Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30011) Crondore válasza sad_Vamp (#30010) üzenetére


Crondore
tag

Sierranál nekem a BIOS -ban a CSM (Compatibility Support Module) = Disabled -ra kelett állítanom mert boot loopolt, az El Capitan -nal meg pont fordítva(kivéve a video mode -ot mert azt legacy -ra), szerintem a bios beállításaiddal lehet baj első körben.

Ha értesz hozzá ahogy írtad, és átnézel pár ajánlott bios beállítást látni fogod mik is azok az elvárt beállítások amikkel bootolni fog az Osx. A fenti beállításra rájönnöm nekem egy délelőtömbe került, csak azért mert egy strix 970-esem van egy bizonyos (GPU)bios -al.

A boot orderel én foglalkozom első körben, mert a gép indulásakor választom ki miről akarok bootolni, ez a legtisztább számomra.

Ha windost installálsz ne legyen csatlakoztatva a osx -es lemez, és a windows pl, nálam csak az első sata csatlakozóra csatkoztatva lehetett csak fel telepíteni. Telepítés után a mehet másik sata csatlakozóra a clover már majd bebootoltatja, vagy bootoláskor kiválasztod, hogy honnan akarsz bootolni... innentől már mindegy volt neki.

Osx installnál minden lehúz csak usb és az ssd(ez is az első satádra) legyen csatlakoztatva. Addig míg a clover fel nincs telepítve maradjon is így.

A bios beállításokat és az egész installálási procedúrát én innen vettem: http://www.insanelymac.com/forum/topic/302041-guide-asrock-h97-pro4-yosemite-with-clover-uefi-installation/

Alapra integrált 3rd party eszközök, úgy mint USB3, sata, e-sata, amik nem az inteles chipset részét képzik alapból tiltani kell, aztán később kiderül, hogy éleszthető-e vagy nem.

Nekem tökéletesen működik mind a 2 gépem.(Z97 Fatal1ty)

Szóval rugalmasan kell kezelni a leírásokat hiba esetén.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.