Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát igen, szép kis ár esés van az tuti..

Most 0.057708 ETH-ért kaptam 24,982 Ft-ot míg egy hete 0,0500351 ETH-ért 27,882 Ft-ot.
-
3800+
őstag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Binancenál ha regisztráltam és elkezdtem túrni 2minersen akkor a binance pooljánál ugyanúgy marad majd a meglévő wallet címem vagy a pool generál egy másikat?
szerk: Egyébként ezek a transaction fee-k most miért változtak? Ez akkor így is marad vagy elképzelhető hogy visszatér a nagyobb rewardolás?
-
-
.Farkas.
tag
válasz
szokeherceg
üzenetére
Oyan helyre tudnam tenni ahol nem kell fizetni az aramert, de meg varok hatha ebbe a nagy zuhanasba bepanikol valaki es jobb konfigot talalok
-
sakto
őstag
-
Dare2Live
félisten
Tudomásom szerint:
A block reward fix 2eth. A transaction fee most átlag 1eth. Elöző héten meg volt hogy 3-5ETH volt a fee. Etherscanon tudsz nézegetni ha konkrét blokk érdekel.Talán jobb a másik oldalról nézni. Februárban egy utalás átlagban 18-20$ volt. Tegnap meg 11$.
[link]A diff magyarázat szerintem téves. Szó nincs arról, hogy a diff akkorát ugrott volna 1hét alatt ami miatt ekkorát csökkent volna bevétel.
Kérem javítson ki vki ha hülyeséget mondok.szerk: Amúgy tudja vki miért ugrott az egekbe a transaction fee január&februárban?
-
3800+
őstag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ha árfolyamot nézünk most még emelkedés is van, szóval nem amiatt van. Amit fentebb is írtak, "nehezebb" a gépek dolga, kevesebb a reward szóval egységnyi idő alatt kevesebb eth-et osztanak.
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Ti a 2 rig kozul melyiket valasztanatok?
1. 5x RX580 8GB + 1x RX5700XT
2. 6x 1080TiArban mind2 2500euro
-
kzkz
őstag
-
koko52
nagyúr
Mi a helyzet poolokon? NH-en az elmúlt 24 órám 60Mh/s-ra 4,7 dollár.
-
Tv
senior tag
Köszi a pcie extenderes válaszokat, igen arra gondoltam
Ha van esetleg valakinek eladó, jelezze légyszi. Köszönöm
-
Laraxior
titán
válasz
South Velen
üzenetére
Annyira végülis az nem rossz, csak hát nem egy árban vannak a 3070-el. Ami bár ~120W-on tud 60-61-et. Illetve lassan egy árban lesznek

-
q765
tag
Eltelt egy hónap. Ígértem hogy csinálok egy kis összefoglalót, ha 28. lesz. Egy hónap alatt sokat tanultam tőletek, köszönöm. Csatolok egy képet. Minden hónapban fel szeretném írni a kibányászott coint, és az áramszámlára félrerakni a pénzt.
Sajnos nincs hozzáférésem az árammérőhöz, ezért a PC-t mérem közvetlen dugaljról.
Ez volt az első hónap. Énis látom, hogy pár napja nehéz munkát végez a számítógép. Ez a dolga.Gondolkozok még:
-Írtátok azt imént is, hogy Coinból kell finanszírozni az áramszámlát.
-Hardver wallet. NH-nál vagyok. Utána kell néznem hogy kellene tartanom a pénzem.
Mégegyszer kösz annak aki segített ezidáig. Üdv, Zoli
-
-
warcat
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ingyenes, azért jó mert csak 0.5% a fee eladáskor.Kiküldöd oda ingyen nicehashről, (esetleg oda bányászol egyenesen stb), szintén ingyen átrakod pro-ra és 0.5% fee mellett eladod euróért.
Korábban kellett volna hozzá egy extra külön id okmány scan, ami nekem egy útlevélgyártásba került volna, most ránézve viszont simán engedte használni.
-
powernap
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
ingyenes
-
2thletme2day
őstag
Pool függő a dolog, nem bányászprogram. Nanopoolon nálam eddig még kiutalták mindig a 0,05-öt amikor meglett. De valaki azt írta, hogy 0,1 fölött nincs semmi fee így most arra állítottam a limitet. Kíváncsi leszek. Csak már 3 napja azt írja, hogy 3 nap múlva érem el a limitet.

Miért jó nekem a Coinbase Pro? Ingyenes az is vagy van valami havidíj vagy egyéb fee?
-
sakto
őstag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok
Regisztrálnék a Coinbase-ra kérte a jogsim vagy a személyim fényképét.
Aztán a Bank Statement ide mit kér? -
warcat
veterán
Kis extra: coinbase pro-hoz már nem kellett még egy extra id okmány(vagy lazítottak rajta vagy már megbízható ügyfél lettem) ami miatt anno, a kis mennyiségű crypto miatt inkább legyintettem rá - a fee eladáskor ott csak 0.5%.Sima coinbase-ről a crypto átrakása ingyenes, bejelentkezés ugyanaz.
-
Az első csákányozásom magától kijött 0,05 ETH-nál, most már meghaladta a 0,05-öt és mégsem utalt ki semmit.
Mostmár el kell érje a 0.1-et és utána fogom tudni / fogja magától?
Phoenix miner + Coinbase -
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Abszolút egyetértek ebben a hosszútávú túrásban, és tekintve hogy mennyi pénz van pl az eth-ben nem hiszem hogy a közeljövőben ez a lufi kipukkad.
Viszont az első 0.05ömet csak a próba miatt kiutaltatom , és utána szerintem 2minersről áttérek binance pool-ra ha már ott vagyok. Valaki írta korábban hogy nem tapasztalt ott kevesebb hozamot, igaz ott 2.5% a pool fee, de szimpi, hogy nem kell megvárnom a 0.05-t hogy megkapjam a kibányászott összegemet. Pl ha 0,1-nél tönkre megy a kártyám akkor az ott marad mert nem tudom ksizedni sehogy.
Napi utalásnál ez a rizikó is kiesik. -
Tv
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen néven keressem az a bővítőkártyát, ami PCIe-be megy, és 4 usb csatlakozó van rajta. Nyilván 4 riser kábelét szeretném rádugni majd.
Csak bohóckodni csinálok egy bányászós gépet, és a eleven benne lévő vga hűtője kitakarja a PCIe1x csatit, de van szabadon egy PCIe4x amibe tenném ezt a kártyát.
Ez gondolom nem sima usb bővítő kártya ?(
)Mégegy kérdés. Egy plusz kártyát(kártyákat) egy másik táppal hajtanán meg, ami egy régi chieftec molex csatikkal leginkább. Célszerű akkor gondolom riserből is a legegyszerűbb molex-est beszerezni igaz?
Köszönöm előre is.
-
fireman123
őstag
Nagyon függ a konkrét gpu-tól így erre általános választ nem lehet adni, egy csomó kalkulátor van azokat kell megnézni, ...bár azok is csak kb. értéket adnak, én a kalkulátorokba az én rigemre vonatkozó konkrét értékeket és fogyasztásokat írom (nem amit a kalkulátor add, hanem amit az elmúlt években megtapasztaltam a különféle algók esetében) így már egy kicsit pontosabb képet lehet kapni, persze függ az adott pool pillanatnyi luckjától is, ami hosszú távon kiegyenlítődik, ezért nem szabad egyik poolról a másikra ugrálni, tapasztalatom szerint a nagyobb poolok (nagy hash értékűek) kiegyensúlyozottabb hozamot biztosítanak, persze ott is van hullámzás. Jelenleg a rigemre (6*1070Ti) még mindig az eth a legjobb ezen az árfolyamon is, de én nem ezt veszem figyelembe hanem jóval feljebb várom az eth-t.....ha hosszútávra tekint az ember akkor nem a pillanatnyi hozamot kell nézni, hanem azt túrni amiben látsz fantáziát (ami persze vagy bejön vagy nem) és nem eladni azonnal.
-
3800+
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
ETH-en kívül milyen coinok vannak amiket esetleg érdemes túrni ha a jelenlegi árfolyamokat és hashrate-et nézzük?
-
Dare2Live
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
nézz egy diff és árgörbét. Van, hogy csökken a diff de nagyon nem annyival, hogy a csökkenő árat ellesúlyozza. Így utólag ráadásul ez az egész igazolva is van. Aki az elmúlt 2évben úgy hogy esetleg még áramot se termelte ki az RX470/480rig tovább csákányolt az járt jól. Nem kicsit.
-
aleister
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Igen, általában a kábelezés a limitáló tényező. Eddig egyedül az Enermax Maxrevo 1600 PSU-nál találkoztam olyan kábelekkel, amik ezt ténylegesen bírták volna hosszú távon.
Feltételezem ezért szoktak általában 5 amperrel kalkulálni. Azt feltehetően bírja a megvásárolható tápok mindegyike. -
fireman123
őstag
Pár hete még mindenki lambót akart venni, most meg többeknek (leginkább az újaknak) égnek áll a haja a kevés hozam miatt és már a gpu-k eladása a téma, pedig csak egy közepes lassú lemorzsolódás volt eddig, (régebben volt olyan, hogy 1 nap alatt esett közel ekkora %-ot)....olyan jót kuncogok magamban, korábban írtam, hogy nem fenékig tejfel a kriptó és maga a bányászás sem, de sokan csak a végleteket látják, ...ez ilyen, van amikor jól jön, máskor nagyon jól, de legtöbbször kevésbé jól, és volt olyan hosszú időszak is amikor alig jött ki az áram (no akkor a legjobb bányászni és tartani a coint a következő csúcsig és akkor busásan megtérül a kitartás), ...és nem csak eth létezik hanem lehet mást is túrni, ...én az elmúlt 3 évben nvidiákkal csak fél évet túrtam eth-t, a többi időben mindig mást mert az jobban jött. Aki nem bírja ezt a hullámzást annak nem való a bányászás, de úgy általában a kriptó sem, .....én átéltem azt is amikor 20e-ről lement 3,5e-re a btc, ...na bumm, aztán felment 58e-ig és most megint lejtmenet van, nyilván nem tudja senki sem, hogy vége ennek a bullrunnak vagy csak egy korrekció és utána megyünk újra felfelé, akinek ez nagyon idegörlő az vegyen állampapírt

-
3800+
őstag
-
kenwood
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Ponrtosan ezert kell a villanyszamlat zsebbol fizetni,es akkor eladni a a coint,amikor van ertelme.
Nem az a baj,ha dollarban keves jon,hanem az, amikor eth.
Persze ezzel is be lehet furodni. Ha beesik 1-200 dollarra,es soha nem jon ki onnan,akkor eleg sokat bukik, aki nem coinbol fizette az aramot.
A ketto kombinacioja az, ha eves leolvasasod van,es dec vegen eladod a legoregebb kartyakat. Megtakaritasbol,eves premiumbol, akarmibol meg veszel helyette garis kartyat,hogy ne essen az mhsed.
Alacsony arfolyamon, magas dif mellet ethbol aramot fizetni oriasi baromsag sztem. -
demmer123
őstag
Vajon meddig zuhan a btc?
Szerintem lemegy simán 20k-ig. -
kornel76
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Azért nem lennék ennyire pesszimista, [ez alapján] 2 hét és kiderül.
-
koko52
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Miért csökkenne? Aki befektetett nagy nehezen az tuti nem fog kiszállni amíg pluszban megy a rig csak azért mert most lefele megyünk. Nézd meg a 2018-as összeomlást, a diff nem esett akkorát, hogy a bennmaradók jól keressenek vele. ASIC-ok szintén maradnak és még csak most lépnek be nyáron az újak. A diff lesz legalább 8-9 ha nem több. Na akkor talán a villanyszámla meglesz más nem. Hogy a jelenlegi jó profit megmaradjon 4000-es ETH kellene.
-
aleister
veterán
válasz
aerosmith
üzenetére
Komolyabb pénzt mernék feltenni rá, hogy azt sem tudod, hogy hogyan jött ki a 156 watt, csak linkeled ezt az ábrát.
A lényeg, hogy ez a 156 watt egyedül a 4p molex csatlakozó elméleti max teljesítmény átvitelét jelenti. Ehhez a tápnak és a kábelezésnek is tudnia kéne ezt, de a gyakorlatban közel sem tudnak ennyit. Egy átlag 18 awg-s tápkábelnál rendszerint 5 ampernél húzzák meg ennek a felső határát.Gondolkozz már egy picit! Szerinted egy 75 wattot leadó 6 pines pci-e csatlakozó kiváltására, miért használnak 2db molex csatlakozóból álló Y-korbácsot, ha szerinted egyetlen is képes leadni 156 wattot?
Korábban linkeltem már ezt az oldalt. Ha a csatlakozók teljesítmény átvitele a kérdés, akkor ez a mérvadó. -
Kiskokó
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Pont erről beszéltem pár napja egyik HSZ-emben.
Nagyon gyakori az amikor az ember ilyenbe fut bele, hogy én megértem és elfogadom a véleményét mert hát nyilván bármi megtörténhet, azt én elfogadom, de az én véleményem vissza nem képes elfogadni, és csak hatja az igazát, hogy "hülye" vagyok.
Furi na mind1. -
Dare2Live
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
sztem accepted shareban sok változás nincs. Nálam most ethermine dashboardon kb a 3napja megszokott 160 accepted 2 stale van. Ami keményen visszaesett az az Estimated Earnings 10.72$ /day ennyi MHra sztem kb decemberben volt utoljára ennyi.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Nincs pakkom. Minden régi vgat eladtam csak a 3080+3070 maradt. Nem vettem bánya lapot, procit, ramot... bányászás saját géppel megy ami fixen marad. Innen nincs "hátra" illetve max annyi, hogy a kettő vgaból egyet eladok. (oké van egy fölös tápom de az amúgy is lett volna, meg lesz 6db fölös riserem na bumm)
Ami kukázódik az az, hogy további 3070eket veszek. Mondjuk két kártyával a bányának sincs sok értelme. Meglátjuk korrigál e egy nagyot. Ha éjjel is ennyire szarul hoz lehet játszok egyet.

-
Laraxior
titán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nekem is 120-al kapirgál, de egy dekát nem mozdul a lóvé felfelé.

-
2thletme2day
őstag
Mi történik az etheriummal? Már 3 napja azt írja nanopool, hogy 3 nap múlva fogom elérni a kiutalási limitet. Volt olyan, hogy 10 perc alatt mindössze 2 accepted share-em volt. Ennyire megnőtt a diff pár nap alatt, hogy szinte alig hoz a bánya? Az árfolyamhoz alakulásának a bánya "termelékenységéhez" nincs köze, vagy rosszul gondolom?
-
Ferdzsoo
addikt
A fogadás pedig pontosan erről szól hogy el is lehet veszíteni és abban sincs semmi rossz.
Azt elbuktam volna.
Nemfogok olyat linkelni ami meg bejött. De ha akarod azt is megtalálod.
szerk.: Bár visszaolvasva azt is elbuktam mert 1 hetet tévedtem.
Tényleg jobb ha nem fogadok...
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Lesz ami lesz, én nem azt mondtam hogy biztosan így lesz.
Pedig kijelentetted, hogy márpedig biztosan nem lesz, te írtad nem én.
(#58676) Ferdzsoo És azt is állom hogy soha többet nem látunk 20k-t.

Ez a véleményem, ez pedig egy topik ahol le lehet írni a véleményedet. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Pontosan, én is csak leírtam a véleményemet a hozzászólásodról.
Csak az a probléma, hogy a vágyaidat írtad le és nem a véleményedet. Lehet dobálózni a számokkal felfele is, lefele is, de értelmetlen, sok érv van a lefelé meg meg ami a felfele vezető út mellett szól.
Talán 1 hétre előre sem lehet beárazni a piacot, nemhogy évekre.
Itt is egy gyöngyszem tőled, ezt csak úgy véletlen találtam meg. [link]
-
Ferdzsoo
addikt
Én egy jóindulatú baráti fogadásra gondoltam, de látom vérre megy nálad, így akkor valóban offoljuk. Lesz ami lesz, én nem azt mondtam hogy biztosan így lesz. Ez a véleményem, ez pedig egy topik ahol le lehet írni a véleményedet. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Az pedig külön szuper hogy egyáltalán nem ismersz és alapból egy hencegőnek ill. egy szavahihetetlen embernek skatujázol be. Sajnálom ha inkább ilyenek a tapasztalataid...

-
Sziasztok. Lesz nálam egy pár napig kölcsönbe egy 6900 XT aztán nem akarom, hogy unatkozzon így be fognám a bányába azt is a 3090 mellé. Van ennek bármilyen akadálya? Egy sima PCI-e Riser kábel és mehet is? Vagy mit kellene állítanom esetleg a Főnixben?
-
aerosmith
őstag
Na hó végére visszaértünk a hó eleji árfolyamhoz.
-
kenwood
veterán
válasz
aerosmith
üzenetére
Egyebkent ennek a nyomorult csatinak piacra sem szabadott volna kerulnie,aztan kb. a legregebben huzza minden kozul.
En gyulolom,mint a szart.
Picit ferde egy anya, vagy apa a 8 bol,es mar kinszenvedes osszedugni.
Szamtalanszor lattam mar,hogy ki is tolta az egyik pint kabelstul az anyabol az apa.
Ha pedig nem lengo,hanem nyakra van forrasztva (pl btc alaplapok), akkor imadkozol, hogy se a foglalat ne szakadjon le,se az amibe kapaszkodsz,ne se seruljon meg.Ugyanolyan mernoki zsakutca,mint az Intel foglalatok a 775 ota ( de azt is keptelen elengedni)
Utobbinak mondjuk Cink_Elek biztosan nagyon orul, mert 700 hsz van egyetlen hirdetese alatt, a sokbol.
Szerintem az "ugyfelei" joval kevesebb,mint 10 szazaleka ir commentet a hirdetes ala, hiszen van privat meg telefon is. -
aerosmith
őstag
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem tudom mi történne ha arra kerülne a sor, hogy 19k a BTC... Szerintem sokan lennénk 60k hsz. van a topikban, osszuk le mondjuk 300 főre. De nyilván nem kapnánk meg a sörünket.
A kezdők miatt ítam amit, hogy badarság ilyen kijelentésekkel hencegni mert nem te irányítod a piacot. Ha csak nem tudsz odarakni egy pár milliárd dolláros falat buy oldalra mondjuk 20001.00$-ra.
Aztán még ha még is úgy lenne, hogy a következő felezésig sem érnénk el a 20k-t henceghetnél azzal, hogy te megmondtad, de egy frászt, tét nélkül nincs kockázat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Napi utalásnál ez a rizikó is kiesik.