Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
Itt tudod ellenőrizni, hiveon most 0.00522998-t ír 100MH/s-ra:
https://hiveon.net/
https://www.sparkpool.com/token/ETH -
Sziasztok!
Nálatok is vissza esett a "termelés" ismételten?
Nekem jelenleg 117 MH/s átlag esetén 0.00569 ETH a várható...
Ismét történt valami amiről nem tudok? -
aerosmith
őstag
Először töltsd le valamelyik hivatalos MSI Trio ROMot hogyha bekaklál akkor legyen mit visszatöltened én az RTX3080_Low-Temperature.exe-t használtam.
utána
MSI.RTX3080.SuprimX.10240.201101.rom
nvflash.exe futtatva adminként a teljes parancs:
nvflash.exe -6 "rom file teljes neve"Téglázásért felelősséget nem vállalok.
-
gaborn1
tag
Zárójelben jegyzem meg, hogy Dare2Live matekja a helyes, mivel nem 24h-ban menne a bányászat, csak amíg suliban van a srác, azt írta, tehát reggel 7-től kb 3-ig, vagyis az általad számolt mennyiség harmada a reális. Ezt csak azért írom le ide zárójelben, hogy ne várjon napi 8 óra bányászattal havi 45k bevételt, aztán ismét írjon a fórumra, hogy át lett verve.
-
Pietrosz
addikt
Lehet halott ötlet, de ahogy néztem a PM kapcsolóit, van vagy 3 is amivel limitálni lehet a gpu használatot.(gondolom a többi minerben is van rá lehetőség) Ezzel vajon át lehet verni a 3060-at?
pl 5-10% csökkentéssel hátha nem aktiválódik az 50%-os limit.
Aki esetleg hozzá fér egyhez az megnézhetné. -
kzkz
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Szerintem te nem használsz risert. Én a riseres fogyasztást írtam.
-
EQMontoya
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Szoftveresen mert kartyankent 90W lesz kb. 275W falbol.
Ha a ket kartya fogyasztasahoz hozzaadod az egyebek (cpu, lap, ram) fogyasztasat, es az egeszre radobod a tap veszteseget. Persze ha 90+ titanium tapod van, akkor ezen nyilvan lehet szepiteni, cserebe eleg sokba kerul.
-
EQMontoya
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ezt falbol merted? Gyanusan alacsony az, kartyankent 90W koruli fogyasztast kellene merned.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Illetve Te biztositod a munkat.
Mert ha egy kartyat a la natur bedobsz, az olyan lesz, amilyen.
Es Te leszel az, aki szepen kikiserletezi az orajeleket, biost flashel, feszt allit, stb.Szoval bele van epitve szepen a munkabered.
Rament azert egy napom kb, de a gyari allapotokhoz kepest jelentosen kisebb fogyasztas mellett +20% hash esik ki most a ket 580-ambol.
-
Dare2Live
félisten
válasz
bacsis
üzenetére
"nagy büdös semmiért"
Nagyon torzítva, leegyszerüsítve a cryptonál te biztosítod az infrastruktúrát és nem AWS vagy Salesforce. És ezért te kapod a "pénzt" és nem AWS vagy Salesforce.
Ráadásul ethereum nem csak egy pénz mint btc. Rengeteg app is épít rá. [link] De szerződésekhez is kitünően használható. Mondhatni sokkal olcsobb és biztonságosabb mint egy közjegyző.
-
deadwing
addikt
válasz
Tocso76
üzenetére
Pontosan így történt. Jó kis kutyapénz...

Nem tudtunk versenyezni a nagyobb poolokkal sajnos, aztán le is lőttük mert elfogytak az emberek. Pedig mindenhol reklámoztuk, be is jött párszor 2 orosz ember valami irdatlan kapacitással, de még az is kevés volt. Talán innen voltak 5-en összesen...
De épp tegnap kerítette elő a komám a pool tárcáját... aztán 1 órán keresztül sírtunk, hogy mai árfolyamon kb 80 millió Ft-nak megfelelő kiutalás történt onnan a bányászoknak. -nem nekünk- Na, ez az, amin nem szabad sosem még csak elgondolkodni sem
Maga a vas jól ment amúgy, supportot is adtunk, foglalkoztunk vele, csak korán feladtuk... de utólag könnyű okosnak lenni ugye
Utolsó kiutalás 2014.01.13. RIP -
EQMontoya
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Illetve szerintem ezek a mindenfele progik azert alulbecsulnek. Nagyjabol a gpu fogyasztasat lovik be, azert van ott meg sallang.
Erre jon meg ugye a tobbi komponens fogyasztasa, es ezt fejeli meg a tap hatasfoka. Ami ugye egy 83.3%-os tapnal +20%.Szoval szerintem a sw mert fogyasztas +100W korul lesz a valosag.
-
z123456z
őstag
Köszönöm mindenkinek.
-
Sinu
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
A "valós igazi" pénzt az adja, aki úgy gondolja, hogy jó befektetés megvenni a te kripto pénzedet. Azt nem csak úgy adják neked, hanem mint egy standard tőzsdén, kereskednek vele. Mint egy Apple részvénnyel pl. Aki lát benne fantáziát, profit lehetőséget az megveszi majd.
Fizikai forint meg akkor lesz belőle, ha a kripto tőzsdén eladtad, kaptál érte valamilyen devizat, azt kiutalod a bankszamladra és felveszed forintban. Vagy ha van kripto kártyád akkor arról is felvehetsz forintot. -
bacsis
Közösségépítő
Lehetne még egy nagyon buta kérdésem srácok?
Kb ezren le írták, elmondták, hogy mi is ez a kryptovaluta... Ki jobban, ki kevésbé fel is fogja (nekem egy kicsit zavaros, de aránylag értem)
de a lényeg a lényeg... nyomatod a témát meg minden... És akkor jön a kifizetés... hogy a "nagy büdös semmiért" megkapod a fizikai Forintot. Konkrétan ki az aki valós igazi pénzt utalja? Tehát teszem azt ül egy szép irodában egy Bill Gates szerű csávó, aki látja, hogy ki nyomott arra, hogy kifizetés, és akkor ő szépen kiszámolja a munkáért járó összeget napi árfolyam alapján, majd a bankszámlájáról átutalja a lóvét? -
Dare2Live
félisten
válasz
z123456z
üzenetére
Az de ettől még ha a gyereket érdekli mért ne?
Amúgy jelenleg kb napi 5.7$hoz egy 3070@200Wattal. 0.8$/nap az áram. Tehát 24h alatt 4.9$. Ha 7ht mehet az napi mondjuk 1.5$. Egy hónap alatt 45$ = 13.500Ft. Ő találta ki magának kereste. Jó lesz Legora.

@bacsis: Na az pont nem ismerem. De ilyen kis összegeket pl paypalra ki lehet utalni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
aradebil2
üzenetére
De hírös lett az a kártya

De igen, elment, jövő hónapban kezdődnek a munkák... Addig többek között az a kártya is gyakorlatban vesz részt a bányában
Utána a bányász életből nyugdíjba fog menni a jó öreg 1070 ti 
Dare2Live!
Félve kérdezem meg, hogy utána mi lesz a teendőm
hova javaslod/javasoljátok, hova regisztráljak, ahol már a kifizetést meg tudom ejteni? -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Kérlek segítsetek egy kisit!
Most ismerkedek a bányászattal... Egy kis Ethereum kitermelését végzem, végezném... A srácok dolgoznak is a bányába...
A kitermelt cucc a 2Miners.com-ra "íródok fel" nem tudom erre mi a szakszó...
Szépen látom is az azonosítóm alapján a fiúk teljesítményét, meg hogy mennyit is értek el...
A kérdésem az, hogy tudja valaki, hogy erről az oldalról mikor tudom kiutalni a "jussomat"?
És most jön a csavar... Ezt hogy tudom megejteni?
Köszönöm előre is
-
ImpersonatoR
addikt
Planned maintenance for March 5 at 11 AM CET!
Dear NiceHash users!
Please expect planned maintenance tomorrow, March 5 at 11 AM CET. We are going to perform an upgrade on our EU-WEST stratum server (DaggerHashimoto). Maintenance should last approximately 5 minutes. Other locations will work without any downtime.
Magyarán holnap délelőtt 11 kor 5 perc downtime ?
-
Laraxior
titán
Hogy a francba eszik 1kW-ot 6x3070VGA-s rig, amikor egy celeronnal van hajtva? 6x120W, de legyen 6x125W... Mindezt 4 gurigáért az aprón...

#59147 q765 : Nem tudom, én régen flasheltem biosokat, már egy ideje hanyagolom. De az sem biztos, hogy a hardver bírja

-
z123456z
őstag
Sziasztok. Nem tervezem mélyebben belefolyni, ezért csak egy gyors kérdésem lenne. Gyerek próbálkozik picit, én meg megengedtem neki, hogy amíg suliban van, dolgozzon a gép. Ma volt az első ilyen nap.
Szóval, létezik, hogy reggel ~7-től kb du. 3-ig ment a gép, és egy fillért nem rakott a pénztárcába? Ilyenkor az addig végzett munka kárba vész, vagy gyűlik valahol? Egy 3070-nel próbálkozik szegény, én nem akarom a lelkesedését elvenni, de feleslegesen azért ne zabálja az áramot.
Köszönöm.Ja, azt hiszem etheriumot bányászna.
-
q765
tag
Hol van ez a Suprim driver MSI 3080 triohoz? Keresem egy ideje, de sehol nem lelem.
-
BitMax beszállt az xDai -ba
ami azért nem kis dolog..
Natív layere lett, ergo nem kell az eth-n keresztül küldeni, és sokat lehet spórolni vele..
-
kornel76
aktív tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
+2/7 MH/s -ért nem vágok tönkre jelenlegi áron 1,2 millió forintot kártyában
.Bár az EVGA 10-éves garijába asszem beleférne
. -
Laraxior
titán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ők is tartották volna, de ne üljenek nekem 1400eurón... Jobb ha nálam van, majd én gyarapítom. Még amúgy is félúton van a PayPal és a bankom között

De azért elég jó áron dolgoznak, már ha annak lehet nevezni a mostani helyzetet. Persze úgy mennek felfelé az árak napról napra, hogy pfff...
-
kornel76
aktív tag
Más is tapasztalta , hogy az új 02.25-én kijött nv driverrel "mintha" többet kaparna a kártya?
3080 Effective speed a PM-ben 101.4 MH/s , 3070 63 MH/s ugyanazokkal a beállításokkal.
"Szerintem lekorlátozták a bányát szoftveresen az NV-nél....
" -
Laraxior
titán
válasz
simirizsa
üzenetére
Nem lehet megmondani, hogy holnap mi lesz, akkor hogyan lehet 7-8 hónapra kalkulálni?

#59130 tupacamaru : Igen. Innen vettem már vagy 8-9 VGA-t.
De ez sem raktáron címkés volt, ugyanilyen Zotac 3080-at ütöttem be, de írtak, hogy nem érkezik meg nekik. Visszaküldik a pénzt, csak azért elég bosszantó. Az is elég jó árban lett volna

-
Laraxior
titán
~300k-ért Inno 3070? Mennyire bírja hosszú távon a kaparást vajon?

-
Laraxior
titán
válasz
koko52
üzenetére
Azért azt észreveszem, ha az FPS számláló nem megy 100fölé

Ugyanúgy 95 körül mocorog végig, mint a 2070Superrel. Legalábbis Warzoneban biztosan.
#59117 Frozen : Hát Zotac Twin OC-t ne vegyél. Hangos is, és a hűtése is elég karcsú. 3070-ből sokkal jobb lett a kicsi Zotac

-
aerosmith
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Megmondod ezeket a "megfelelő fórumokat"? Vagy átküldöd ha titkosak?
-
Frozen
addikt
Akinek van 3060 ti bányában az meg tudja mondani melyiknek a leg kedvezőbb a hűtése?Illetve ezek mennyi hőt termelnek a memoriánál egy 3080 hoz képest?
A másik kérdésem még az lenne 3 vagy inkább a 2 ventilátorosra érdemes hajtani vagy igazából mind1?
Kb hány wattot eszik 60mh nál? -
Laraxior
titán
Az a helyzet, hogy én se különösebben.

Szaladni szépen szalad, kb max OC-n járatom, jól is bírja, de nincs észrevehető teljesítményugrás.
Ráadásul én kipróbáltam a Gigabyte Masterét, az MSi Suprim X-ét, meg most ami lett a Rog Strix OC-t... Persze az utóbbi a legdurvább, tényleg megy, mint a meszes...de nem ugrik annyira, mint gondolná az ember. Hogy beharangozták, hogy 2080Ti teljesítmény.
-
Laraxior
titán
válasz
koko52
üzenetére
Én is így cseréltem le a 2070Superem, 3070-re, 3080-at akartam, de már annyira egekben van az áruk, hogy már nem is nézegetem.
Az egyik kollegának 3 nap alatt megérkeztek a VGAi. (Kettőt rendelt) Durca. Valamelyik meg épphogy belefért a 6 napba.
Lassan meglesz kapirgálásból a ~100EUR
Persze az itteni áraknál az azt jelenti, hogy a fele a villany 
-
koko52
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Én nem is akartam már új riget az 5700xt mellé (azt sem akartam csak eladtam a régi coinokat amit cpu-val és 2 vga-val bányásztam), gondoltam otthoni gépbe elketyeg egy 3060ti és játszani is jó. Aztán hirtelen kitermeltek még 1-et majd még 4 *3070-et. 180k volt az első 3060ti és általad az utolsó 3070 már 943 euró. Durva. A következőt is már sasolom ami 3080 lesz otthoni játszós gépbe
, remélem nem szippant be ez a szarság még jobban. -
Laraxior
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ez már elkelt, csak már nem tudom feladni, ezért hétvégére befogom. Tesztelni kell, nehogy gyári hibásat küldjek, akkor aztán kóvályoghat a VGA oda-vissza

De szerintem még lesz
Már ma is lett volna, csak amíg megrágtam, meg kalkuláltam, hogy megéri-e megvennem 900-ért, addig elvitték. Szóval a legközelebbi alkalomkor elhozok vagy kettőt. Még így is olcsóbban fog menni, mint az aprón levők. 
-
Laraxior
titán
3060Ti-re kb ugyanaz a beállítás, mint a 3070-re? vramok ugyanazt bírják? ~1000 körül pluszba

-
fireman123
őstag
Aki régóta bányászik és van is igénye jobban belemerülni a témába az már régen megtalálta a megfelelő fórumokat....nem a prohardveren
és itt csak már megszokásból olvas bele, ...több mint 3 éve bányászok, de messze nem vagyok profi (főleg nem hardver téren, de a bányászat alapjaival, mit-miért-hogyan, milyen minerrel....stb. tisztában vagyok) és én is sokat kérdezek ha valami olyan bibi van amivel nem találkoztam még, de előtte próbálok utána olvasni, nem pedig várni, hogy valaki az elejétől a végéig leír egy regényt, főleg ha azt korábban már megtették csak ki kellene keresni -
Tocso76
tag
Jut eszembe. Létezik olyan oldal, ahol a hamarosan induló új coinok listázva vannak? Ilyen volt régen az „altcoincalendar.info” csak sajnos megszűnt.
Ami kalendáriumok vannak, azok a létező érmék közelgő eseményeit írják csak. Tudom, gugli is barát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pl 5-10% csökkentéssel hátha nem aktiválódik az 50%-os limit.

hova javaslod/javasoljátok, hova regisztráljak, ahol már a kifizetést meg tudom ejteni?

.
.