Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) janos666 válasza AAntii (#8798) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Csak a faluhelyen eladott tojást nem nemzetközi banki átutalásokkal fizetik.

---

Abból mennyi lehet igaz, hogy azért szökött fel hirtelen a DOGE ára, mert újabban elfogadja egy Silk Road féleség?

---

(#8800) folditomi
Mivel VDDC a neve így talán VDDC-n.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8802) Reggie0 válasza folditomi (#8800) üzenetére


Reggie0
félisten

1.0875V

(#8803) AAntii válasza janos666 (#8801) üzenetére


AAntii
őstag

Szerintem a jelenlegi otthoni gépparkoddal nem tudsz annyit termelni fél év alatt sem, amennyit nem vennének meg pár nap alatt a magyar bitcoin fórumon. Szóval csak rajtad múlik, hogyha sumákolsz, akkor a sumákolást mennyire csinálod az árgus szemek előtt.
Mari néni is árulhatja a tojásokat a piacon, ahol nagyobb eséllyel megfogják, mint ahogy te is utalhatsz haza 4 milliót, amit már csak azért is feltűnik a navnak, mivel egyből értesíti a bankod, persze csak a terrorizmus visszaszorítása miatt :D
Egyébként ezek részletkérdések, a lényeg a magyar adózási hajlandóság és a közel 50%.-os elvonás.

Én mindenkit arra bíztatok, hogy miután a hardverek után befizette a maga 27% áfáját, utána a villany után is fizesse be a 27%-ot, majd adózzon le a maradékból 47%-ot, végül pedig vegyen a busás haszonból egy autót, ami után fizesse ki az áfát, a névre írás költségeit stb és tankolja tele 400 Ft-os benzinnel, aminek szintén elhanyagolható mértékű adótartama van. Csak jogszerűen!!

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#8804) Reggie0 válasza AAntii (#8803) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat az a forum nem nagyon porog.

(#8805) folditomi válasza AAntii (#8803) üzenetére


folditomi
tag

Rendben! Leadózzuk a bevételt. Ez esetben a pár ezer forintos veszteséget is az áram miatt, de bevalljuk azt is. A NAV visszafizet? :DDD

(#8806) janos666 válasza folditomi (#8805) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Feladtam. :W

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8807) Reggie0 válasza folditomi (#8805) üzenetére


Reggie0
félisten

Azt mondom egy probat meger. Majd tudosits :DD

(#8808) folditomi válasza Reggie0 (#8807) üzenetére


folditomi
tag

Simán! :D

(#8809) Geller72


Geller72
veterán

Mai Tweet Alpha asic.

..itt is márciust írogatnak. Ami még bőven nem az értékesítés megkezdésének az időpontja!! Ha sikerül, amit írnak, 5mh=70W-->25Mh=300W. ARM procival spékelve, same a router..van IP, beírod böngésző, konfig, címek, loginok, failover és annyi..

[ Szerkesztve ]

(#8810) Reggie0 válasza Geller72 (#8809) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem lepodnek meg, ha ok is felrekalulaltak a fogyasztast.

(#8811) Geller72 válasza Reggie0 (#8810) üzenetére


Geller72
veterán

..egye fene..legyen a duplája..:DDD. (25 mh/600W..:D.) Aztán majd lesz két hónap, amit ők tesztfázisnak, mi meg pre minerkedésnek fogunk hívni..:D.

[ Szerkesztve ]

(#8812) janos666 válasza Geller72 (#8809) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Engem itt nem győznek meg, hogy jól járnék, ha lecserélnék egy 5Mh/s GPU köteget egy ilyen tepsire. Ez persze változhatna, ha épp metszeni készülnék egymást a bányászott coin ár és az áramdíj görbéim. De még akkor is gáz, mert olyankor csak a megspórolt áram maradna, amire további monoton csökkenést feltételezve erősen kérdéses lenne az, hogy visszajöhet-e még vala az ASIC ára, mielőtt elévül (olyan esetben ugye már közel sem ~18, mint inkább minimum 180 nap lesz kikergetni egy BTC-t 5Mh/s-el, ha már gondot kezdett okozni a GPU-s áramszámla).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8813) oleslie válasza Geller72 (#8809) üzenetére


oleslie
aktív tag

Egy kérdésem van csak az ilyen ketyerékkel kapcsolatban. Mire lehet használni később (ha a bányászat már nem éri meg)? Mert nem lesz olyan hüjje amelyik megvenné ...

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8814) gergomiho válasza oleslie (#8813) üzenetére


gergomiho
tag

Banyaszaton kivul semmire. De veszik, eleg sokan.

(#8815) Geller72 válasza oleslie (#8813) üzenetére


Geller72
veterán

Az FPGA-kat is lehet. Ebay-->bepötyögöd SL3. Ha tud sha-t is (márpedig fog) akkor dupla élvezet.

(#8816) HSM válasza AAntii (#8803) üzenetére


HSM
félisten

A regisztrációs adót kihagytad... ;] Pl. egy kis 125ccm-es motor esetén 95 000 forint igazán jutányos egy mondjuk olcsóbb új Honda 480e-es nettó árához, amire még ugye az ÁFA, az 613e, és a regadó, és kész a 708e-es végösszeg. :C Ja, és még kb. 50 rugó sarc a forgalombahelyezés, meg vagyonszerzési illeték, meg rendszám, műszaki vizsga, meg kitudjami.... Nehogy olcsón be tudj pöfögni munkába vele. Ja, persze, és ezt abból a pénzből tudja megvenni a szerencsétlen dolgozó magyar, aminek a felét már ugye leadózta.... :C

[ Szerkesztve ]

(#8817) oleslie válasza Geller72 (#8815) üzenetére


oleslie
aktív tag

Ezzel nem is tudom mit akarsz mondani. Megnézted mit dob ki az ebay mielőtt elküldted ezt az üzenetet baromságot? ruhától a rabok f*szán át LNB -ig van minden. Érted egyáltalán az eredeti kérdést? (vagy csak félrenyomtál, és nem nekem szántad)

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8818) Mesterlovesz válasza AAntii (#8803) üzenetére


Mesterlovesz
aktív tag

AAntii, ez egy jó megközelítés, valóban kivitelezhető. Én a Bitcoin.hu portálon olvastam egy másik módszert, ami elsőre kicsit hosszadalmasabb, de ha megcsináltad akkor után már csak Bankártyáról lehet költened a pénzt. És természetesen akkor érdemes megcsinálni, ha több százezer nyereséged van.

Bocsánat, nem írom le, hogy mi ez, de annyit mondok, hogy az adózás fórumon van náluk. Akit érdekel az úgyis megtalálja!

2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

(#8819) AAntii válasza Geller72 (#8811) üzenetére


AAntii
őstag

Igen, érdekes lesz majd, hogy az első szállítás után hogy alakul a globális hashérték, ha nem fog drasztikusan nőni napokon belül, akkor az első szállítás kapacitása még rég a rendszerben van. Azért írom mindezt ilyen feltételes módban, mert én hiszek az összeesküvésekben, így pedig a bizalmatlanságomon kívül kézzelfogható is lenne a dolog. Persze tegyük a kezünket a szívünkre, hogy mi nem ugyanígy cselekednénk hasonló helyzetben? :)

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#8820) oleslie válasza AAntii (#8750) üzenetére


oleslie
aktív tag

Nem kell várnod :)
Némi guglizás árán arra jutottam, hogy nem jó ötlet btc-e -re/ről nem bank-ba/ból utalni (paypal is problémás). Nem egy nagy összegről van szó ($340), de sajnáltam volna ha odavész :)
Szóval a megoldás : btce ($/€) -> payeer ($/€) -> paypal (HUF) -> bank , az első 3 lépés megvan max. 15 perc alatt, a bank ... na az 1-2 munkanap, mindegy, költsék gyógyszerre amit az alatt a 2 nap alatt kamatozik nekik :P
Igen, nagyon úgy fest, hogy működik :)

[ Szerkesztve ]

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8821) oleslie válasza AAntii (#8803) üzenetére


oleslie
aktív tag

"...Csak jogszerűen"
És akkor felébredsz, és látod, hogy a bilibe lóg a kezed :))

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8822) Reggie0 válasza oleslie (#8820) üzenetére


Reggie0
félisten

Miert nem jo otlet?

(#8823) oleslie válasza Reggie0 (#8822) üzenetére


oleslie
aktív tag

Több fórumon is azt olvastam, hogy eltünedeztek a pénzek. Megkeresésre nem reagáltak, ticketeket válasz nélkül lezárták, ha újra regelt az ember, és kérdezett, akkor válaszoltak, ekkor elárulta, hogy ki is ő, és rákérdezett a korábbi ticketre, mire megint eltűntek. A pénzek leginkább a chargeback -nak köszönhetően kerültek vissza az eredeti tulajdonoshoz. Az angol nyelvű üzeneteket nem értik/szeretik, könnyebben válaszolnak ha oroszul keresed meg őket (ez külön ér egy kib*szott nagy fekete pontot). Annak alapján amit olvastam, így hirtelen a support hozzáállását/munkamorálját nem is tudom mihez hasonlítani (ahhoz képest amennyibe kerül a "szolgáltatás" ezt még én sem tartom megengedhetőnek, pedig én aztán igazán utálom az ügyfelekkel való foglalatoskodást, de ha már fizet akkor legalább úgy teszek, mintha foglalkoznék a problémájával :) ). Volt aki kipróbálta kis ($10) összeggel, az rendben volt, erre áttolt(volna) egy nagyobbat (6000?8000? már nem emlékszem), na, az el is tűnt ahogy kell.
Próbáld ki ha mered, aztán oszd meg mit tapasztaltál ;)

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8824) Reggie0 válasza oleslie (#8823) üzenetére


Reggie0
félisten

Ja ertem. Igen, BTC-E eltuntetos, egyik baratomnak is eltunt nehany BTC. Azt hittem, hogy magaval a kozvetlen utalassal van valami gond es nem a valtora utalsz.

(#8825) #87896064


#87896064
törölt tag

És amúgy akkor akinek közületek már van/volt utalni valója az hogyan csinálja az adózás dolgot? :) Csak mert nekem már összegyűlik az utalni valóm, de most kicsit megijedtem, hogy navbácsi ennyire a körmünkre néz. Amúgy EHO-t, ha van bejelentett munkahelyem és abból vonják már, akkor ebből miért kellene?

(#8826) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

aki decemberben regisztrált az mt.goxon annak megcsinálták már a verification-t?

nekem december közepe óta semmit, pedig mostmár jó lenne, ott ahogy nézem lehetne akasztani az árfolyam mozgásokon is,
a kraken-en kb semmit nem mozog

(#8827) Reggie0 válasza Zlcsi (#8826) üzenetére


Reggie0
félisten

Nekem elutasitottak, mert volt 1 rossz feltoltott szamlam, amin nem volt rajta a cimem. De volt egy jo is, azt nem vettek eszre, ugyhogy most reklamalgatok.

(#8828) oleslie válasza Zlcsi (#8826) üzenetére


oleslie
aktív tag

ma éjjel regeltem payeer.com -on, és rögtön áttoltam $340 (-sáp = $307), mindenféle baxakodás nélkül paypal-ra.

@#8824: pedig de, a banki utalásról van szó. Este átnézem az előzményeket, oszt' megszórlak linkekkel, olvasgass te is, érdekes

@#8826: payeer-re lehet küldeni $ ill. € -t, onnan pedig 5.9%+1% -ért megy a paypal-ra ez lezajlott < 15perc, paypal-ról pedig már költhető is, vagy withdraw a saját bankszámládra, de az 1-2 napba telik

[ Szerkesztve ]

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8829) Reggie0 válasza oleslie (#8828) üzenetére


Reggie0
félisten

Elkoltesre megfelel. Ha veszel arut paypalon vagy fizetsz mondjuk online jatekert, akkor meg lehet igy uszni az adot. Kezdetnek boven jo.

[ Szerkesztve ]

(#8830) Zlcsi válasza oleslie (#8828) üzenetére


Zlcsi
senior tag

ez a payeer is orosz :(

ide hogy tudsz áttolni pénzt pl krakenről mert kéri hogy megjegyzésbe legyen beírva valami, de ugye azt a krakennél nem tudod szerkeszteni

[ Szerkesztve ]

(#8831) oleslie válasza Zlcsi (#8830) üzenetére


oleslie
aktív tag

Igen, mint a többi is. De egyrészt ezt írták több helyen, mint működő megoldást. Kipróbáltam, és tényleg működik (azért raktam be a screenshotot is, számomra is hihetetlen)
krakeen-t nem nagyon nézegettem, btce-n lehet választani célállomásnak a payeer-t, ott megadod az payeer-es azonosítód ( P{éssoksokszám} ), beírod az összeget, és ennyi.

[ Szerkesztve ]

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8832) ngabor2


ngabor2
nagyúr

1 hét alatt 3x-ra, vagy ha úgy tetszik, 11 nap alatt 4x-esére ment fel a doge ára... Ki volt még legalább annyira türelmetlen, mint én? :D

(#8833) oleslie válasza Zlcsi (#8830) üzenetére


oleslie
aktív tag

ahogy így elnézem, krakeen-ről sehogy. wire transfer & sepa, ezek vannak.

Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem

(#8834) Zlcsi válasza oleslie (#8831) üzenetére


Zlcsi
senior tag

hát krakenről nem lehet euro-t de btc-be ki lehet utalni és a payeer átváltja
100 euro 0.16758200 BTC ami 596Euros árfolyamon váltja ami mondjuk a jelenlegi mt.goxos 693-as árfolyamhoz képest elég szép jutalék, aztán még a paypal utalásért is lefog húzni...

de legalább működik...

(#8835) RAMBÓ válasza ngabor2 (#8832) üzenetére


RAMBÓ
aktív tag

Én tegnap adtam el egy kisebb mennyiséget ami figyelmetlenségből maradt pool-on még decemberben :D
Kérdés, hogy meddig fog tartani ez a jó árfolyam?
Megéri átállni rá?!

(#8837) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

az létezik, hogy a vga kártya csak a bányászat közben hibázik? A hw szám egyáltalán milyen hibára utal? Futtattam a fánkos tesztet 1 órát, rendben lement. Most megy a memtest, egyelőre a 640*480-as felbontásnál tart... még nem talált hibát.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#8838) Reggie0 válasza Geller72 (#8836) üzenetére


Reggie0
félisten

Es hol van fpga sl3? En sehol nem lattam.

(#8837) Victoryus: Igen, de nem a kartya a hibas, a konfig rossz.

[ Szerkesztve ]

(#8839) Geller72 válasza Reggie0 (#8838) üzenetére


Geller72
veterán

Gondolom, most csak kötözködsz..

(#8840) Reggie0 válasza Geller72 (#8839) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem. Tenyleg nincs. Ha van akkor dobjal linket legyszi, mert en tegnap fel orat kerestem, de semmi nem volt. Csak a letoltokhoz van valami FPGA-s cucc, de az a kodot nem tori, mindossze loader. Es tenyleg erdekel, foleg h milyen fpgabol mekkora hashratet csikarnak ki.

[ Szerkesztve ]

(#8841) HSM válasza oleslie (#8828) üzenetére


HSM
félisten

Kíváncsi leszek a linkekre...

(#8832) ngabor2: 10 napi teljes termés fele ment kb. napi áron el, a többi még szerencsére megvan. Már nagyon viszket a tenyerem, hogy adjak el belőle, de még inkább kivárok. ;]

(#8842) Victoryus válasza Reggie0 (#8838) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog (1)

Én most fogok egy kalapácsot, és levezetem rajta a feszültséget... Ugyanazzal a konfiggal ment 4 napot kifogástalanul, aztán elkezdett hw számot növelni. Most az ltc és middle bányászatnál is nő a hw szám, doge bányászatnál meg stabilan 0, és hozza is a 300kh/s-t. Ez már tényleg sok nekem. :W Újrateszem a cgminert, vagy kipróbálom guimenerrel.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#8843) Ricsiii1992 válasza Geller72 (#8839) üzenetére


Ricsiii1992
tag

Én se értem, milyen sl3 fpga-ra vagy nokia fpga-ra gondolsz,vagy ha nem akkor mire.

(#8844) Geller72 válasza Reggie0 (#8840) üzenetére


Geller72
veterán

Jó. Akkor úgy veszem, hogy nem értetted a célzást. És nem csak te. Nem arra céloztam, hogy hol lehet venni ilyen holmit, hanem hogy mit csinálnak vele és hol teszik pénzé. Tehát az ebayen csak "árulják" magát a kalkulációt, nem a gépet. Így már ok? Te egy progival letöltesz egy "logot" a telóról, azt a srác pedig brute force mód ledarálja és a gép kiköpi az NCK kódot, amivel van egy független tellád. Csinálták ezt VGA-val is, de nem éri meg. Vagyis, akinek az áram ingyen van, annak talán. ~1.5 Mh-el max másfél nap. Persze lehet, hogy "kiköpi" neked az első hat percben..:D. Az árakat láthatod. Amíg szimplán csak vga-val nyomták, az árak is magasabbak voltak. Lehet ezt szerver-kliens szinten is nyomni, online. "Boxot" akárhol lehet venni.

(#8845) Dexar007


Dexar007
veterán

132-es kutya arfolyam? :Y Eladni,vagy nem eladni.. :F

Ilyenkor jo erzes belegondolni,hogy elment vagy 700.000 kutya az utobbi par napban 33-40es aron autosell-el. :D

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#8846) Geller72 válasza Dexar007 (#8845) üzenetére


Geller72
veterán

Mégis csak van olyan ország, ahol újra lehet hegyekben vga-t kapni.. ;] . Ez a megadiff ennek az "eredménye". Két hete még 271-es doge diff volt.:D.

(#8847) AAntii válasza Geller72 (#8846) üzenetére


AAntii
őstag

Lehet, de az sem mindegy, hogy az akkorihoz képest háromszor annyit ér egy doge, így aki él és mozog azt bányássza.

Szerk: Igen, csak a sorrend véleményem szerint nem helytálló [szerintem az árfolyam növekedés miatt egyre nagyobb erők összepontosulnak a doge felé és emiatt ez a szép kis diff.], de ezen nem fogunk összeveszni, mert egyikőnk sem tudhatja, hogy ténylegesen melyik követik a másikat.

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#8848) Geller72 válasza AAntii (#8847) üzenetére


Geller72
veterán

..és valszeg azért ér 3x annyit, mert a diff is 3x annyi lett. Ok-okozat.

(#8849) Reggie0 válasza Geller72 (#8844) üzenetére


Reggie0
félisten

Igy mar ertheto mit akartal mondani. En meg mar azt hittem, hogy van valamilyen eszkoz a piacon.

(#8850) Geller72 válasza Reggie0 (#8849) üzenetére


Geller72
veterán

Van. Úgy hívják, hogy FPGA.. :P

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.