Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
1-2 hete nem indul automatikusan a Macrodroid. Minden engedély megadva.
Mi lehet a gond?
(Droid 9, Miui 10) -
Macika66
őstag
válasz
Oldman2
üzenetére
Na, ezért jó, ha az ember leírja a baját, mert újra elgondolkozik rajta.
Természetesen User Error
Este (éjjelre) bekapcsoltattam a telóval az Akkumulátorkímélő módot. Az pedig kiló MINDENT, a Macrodroidot is.
És amikor céghez beértem és ránéztem a telóra, bekapcsolva a képernyőt, akkor tudott csak újra futni a progi, és ebben a sorrendben hajtotta végre az érvényes makrókat.
A gondolatot az indította el, hogy 2 napja csúnyán esett az eső. nem mertem motorral menni a munkahelyemre, így szépen BKV-ztam. És ugye közben jár a teló-nyomkodás is.
Oda is, vissza is szépen végrehajtódott minden makró, ahogy kell.
És itt indult be a gondolatmenet, tegnap kihagytam az akkukímélő módot, ma jól is működött!
Köszi, hogy segítettetek!
-
Macika66
őstag
Tanácsot szeretnék kérni, mit csinálok rosszul, ill. hogyan tudnám jól...
Adva van egy makró, ami annyit csinál,. hogy figyeli a tartózkodási helyemet (GPS vagy GSM-cella alapján, mindegy) és ha elhagyom az otthonomat, akkor lefuttatja az OTTHON KI című makrót, ami abból áll, hogy felveszi nagyobb hangerőre a csengést és jelzéseket. Majd amikor odaérek a munkahelyemre, akkor a MELÓ BE című makrót futtatja le, mely leveszi csak rezgőre a telefont.
A készülék egy Huawei P30Pro.
Most az történik, hogy amint odaérek a munkahelyemre, akkor ELŐBB végrehajtódik a MELÓ BE, majd utána az OTTHON KI.
Ez nem annyira jó megoldás.
Nincs valami sorrend-felállítási lehetőség? -
tomy86
addikt
Sajnos úgy sem működik.
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
Van egy makróm, aminek az a feladata, hogy ha van az "orvos" naptáramban bejegyzés, akkor azelőtt 30 perccel bekapcsolja a "ne zavarj" módot és amikor vége az eseménynek, akkor visszaállítja normál módra. Viszont hiába állítom be az "ellenőrzés előre" opciót csak az esemény kezdetekor vált át "ne zavarj" módra. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond? Xiaomi Redmi 2, LineageOS, android 8.1.
-
Fall-N
veterán
Sajnos a bonyolultabb dolog valamilyen shortcut programot feltenni és abban nézegetni, mik a lehetőségek és tesztelni.
A könnyebb az lenne ha minden fejlesztő leírná konkrétan, mint például a Yatse, AdGuard stb. fejlesztői teszik.
Esteg a fejlesztőnek írni egy e-mailt egy másik lehetőség és ha jófej akkor visszaír és segít.
-
válasz
szabi777
üzenetére
Valószínű hogy valami ilyesmi lehet a háttérben, mert még senki nem jelentkezett ilyen hibával. Én próbaképp azt tenném, hogy az adott helyen (otthon, munkahely) a MD főmenüjében, (3 vonal bal felül) a Mobilcellákat kiválasztva, az aktuális cellacsoportra böknék, majd a + jel, Mobilcellák keresése, Keresés a háttérben - lehetőséget választva begyűjteném az összes elérhető cellát. Ha ez megvan és valóban a Dual SIM miatt volt a hiba, akkor a meglévő makrónak nem szabadna továbbra is be/ki lépni az adott helyen. Persze az előfordulhat, hogy egy-két cella kimarad a gyűjtés során, ilyenkor meg kell ismételni a gyűjtést a háttérben. Érdemes még a 3G/4G kapcsolatokat is váltani (ha van rá mód) és megismételni a cellagyűjtést. Ugyanis más a cellaazonosító minden hálózaton.
-
Nem tudom a megoldást, mert nem használtam még hasonló makrót sem és az Autonotification-t sem, ezért csak sötétben tapogatózok. Próbáltad esetleg közvetlen a művelet tesztelésével?
(#1282)"Meg kell nézned, hogy az adott alkalmazásnak mik az intentjei."
Erre hol van lehetőség? -
szabi777
tag
Sziasztok,
Új vagyok ebben a témában, próbáltam 2 tök egyszerű Enter Cell Area, Leave Cell Area makrókat definiálni, de amit látok hogy amint belépek a területre aktíválja az Enter Cell Area makrót ahogy elvárható, utána rá 30 mp-re pedig a Leave Cell Area makrót. És utána megint az Enter aztuán megint a Leave. És ez így megy...
Lehet h ez azért van, mert Dual SIM-es a telefonom? Dual SIM-nél, hogy detektálja a MD a toronyváltást ? Melyik kártyát veszi alapul ?
-
Fall-N
veterán
Sajnos nem írtam le pontosan a lényeget. Hiába állítom be ugyanúgy ahogy a Taskerrel, nem működik a makró és nem ugrik elő a Popup Widgets. Ezért gondoltam, hogy ott kellene beállítani valamit, de akkor nem segítene az sem. Vagy nem 100%-ig működik jól az Autonotification a Macrodroiddal?
-
Fall-N
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Tud. Intent küldése a neve. Root sem kell hozzá.
Én az AdGuard programot indítom így és állítom le, attól függően, hogy van-e Wifi kapcsolat. Általában start és stop parancs kell, meg a csomag neve (pl. com.adguard.android).
Meg kell nézned, hogy az adott alkalmazásnak mik az intentjei.
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
Háttérben tudok alkalmazást indítani?
(Jelenleg root nélkül) -
Szia!
Ha azokra a változókra gondolsz, amelyek a plug-in beállításának mentése után jelennek meg és értéket adhatsz nekik, akkor az ott nem minden esetben kötelező. Viszont, ha megadsz értéket, akkor később ezekre a változókra eseményként és feltételként hivatkozhatsz, de gondolom ez utóbbit Te is tudod. -
Fall-N
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék egy makró létrehozásával kapcsolatban. Nem vagyok totál kezdő, eddig Taskert használtam, de most áttértem a Macrodroidra. Az legtöbb taskot akarom mondani makrót már megcsináltam, de egy típusnál megakadok.
Na szóval eddig volt egy olyan taskom a Taskerrel, hogyha zenét hallgatok és számot vált a lejátszó vagy megállítom tegyük fel a PlayerPro (megcsináltam a többi lejátszóval is) akkor a Popup Widget felugrott a PlayerPro 4x1-es widgetjével.
Na erre használtam a fizetős Autonotification Tasker plugint. Figyelte a lejátszó értesítését és ha változás állt be rajta akkor felugrott a Widget. Csak sajnos hiába állítom be ugyanúgy az Autonotificationt utána kérdezi a valtozókat a Macrodroid, amit Taskernél nem kellett megadni. Hogyan tudnám beállítani?
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv.
BLACKVIEW BV6800 Pro telefonom van 8,0 Androiddal, a gondom hogy telepítettet programok nem indulnak el automatikusan telefon indítással. milyen beállítást nézzek meg?
Így a a Macrodriod nem indul el a készüléken és nem futnak le a macrok. Esetleg tipp? -
zeon.hu
nagyúr
Google fókot tudok automatizáltan tiltani/engedélyezni?
-
PistiSan
addikt
Ma jött még egy frissítés.
-
Dolphine
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Én most zároltam a MacroDroidot. Így úgy tűnik, hogy lefut amit szeretnék, de van még csiszolni rajta az biztos
-
Dolphine
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Bizony, elég goyrsak voltak.
-
dzsordzs69
senior tag
Meg is jött a frissítés, fain is minden.

-
Macika66
őstag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Leszedted előtte nyomtalanul az egész programot a telóról? Mert csak akkor fog felmenni...
-
Macika66
őstag
Nálam hibátlanul megy a ma reggeli frissítés (Huawei P30Pro), viszont eltűnt a mobilcella-log a programból...
-
PistiSan
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Én le mentem már minden frissítés előtt az APK-t, meg van a.
4.8.2
4.9.0.4
4.9.1.1
apk is, ha van igény rá fel rakhatom. -
Dolphine
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Globális probléma ahogy olvasom a tapatalkon.
-
Dolphine
addikt
Most megint van egy hiba. A legutóbbi frissítés után egy SONY Xperia Z4 tableten Android 7-el, összeomlik, force close jön létre!
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan
üzenetére
Biztos a frissítéssel van a gond, mert vissza raktam a 4.8.2-es verziót, és kapcsolgatja a repülő módot a rendszer.
Illetve látom, már a marcrodroid fórumon is jelezték a hibát: https://www.tapatalk.com/groups/macrodroid/airplane-mode-suddenly-stopped-working-t6684.html -
zhata
senior tag
válasz
Oldman2
üzenetére
A fentiek miatt downgradeoltam Pie-ra, bootloadert nyitottam és rootoltam is a készüléket, minden működik, kivéve a repülőgées mód be és kikapcsolását.
(OP7 Pro.) Érdekes, hogy a másik telefonomon (OP3 és Oreo) ugyanaz a makró rendben kapcsolgatja ki-és be a repülőgépes módot. Mindkét készülák Magiskkal rootolt. -
zhata
senior tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Tegnap felraktam az Android 10 béta 2-t, de sajnos, azt kell mondanom, hogy a MD jó része nem megy. Az otthon elhagyás cellafigyeléssel nem működik, mint ahogy nem működik a telefon töltöttségének figyelése sem. Érdekes módon az, hogy hívás után a kezdőképernyőre ugorjon megy, hasonlóan a hívó nevének bemondása is.
Továbbá a tízes alatt már semmiféle hívásrögzítés sem lehetséges. [link] -
zhata
senior tag
Android 10-zel (igaz, még csak béta 1) a Macrodroidnak gondjai akadnak A wifi és a bluetooth ki-be kapcsolgatásai nem működnek. (Pie-nál nem voltak gondok.) Az akksi megfelelő töltöttségét viszont kijelzi. Valaki hasznája az automatizálót Android 10-en? (OP7-Pro.)
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
PistiSan
üzenetére
Erre gondolhattál?
Beállítások/Általános kezelés/Nyelv és bevitel/Szövegfelolvasó/Fogaskerék a Google Szövegfelolvasón/Beszédhangerő felerősítése
Kipróbáltam, elkezdett ordítani a Felolvasó.
Nosza, vegyük akkor lentebb a hangcsatorna hangerejét...
mire eszembe jutott, hogy a felerősítés helyett felfelé is vehetném a hangerőt!
Felerősítés nélkül 30 (%)-on volt, túlzottan halk.
Felerősítéssel a 30 ordít, 20 még mindig hangos, a 10 már jó.Most kikapcsoltam a felerősítést, és feltoltam 50-re a hangerőt. Úgy tűnik tökéletes.
Fentiek számomra azt jelzik, hogy a régi, jól bevált makrók egy készülékcsere után könnyen félremehetnek, másképpen viselkedhetnek.
-
PistiSan
addikt
válasz
Oldman2
üzenetére
Nekem is 9-es droidom van, a fenti problémák mindegyike érint, vagy "csak" az a gondod, hogy halk?
Amúgy van egy beállítás, ahol lehet a hangerejét állítani, engem is zavart, hogy nagyon halk, aztán meg találtam azt a menüpontot (amit most nem találok hirtelen) és hangosabbra vettem. -
Szia! Szerintem ott a telefonnál ill. A szövegfelolvasóval lesz a gond. Nálam rendszeresen olvas fel naponta többször is, de semmi gond vele. Próbálj meg egy felolvasó újratelepítést.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Használtok google szövegfelolvasót a makróitokban? Nekem egy ideje már hol felolvassa, hol nem a kapott dolgokat, ha manuálisan indítanám a felolvasást akkor sem működik.
Nem vagyok benne biztos, hogy a macrodroiddal függ össze, csak ötletelek.
A lényeg, hogy elvileg lefut a felolvasás, de gyakorlatilag nincs hang.
Ilyenkor ha bemegyek az android beállításoknál a beszédszintetizátorhoz, akkor a példa mondatot sem olvassa fel, ha átállítom a nyelvet rendszer alapértelmezettről, angolra, vagy akármi más nyelvre akkor olvassa rögtön az adott ország nyelvén, a "rendszer nyelve", vagy "magyar"-t kiválasztva továbbra sem szól semmi.
Viszont, ha bekapcsolom a netet, és úgy nyomok a felolvasásra, akkor meg rögtön felolvassa, és ismét működik a felolvasás, nagyon fura hiba ez, nem tudom pontosan mikor jött, de szerintem már vagy 2 hete jelen van nálam.
Ha használtok ilyen felolvasót, akkor örülnék ha megosztanátok velem, hogy nálatok minden rendben van e felolvasással. -
PistiSan
addikt
válasz
retesz147
üzenetére
Szia, egy gyors ötletem van, a bt csatlakozás macro feltételéhez add meg azt, hogy csak akkor fusson le, ha az aktuális macro nem futott le mondjuk 2 percen belül. A bt leválasztóshoz pedig azt a feltételt, hogy akkor hajtsa csak vágere, ha a bt csatlakozós macro nem futott le 3 percen belül.
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Ismételten segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Régi kocsi, kazettás rádió. Vetem FM transmittert, szeretném automatizálni az FM Transmitter, teló, Waze dolgot.2 makrót szeretnék.
Egyik, amikor autóba beülök és csatlakozik a teló BT-n a Transmitterhez és végrehajtja a feladatokat, a másik amikor kiszállok és megszűnik a BT kapcsolat a teló és a Transmitter között, ekkor ismét végrehajtja az adott feladatokat.A szituáció a következő.
Kocsiba beülök, telót tartóba helyezem.
Gyújtást ráadom a kocsira, indul a FM Transmitter (2-3 másodperc alatt kapcsolódik is a telóhoz BT-n keresztül-sajnos túl gyorsan), teló indítja a Wazet-t, állítja a hangerőt és minden egyéb más dolgot, amit szeretnék.
Majd indítózom az autót, ilyenkor a BT FM transmitter kikapcsol, mivel a kocsi elveszi az áramot mindentől, csak az önindítót hajtja. A Transmitter és a teló a BT kapcsolatot viszont csak 5-7 mp múlva bontja (sajnos túl lassan). Amikor bontja, a Waze kikapcsol, visszaáll a hangerő meg minden más, amit kocsiba beszálláskor állítottam.
Majd 5-7 mp-es bontás után újracsatlakozik a teló a Transmitterel (2-3 mp alatt), újra indul a Waze. Rengeted idő sajnos, már régesrég mennék, de várok a Waze be-ki-be kapcsolásra, hogy tudjam írni a címet.Amire szükségem lenne:
Beszállok, ráadom gyújtás, kapcsolódik Transmitterhez, ekkor indítja a Wazet,stb ,majd indítózásnál szétbontja a kapcsolatot, de ekkor a Waze nem kapcsol ki, hanem fut tovább, majd újrakapcsolódik a Transmitter (ezt a BT szétkapcsolást- újrakapcsolódást figyelmen kívül hagyja a makró) és fut minden szépen.
Út végén leállítom kocsit, Transmitter lekapcsolódik, bontódik a BT kapcsolat és leáll a Waze és minden más, amit feladatul adtam neki.Tehát az indítózás utáni lecsatlakozást, újracsatlakozást kellene valahogy figyelmen kívül hagyni a MD-nek.
Próbálkozásaim vannak, de gyengék mint a harmat:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!

ui: várakozások benn maradtak, de várakozás nélkül is sok idő telik el sajnos.
-
-
PistiSan
addikt
válasz
Macika66
üzenetére
Pont ezért érzem azt, hogy a következő telefon vásárlása esetén nagy gondban leszek, jelenleg OP3 van, de a következő jó eséllyel nem op lesz, nekem már annyit nem ér amennyibe most kerül az új modell. Igazából a root miatt van leginkább LineageOS fent, illetve a teste szabhatóság, OTA frissítéssel sem veszik el a root jog.
Igazából a repülő mód ki/be kapcsolás miatt van root leginkább, az nagyon hiányozna, na de nem akarok előre menni, egyenlőre tökéletesen kiszolgál, lassan már 3 éve ez a telefon. -
Macika66
őstag
válasz
PistiSan
üzenetére
Igen, ismerem. Báááár, OP-nál nem tartom nagyon indokoltnak főzött ROM használatát (írom ezt OP3, 3T, 5, 6 tulajdonosként), inkább csak a korábbi ROM-olásos elfoglaltság, az újkeresés miatt romolgatnak sokan.
Hiába van sok támogatott modell, egy 2-300e Ft-os készülék garanciájáról kevesen mondanak le szerintem. Legalábbis épeszű ember nem teszi...
(Ezért is zseniális az OnePlus. De hát jelenleg épp hűtlenkedek, egy ajándékba kapott P30 Pro 8/256-tal.
Természetesen az OP6 is megvan, lezsírozva...
) -
Macika66
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mármint az, hogy más a csengőhang és más az értesítési hang hangereje???
És hányas Android alatt?
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Készítettem egy makrót ami valamiért nem működik.
A lényeg, hogy amikor egy bizonyos wifi hálózatra kapcsolódik a telefon akkor lefut a "műhely" nevű makró. Ez csak annyit kéne hogy csináljon hogy az értesítések hangerejét 0-ra veszi, a hívásokét pedig 80% -ra.
Valamiért viszont minden értesítés ugyanolyan hangosan szól.
Egy másik makrómban működik. Ez akkor fut le amikor hazaérek és az otthoni wifire megy rá a telefon. Le is veszi szépen az értesítéseket, a hívásokat 10% -ra, a médiát meg 0-ra. És működik.
Arra gondolok, hogy android 8.0-n már nem lehet a hívás és az értesítések hangerejét külön kezelni?
(Honor 8, android 8.0)
Köszönöm! -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
4.7.3-as makrodroid fut jelenleg a telefonomon, tegnap este frissítettem le, nincs meg valakinek véletlenül az egyel ez előtti verzió?
Az új verzióban nem működik egyik makróm sem, ahol feltételként a "Fejhallgató csatlakoztatva" vagy a "Fejhallgató nincs csatlakoztatva" feltétel van hozzáadva egy makróhoz.
Nagyon idegesítő, mert sok helyen használom ezt feltételként.Egy telefon újraindítással helyre állt, ilyet még nem csinált.

-
PistiSan
addikt
-
válasz
Somatom
üzenetére
Szerintem ebbe itt ne menjünk tovább bele, mert ez már a szakmai topikba tartozik. Gyanítom, hogy a MD felhasználók többségénél automatikusan indul az app, a makró Őket hivatott segíteni. Ha az aktuális topikban feldobsz erről egy használható infót, azt szívesen olvasnám én és valszeg a többiek is és akkor talán tudjuk nélkülözni ezt a makrót. Annyit még hozzáfűznék, hogy nekem a hét adott napján mindig újraindul a telefonom, de volt már olyan, hogy nap közben is valami program miatt, elég kényelmetlennek találom, ha mindig kézzel kell elindítani a MD-t.
-
válasz
Somatom
üzenetére
Ez korábbi Samu készülékeknél is működött, de az újaknál már más gombkombináció van. Ettől függetlenül, amikor bekapcsolás után a MD elindul, akkor vele együtt az a makró is, ami a hurkot képzi és ugyanott vagy, mint kikapcsolás előtt. Mire rákeresel a MD kikapcsoló gombjára, már rég hurokba vagy. De nem akarlak meggyőzni, ha neked ez bonyolult, akkor ne használd.
-
válasz
Somatom
üzenetére
"Sztem az is elég, ha boot után nem indul automatikusan a Macrodroid."
Márpedig elindul, ha letiltod a szolgáltatását, akkor nem tudod használni."Power hosszan nyomásra mindenképpen leáll a droid."
Nem tudom, hogy milyen telefonon áll le az összes alkalmazás erre a funkcióra, de nálam Samu készülékeken ilyen nincs, vagy én nem tudok erről a speckó feature-ról. Egyébként sokan örültek ennek a "tiltásnak" az eredeti fórumon.
Csak 1x kell, hogy olyan hurokba kerülj, amitől nem lehet könnyen megszabadulni, máris érezni fogod milyen jó egy ilyen makró. Nekem korábban olyan szerencsém volt, hogy 3 perc után összeomlott a MD és leállt magától, de ez nem biztos, hogy most is így van. -
PistiSan
addikt
Szia, köszi a makrót, mindig szeretem látni mások makróit, főleg ha magyarázat is tartozik hozzá.
Nem jártam még így amit leírtál, nekem elsőre a csökkentett módban történő indítás jutott eszembe, ott van lehetőség eltávolítani az alkalmazást.

Itt el tudtam venni az alkalmazás engedélyeit, hogy mihez férhet hozzá, megnyitni sajnos nem lehet, de eltávolítani itt is van lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest