Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8401) Imafett válasza janos666 (#8399) üzenetére


Imafett
aktív tag

és ennek mi az oka? :) amúgy pl tud hashrate többletet hozni egy linux a winhez képest?

dArk most néztem hogy csak 12.04LTS van :B ITT egy kis leírás aki még ilyenen gondolkozik a baj az, hogy olvastam sok az issue a 290ekkel... és nekem 5db is van... szóval lehet marad a win

[ Szerkesztve ]

(#8402) gergomiho válasza dmon (#8390) üzenetére


gergomiho
tag

A CGremotet honnan szerezted meg ? Az official oldalon azt irjak hogy beta, meg hogy e-mailbe irjak nekik ha beta teszter akarok lenni. Volt kint letoltesi link, vagy jelentkeztel emailbe ?

(#8403) Geller72 válasza dArk- (#8400) üzenetére


Geller72
veterán

Nekem uborkával az a tapasztalatom, hogy minél újabb verziód van, kernel szinten annál jobb. Sajnos csak kernel szinten igaz ez.. ;]

(#8404) Dexar007


Dexar007
veterán

Nocsak,a mai napon fenyesebb lett a helyzet.Tobb coinnal bementunk 16 nap kornyekere,vagy az ala. :)

Give me your cum,bull!

(#8405) Imafett


Imafett
aktív tag

mi ez a kb másodpercenkénti diffváltás middlecoinon? már 5perce ez megy...
kiderült ircen hogy ez valami titkos algo ami 34es diffen banyaszik bitcoint xD ;] ;] ;] // cc. gergomiho

[ Szerkesztve ]

(#8406) dmon válasza gergomiho (#8402) üzenetére


dmon
aktív tag

Paypal-on fizettem 15$-t neki (paypal-donate), pár óra múlva küldte a linket.

[ Szerkesztve ]

(#8407) agentJ


agentJ
tag

Üdv Tisztelt Bányászok :)

Jelenlegi Powercolor HD7870 Myst Edition kártyám mellé keresek egy társat.

Eddig 2 kiszemeltem van,az egyik az XFX R9 270X,a másik pedig a Sapphire R9 270X Toxic.

Mivel a Powercolor kártya elég meleg,és hangos,ezért szeretném a hűvösebb,halkabb,illetve természetesen a nagyobb kh/s-t produkáló kártyát venni.

Akinek van tapasztalata a 2 kártyával kapcsolatban,illetve van hiteles információja cgminer teljesítményben,annak nagyon megköszönném a segítségét. :)

Előre is köszi,és további sikeres bányászatot mindenkinek :D

Ui.: ltcrabbitról aki utalt márt LTC-t krakenre,annak körülbelül mennyi idő alatt ért oda a coinja?

(#8408) gergomiho válasza agentJ (#8407) üzenetére


gergomiho
tag

Erdemsebb Sapprhire, Gigabyte es Asus kozul valasztani, a tobbivel neha szenvedni kell es nem is feltetlen produkalnak megfelelo khas-t.

@dmon : kosz.

(#8409) Mesterlovesz


Mesterlovesz
aktív tag

Sziasztok! Megjöt a megoldás az ASIC bányászok kizárására! Vertcoin! Ez valami n faktor beiktatásával megakadályozza, hogy ASIC-AL bányászható legyen!

http://vertcoin.com/

2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

(#8410) Twom4000 válasza Mesterlovesz (#8409) üzenetére


Twom4000
csendes tag

Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Pont ezen gondolkodtam a héten, hogy csinálni kéne egy olyan coint, amit csak max GPU-val lehet bányászni :)

[ Szerkesztve ]

Eladó táp: FSP Raider 750W - 13kHUF

(#8411) Lajtorja válasza Dexar007 (#8404) üzenetére


Lajtorja
aktív tag

Várj, lemaradtam... nálad nem 2*280x meg egy 7790 dolgozik? Vagy mivel mentél be 16 nap alá?

--- ---

(#8412) dmon válasza Twom4000 (#8410) üzenetére


dmon
aktív tag

Eredtileg az LTC is ilyen volt. :)

Nem csak ti gondolkoztok rajta, litecoin.org on is megy már a szavazás 2 hete hogy POW-ot kellene módosítani az ASIC-ok ellen:
Change the litecoin Proof of Work function to avoid ASIC mining?

Szvsz semmi nem lesz belőle, pedig az ASIC-ok megjelenése az LTC létének értelmét is megkérdőjelezheti, megint ugrik a decentralizáltság óriási pénzekkel üzemelő pár cég adja majd a számítókapacitás zömét.

[ Szerkesztve ]

(#8413) ngabor2 válasza Mesterlovesz (#8409) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Amennyire tudom, még ma sincs életképes asic scrypt-re. FPGA-val már lehet, csak épp nagyon nem éri meg (egy 4 chipes ZTEX tud valami 60kH/s-t, 20W fogyasztás mellett, és kerül 500 euróba...). Az alapvető probléma az, hogy az ASIC-chipekbe macerás/drága beépíteni a memóriát (értelmes sebesség mellett, kellő sávszélességgel), ezért nem éri meg.

Ha valamit félreértettem a témában, javítsatok ki, ne maradjon hibás infó.

(#8414) Twom4000 válasza ngabor2 (#8413) üzenetére


Twom4000
csendes tag

Itt már volt szó róla, hogy mennyire valós azt ki tudja ....

Eladó táp: FSP Raider 750W - 13kHUF

(#8415) HSM válasza dmon (#8412) üzenetére


HSM
félisten

Pontosan ez a bajom nekem is az ASIC-okkal. Én azért tartottam LTC-ben pénzem, mert jobban tetszett az ASIC mentesség miatti decentralizáltság, ami most veszni látszik.... Ha ez ugrik, egyetlen előnye maradna a BTC-vel szemben az LTC-nek, a 2,5 perces blokktime, de kétlem, hogy ez bármire is elég legyen... :N A szignifikáns előny az ASIC mentesség miatti jobb decentralizáltság volt.

Elolvasom a topikot, de sejtem, hogy fogok szavazni, kösz a linket. :R

[ Szerkesztve ]

(#8416) gergomiho


gergomiho
tag

Igazabol mar vannak FPGA-k de arban kb ugyanannyi vagy dragabb mint egy hasonlo VGA, egyedul fogyasztasban jobbak. Azt figyelembe veve hogy a VGA-nak tobb fele felhasznalis modja van mint scrypt coinokat banyasszon, meg nem eri meg szerintem ilyen FPGA-kba fektetni. Viszont ha az FPGA-t majd optimalizalgatjak, es elobb utobb ASIC-t csinalnak belole akkor viszont valoszinu hogy olcsobb lesz mint a VGA, es meg a lassu postazas ellenere is venni fogjak az emberek meg akkor is ha minimalis hasznuk lesz az oriasi diff novekedes miatt, es ezzel tovabb novelik a diffet.

Egyebkent biztos vagyok benne hogy ha komoly ASIC-ok jonnek ki, ujfajta hash algo POW coinok fognak jonni, annyi fele hash van mint a szemet, es akar egy dupla hash-el is ki lehet iktatni az ASIC-okat.

(#8417) ngabor2 válasza Twom4000 (#8414) üzenetére


ngabor2
nagyúr

Ez alapján (remélem) hoax.

A vertcoinnak utánanézek, mostanában nagyon rosszalkodik a doge is :(

(#8418) Tenken válasza Mesterlovesz (#8409) üzenetére


Tenken
őstag

Szerintem nem feltétlen tragédia az asic-ok megjelenése. Egy coin hálózatának a stabilitását a nagy teljesítmény adja. BTC-t is csak akkor kezdték komolyabban venni amikor célhardverekre tevődött át. Egy olyan coin ami arra épít, hogy ilyen kezdetleges gamer eszközökkel sufni szinten lehessen fenntartani soha nem lesz sikeres...
Ez a történet nem arról szól, hogy minél többet bányászhassunk otthon a gonosz asic-okkal szemben. Gpu mining csak a kezdet. Igyekszik mindenki jókor jó helyen lenni, és ha valamivel valahol sikerül átlépni a "kritikus tömeget", akkor az automatikusan egyre több befektetőt fog vonzani. Stb stb stb..
Logikusan kell végig gondolni. A scrypt-es asicokkal a többszörösére fog nőni a coinok értéke a bányászat nehezedése miatt. Ez elkerülhetetlen, de egyben alapvetően jó dolog is.
Sok értelme nincs filózni a jelenlegi helyzeten egyébként. Ha nincs időd foglalkozni vele és tutira akarsz menni, akkor ltc. Ha tudod figyelni az árfolyamokat meg a híreket akkor doge. Esetleg ha ilyen irc nerd vagy megpróbálhatsz beszivárogni szobákba, hogy naprakész legyél, de ez is orosz rulett kategória.
Daytrade-nek sincs értelme, mert hiába van elvileg óriási volumen cryptsy-n, nem fogod tudni kihasználni ha megindul az árfolyam a lagg miatt - talán nem véletlenül..-. Másrészt még a doge több száz btc-s napi forgalma sem elég ahhoz, hogy értelme legyen elemezni, mert btc hedge-ek manipulálják.
Middlecoin, multipool meg az összes többi csak parasztvakítás. Lehet csobogni, hogy coinwarz így, meg úgy, de ott elég 1 statot megnézni, a 14 napos produktivitást. Nem akarom lelőni, melyik lesz az első.
Imafett-nek külön köszönöm, hogy készített middle-s táblázatot. Csak fél szemmel néztem rá kíváncsiságból és azonnal látszott, hogy semmivel sem -sőt inkább kevesebb- lett az átlaga, mintha szimplán doge-ot tolja és autosell-el eladja. Ha kivársz és egy 50-es hullám tetején értékesíted akár 50%-al több-re is kijöhetett volna a havi átlag. De ez eddig volt. Kövi hónap megint egy teljesen más felállás. 1/3-át már kibányászták, lassan beindul a spekulálás a blokk feleződésre. Nincs kizárva, hogy lesz még gödör, de egyre kevésbé lesz értelme erre várni.

Szóval lehet próbálkozni, meg kell is, de azért mert naponta jön egy új coin nem kell naivan rögtön megváltásnak venni. Ha mindenképp valami frisset akarsz, akkor nézz utána a fejlesztőknek. Mit csináltak eddig, miben vettek részt. Kik támogatják a törekvést stb.. Nem a puszta vak véletlenen múlik, hogy melyik lesz (?)lehet(?) sikeres és melyik nem. Ha ez bonyolult és unalmas valakinek, akkor ott a kaszinó. Ad hoc bányászatnál minimális stratégiával ott is jobbak az esélyek (sokkal).

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#8419) Reggie0 válasza Mesterlovesz (#8409) üzenetére


Reggie0
félisten

n factor van minden scrypt coinnal. Ez az ertek csak a scrypt algoritmus memoriaigenyet es savszelesseg igenyet hatarozza meg. Csak annyi tortent, hogy 32szeresre noveltek.

(#8420) zzzz24


zzzz24
csendes tag

Remélem nem probléma hogy ide írok, van 2db új HD 4870 5970 5870 5850 4890 5450 5650 4350 (75mm) való ventim, és 1 külső tápos 1x->16x riser extenderem. Akit érdekel írjon privit, annyiért adom amennyiért vettem, nem volt használva, bányászathoz vettem, de a bányászat elmaradt.

(#8421) gergomiho válasza Tenken (#8418) üzenetére


gergomiho
tag

Pont az lenne a decentralizalt ideologia lenyege hogy mindenki otthon futassa a videokartyakon, es ne egy cex.io uralja 40%ba a piacot, ami lassan 50%+ es akkor mar olyan mintha o lenne a kozponti bank.

(#8422) joshy1984


joshy1984
tag

Good to know... Persze lehet, hogy csak nekem volt ujdonsag, hogy a batbol ki kell szedni a no submit stale kapcsolot middlecoinnal. Tapasztalatok ezzel kapcsolatosan?

(#8423) Tenken válasza gergomiho (#8421) üzenetére


Tenken
őstag

Szerinted mennyire fogad el a piac általános használatra egy olyan rendszert, ami ilyen diy otthoni cuccokra épít? Itt az ötlet a fontos, nem az, hogy mi otthonról megéljünk bányászatból.

[ Szerkesztve ]

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#8424) HSM válasza Tenken (#8423) üzenetére


HSM
félisten

Az otthoni kis vacak decentralizált űrlényvadászós kártyákon futó bányászatos coin sokkal biztonságosabb, mint amikor kis helyen, kevés ember által pillanatok alatt 50%-nál magasabb kapacitás összerakható ASIC-al. Gondolom tudod, mi történhet, ha valakinek több, mint 50%-a lesz? Gyakorlatilag úgy írja át a blokkláncot, ahogy nem szégyelli....

[ Szerkesztve ]

(#8425) gergomiho válasza Tenken (#8423) üzenetére


gergomiho
tag

Persze ertem en, de arra is kivancsi leszek hogy mit szolnak majd ha 50%+ hashratevel doublespendingelhetnek, barmelyik tranzakciot visszafordithatjak, megakadalyozhatjak hogy bizonyos tranzakcio confirmalva legyen. Pont arra epult a rendszer hogy ez ne fordulhasson elo, persze mara megvaltozott, es egyertelmu hogy az ASIC ipar fellenditette az erteket, de azt be kell latni hogy ugy indult az egesz coin táma hogy egy decentralizalt piacot hozzanak letre a készpénz mintájára.

(#8426) N.Ferry válasza Tenken (#8418) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Én nagyon osztom a véleményed,pontosan ezt gondolom és várom én is...

Anno btc-nél lassú voltam,és nem kezdtem bele akkor már,mikor már annyira nem érte meg,azóta a btc értéke hatalmasat nőtt.

Most hogy kicsit kocázok az ltc-vel pontosan ezt várom,hogy sokkal nehezebb legyen bányászni ezáltal sokkal nagyobb lesz az értéke,nekem rossz lesz,de azt a kis mennyiséget amit eddig kiturtam remélem sokkal többért tudom majd eladni.

:R

Walking Dead

(#8427) zsoleszkai


zsoleszkai
tag

Sziasztok!

Gondolkoztam egy bányászatra épített gépen kb 100e ft értékűn egy r9 270x es vga val.
Olyan kérdésem lenne, hogy mikorra hozná vissza az árát 0/24 es hajtásban.
Megközelítőleg ez a vga havi mennyi profitot hozna és melyik bányászatba (litecoin,bitcoin stb...) érdemesebb belekezdeni?

Köszönöm!

/KneeBy/

(#8428) dmon válasza zsoleszkai (#8427) üzenetére


dmon
aktív tag

És csak jönnek, és jönnek, és jönnek..... :D

(#8429) Geller72 válasza dmon (#8428) üzenetére


Geller72
veterán

..nehogy...

(#8430) Tenken válasza HSM (#8424) üzenetére


Tenken
őstag

Nem értesz. Lehessen otthon bányászni persze. De a kiforgatott haszonból ne ilyen lepusztult hulladékokat toljunk a rendszerbe, hanem friss direkt erre fejlesztett spéci "business-grade" hardware-t. Nem kell kapzsinak lenni, hogy leszarod, mert ebből már úgy sem fogsz meggazdagodni. Hanem ha sikerült egy értelmesebb mértékű profitot kitermelni a gpu bányászatból, akkor annak egy részét ilyenbe visszaforgatva szinte az örökkévalóságig tagja maradsz és segíted a rendszert.

[ Szerkesztve ]

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#8431) dmon válasza N.Ferry (#8426) üzenetére


dmon
aktív tag

Ne vegyél rá mérget hogy a BTC hatalmas árnövekdését az ASIC-ok okozták.
Az USA szenátus döntése okozta a legnagyobb növekedést, én is csak ezután mertem komolyabb összeget beletenni.
Bitcoin surges 40% after US Senate hearing

Ezután jelentek meg a spekik egy valag lóvéval.

[ Szerkesztve ]

(#8432) folditomi válasza zsoleszkai (#8427) üzenetére


folditomi
tag

Visszább is lehetne lapozni, mondjuk az első oldalra... és olvasni-olvasni... :W :W

(#8433) dmon válasza Tenken (#8430) üzenetére


dmon
aktív tag

Nem leszel igazából része semminek, elhanyagolható jelentéktelen rész leszel pár gigantikus szolgáltató mellett, az egész koncepció halála.
Sztem tök mindegy hogy milyen kinézetű gépek adják a számítási kapacitást, a lényeg hogy nagyon sokan legyenek és sok helyen, ettől peer to peer és ettől biztonságos.

(#8434) folditomi válasza zzzz24 (#8420) üzenetére


folditomi
tag

Szia! A Riser még eladó?

(#8435) HSM válasza Tenken (#8430) üzenetére


HSM
félisten

Nem értek egyet veled. :N A Bitcoinos érában mit hoztak az ASIC-ok? Mi lett a kisbefektetőkkel? Késések, bukták, átverések.... A VGA-t bárki fogja, bemegy a boltba, és tud bányászni. ASIC-ot meg előrendelsz egy nevenincs cégnél, aztán vagy megkapod időben, vagy nem, vagy működik, vagy nem.... Köszönöm, én ebből nem kérek. Be akartam anno szállni BTC-t bányászni egy "olcsó" (Csak 100 000 forintnyi, nem 1 500 000) ASIC-al, de abból se lett semmi a késések, és brutál nehézség emelkedés miatt.

Én nem valószínű, hogy maradni fogok, ha már nem lesz profitábilis a VGA-kkal tolni. :N Nekem a BTC-s ASIC cirkusz kösz, de nem hiányzik.

(#8433) dmon: Pontosan így látom én is sajnos. :( :R

[ Szerkesztve ]

(#8436) Tenken válasza dmon (#8433) üzenetére


Tenken
őstag

Most is ugyanolyan jelentéktelenek vagyunk...

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#8437) HSM válasza Tenken (#8436) üzenetére


HSM
félisten

Igen, de jelenleg jól kiegyensúlyozzák a néhány nagyot a sok-sok kicsi. AMikor meg milliókba kerülő ASIC-ok lesznek, sokkal kevesebb ember kezében fog összpőontosulni a hálózat igencsak nagyobbik fele...

(#8438) N.Ferry válasza zsoleszkai (#8427) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Szia!

Szerintem a bitcoint kezdjél el vele bányászni,de nem kell 7/24 elég napi 8 óra is,tudod mint a rendes munkások.

Ezzel a vga-val(r9 270x) annyi bitcoint tudsz majd kibányászni,hogy ha majd nyugdíjas leszel fejed nem fog fájni! bahamák,háwáj,maldíív szigetek bármire lesz pénzed! :K

Még nem késő,most fektess bele!!!! ;)

Walking Dead

(#8439) Chappy


Chappy
tag

Heló!

Ismerősöm GPU-jával szenvedünk. MSI HD 7870 2 GB, OC. 300 KH/s a legjobb, amit elértünk (cgminer 3.1, --scrypt -I 19 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 15232) beállításokkal. Mivel mindenhol 380-430 kh/s-t írnak, gyanús. Mem. órajel maxra (1450 MHz), GPU 1050-ről 1100-ra van húzva (power limit pedig a maximális +20%). Az jó hír, hogy a hőmérséklet 65 fok felé nem megy, de azért nem lenne probléma, ha 75 fokon szaladgálna. Tudtok esetleg valamit tanácsolni?

Módosítások:
-I 13 és thread concurreny 8192-vel 220 kh/s-t produkál
-cgminer 3.7.2-vel ugyanazokkal a beállításokkal rosszabat produkál

Üdv.

(#8440) Chappy válasza Chappy (#8439) üzenetére


Chappy
tag

Vagy jobban megéri a bitcoint szerdni? Abból tudtok valami jó, ajánlott poolt?

(#8441) Ricsiii1992 válasza N.Ferry (#8438) üzenetére


Ricsiii1992
tag

Azért ne vetessünk meg vele egy 100k-s gépet feleslegesen.

[ Szerkesztve ]

(#8442) Reggie0 válasza Tenken (#8430) üzenetére


Reggie0
félisten

Lepusztult hulladek:D Ezen jot rohogtem. Tudod, hogy kb. ugyan ilyen lepusztult hulladekokat raknak oriasi HPC farmokra, amivel filmeket renderelnek, vagy a CERN LHC meresi adatait dolgozzak fel?

Pont az a helyzet, hogy a sok ASIC a hulladek, mert hozza nem erto csoportok is fejleszteni akarnak, aztan sikerul, ahogy sikerul. Majd ha valamelyik nagy IC gyarto csinal ASIC-ot, akkor vissza lehet terni erre a temara.

(#8443) gergomiho válasza N.Ferry (#8438) üzenetére


gergomiho
tag

Kosz, ez felviditotta napom :D

@Chappy : -I 13 -g 2 probaltatok mar ?

ASICokra visszaterve : Akkor pl a torrent rendszere egy szar, mert otthonrol futtatott gepekrol, laptopokrol, sot telefonokrol megy, es nincsenek ra cel hardverek, amik csak torrentet seedelnek ? Nem. Teljesen jol mukodik a p2p koncepcio, amikor vasarolsz vagy eladsz a valo eletben, akkor se azt nezed hogy tokeletes friss penzt vagy koszos ganes penzt kapsz, meg nem azt nezed hogy egy csoves adja e vagy egy bankar, hanem az erteket amit kepvisel. Az pedig hogy a VGA-s keresetet visszaforditod ASIC-ra az kb olyan mintha a havi fizetesed loverseny fogadasra raknad fol.

(#8444) HSM válasza Reggie0 (#8442) üzenetére


HSM
félisten

Lepusztult hulladék, no igen... Nem is értem, minek adtunk ki százezreket lepusztult hulladékokra. :C
Akinek nem jó a sima kari, itt van, Business-Grade: [link].
Ugyanazt tudja OpenCL-ben, csak ez 10X-es bekerülési költséggel bányássza ki ugyanazt, amit egy sima mezei 7970 is ki tud. :C (Igen, körübelül egymillióba kerül egyetlen ilyen W9000-es FirePro, 3400 USD.... :K )

[ Szerkesztve ]

(#8445) Geller72 válasza Chappy (#8439) üzenetére


Geller72
veterán

Sapphire RADEON HD 7870 GHZ Edition Core: 942 Mem Clock:1450

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer --scrypt -o http://xxxxxx.pool-x.eu:xxxx -u XXXXXX -p XXXXX --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 19 -g 1 -w 256

A legújabb driver kell neki. De semmi sem biztos. Főleg az nem, hogy a ti kártyátok is megy ennyit. Minden kártya más, még egy azonos típusból is. A 300 az átlag. Amúgy meg olvass utána ezeknek a coinos dolgoknak, mert láthatóan fingotok sincs az egészről. Simán előjön, amikor orbitális baromságot kérdez valaki.

(#8446) Reggie0 válasza HSM (#8444) üzenetére


Reggie0
félisten

Plane, hogy ugyan az az IC csucsul rajta, mint a 290-es kartyakon. Legfeljebb a NYHL kulonbozik es a support.

(#8447) HSM válasza Reggie0 (#8446) üzenetére


HSM
félisten

Nem nyert. Ez Tahiti-s. 7970/280X a megfelelő. De pontosan, ugyanazt számolja mindkettő ugyanazzal a csippel, csak az ocsó' gamer kártyára csak 3GB VRAM-ot tettek, nem 6-ot.
Kicsit erősebb VRM van rajta, annyival több a sima 280/7970-eknél, kicsit tartósabbra tervezve. [link] De ennyi pénzért? Áhh... :N Azoknak éri csak meg, akik ki tudják használni a speckó tervezőprogis támogatást.

[ Szerkesztve ]

(#8448) Tenken válasza Reggie0 (#8442) üzenetére


Tenken
őstag

Egy (nem is kell zsír új legyen) quadro-t, vagy firepro-t te nem fogsz bányászatra használni. Lehet ránézésre hasonlónak tűnik, de gamer szegmensbe gyakorlatilag a "hulladék" kerül eleve.
Másrészt meg abszolút értelmetlen ezen sírnotok, mert ha nem lehetne asic-ot fejleszteni, szerinted meddig emelkednének az amd kártyák a jelen körülmények mellett? Db-ot nem tudnál venni kontinens szinten mert ugyanazok, akik megtudják venni az asic-ot elvinnék és ezekkel üzemeltetnék a farmjaikat.
De teljesen értelmetlen ilyen "mi lenne, ha" spekulációkba belemenni. Asic lesz, ahogy változás is. Ott a btc-s példa. Aki tudott tanult(tanul) rajta és nem bukik újra. Aki azt gondolja, hogy ilyen home-szintű bányászattal hosszú távon fenntartva bármi is sikeres lehet világszinten az szvsz egyszerűen naív.

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#8449) N.Ferry válasza Ricsiii1992 (#8441) üzenetére


N.Ferry
senior tag

Aki képes 100k-s "befektetéseket" véghezvinni úgy,hogy azt se tudja hogy bitcoint vagy ltc-t vagy akármit bányásszon,arra mást nem tudok írni... :U

Walking Dead

(#8450) Geller72 válasza Tenken (#8448) üzenetére


Geller72
veterán

Így van. A mi szintünkön ennek vége. Már most.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.