Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Letöltöttem a macrodroidot, de nem boldogulok. Azt szeretném, hogy NFC-s fizetésnél, mikor a Simple widgetről indítom a fizetést, akkor némítsa le a telefont addig míg az SMS meg nem érkezik a telefonomra, de az sem gond, ha mondjuk 5-10 percig, utána ismét legyen hang.
Köszönöm a segítséget. -
Alien4
tag
Oke, nincs mas otletem, csak az, hogy appok kozott valtok oda-vissza, emiatt ujra aktivalja a makrot es ezert fut ket peldanyban.
Ennek a kikuszobolese? Ugye az lenne a legjobb ha egy peldanyban es egyszer futna es csak akkor az app van eloterben... Ha van valakinek megoldasa/otlete... Azt megkoszonom!
-
válasz
zeon.hu
üzenetére
Mivel minden alkalmazás értesítéséből másképp lehet kinyerni a kívánt szöveget, ezért neked kell kipróbálni minden lehetőséget.
Esemény: Értesítés érkezett - Join - tetszőleges mód - .
Művelet: E-mail küldése - Itt amikor az "Üzenet szövege" mezőbe kattintasz, akkor fent a 3 pöttyre bökve kiválaszthatod, hogy "Értesítés szövege vagy alszövege vagy nagy szövege".
Kísérletezz és valamelyik biztos jó lesz.
Mivel Curve-m sincs, ezért nem tudok konkrét makrót készíteni neked. -
Somatom
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
Mivel a Curve értesítéseit valamiért nem szinkrinizálja a Join, így szeretném egy makróval megoldani, hogy a másik eszközön is megjelenjen.
Esemény - Értesítés érkezett - Curve
De mi legyen a művelet?
Elég a "Reagálás értesítésre - tetszőleges tartalom (Join)?De ha valaki elárulja, hogy tudom a Joinnal megoldani, az is elég...

-
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, csak egy alap gmail szinkronizálás makrót használok, az volna a kérdésem, hogy az állapotsorra kirak ha fut a program egy kis órát (pont olyat mint az ébresztőóra ikonja), azt el lehet esetleg valahogy tüntetni? Ha kikapcsolom a makrót, akkor eltűnik, tehát biztos h az jelzi, ha letiltom az értesítéseket, akkor is ott marad viszont....
előre is köszi -
Nem olyan bonyolult, ez alapján meg tudod csinálni.
Asszem nálad nincs szükség ADB engedélyekre, mert rootolt a telefon.
Az utolsó feltételt (Területen belül: a "Helyszín (Tartózkodási hely)"-nél éred el, miután a főoldalon a "Helyszínek" csempén keresztül beállítottad az otthoni helyet(100m pontossággal próbáld, de lehet kevesebb is, ha működik). Erre azért van szükség, hogy ha nem vagy otthon, akkor még véletlenül se tudd kinyitni a kaput. A Hangerő eseményt állathatod "Hangosít"-ra is, ha az neked jobban kézre áll. -
zeon.hu
nagyúr
Igazából csak akkor próbálom.
Sokszor váltok írás közben, mert a Hackers keyboard-ban van olyan számbillentyűzet, ami nekem kell.

Íráshoz viszont nem az igazi, pl nem megy a húzással írás.
Szerk.
Talán megvan, mi okozza:
Ha látható a billentyűzet, csak akkor tűnik el az ablak rögtön. Ha nem látható, akkor ott marad.
Így viszont nem hiszem, hogy MD hiba lenne -
-
zeon.hu
nagyúr
Egyszerű macro:
Gomb az értesítési sávon, ami felhozza a billentyűzet váltó ablakot.
A gondom annyi, hogy az ablak mindössze kb 0.1-0.2 mp látható.
Mi lehet a megoldás?
( Samsung Tab A) -
g_g_g
őstag
Sziasztok!
A következő helyzetre szeretnék valami megoldást, nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e.
A garázskapu egy telefonhívásra nyitódik.
Jelenleg ha közeledek a garázs felé a telefont feloldom és a kezdőképernyőre kitett közvetlen hívás ikonnal indítom a hívást. Ezen szeretnék egyszerűsíteni.
Elsőre az jutott az eszembe, hogy azt meg lehetne-e oldani, hogy lezárt képernyőn dupla klikk (jelenleg ilyenkor feléled a kijelző és a zárképernyő jelenik meg) és egyből hívja a megadott számot.
De ha lenne más ötlet, javaslat azt is szívesen veszen.Mi8 készülék, EU dev. ROM, root (Magisk) van.
Köszönöm.
-
-
válasz
Somatom
üzenetére
Ja, ok.. most néztem meg még1x. Fáradt vagyok már
. Az csak akkor fut le, ha valamelyik routerhez csatlakozol.. világos..
Viszont így azt kell mondjam, hogy jól összehoztad. Kicsit fura a 2 makró, meg a Join, de működőképes a megoldásod...
Kicsit átgyúrod magad az IF-eken és egy makróba is meg tudod csinálni(mármint a tabon). -
válasz
Somatom
üzenetére
Ez nem teljesen kerek. Kéne látnom a 3. makrót is, ami a szinkronizálást indítja, mert ebből a két képből csak az látszik, hogy a Tab 24 percenként indítja a Parancsikont és nem vár semmilyen válaszra, hanem rögtön indítja a szinkronizálást is. Valamint a 3. makró hiányában nem tudom,, hogy a Telón lévő Join művelet hatására mi történik , mert csak az látszik, hogy küld egy Push üzenetet a Tab-nak.
-
Somatom
veterán
Épp ez az, hogy nem tudom a megbízhatóságát, mert most hazai hálón vagyok. Gyanús, hogy amikor kiválasztom, akkor azt írja, hogy "a barangolás engedélyezve van". Persze, hogy engedélyezve van, de ez nem egyenlő azzal, hogy a teló valóban barangol is.
Joaoban bízok. Aki Taskert tud fejleszteni, az kiegészítőt is tud írni. Sztem egy Note9, meg egy Tab S7 elbír néhány kiegészítővel. Konfigolni meg faék egyszerűségű. Eszköz kiválaszt, üzenet beír, ennyi. De, ezen kívül még sokmindent tud.
-
válasz
Somatom
üzenetére
Jó a Barangolás (Roaming) feltétel (ha megbízhatóan működik, bár én soha sem próbáltam) és akkor a változó elhagyható.(Nem tudtam volna tesztelni a makrót Barangolás felétellel, a szám átírása meg ugye adott)
Nincs szükség harmadik appra, A Webhook működik bármilyen hálózaton. Nem kell az eszközöknek közös háló, de internetre szükség van. (mondjuk a szinkron se menne nélküle, meg nagyjából semmi, amit ilyen eseményhez kötünk)
Használd nyugodtan a Join-t, meg értesítés figyeléseket, meg mittudomén mit, de minél bonyolultabbá teszed, annál több a hibalehetőség és nehezebb a makró módosítása, finomítása. -
-
válasz
Somatom
üzenetére
Ha működik, akkor jó, de számomra ez egy eléggé körülményes megoldás.
Amit csak lehet, MD-al oldok meg.(Ha már fut folyamatosan, használjuk ki) Ha nincs más, jöhet a plusz app.
Mivel Te azt szeretnéd, hogy a Tab kérjen visszajelzést a Teló-tól, ezért megfordítottam a dolgot és kettő Webhook eseményel megoldottam a lekérdezést. Tehát nem a telefon fogja vezérelni a szinkront, hanem továbbra is a tab, de "beszélgetnek egymással előtte"A Tablet makrója
A telefon makrója
Tehát a tableten induló szinkron esemény (jelen esetben Lebegő gomb) meghívja (Weblap megnyitása ) HTTP GET műveletben a telefonon lévő makró Webhook-ját, ami ennek hatására indítja, ugyancsak HTTP GET műveletben a Tab Webhook-ját, ha a Home MCC változó megegyezik a Lokális változóban előre definiált honos hálózattal és ezzel indítja a szinkronizálást. (jelen makróban a Felguró üzenetet)
Ha még sem egyezne a hálózat, akkor sincs semmi, mert a Tab-on lévő makró alaphelyzetben marad, mert nem érkezik a Webhook-ot kiváltó esemény.Szerk: Előbb létre kell hozni a Webhook eseményeket, majd a Webhook URL-eket az ellentétes makró HTTP GET műveletében kell megadni.
-
Somatom
veterán
Megcsináltam. Legalábbis az alap működik. A Join -nak engedélyeztem a Google fiók hozzáférést mindkét eszközön. Arra nem jöttem rá, hogy tab » teló irányba a push miért nem működik, de szerencsére vannak egyéb opciók. Pl. Művelet » Parancsikon indítása » built-in action (ez egy, a Join -hoz tartozó parancsikon). Erre megnyílik egy Join konfig felület, ahol kiválasztottam a "Note" opciót. Elneveztem, kiválasztottam a telót és beírtam az üzenetet. A telón értesítés esemény » Join » egyezés: az üzenetként megadott szöveg. Műveletként a teló visszaküld egy push -t (de ez is lehet parancsikon » Note), ami meg a tabon esemény a szinkron indítására.
-
Somatom
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
A kereső a Kisegítő lehetőségek alkalmazás infóihoz visz. De, tudom, hogy mire gondolsz és a MD üzenetre bökve is a Kisegítő lehetőségekhez dob, ahol a Telepített szolgáltatásoknál minden MD igény engedélyezve van.
-
Somatom
veterán
Teló újraindításnál ez a két üzenet mindíg megjelenik, de rábökve sehol sem találok olyan engedélyt, ami ne lenne neki megadva. Mit hiányol?
-
Somatom
veterán
Nem értem. Ha a telón beállítom, hgy küldjön egy Push -t, akkor a tabon futó MD a Join beépülőn keresztül eseményként érzékeli. Ugyanez tabról telóra viszont nem akar működni.
-
Somatom
veterán
Elvileg a két dolog független egymástól. A vágólaphoz kell a Clipto és szintén ADB engedély. Nálam adott lenne, de inkább a Join -nal próbálkozok, mert az univerzálisabb megoldás. Még szerencsétlenkedek vele, mert Joao szokása szerint mindent is belerakott és az angolom sem az igazi. De, sztem mindenképpen érdemes elmélyedni benne. Google fiókon keresztül is tud kommunikálni és közvetlen lehetőség is van, ha a két eszköz közös hálón van.
Egyébként 11 -en már nem kell PC az ADB -hez. Csak egy Wifi (lehet másik teló hotspot is), meg az LADB app. A múltkor így adtam meg a Cliptonak.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Hát nem. A telómon (Android 9) még ott van, de a tabomon (Android 11) már nincs. Az igaz, hogy 10 -től van korlátozás, de ADB engedéllyel feloldható, tehát 11 -en is lehetne ilyen esemény. Rákérdeznél a fejlesztőnél? Most Join -nal próbálkozok. Abban is van vágólap figyelés és írja is a szükséges ADB utasításokat. A Cliptonak is megadtam és kezeli szépen.
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Szia!
Próbáld meg, ami itt van -
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Próbálom az "e-mail küldése" műveletet, de sehogysem tudom beállítani, se a gmail fiók, sem az smtp szerver lehetőséggel. Előbbinél legalább dob egy hibaüzenetet, utóbbinál tök süket. Mit és hogy kell beállítani, hogy menjen?
Köszi előre is!
-
válasz
Somatom
üzenetére
"A telónak fogalma sincs arról, hogy a tab szinkronizálást akar indítani."
Ez igaz, de ezért kell a telóról vezérelni azt a makrót, ami a tabon a szinkronizálást végzi. A teló fogja tudni, hogy csatlakoztatva van a Tab a Hotspot értesítésből és fogja tudni, hogy Honos hálózaton vagy-e és ha igen, akkor küldi a szinkronizáláshoz szükséges web parancsot, amit a Webhook (mivel van hálózati kapcsolat a két eszköz között) érzékel és aktiválódik. -
válasz
Somatom
üzenetére
A tab fogja indítani a folyamatot, mert a "Webhook" esemény azon lesz. Ami kiváltja ezt az eseményt, az van a telón egy "Weblap megnyitása" műveletben. Amikor a teló meghívja az URL-t, akkor aktiválódik a Tab-on a Webhook.
Úgy képzeld el, hogy a "Webhook" az SMS érkezett esemény a "Weblap megnyitása" pedig az SMS küldése művelet.
Nincs más kommunikáció. Esetleg email, de az macerásabb. -
Somatom
veterán
Nem jó, a folyamatot a tabnak kell indítania. Még agyalok rajta. Azt reméltem, hogy két, közös hálón levő MD tud egymással kommunikálni.
Találtam egy olyan feltételt, hogy "barangolás". Ez akkor teljesül, ha a barangolás engedélyezve van, vagy akkor, ha a teló ténylegesen barangol? -
válasz
Somatom
üzenetére
Gondolom mindkettő eszközön fut a MD.
Most hirtelen egy lehetőség van, ami "Push"-ként működni tudna, ez pedig a Webhook.
A kérdés az, hogy a Tab folyamatosan lóg a telón, vagy időközönként a MD kapcsolja a Hotspot-ot és ekkor csatlakozik?
A működése nagy vonalakban: A Tab-on a szinkront intéző makrót egy Webhook esemény indítja el. Ezt a "Webhook" eseményt a Telón lévő makró indítaná, aminek az eseménye a Tab Hotpsot csatlakozási értesítése és egy "Weblap megnyitása" a művelete, aminek a feltétele egy előre definiált változó, ami az ország kódot tartalmazza és ha ez egyezik a változóban előre beállított országkóddal, akkor lefut a művelet.
Ha nem bírsz vele, szólj.
-
Somatom
veterán
A tabletemen szeretnék konfigolni egy napi ismétlődésű Gdrive szinkront. A tablet sokat lóg a telóm hotspotján, ami viszont gyakran van roamingban. Olyankor nem lenne jó, ha szinkronizálna. Tehát a szinkron előtt a tabomnak engedélyt kéne kérnie a telómtól, ami akkor adná meg, ha nincs roamingban.
Ötlet? Gondolom, vmi push kéne. -
válasz
Somatom
üzenetére
Tegnap este még írtam a fejlesztőnek és ma ez a válasz jött:
(Elnézést a Google fordításért)
"
Nagyon érvényes álláspontot fogalmazol meg. Ezt mindenképpen meg tudom nézni.
Hogy őszinte legyek, a MacroDroid jelenlegi párbeszédpaneljei nagyon rosszak, és évek óta nem javították őket. Van egy tervem, hogy sokkal testreszabhatóbbá és rugalmasabbá tegyem őket, és talán ennek részeként lehetőség nyílik arra, hogy felvegyem azt a lehetőséget, hogy tevékenység helyett fedvényként jelenítse meg.
" -
Somatom
veterán
Pedig, úgy tűnik, hogy működik. Az igaz, hogy az esemény aktiválódik, de engem nem az esemény, hanem a művelet, azaz a megjelenő ablak akadályoz. Ha várakoztatás után annak feltételt szabok és az esemény újra kiváltódásakor az már nem teljesül, akkor az ablak sem jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A telóm 9 -es, aminél még PC kell az ADB -hez. A tabomon van megadva az engedély, mert azon 11 -es fut, amin már nem kell PC.