Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
A makró már működik, de ez a logcat piszkálja a csőröm. Események » Eszközesemények » Logcat üzenet. Listázza típusonként az üzeneteket és a
"pm grant com.arlosoft.macrodroid android.permission.READ_LOGS"
ADB engedélyt igényli. Sztem ez a rendszerlogot olvassa. Holnap kipróbálom. -
Somatom
veterán
Ezen felbuzdulva emelem a tétet. Nemsokára támadok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lényeg, hogy ha Samuhoz BT fülest csatlakoztatok, akkor a médiavezérlő automatikusan átvált rá.
Ha viszont HDMI -t, akkor a hangkimenet marad táblagépen, manuálisan kell kiválasztani a megjelenítőeszközt. Ezt szeretném automatizálni. -
Somatom
veterán
Azt nem szeretném, mert a roló eléggé foglalt. A fényképező csak egy példa volt, mást is csinálnék fekvőben.
Az a csempeikon nekem jó lenne. Van belőle öt, tehát elvileg makróhoz köthető. A kérdés, hogy hogyan. Pl. a csempe beállításainál van olyan, hogy "váltás". Azt hogyan kell értelmezni? Amúgy sztem kéne legyen olyan esmény, hogy "Csempe 1.". De hol? -
Somatom
veterán
Elakadtam. Help!
A probléma az, hogy kijelző feloldás után a telóm néha figyelmen kívül hagyja a tájolást. Szeretnék gyorsan lőni egy képet, de nem fordul fekvőbe. Fix fekvő meg nincs a gyári gyorscsempén. Arra gondoltam, hogy kirakok egy MD gyorscsempét, ami bökdösésenként váltja a kényszerített fekvő és az auto módot. De, elakadtam a beállításokon. Csempe1. kirakva, engedélyezve. De, nem tudom, milyen eseményt kéne választanom hozzá és hogyan kéne konfigolni a váltást. -
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Igen, emlékszem, hogy küzdöttünk rajta. Tamást kértük, hogy a Robot lehessen hívó alkalmazás. Aztán a Google csavart egyet az API -n, hogy csak olyan app lehet hívó alkalmazás, ami képes hívni a 911 -et. Nem tudom, hogy azóta mi változott. Az alap probléma az, hogy az Androidban a telefonálás az csak "GSM" lehet. A VOIP az netes kommunikációnak számít. A mai napig nem tudok VOIP hívást fogadni csak a Talkbandemen. Ha GSM bejövő van, akkor csak kipattintom a házból és azzal fogadtam a hívást, nem kell a telón is ügyködnöm. De, VOIP -nál először a telón futó alkalmazásban kell fogadnom a hívást és csak utána használhatom a fülest.
-
Somatom
veterán
Ezt már én is javasoltam és Mcrazy betette az összefoglalóba.
-
Somatom
veterán
válasz
DrKapocs
üzenetére
Ha a MD aktiválja a repcsi módot, akkor a makró végén tiltsd le saját magát! Aztán a Wifi elhagyós makró kikapcsolja a repcsi módot és engedélyezi a letiltott makrót. Az akkor már nem fog újra lefutni, hiszen az eseménye már nem következik be, amíg nem érsz újra a Wifid közelébe.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Mcrazy!
Múltkor írtad a kijelző feloldást. Szted ehhez hozzá lehetne kombinálni egy kikapcsolást Samun?
Arra gondolok, hogy időzítve felold, lehúzza teljesen a rolót, akkor megjelenik a kikapcsoló piktogramm, onnan meg végigbökdösi a kikapcsolást. -
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Tehetsz a makróba értesítést. Buboréküzenet, notibar értesítés, TTS, stb.
-
Somatom
veterán
A telód 5GHz -en kommunikál a routerrel, a router Lanon továbbítja az utasítást a Gateway -nek, az meg wireless kommunikál az egyes eszközökkel. Gondolom, ez utóbbi 2,4GHz, de ez már független a telódtól és a routertől.
Mcrazy:
Ha 5GHz -en kommunikálnának az eszközök, akkor még rövidebb lenne a hatótáv. Egy Powerline -os cucc lehetne még megoldás. -
Somatom
veterán
A tabomon lehalt az egyik Makróm. Novában dupla kopphoz parancsikon van rendelve. Screen off azonnal. De, nem kapcsol ki a kijelző. Macrodroidban tesztelve a Makró elvileg működik, de nem hajtja végre a műveletet. Mi lehet a baj? Vmi engedélyt megvont a tablet?
-
Somatom
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Egy dolog, hogy a MD ezt tudja. Azért ez nem a kezdő szint. 90 foknál is mélyebbre hajolok előtted, ha ezt kezdőként összehozod.

De, ha tudjuk az irányt, akkor itt a MD profiktól biztosan kapsz majd segítséget hozzá.
Szóval, semmiképpen se veszítsd el csüggedésedet, ha elsőre nem sikerül!
-
-
Somatom
veterán
Csak septiben, mert meló van. Az appban valahol van egy help rész és abban a nyílvános intentek, amiket küld/fogad az app. Jobb, mint ha beépülő lenne. Használtam, működik automatizálóval. Kamionos sorbanállásnál hasznos, csak nagyon nehéz beállítani a figyelt területet. Gondolom, vágod, hogy miről van szó.

-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Épp ez az, hogy nem tudom a megbízhatóságát, mert most hazai hálón vagyok. Gyanús, hogy amikor kiválasztom, akkor azt írja, hogy "a barangolás engedélyezve van". Persze, hogy engedélyezve van, de ez nem egyenlő azzal, hogy a teló valóban barangol is.
Joaoban bízok. Aki Taskert tud fejleszteni, az kiegészítőt is tud írni. Sztem egy Note9, meg egy Tab S7 elbír néhány kiegészítővel. Konfigolni meg faék egyszerűségű. Eszköz kiválaszt, üzenet beír, ennyi. De, ezen kívül még sokmindent tud.
-
-
Somatom
veterán
Megcsináltam. Legalábbis az alap működik. A Join -nak engedélyeztem a Google fiók hozzáférést mindkét eszközön. Arra nem jöttem rá, hogy tab » teló irányba a push miért nem működik, de szerencsére vannak egyéb opciók. Pl. Művelet » Parancsikon indítása » built-in action (ez egy, a Join -hoz tartozó parancsikon). Erre megnyílik egy Join konfig felület, ahol kiválasztottam a "Note" opciót. Elneveztem, kiválasztottam a telót és beírtam az üzenetet. A telón értesítés esemény » Join » egyezés: az üzenetként megadott szöveg. Műveletként a teló visszaküld egy push -t (de ez is lehet parancsikon » Note), ami meg a tabon esemény a szinkron indítására.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
A kereső a Kisegítő lehetőségek alkalmazás infóihoz visz. De, tudom, hogy mire gondolsz és a MD üzenetre bökve is a Kisegítő lehetőségekhez dob, ahol a Telepített szolgáltatásoknál minden MD igény engedélyezve van.
-
Somatom
veterán
Teló újraindításnál ez a két üzenet mindíg megjelenik, de rábökve sehol sem találok olyan engedélyt, ami ne lenne neki megadva. Mit hiányol?
-
Somatom
veterán
Nem értem. Ha a telón beállítom, hgy küldjön egy Push -t, akkor a tabon futó MD a Join beépülőn keresztül eseményként érzékeli. Ugyanez tabról telóra viszont nem akar működni.
-
Somatom
veterán
Elvileg a két dolog független egymástól. A vágólaphoz kell a Clipto és szintén ADB engedély. Nálam adott lenne, de inkább a Join -nal próbálkozok, mert az univerzálisabb megoldás. Még szerencsétlenkedek vele, mert Joao szokása szerint mindent is belerakott és az angolom sem az igazi. De, sztem mindenképpen érdemes elmélyedni benne. Google fiókon keresztül is tud kommunikálni és közvetlen lehetőség is van, ha a két eszköz közös hálón van.
Egyébként 11 -en már nem kell PC az ADB -hez. Csak egy Wifi (lehet másik teló hotspot is), meg az LADB app. A múltkor így adtam meg a Cliptonak.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Hát nem. A telómon (Android 9) még ott van, de a tabomon (Android 11) már nincs. Az igaz, hogy 10 -től van korlátozás, de ADB engedéllyel feloldható, tehát 11 -en is lehetne ilyen esemény. Rákérdeznél a fejlesztőnél? Most Join -nal próbálkozok. Abban is van vágólap figyelés és írja is a szükséges ADB utasításokat. A Cliptonak is megadtam és kezeli szépen.
-
Somatom
veterán
Nem jó, a folyamatot a tabnak kell indítania. Még agyalok rajta. Azt reméltem, hogy két, közös hálón levő MD tud egymással kommunikálni.
Találtam egy olyan feltételt, hogy "barangolás". Ez akkor teljesül, ha a barangolás engedélyezve van, vagy akkor, ha a teló ténylegesen barangol? -
Somatom
veterán
A tabletemen szeretnék konfigolni egy napi ismétlődésű Gdrive szinkront. A tablet sokat lóg a telóm hotspotján, ami viszont gyakran van roamingban. Olyankor nem lenne jó, ha szinkronizálna. Tehát a szinkron előtt a tabomnak engedélyt kéne kérnie a telómtól, ami akkor adná meg, ha nincs roamingban.
Ötlet? Gondolom, vmi push kéne. -
Somatom
veterán
Pedig, úgy tűnik, hogy működik. Az igaz, hogy az esemény aktiválódik, de engem nem az esemény, hanem a művelet, azaz a megjelenő ablak akadályoz. Ha várakoztatás után annak feltételt szabok és az esemény újra kiváltódásakor az már nem teljesül, akkor az ablak sem jelenik meg.
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Assszem megvan a megoldás. A makród eseményéhez pluszban hozzáadtam az "adott wifihez nincs csatlakozva" feltételt. Úgy tűnik, hogy így már rendben müxik. Bár lehet, hogy ezzel a feltétellel a változós makród nélkül is működne, hiszen ha csatlakozva van, akkor nem kerülhetne hurokba a makró.
-
Somatom
veterán
Köszi! Sajnos, még ez sem az igazi. Az Opera -nak van egy kilépési metódusa. Ha az Opera -n belül a kilépés gombra bökök, akkor újra kapom a dialógus ablakot, ami akkor már tök fölösleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A telóm 9 -es, aminél még PC kell az ADB -hez. A tabomon van megadva az engedély, mert azon 11 -es fut, amin már nem kell PC.