, azt hogy tudom eseményként kezelni?
A bt bója lenne az? Ez esetben az eszköz uuid-t hogy tudom kideríteni? -
válasz
retesz147
üzenetére
Szia!
Mintha már más is panaszkodott volna, hogy egyik nem megy a másik nélkül. Valószínű, hogy ez a jövőben így is marad. Egyébként ott írja, hogy a 8.1 verzió felett szükséges a helyadatok bekapcsolása. Miért gond, ha állandóan be van kapcsolva a GPS? Ha nem használja semmi, akkor lapít a háttérben. Nem sok vizet zavar. Szerintem nincs olyan megoldás, amivel úgyanúgy működik, mint régen, de ha igen, ossza meg bátran, aki tudja. -
retesz147
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre,mert minden jól működött.
Azonban itt karantén idejében csak viszketett a tenyerem és lefrissítettem Android 10-re és MIUI12-re.
Nagyjából megy minden,egy fontos dolgot leszámítva,nem tudja kapcsolni az MD ki-be a GPS-t,ami miatt a Wifit-se.
Valahogy ez a kettő egymástól függ. Amikor GPS be van kapcsolva,akkor Wifit be tudja kapcsolni,amikor a GPS ki van kapcsolva,akkor wifit se tudja bekapcsolni.Ezt az üzenetet dobja.
Tudtok esetleg erre megoldást.
Root van. -
Nyilván azért írtam azt, hogy ez csak tesztelésre jó.
Azt kellett vele kipróbálni hogy egyáltalán működik-e a telefonoddal.
Ahhoz, hogy egy makró jól működjön, kell némi gyakorlat hozzá és kell jól ismerni a macrodroid működését.
De ha kérdezel és beteszel a makróidról képeket akkor hamar rá tudunk jönni a hibára. Este teszek fel egy működőt, azért, hogy lásd. -
csab3
csendes tag
Szia! A macrodroidban a sablonoknál az "auto speakerphone" sablonra keresve, majd aktiválva semelyik változatot nem működik sajnos. Amit belinkeltél az működik,. Köszönöm. De ez minden hívást kihágósít automatikusan. A "Full screan caller ID" app beállításában egyébként van ez a közelség érzékelős szenzorra lehetőség, hogy ha fülemnél van telefon nem hangosít ki, ha távol van kihangosít. Ezzel a progival tökéletesen működik. Sajnos a macrodroidnál nem tudom beállítani ezt a funkciót. Mindegy. Már feladtam.
-
-
csab3
csendes tag
Sziasztok! Xiaomi Redmi 8T telefonon "auto speakerphone" sablonra keresve, majd aktiválva semelyik változat sem működik.
Van valaki aki ezen a típusú telefonon használja a Macrodroidot?
Minden engedélyt megadtam oda vissza a programnak, de nem működik.
Van valami ötlet?
Esetleg van egy működő leírás közelségérzékelőre aktiválva a hívás - fogadás, indítás majd kihangosít ill. tiltás combóra? -
-
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Ha filléres régi, akkor már nem mindegy? Egyébként nyugodtan hagyhatod, nem lesz semmi baja. A benne lévő elektronika tudja, hogy mikor mennyit kell etetni az aksit. Ha felpuposodik és elszáll, akkor az nem az állandó tápon lógástól lesz, hanem attól, hogy már előregedett és ettől semmilyen elektronika nem véd meg.
-
szimi57
őstag
Az MD tud olyat, mint az E-Robot? Konkrétan a képernyő filterről lenne szó. Pl, ha nézek egy videót, a képernyőn matatva ne csináljon semmit.
-
PistiSan
addikt
A hívás fogadás le van tiltva a macroban. Akartam én is ilyet csinálni, csak hangerő gomb nyomására akartam felvetetni a telefont, mivel flip tokban használom a készüléket és felolvassa a hívó nevét egy makro, így nem kell origamizni a hívás fogadásához, de nem vette fel akármit is csináltam. Végül kapott a telefon egy LineageOS-t amiben ez alapból beállítható rendszer szinten.
-
Sziasztok!
Akinek szüksége lenne egy olyan makróra, amivel automatikusan fogadhatja a hívást, ha a füléhez teszi a telefont, itt megtalálja. -
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Amikor több műveletnek ugyanaz a feltétele (pld nálad a Médialejátszás - Képernyő be - Kijelző időtúllépésnek) akkor azt egy IF művelet alá be lehet tenni a következőképpen:
" kb hetente leválasszam a 220v hálozatról, lemerítsem az akkut 10% környékére, majd vissza kapcsoljon töltöre?"
A töltés szabályozására semmilyen külső program nem képes. Maximum jelezni tudnak egy beállított érték elérése után.
Viszont amióta Okos konnektorok léteznek, a töltőn lévő eszközöket talán lehet automatizálókkal szabályozni, hogy meddig töltődjenek fel. Persze sok értelmét nem látom, de ez már más téma. -
zhata
senior tag
Tetszik, hogy az új verzióban kiírja, hogy melyik makróm mikor futott.
-
-
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Ez így már mindjárt érhetőbb. A makróról készült kép alapján sokkal könnyebb megállapítani, hogy hol lehet a hiba, hova kell a segítség.
Jelen esetben úgy néz ki, hogy nem vagy tisztában a MD működésével, de mindjárt helyretesszük a dolgokat.
A MD úgy működik, hogy beérkezik egy esemény és ha másképp nem szabályozzuk (feltételekkel), akkor lefut a műveleti ablakban lévő összes művelet.
A Te esetedben - mivel nincs feltételekkel szabályozva - az összes művelet végrehajtódik 18:00-kor 18:01-kor és 18:20-kor.
Ahhoz, hogy úgy működjön, ahogy szeretnéd, az összes műveletet el kell látni feltétellel: Pld bökj ár a Média lejátszás-ra és válaszd a Feltétel hozzáadása -> Esemény aktív -> 18:00
Ugyanígy a Night Clock indításáthoz is add hozzá, de ugye itt a 18:01-t válaszd, majd az utolsó művelethez pedig a 18:20-at. -
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Nem, a beírt 3 soros szöveg az nem képernyőmentés. Megnyítod a makrót és jobb fent a 3 pontra böksz, majd az előugró menüből kiválasztod a "Megosztás képként" lehetőséget. Ez el fogja menteni a képet a telefon belső memóriájában a Macrodroid - Export mappába. Na innen kell feltölteni a képet a PH-ra aktív tag úr.
Kicsit olvasgasd a Topik összefoglalót is és sok kérdésre megtalálod a választ. Ha fel tudtad tölteni a képet, akkor előrébb vagyunk és a segítség is könnyebben megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Vagy be lehet állítani feltételt, hogy program futása közben ne kapcsolgasson semmit?
Ráadásul kérdez ilyet, a Képernyő kikapcsolásnál, hogy Lock screen vagy Don't lock screen.