Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Akit esetleg érint/érdekel, szintén 3090, a hátlapot hűteni kell külön bányászatnál.
A Strix 3090 (mem) 100 fokra van gyárilag belőve úgy, hogy elkezdi pörgetni a ventiket akár 100%-on is, hogy ezen a hőmérsékleten vagy alatta maradjon.Nem megy el 110-ig de üvöltene mint a sakál.101-103 MH/s-re belőve (tehát 3080) van beállítás ahol teljes csendben tud dolgozni.Kissé fapados, de teljesen jól működő megoldás, hogy egyszerűen ráfektettem egy Noctua ventit a hátlapra, közvetlenül a core körül csoportosuló memóriák felett. Az eredmény 111 MH/s, ventik 67-72% ami még hangtalan (75 és felette kezd el hangoskodni). Nem érzem szükségét kitaposni mindent a kártyából.
EA: It's in the crate!
-
titetoyz
tag
valakinek ötlete arra, hogy miért nem mozdul RX580-nál semerre a hash rate?
AMDmemoryweakerrel próbálkozom, AMD programban látszik is a változás, alulfeszelés, memória órajel változás, minden, viszont a hash érték egyáltalán nem változik
23.6mh/s-el megy, elmozdulni pedig semerre sem akar. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Lehet volt róla már szó, de így elsőre látatlanba vannak a 3060-al kapcsolatban tippek, az eddigi 3xxx-es kártyák fényében, hogy kb milyen teljesítményre lehet majd belőle számítani?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
RockHaRD
addikt
Egyébként az járható út, hogy a hosszú 16x-os PCIe-be dug az ember sima rövid 1x-es risert?
[link] Ennél nem kell gondolom komolyabb.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz RockHaRD #57056 üzenetére
Persze. Visszafelé kompatibilisek. Csak előre nem.. Bár egy kis műanyag lefűrészeléssel megoldható
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bende1111
tag
válasz racskobalazs #57054 üzenetére
pont ezen gondolkodom én is
-
SzlobiG
félisten
válasz racskobalazs #57054 üzenetére
Tipp: 45MH/s körül 100W fogyi mellett.
-
powernap
tag
3060 ti-n nem lehet látni a memory junction temperaturet ugye? legalábbis hwinfón nincs, jelenleg 40% venti mellett a gpu 52 fokos, az meg gondolom nem sok..
-
törölt tag
Nálam sajnos a frissítés sem hozza vissza, de x idő múlva (ami lehet akár 1 óra is), már újra látható. Ilyenkor ha rányomok az Active Workers listában az adott gépre, mutatja is, hogy valóban az adott időszakban a Reported Hashrate 0 volt. Holott a szóban forgó gépen végig volt net, rendben futott minden program, ahogy kell. Próbáltam már ilyenkor leállítani a PhoenixMinert is, és újraindítani, de teljesen mindegy. Minden fut hibátlanul, de az ethermine.org-on a Reported Hashrate eltűnik (nulla MH/s-t jelez vissza), és ezt eljátssza több gép esetében is, tehát nem csak 1 gép érintett.
Most hogy írtam, szintén az egyik kiesett. Tehát különböző gépek, különböző időpontokban eltűnnek az ethermine.org szerint naponta 1-2 alkalommal. Mindeközben az adott gépeken minden fut hibátlanul.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Bende1111 #57059 üzenetére
memo sávszél: 192/256 = 0.75
Egy jól beállított 3060TI/3070 kb 60MHt tud. Ez alapján jól beállítva 45MH a tipp. Talán picit alatta.Fogyiban nem vagyok biztos jól beállítva vhol 100-120watt környékére tippelem.
más: Becsuktam az ajtót a ~10m2es szobámban elment 2hra visszajöttem szobában 32C+ra... mindezt úgy hogy "csak" 700W diszipálódik. Az 1070TI resetelte is magát = PLt 70ről felnyomta 100ra , memofrekit 0ra. pfü... az jutott eszembe, hogy nyárra beszerzek egy nagy ventit, "bezsákolom" és kivezetem a hőt a szobámból. Láttam már több ilyet neten...
btw a 3080 így belenyalt a 100Cbe. Hátulról blackpate mögött venti és felülről is kap. 1070TIre is raktam egyet.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz aerosmith #57065 üzenetére
Van, amelyik wifin kapja a netet, meg van, amelyik kábelen. De a wifis gépek esetében is végig van net, mert itt ülök előttük, minden hibátlan mind netelérés, mind bányászprogram tekintetében. Semmiféle hibaüzenet sehol, minden tökéletesen megy. Látszólag. Amíg az ethermine.org-on meg nem pillantom, hogy szerinte viszont a Reported Hashrate az 0 naponta többször is 1-1 gép esetében.
Amelyik gép kiesik, az először csak átkerül az Inactive Workers listába, majd később onnan is eltűnik. Mindeközben végig bányászik az is, és net is van folyamatosan.
Nincs esetleg valamiféle limit, hogy hány gép bányászhat egy címre? 6 gépről van szó, amíg csak 2 volt, még nem volt ilyen gondom.
99% amúgy a valid share, 1% a stale, 0 az invalid, látszólag semmi gond. -
Dare2Live
félisten
RX580ból a 85watt 32MHt hogy lehet kihozni info, leírása neten akárhol látott vki? Rakás mértékadó helyen írják ezt a 85W/32MHt de leírást a hogyról én nem találok. pl [link] A 130W 31MH nem rossz, de uez 85Wal tökéletes lenne.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sittes79
addikt
Mennyire aggályos egy aio cpu hűtővel járatni a bánya gépet?
Valamit most találtam amugy, frozen kolléga segítségével 95-97 Mh/s, 220W kártya fogyi kellemes memoria 84-86 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz sittes79 #57068 üzenetére
Nem fog menni. Nem tudod a vramokat megfelelően hűteni. A GPU hűtésre itt nincs szükség.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz shteer #57073 üzenetére
Hja, igaz... akkor nem is értem. A CPU nem is dolgozik, gyakorlatilag elég rá egy kupak víz is.
#57074 sittes79: Én értettem félre, mert bányagépnél egyedül csak a vramok hűtése az ami lényeges. Semmi más nem terhelődik.
Annyiban jársz jobban egy sima léghűtővel, hogy kevesebbet fogyaszt. Elég rá egy venti, míg az aio-ra minimum kell egy venti, plusz a szivattyú.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Racer77 #57072 üzenetére
Kösz!
Nem tudom minek írják rakat helyen a 85Wt kit érdekel az elmélet a lényeg, hogy a konnektorból mennyit eszik... jól megszivattak 3h+m ment el vele.... már memo időzítéseket kezdtem modosítgatni de a legjobb a ~120W 32MH volt, még 30MHval se jött össze 110W sem. grrr....
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz sittes79 #57074 üzenetére
Nem szerencsés, mert koptatod a pumpát ami jó eséllyel hamarabb kifekszik majd (bár ugye elég minimum fordulaton pörgetni), de lehet nem éri meg az a macera ,hogy veszel egy léghűtőt ami meg játék közben fog esetleg kompromisszumot okozni (vagy amikor szükséged van a CPU hűtésre).
Egy 70ezres AiO-nál elgondolkodnék, de egy 30e Arctic-nál _nálam_ ez belefér kategória, 2 évig úgy is garis. -
Laraxior
titán
válasz Winzsolt #57079 üzenetére
Jóvanazúgy'
-
törölt tag
válasz madpapa #57080 üzenetére
De mi lehet ennek az oka? Mert a net az wifin keresztül is teljesen stabil és erős, nem szakadozik, minden oké vele, egyetlen másodperces kihagyás sincs vele.
Szerk.: illetve azok a gépek is eltűnnek az ethermine.org szerint, amik kábelen kapják a netet.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Racer77 #57085 üzenetére
Megerősítem! Még 1m-ről sem működik wifivel, folyamatos jelvesztés.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
törölt tag
válasz Racer77 #57085 üzenetére
Ezt értem, de nekem viszont nem dobálja el a netet, folyamatos szakadásmentes net jön wifin keresztül is. Illetve a kábelen netre kötött gépek is el szoktak tűnni időközönként az ethermine.org-ról (net azokon is van folyamatosan, itt ülök előttük).
Amit még megfigyeltem, hogy ha egy új gépet állítok csatasorba, akkor a bányászás megkezdése után viszonylag rövid időn belül már meg is jelenik az Active Workers listában az adott gép. A szóban forgó eltünedező gépek esetében viszont hiába indítom újra a PhoenixMinert (vagy akár magát a gépet is), ugyanúgy nem történik semmi, tehát a listában ugyanúgy nem jelenik meg az eltűnt gép. Mindeközben meg a gépen minden hibátlan, van net, fut a PhoenixMiner is, semmi hibaüzenet nincs, minden tökéletes.
Ha szakadozna a net, akkor nem tudnék a gépen semmit sem csinálni amihez net kell, mert nem töltődnének be az oldalak sem. -
Reggie0
félisten
válasz 2thletme2day #57091 üzenetére
Szerintem azert javitana a helyzeten, a par mm-el tavolabb raknad a ventit, hogy tudjon is mozogni a levego, amit kifujt es ne a resekben kelljen kozlekednie.
-
s7evcsenko
addikt
válasz SzlobiG #57093 üzenetére
Nálam meg pont a powerline nem vált be, folyamat eldobta a jelet valami miatt.
Wifivel viszont hibátlan több, mint 1 hónapja.
Szerintem ez nagyban függ, hogy milyen messze vagy a routertől és hogy milyen a jelerősséged."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Reggie0
félisten
válasz s7evcsenko #57095 üzenetére
Nekem is vegyesek a tapasztalataim vele. Van olyan helyszin, ahol hibatlanul megy, mashol meg allandoan szakadozik es olykor vissza se tud csatlakozni.
En mindenkeppen csak netes kiszallitos rendelesre mernem javasolni, hogy vissza tudja kuldeni, ha nem mukodik jol.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
De jó. Pont ezt szeretném elkerülni, hogy maga a rig már be van lőve nincs vele gond, de át kéne helyeznem, csak nem vágyok anomáliákra ennek mennie kell 24/7.
Ha már megvettem a wifi dongle-t akkor teszek egy próbát azzal, aztán jön a powerline.
-
Elektrosokk
addikt
A stabilítás nagyban függ a környezeti vezeték nélküli hálózatoktól is.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest