Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok! Eddig csak a váltóra bányásztam egy kártyával, de már olyan összegnél tartok, hogy szeretném kivenni. Poloniex-en és Coinbase-n van pénzem.
Milyen módon lehetne a legolcsóbban kiutalni a pénzt? Már utólag tudom, hogy a Kraken-ről lehet magyarországi számlára is utalni, persze nem ingyen. Esetleg valamilyen digitális pénztárcán keresztül? Valahol a Uquid-ot ajánlották, de még jobban nem néztem utána. Ti hogyan csináljátok?
Köszönöm a segítséget. -
Reggie0
titán
Szerintetek mit erhet egy ztex 1.15y fpga panel?
-
rolko
őstag
Aki nyomja most a ETH/ETC+Pascal -t, a Pascalra milyen pool van beállítva? Délben raktam át only módról dualra, nanopoolal, de még meg sem jelent a worker
Claymore szerint 539 sharem van. Olyan mintha nem látná a pool a workert. -
mepet
addikt
A kraken bekebelezte a cryptowat.ch-t.
Szuper az új trade felület, még historikusan jelzi is a charton, mikor, mennyiért vettél/adtál el!
https://trade.kraken.com/ -
deadwing
addikt
válasz
Dexar007
üzenetére
Nekem volt Corsair RM750i, az nem indiította el defaultból a ventit még akkorse mikor már sütött a kasztni.
Így belőttem 40% manuális ventire. Okostáp! Usb-vel kommunikál! F@szomat...
Felesleges baromság.
Aztán eldurrant a picsába még így is, nem bírta a 600W konstans terhelést.
Most egy 1000-es Enermaxot meg egy 1200-as FSP Aurumot nyektetek.
Utóbbi évek óta megy. De annak meg cicereg a ventije -széria jellegzetesség. -
Parano1d
aktív tag
Bocs a dupla postért,
Kíváncsiságból megnéztem, a felső GQ amit linkeltem pl 40%-ig passzív. Ami annyit jelent, hogy 260W-os terhelésnél kapcsol be a venti.
-
Parano1d
aktív tag
-
Dexar007
veterán
válasz
Parano1d
üzenetére
30 körül,de akkor 10 evig nem szeretnek cserelni.

Corsairekre ahogy latom pont ennyi gari van.
,,valami kissebb méretűt. bőven jó. Igazából a nyári hőségben jó, ha van egy kis biztosíték, hogy nem fő meg a táp"
Pont ez erdeklne. Ha 1000W-osat veszek,amibol a gepem elsziv 250-et mondjuk,akkor lehet siman elvinne passzivan is,es raadasul tok huvosen (?) ,mivel meg 6 vga-t is elbirna a tap.
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Dexar007
üzenetére
A tápos topikban nagy élet van, szerintem jobban is vágják a témát
....nadehamárittakkor, mekkora összeget szánnál rá?
Illetve nem kell félni az aktív tápoktól sem, vannak olyanok, amik nagyon halkak.
Én amúgy félpasszívat vennék a helyedben, valami kissebb méretűt. bőven jó. Igazából a nyári hőségben jó, ha van egy kis biztosíték, hogy nem fő meg a táp. -
Dexar007
veterán
Mivel itt ugyis sok a tap szakerto,ezert inkabb itt teszem fel a kerdesem:
Ha feligmeddig nema gepet szeretnek epiteni,akkor melyik a jobb megoldas:
1) Teljesen passziv tapot venni ( baromi draga
)2) Felpassziv 500-600W-os tapot venni,igy filmezes alatt vagy kisebb jatekoknal nema marad a gep.
3) Ami meg foglalkoztat: 750-1000W-os felpassziv tap,igy akar teljes terheles alatt is nema maradhat? Mivel ugye max 250W-ot eszik.
-
adrian360
őstag
hello
probálkoznék nicehash beállítással, de valami nem kerek. CPU bányászatnál csak egy darab Cryptonight algo van, semmi más nem jelenik meg. i5-4460 proci. jelenleg nincs más, vagy miért nincs ott a többi ? GPU-ra betöltötte a többit is, de itt csak ezt az egyet mutatja.
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Htibimor
üzenetére
Én 1100/1850Mhz-en hajtom a kártyákat. Moddolt Biossal ez 26Mhs kb.
A lényeg a Pasc intensity, ezt kell kitapasztalni, hogy mennyire érdemes belőni. Nekem 20-on hoz 25Mhs ETH, és 250 Mhs Pasc/kártya. A fogyasztás kb 20W-al több kártyánként.
Ha leviszed mondjuk 10-re, akkor 26Mhs/130Mhs lesz, cserébe a fogyasztás csak 2-3Wal több, mintha ETH bányásznál simán.
Mindehogy megéri, de ésszel kell csinálni, ha nem szeretnéd tönkretenni a kártyákat. Az alapértelmezett érték 35, én azt nem javaslom már. -
Parano1d
aktív tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Csak ethereumhoz, és az azt használó algókhoz van dual miner amennyire tudom. És igen jobban hoz jelenleg mint bármi más.
De körültekintően kell használni, a magas fogyasztás miatt. Figyelni kell az órajelekre, és az allulfeszelésre, mert simán megsütheted a kártyákat. -
ff-thomas
aktív tag
próbálta valaki a claymore dual miner 8.0-t ETH/ETC+Pascal bányászattal? Több profitot termel, mint csak ETH/ETC, vagy ZEC, XMR bányászat?
Esetleg olyat, hogy 2 progi fut párhuzamosan és bányássza a Pascalt, meg mondjuk a ZEC-et?
-
mepet
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Köszi, nagyon érdekes, hogyan alakult a jövedelmezőség.
Egyetlen kérdés: Mi a mértékegység a táblázatban a napi bevételhez?Rájöttem, a táblában havi jövedelmezőség szerepel BTC-ben, ingyenárammal.Én is azt látom ezen adatokból, hogy X11 minert csak akkor érdemes venni, mikor kijön az új, viszont olyankor vagy megfizethetetlen, vagy nem beszerezhető megbízható forrásból. (Lásd: az általam korábban linkelt dr3 miner még mindig nem kapható, megbízható forrásból, nem megbízhatóból pedig már nem kapható...) Ráadásul még nincs szlovák vállalkozásom, így a 27% áfa is érint... Így lesz a 2000USD-s minerből 750ezerFt... És akkor esetleges meghibásodásról még szó sem volt, és ugye az áramot pedig fogyasztja a cucc, nem termeli...
-
Elbandi
aktív tag
Csinaltam bevetel statisztikat nicehash adatok alapjan: a grafikon 5 perces ertekeit atlagoltam napi bevetelre, majd osszeadtam az adott honap napjait.
Eredmeny:

Sha256 az 1 PH sebessegre van szamolva, masik ketto 1GH-ra.Az elso x11-es asic (iBeLink DM384M) marcius/aprilisban jelent meg. latszik hogy utana erosen esett a bevetel. A script/sha256d asicok mar regota vannak, csak egyre hatekonyabbak. Itt is egy ev alatt durvan negyedelodott a nyereseg.
Aki majus elejen vett egy x11-es asicot, az fizetett erte 2100$-t, az akkori aron volt 4,375btc (480$/btc arfolyammal).
Az egesz mostanaig tudott banyaszni 3.5btc-t, tehat meg mindig minuszban van. ha marad a mostani 0.1btc/ho szint akkor meg boven 7 honap van hatra. (de ugyse fog maradni)Egy AntMiner S9 tud 14T-t, az is kb 2400$-ba kerult, junius kozepen. az 3,2 btc (750$/btc arfolyammal). Fel juniussal szamolva, eddig 4btc banyaszott, tehat ez mar epp visszajott. (kb decemberben erte el a 3.2btc-t, 6 honap a roi), mostan 330$ termel havonta.
Kovetkeztetes:
Csak akkor eri meg barmilyen asic, ha az elsok kozott meg tudod venni.
Eleg nagy kezdeti beruhazas kell ahhoz megterules utan ertelmes beveteled legyen. -
Dexar007
veterán
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Rossz a kalkulatorod.

-
mepet
addikt
"Between 2016-09-22 - 2017-02-18 passwords, private messages, API keys, and other sensitive data were leaked by Cloudflare to random requesters."
Többek között érintett a kraken, coinbase, poloniex, bitpay, .... rengeteg másik domainnel együtt!
-
LLam
senior tag
válasz
CocooN-z
üzenetére
Az az értelme, hogy az alaplapgyártó próbált olyan konstrukciót adni az usereknek, ami biztosan működik. Úgy emlékezem, hogy amikor ezek az alaplapok kijöttek még nem volt divat az usb-s riser, tehát kellett a nafta az alaplap felől.
(Van ilyen alaplapom, vígan megy 6 db rx470-nel az alaplapi molexek használata nélkül. BIOS egyszer sírt, mondtam neki hogy kuss és azóta nem reklamál.)Valaki tudja, hogy a nVidia kártyák (1060/70/80) mennyit vesz fel a PCIe foglalatból?
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem 6 USB-s riser-el valami Asrock H9x lap nem volt hajlandó boot-olni, míg be nem kötöttem a molex csatit (bedobott egy fényképet az UEFI, hogy hova kéri a tápot, és bár nem erőltettem, mert nem volt nagy dolog bekötni se, de nem írta ki, hogy valami gombbal át lehetne ugrani a figyelmeztetést, illetve a Setup-ban sem volt opció, hogy tartósan letiltsam ezt az ellenőrzést).
-
CocooN-z
őstag
Több fórumon is olvasgattam már, de kíváncsi volnék Ti mit mondtok.
Asrock H81 Btc Pro 2.0-n ugye van a két molex csatlakozó. Na már most, 6db usb powered riser esetén, és mondjuk 1 erős, megbízható tápegység mellett, kellenek azok? Erősen javasolt, vagy tiltott? Dupla Psu esetén ha a lap molexeket az egyik táp, a riserekét pedig a másik hajtja, az nem jó. Legalábbis ezt olvastam több helyen a különböző fesz miatt. Pl 6db gtx1070 nél hogy volna a legjobb? Befolyásolja e pl a TDP limiting?
-
janos666
nagyúr
válasz
hupisom1
üzenetére
Laikusként a turbónál szerintem teljesen más probléma. Egyrészt mozgó alkatrész, másrészt ha jól rémlik, akkor nem is csak az a gond, hogy másodpercekkel tovább pöröghet (és ettől melegedhet), mikor a hűtésért felelős olaj keringése már leállt, hanem hogy mivel eleve forró (legalább is ha előtte számottevő mértékben és elég hosszan dolgozott), "megégeti" a közvetlenül "ottragadt" olajat (egy kis mennyiségű olaj, ami a legközelebb áll a rendszerben a forró turbóhoz, az pontszerűen nagyon magas hőfokra hevül, mikor már nem keringeti semmi a rendszerben), ami aztán rontja a hűtőrendszer hatásfokát (és amúgy se tesz jót másnak se az olajminőség romlása), így túl fog hevülni a turbó, amitől megszorul a mozgó alkatrész (de a nagy forgási sebesség és forgatónyomaték miatt nem csak átmenetileg szorul be, hanem szétb@szódik legalább egy alkatrész, mikor "koppan", szóval javítás nélkül már nem fog újra működni).
Azt hiszem néhány járműben van is emiatt egy elektromos pumpa, ami a motor leállítása után egy-két percig kergeti még az olajat (és talán olyan is van, ahol a vizet is kergetik még, de konkrétan erre a problémára szerintem elég magát az olajat, mert nem az a lényeg, hogy alaposan lehűljön, hanem csak az, hogy pontszerűen se hevüljön fel drasztikusan).VGA-n ilyen probléma hol és hogy alakul ki?
-
hupisom1
tag
Nem a magas hőmérséklet ami miatt megreped a bga vagy elválik a chip alatt , hanem a hőtágulás , ami ha hirtelen állitod le a gépet , az azonnal megszünő hűtés miatt elöször a bga felmelegszik , és aztán hül le , ellenben amikor visszahűti a venti akkor a kezdeti felmelegedés nincs csak folyamatos lehülés , ezért kissebb a hőtágulás , (kb mint az autóban a turbófeltöltő azt sem érdemes leállitani azonnal egy hosszabb út után ) csak itt nem a turbóban van a bentrekedt hő...
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
"Amit érvként kivettem a hozzászólásodból, az leginkább az, hogy a hűtőborda tapintható felületei melegebbek lesznek kikapcsolás után, amit abszolút elhiszek, csak azt nem látom ezzel bizonyítottnak, hogy bármi másnak a hőmérséklete is nőne, legalább is számottevően, de főleg "kritikus" mértékig."
Ilyen nem is lehet, fizikai képtelenség. Ráadásul a gpu csak egy pár köbmilliméteres "tömb", ami semmilyen mértékig nem tartja a hőt, így nincs is mit átadni a bordára, ha nincs melegedést okozó tényező, ami itt a tápfesz. De ha 2 kilós réztömb lenne sem melegedhetne jobban fel a semmitől.
Én tényleg nem értem ezt az okfejtést. -
janos666
nagyúr
Nincs meg hozzá a kellő műszerezettségem.
Amit érvként kivettem a hozzászólásodból, az leginkább az, hogy a hűtőborda tapintható felületei melegebbek lesznek kikapcsolás után, amit abszolút elhiszek, csak azt nem látom ezzel bizonyítottnak, hogy bármi másnak a hőmérséklete is nőne, legalább is számottevően, de főleg "kritikus" mértékig.
Sikerült már további energiabefektetés nélkül felfűtened egy X hőmérsékletű tárgyat Y>X hőmérsékletűre egy Y<X hőmérsékletű tárggyal? Szerintem ezzel egyszerűen belátható, hogy az állandósult üzemi hőmérsékletek maximuma fölé semmi sem fog felmelegedni, ha áramtalanítjuk, és magára hagyjuk, csak elkezd kiegyenlítődni a hőmérséklet a kártya egyes pontjai közt és a levegővel.
Persze ha pl. a VRM 120 fokos volt, a GPU pedig pl. 70, akkor adott esetben még az is elképzelhető lenne, hogy a GPU felmelegszik mondjuk 70-ről 80-ra, miközben a VRM lehűl mondjuk 120-ról 100-ra, de valószínűtlenek tartom, hogy ilyen módon "süljön meg" egy alkatrész, mert akkor hatalmas a különbség a legforróbb pont és a hőre legérzékenyebb pont által elvisel hőmérséklet közt, pedig pl. tényleg 120+ a VRM és mellette szorosan ott fityeg valami, ami mondjuk már 80-tól is kipurcan, és csak azért nem döglik meg normál üzem közben, mert általában forog a ventilátor, így a lamellák a levegő felé "közlik" a hőt, nem erre az "Achilles sarokra" jut át, de szerintem ilyen "veszélyes" kártyát leginkább azok terveznek, akik közben épp égő cigarettával a szájukban szipuznak étergőzt.

-
Dexar007
veterán
Szoval ahogy latom nincs egyetertes..mindenesetre igy nem erdemes leallitani a gepet.
Esetleg ujrainditas majd nehany mp utan leallitas komboval nem lett volna gond. Vagy lehet akkor gari lejarta utan 2 nappal jött volna elö,es akkor hipphipphurra. 
-
janos666
nagyúr
Hmm... Szóval, ha van egy kártyám 80 fokos GPU-val, és hirtelen elveszem róla az áramot, akkor felszaladhat 90 fok főlé az áramtalanított GPU hőmérséklete, miközben a ventilátor néhány másodperc alatt leáll? Ez nekem úgy hangzik, mint egy örökmozgó alapkoncepciója, ha finomhangoljuk a cuccot, akkor elforralhatunk egy óceánt egy szál VGA-val.

-
mepet
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Keletkezett x Joule hőmennyiség. Eddig elvezették a hőt. Most nem vezetik el a hőt. A hőmennyiség (amely nyilván még a kikapcs előtt keletkezett) ott van, nincs hőközlés, vagy legalábbis sokkal kisebb, hiszen a borda melegebb, mint alapból. Ekkor hőmérséklet növekedés megy végbe az IC-nél is. És ugye nyilván számításba kell venni azt is, hogy nem "tökéletes hővezetőkről" beszélünk, így az elegendő hőközléshez mindenféleképpen kell valamekkora hőmérséklet különbség is.
Tápvesztéses leállásnál melegebb a borda, mint akármikor máskor. Aki nem hiszi, tapizza meg, érezhető. Ilyenkor természetesen a borda alatti cucc is melegebb. Sokkal. -
mepet
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Frankón elbeszéltek egymás mellett.
Amit Dexar007 és Reggie0 állít, az igaz. Viszont az a kártya hűtőbordájára igaz. Nem a borda alatti IC és a NYHL között lévő forraszpöttyökre. Ott más a helyzet... Ha kihúzod a tápot, akkor figyeld meg, hogy a borda sokkal forróbb utána, mint ha csak a terhelést csökkentetted volna. Na most ilyenkor a borda nem tud több hőt elvezetni a légmozgás nélkül. Ilyenkor az IC nem tud több hőt átadni a bordának, és az IC-nél bizony bőven 100fok fölé mehet. Ilyen magas hőt meg már nem igazán bírnak ezek az újraömlesztésesen forrasztott cuccok. (Érzékeltetésként: kb 200-250fok a maximum amit a forrasztáskor maximum használnak.)Tehát a hirtelen kikapcs mindig kockázatos, ezt már sokunk megtapasztalta... sajnos én is...
-
janos666
nagyúr
válasz
Parano1d
üzenetére
Nálam a szóló 290X sem lett gyorsabb picit sem i6-on (max kerekítési hibán / szóráson belül), és i7-en 1/5, i8-on 1/10 sebességre lassul i6-hoz képest (miközben még az egérmutató is borzasztóan lagol Windows-ban, pedig i6-al nyugodtan lehet netezni, filmezni, vagy akár laza gépigényű/régi játékkal játszani). A 400-as sok-kártyás gépeken inkább ki sem próbáltam (úgyis esélytelen most ETH-val szemben, még ha netán gyorsult is néhány %-nyit).
-
Parano1d
aktív tag
Hogy legyen valami on topik is, kijött a 12.1 Zec miner is, természetesen az RX 470-ek nem gyorsultak, de a rég kártyák egy kicsit elvileg igen. Meg talán az rx 480-is, de olyanom sincs.
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Ezt (is) akartam veled tisztázni mikor legelőször hozzászóltam ehhez a kérdéshez.
A megnyomás ugyan az, mint az egérkattintás a "kikapcsolás" feliraton, de a nyomva tartás egyszerűen megszakítja a tápellátást. Utóbbi lehet egészségtelen, de szerintem inkább csak az eleve selejtes cuccoknak segít hamarabb elhullani (ha sűrűn és/vagy sokszor ismételgetik ezt, az más téma, itt most a véletlenszerű áramszünetre, vagy hébe-hóba félrenyomkodott gombokra gondolok, hogy az szerintem csak "segít" hamarabb kiszúrni a selejtes darabot). -
Reggie0
titán
válasz
CocooN-z
üzenetére
Mivel zart rendszerrol beszelunk, ezert kikapcsolassal nem tud hirtelen valtozni a kartya homerseklete. Tehat ha 50 fokon volt a GPU es lenyomod az aramot, akkor nem fog hirtelen felugrani 60-ra, hanem 50-rol szep lassan megy lefele. Termikus stressz szempontjabol ez a legkimeletesebb modszer. Ennel mar csak az lenne a jobb, ha egy szabalyozott homersekletu vizhutesre lenne kapcsolva, aminek meg tudod adni, hogy 5 percenkent 1 fokkal csokkenhet a homerseklet...
Szerk: most olvasom #22336-ban deadwing is leirta ugyanezt.
-
CocooN-z
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Win 7 64
378.66 WHQL
1885 / 4100 körül megyMilyen kártya? Milyen beállítások? OC? Boost? Driver?
Perf Cap mit ír?GPU - z/ Sensors-t + Afterburner-t dobj fel
-
olle
senior tag
Sziasztok.
Csak hogy témában legyünk.
Az éjjel gyanúm szerint párszor elment a net. Ezek közül csak a középső van meg ami az aktuális.
Már írtam nekik. Mik az esélyeim hogy újra csak egyet kelljen beírnom? Valaki találkozott már ilyennel? -
deadwing
addikt
-
Parano1d
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
Az egyik memóriának elege lett a kínzásból, ennyi
.
A VGA-k elsöprő többsége amúgy áramszünet, vagy ilyen ki/bekapcsolás miatt megy tönkre. (függetlenül attól, hogy 0/24-ben terhelve vannak-e). Én legalábbis nem találkoztam még olyannal, ami spontán használatnál adta be az unalmast.
Hogy áramingás miatt, vagy valami más oka volt, azt meg úgysem fogjuk innen kideríteni, kár vitatkozni rajta. -
deadwing
addikt
válasz
bbarna
üzenetére
Nem tudom mi lelt téged, kb ugyan az írtam amit te, sőt az én igazamat bizonyítottad.
De leírom részletesen, mi a probléma azzal amit írt a kolléga, mert látom nem érted.
"Bent reked a hő". Milyen hő? Csak az rekedhetett bent, amivel esetleg az idáig egy vga évekig működött, mivel a terhelés is leáll, nem csak a hűtés szűnik meg. Megy egy vga mondjuk 70 fokon egész életében, majd elmegy az áram. Innentől szép lassan lehűl a házzal együtt. Nem melegíti tovább semmi!
Vagy téged az a 10-20 perc zavar amíg lehűl? Az már nem, hogy a vga egészen idáig ugyan azon a hőmérsékleten ment? Egyébként te is hirtelen hőmérséklet változást emlegetsz, nem pedig ezt, amiről most szó volt... ejj."Ezt az állapotot pedig előidézhette a gyors leállítás."
Kérdezem, még mindig, hogy miért?
A kommented többi része minden, csak nem indoklás.(#22334) CocooN-z: ezt inkább nem kommentálom.
-
-
CocooN-z
őstag
-
bbarna
tag
válasz
deadwing
üzenetére
Ez így elég sarkos megfogalmazás(h..ség) és bocs, hogy CocooN-z kollega védelmére kelek.
A forrasztás éppen hogy jól bírja a hőingadozásokat, ha megfelelő a forrasz anyag.
A hirtelen hőváltozás miatt másképp változik a fémek kristály szerkezete - az acélt "edzik"> fémek állapot ábrája.
Ezért valóban "hajszálrepedések" (de inkább mikro v. nano) keletkeznek a forrasz anyagban és nem csak a két felület között, ami miatt megváltozik az anyag vezetőképessége.
Ez ott történik, ahol mV nagyságrendű a fesz, és a fesz,nek két állapota lehetséges, ami nem 0 és valamennyi, hanem valamennyi vagy kisebb valamennyi!
Nem vagyok tévedhetetlen (inkább semilyen) szakértője a témának, de az biztos, hogy az eredendő problémát a 0 és 1 állapot közötti (hibatűrést meghaladó ) érték tévesztés okozza.
Ezt az állapotot pedig előidézhette a gyors leállítás. -
deadwing
addikt
válasz
CocooN-z
üzenetére
Ne haragudj, de ez hülyeség amit írsz. A forrasztások a hirtelen hőingadozásokat nem szeretik -idővel hajszálrepedés keletkezhet a 2 összeforrasztott felület között az ingadozások miatt- és nem az 50-60 vagy akár 80 fokos gpu-tól mennek tönkre

Az ón olvadáspontja 230 fok.
Magyarul, ha a hő bent reked egy leállítás után, az pont hogy jó a forrasztásoknak mert nagyon lassan hűl le, megolvadásról szó nincs. Sosem. -
CocooN-z
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
Akar jo is lehetne amit mondasz, de sajnos egy zart rendszerrol beszelunk, es bent reked a ho ha hirtelen lekapcsolod. Tehat kollega irja jol neked. Regi X360 ak eseteben sem veletlenul jottek az overcool modok, melyek a gep lekapcsolasat kovetoen meg 5-10 percig mozgattak el a bent rekedt hot, mivel eleve nagyon melegedtek ugye, szar volt a hutesi rendszer, es a forrasztas sem volt vilagszinvonalu. A bent ragadt ho idovel "leolvasztotta" a forrasztast.
-
CocooN-z
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Tessék. 72%, +100/300 Így 2300 hoz kb 6 reject társul. 75-77%os Tdp hez kb 1db 1000 accept mellé.
-
Dexar007
veterán
válasz
bbarna
üzenetére
Bocsi de ezt hülyesegnek tartom.Miert hülne le hamarabb? Pont,hogy ez a legkimeletesebb hutesi "modszer". Gondolj bele,lekapcsolod a gepet,azonnal leallnak a ventik,es fokozatosan felveszi a szoba homersekletet a kartya.Ha jatszol,es kilepsz mi tortenik? Tegyuk fel 75 fokos,kilepsz a windozba,es valami olyasmit latsz,hogy 75-69-65-59 es csak utana veszi vissza a fordulatot.Felteve ha nem hoztal letre kulon venti profilt..
Janosjanos..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szoval akkor azt akarod mondani,hogy egeszen veletlenul pont abban a pillanatban ment tonkre egy 4 honapos rx480 mikor leallitottam a gepet? Addig semmi baja nem volt,szepen dolgozott 30%os ventifordulaton 50 fok kornyeken
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Biztos túl sokáig nézted!

Mindenki tudja, hogy csak úgy szabad "kezelni" ezeket, mint ahogy a tradicionális férfiak elvárják az üdvözlésnél: megnézed hol van, felkapod a tekinteted (ha nagyon erősködik, célszerű megcélozni a "képernyőt", avagy a pupilláját a tekinteteddel, de a lényeg, hogy ne a mozgó kezedet nézd, mert az túl logikus és óvatos dolog), vakon megtolod (határozottan, de nem túl hosszan), aztán elveszed a kezed (majd ismét szabadon tekintgethetsz bárhova).
Ha nem így jársz el, akkor némelyik "gép" megsértődik és morcos lesz, de legalább is nem tekint többé egyenrangúnak, így nem fog eleget tenni a kéréseidnek (mint pl. hogy altcoin-okat bányásszon neked).Bár én se gépekkel, se férfiakkal nem így csinálom, de én szociopata és "szertartásfóbiás" vagyok, illetve szeretek veszélyesen élni (de ezt nem javaslom másoknak).

[U.i.: a "biztos túl sokáig nézted" az egy idézet a Biodome (1996) filmből.]
-
Dexar007
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Szerintem ennek semmi köze egy-egy kikapcsoláshoz, de főleg ahhoz, hogy a nyomógombot vagy az egeret használtad (ha a Power gombot nyomtad meg röviden [<3s], és ez jó helyre van kötve az alaplapon (PWR PIN), akkor az tökéletesen ugyan az történik, mint mikor Shutdown parancsot adsz egérrel, billentyűzettel, IR vagy Bluetooth távirányítóval, távoli asztallal, feladatütemezővel, USB-s szünetmentes tápon keresztül, stb -> remélem ennyi példából megérted, hogy tényleg mindegy, lényegében "szoftveres" a gomb is).
Lehet ilyesmikkel érvelni, hogy amortizál a sok ki/be kapcsolgatás, de én a gyakorlatban személy szerint ezt sohasem látom:
- Felém vidéken szinte minden héten van egy-két rövid áramszünet, mégis nagyon ritkán halnak meg PC/multimédia cuccaim. (Általában vagy 0. perctől be se kapcsol egy gyárilag matricázott csomagban vett kütyü, vagy első pár nap alatt "eldurran/megőrül", de egyébként működőképesen adom el használtan, általában >=3 év használat után.) Csak pár éve van szünetmenetes tápom, és csak a háziszerver + munka/játék PC lógnak rajta, de a bányagépek nyilván nem, ahogy a nappaliban/hálóban lévő TV-k és háztartási gépek se, de még nem volt ebből gond (bányász VGA-t is csak 1 héten belül cseréltem/gariztattam, mikor legelső bekapcsolásra szar volt).
- Olyannal is találkoztam már, hogy egy laikus éveken át "használ" úgy egy PC-t, hogy napi szinten többször is "lefagy" (hard-, vagy soft hiba miatt), és úgy kezeli a problémát, hogy van az asztalán egy kapcsolgatható elosztó (ami megszakítja az áramot a gép felé), és azt kapcsolgatja.
- Aztán van egy ismerősöm Budapesten, akinél olyan szar az elektromos hálózat, hogy mióta beköltözött a viszonylag új építésű társasházba, azóta legalább háromszor cserélt ki mindent világításkapcsolót, csillárt/foglalatot, váltogatott mindenféle izzótípus és márka közt, és mégis havonta lecseréli az összes izzóját, mert folyton (napi szinten egy-egy) kiégnek a fezsültségtüskéktől, de a PC, TV, mosó/mosogatógép, stb (amikben van egy viszonylag komolyabb táp) az mind kitűnően bírja (még a kondikat se kell cserélni a tápjukban, mennek vígan, nem zavartatják magukat, a "programjuk" sem szakad meg, mikor elpattan egy izzó).
-
-
Dexar007
veterán
Na..hat az is kiderült,hogy nem allitjuk le a gepet csakanyozas kozben.
Nem volt kedvem bekapcsolni a tv-t,mondom minek,ha csak le akarom allitani a gepet? Kikapcsoltam hat gombbal..ami eleg rossz ötlet volt igy utolag. Most csikozodik a kep.
Windowst reinstall megvolt egy parszor de nem segit. AMD driver installasa kozben,pont mikor a vga illesztoprogramhoz er a csuszka,a ventik felpörögnek egy pillanatra,villan egyet a kep,aztan onnantol kezdve mar csak csikozodik.
Nem egyedi problema ahogy latom: [link] [link]Az en esetem csak annyiban különbözik,hogy öneröböl sikerült összehoznom..de nem baj,amugy is zörgött az elsö venti,pont tegnapelött irtam a boltnak,hogy küldöm gariztatni..
-
default.
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy közép-hosszú távon (1-2 év) melyik coint érdemes leginkább bányászni?
Egyébként ha az embernek több pénze van bányász gépre, aránytalanul nagyobb is a haszon? Vagy ez tök lineáris?
Köszi!
Üdv! -
Dexar007
veterán
ETH kilött.
-
CocooN-z
őstag
EWBF 0.3.0B!
-
Dexar007
veterán
válasz
pető bá'
üzenetére
Erdeklodom,hogy kinek mi a celja vele. 1) Megvan mar a hardver,kitermelte az arat,es addig nem akarja eladni amig minuszos nem lesz 2) Var valami nagy durranast,hogy ujbol beüzemelhesse,igy nem kell kapkodnia a gepepitessel.
Szekely is szepen eltünt..2 hete semmi banyasz hir.Pedig emlekszem mikor meg 40 ezer dollart / evet mutatott a kalkulator. Öröm vot es bodotta
-
Dexar007
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Meg mindig csakanyozol napi 100ft-ert?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Minimálisan, néhány W kártyánként. Legalábbis én nem vettem észre különösebb fogyasztás-növekedést, az már így is elég magas volt : )
-
-
ff-thomas
aktív tag
Sapphire R9 390X a 410H/s-et verdesi, az MSI csak 395H/s körül ketyeg.
A sima 390-nel 375H/s-t kapok, a 380X-ek sebessége nem változott, 160-165H/s között mozognak.
Mindegyik gyári bios-szal, mindenféle órajel vagy fesz módosítás nélkül.
-
ff-thomas
aktív tag
megérkezett közben a CZM v12..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Microsoft Excel topic
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

így inkább lelőttem, nem kínzom az ezres evégéát ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Claymore szerint 539 sharem van. Olyan mintha nem látná a pool a workert.
Felesleges baromság.

![/IMG] /IMG]](http://images.hardwarecanucks.com/image//skymtl/GPU/ASUS-1080-1070/ASUS-1080-1070-66.jpg)