Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Fórumban keress rá: Erős videokártyával éri meg. Viszont ki kell számolni, mert az áram is pénzbe kerül.
(erre vannak weboldalak)
Alapoknak szerintem keress rá a bitcoin bányászatra. Aztán azzal képben vagy az alapok kb meg is vannak.
Illetve youtuben van 1-2 magyar videó a témával kapcsolatban, ami nem régebbi 1 évnél.Ha nincs hozzá alapból megfelelő hardvered, nem biztos hogy visszahozza a rááldozott összeget.
-
Dizi
csendes tag
Sziasztok!
Érdekel az ETH bányászat, de fogalmam sincsen róla, hogyan kell.
Tud valaki nekem egy linket adni, az alapoktól leirva, mit-hogyan kell csinálni?
Milyen hardverrel, programokkal beállitások, stb.
Köszönöm előre is! :-)
-
Victoryus94
őstag
válasz
zichie
üzenetére
Köszi, hasznos iromány. Reggel átfutom frissen is; keddig úgyse utal a bank (múlt héten épp szemeztem 1-2 coinnal, ha veszek, már most dupláztam volna... azt a 10 EU-t
amit rászántam volna - de így is félek ráugrani utánajárás nélkül). 
Ui.: Pont a bőség zavara miatt jöttem kérdezni.
-
zichie
senior tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
"Illetve hogy ez melyik oldalon/platformon történjen."
Választék az van bőven, de csak saját felelősségre. Én tavaly tavasszal kezdtem pár ezer forintot érő bitcoinnal, aminek az elején majdnem a felét buktam is, de végül egy év alatt a befektetett összeg kb. 15 szöröséig jutottam.
Nekem a Kraken jött be a conditional close lehetőség miatt, ami nem tudom, hogy pl. a Poloniex-en van-e. BTC-ben van a zsé, amit néha váltok (limit trading) másra (pl. MLN,ICN,REP, korábban ZEC és DAO is), amit igyekszem minél hamarabb (van, hogy pár másodpercen belül) visszaváltani BTC-re 0,5-2% haszonnal. Úgy kb. minden tiz vagy tizenötödik oda-vissza váltásnál bukok pár %-ot. Ez conditional close funkció nélkül nem menne.
Lehet, hogy ez abnormális stratégia, mivel 300 dollárnyi BTC-vel lehet havi 10000 dollár forgalmat is generálni, úgy, hogy végül 350 dollárnyi BTC lesz, de nekem bejött. A Margin Tradinget messziről kerülöm, mert azzal inkább buktam. -
Dexar007
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Buy high sell low.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Victoryus94
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
ETH-n és DASH-en erősen gondolkodtam

Amiben bizonytalan vagyok, hogy simán megveszem valahol, és elteszem, vagy tőzsdén vegyem, ahol adott esetben le tudom cserélni, át tudom váltani, amikor sokat ér, vagy elkezd zuhanni.Illetve hogy ez melyik oldalon/platformon történjen.
Ha a platform megvan, akkor már csak arra várok, hogy néhány kinézett coin közül melyiket érdemes épp venni. -
válasz
Victoryus94
üzenetére
Vegyél ETH-t, ETC-t, DASH-t, XRP-t, ZEC-et, esetleg GAME-t és rakd el egy évre!

-
Victoryus94
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
azért gondoltam rá, mert naponta többször le tudom csekkolni, mi a helyzet, de mivel kis pénz, nem hiányzik. Az se gond ha hónapok telnek el, mire emelkedni kezd valamennyire, viszont több coin esetény van rá esély, hogy valamelyik beindul egy kicsit. Ha az idei évet nézem, elég sok coin emelkedett 2-10 -szeresére január-február óta
-
Dexar007
veterán
válasz
Victoryus94
üzenetére
Ez is ugy mukodik mint a "rendes" tözsde. Ha napi szinten kereskedsz,akkor elbukod a penzed.

-
Victoryus94
őstag
Van itt olyan, aki nem bányázik, hanem kereskedik az altcoinokkal?
Megkeresne esetleg privátban?
(Kezdéshez szeretnék tippeket kérni, aki hasonlóba kezdett, vagy gondolkodik)A https://www.cryptopia.co.nz/
és a https://poloniex.com/
között gondolkodom. A lényeg hogy néhány ezret fektetnék néhány kisebb coinba (hosszú-és rövid táv is szóba jöhet). Aztán ha lesz tapasztalatom, meglátom, hogyan tovább...Ha jól értettem, úgy működik a dolog, hogy szerzel bitcoint, és azzal "tőzsdézel" csak kötvények helyett litecoin / BTC párosokkal.
A kérdés, hogy mivel lenne érdemes elkezdeni, ha kis összegről van csak szó (pl. 10-20 ezret osztanék el 3-6 altcoin között)
-
-
Hego
tag
Sziasztok!
Mit érdemes most bányászni? Találok valahol valami fasza kis leírást arról hogy mit hogyan? Köszi!
-
NorbixD
tag
Üdv. két RX470 kártyával bányászok a claymore miner dual módba 56 Mh/s sebességet jelent. Viszont a nanopool oldala 24 órás átlagra már csak 50 Mh/s körüli sebességet a grafikonon ilyen hullámzó görbét látni. [link]
Vezetékkel kapcsolódik a gép a routerhez. Mitől van ez és hogy lehet megoldani? Másnál is így van?
-
-
P3Dr0
senior tag
Nemtudom mennyire szamit vagy nem de az ETH-t az alfabay elfogja fogadni majus 1 tol. Igy a BTC es a XMR mellett mar ETH-val is lehet majd fizetni. Lehet ez aremelo hatassal lesz az ethereumra. Gondoltam leiirom hatha hasznos info

-
Ghard
őstag
Zcash bányászatnál kártyánként kb óránként van egy rejected share. Ethereumon ez sokkal kevesebb. Flypool-on ilyen csak, vagy máshol is?
-
Enter65
senior tag
válasz
butch3r
üzenetére
Nem, és ugye ami ez évtől már csak 15%-t kell megfizetni.
Egyenlőre ez a hivatalos állásfoglalás a NAV részéről! Természetesen ha cégként tevékenykedsz, akkor a költségeket leírhatod, de ott más egyéb bevallási költségek is szóba kerülhetnek, erről kérdez meg egy könyvelőt!
-
Enter65
senior tag
Adózással kapcsolatban sikerült egy kis infót szereznem, (volt már kérdés, hogyan is állunk most ezzel!):
Sajnos mivel külföldi bankokon keresztül érkezik a pénz, így "külföldről származó jövedelemnek" minősül, ami után 16% SZJA-t kell fizetni. Mivel az adóbevalláson van egy ilyen sor, így azt ki kell tölteni, ezáltal bevallandónak minősül!
Ha a NAV véletlenszerűen bekéri a számlakivonatodat, akkor ezt látni is fogja, hogy külföldi banktól érkezett pénz.Nagyjából ennyit tudtam, meg!
Remélem egy kicsit hasznos infó volt!

-
NorbixD
tag
Üdv, router/tűzfal mögül szerettem volna bányászni. Sajnos csak a 80as port és lehet még más is, de a bányászathoz használatosak le voltak tiltva.
Erre találtam ezt a Hide.me szolgáltatást ami megoldotta a problémát. Csak le kellett húzni majd elindítani felkonfigurálta magát és elcsodálkozva néztem, hogy már működik is a bányászás. Hátha valakinek jól fog majd jönni.
-
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Kal-El
üzenetére
@NrAlex: ezeket a kártyákat nem nagyon lehet összehasonlítani, mind a 3 kb. egykutya, bármelyik jó, ha meg tudod venni valahol. Az MSI Gaming X-es verzió hűtése és teljesítménye picivel jobb, én pedig kifejezetten szeretem a referencia hűtős Sapphire-t, de a 3 felsorolt kártya tényleg alig tér el egymástól.
Sajnos a 400-as széria kifutott, már csak kevés helyen érhető el pár db.. Az 570-essel összehasonlítva pedig a 470-es jobb választás bányászatra. Úgyhogy vásároljátok fel a 470eseket : )
-
XP NINJA
őstag
Félresikerült bios flash utáni 1-8 pin metódusban jártas valaki? Sajnos ma meg kell csináljam, de sok helyen más pineket kötnek össze. CE + VCC kell?

-
Enter65
senior tag
Érdeklődnék, hogy most DASH-t mennyire éri meg, mivel és honnan bányászni?
-
-
deadwing
addikt
Nekem mióta eldurrant egy RM750i nem bízom a márkában.
Az 1200-as FSP-m ventije is megadta magát de a táp megvédte magát és lekapcsolt.
Venticsere és megy szépen.És igen. Ez is idegesített benne nagyon. A kezem már nem bírta, olyan forró volt, és nem kapcsolt be. Tedd fel a szoftverét és állítsd be manual 40%-ra sztem.
-
P3Dr0
senior tag
Koszonom a valaszokat. Biztonsag kedveert inkabb betettem a rendszerre egy 600 as tapot es a kartyaknak a 850-est. 3 kartya megy most a 850-esrol de a ventije meg sem mozdul. Elosszor azt hittem rossz a tap de irja a user guide hogy bizonyos terheles alatt be sem kapcsolja a venit.
-
P3Dr0
senior tag
Sikerult a btc topicba irnom de ide gondoltam eredetileg a kerdesem :
Urak! Tegnap vettem egy ilyen tapot. Ez tenylegesen hany wattal terhelheto folyamatos uzemben? 4db RX 480 + 3 riser + alaplap mehet rola vagy ennyire azert ne centizzem ki?

-
NorbixD
tag
Üdv.
6 GPUs rendszerre jelenleg milyen kapható és kipróbált működő alaplapok jöhetnek szóba?
Asrock H81 Pro BTC-t ahol kérdeztem eddig boltban mindenhol azt a választ kaptam hogy kb. 1 hónapos a beszerzési idő
. -
Elbandi
aktív tag
na, decred banyaszoknak: most szoltak hogy egy softfork aktivalodott es az extradata fieldbe belekerult egy uj adat, igy valtozik a stratum protokol. persze errol elfelejtettek szolni, igy a poolok egyresze invalid blokkot csinal...
minerek kozul a ccminer mar patchelte, de meg nemtudom van-e build belole. sgminer is hamarosan lesz, a dualminereket nemtudom, nezze meg valaki

-
mepet
addikt
válasz
XP NINJA
üzenetére
Van. Elpidás, dual memória supportos bios, így nincs watttool, flash van azt kész... Igen macerás tuningolni. Meg újabb polaris bios editort kell használni.
Ethash: kb azonos beállításokkal ugyanúgy 26MH/s mint az előd. Valamiért win7 alatt csak 25, ezt még nem fejtettem meg miért (RX470/480-nál nem volt differencia).Sapphire Pulse hűtés: szuper, a backplate-et is fújja a venti.
-
XP NINJA
őstag
Na és 570-esekkel van már személyes tapasztalat?

-
Kal-El
senior tag
Szerintetek melyik a jobb 470-es?
- GIGABYTE G1 4GB
- MSI ARMOR 4GB (ez OC verzió)
- ASUS 4GB (ez is OC verzió) -
Dexar007
veterán
Litecoin + dogecoin. Igy kell ennek lennie.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
saltanus
aktív tag
mi van az ethereummal ? difficuliti nőt? mert az árfolyamon nem latom h esett volna,,, de a kalkulációm meg mar vagy 5 napja csak esik a hashrate meg ugyanannyi...
ja de látom esett is...
-
Reggie0
félisten
Nem lehet valami driver/hw gond? Az 16-os csatik jellemzoen kozvetlen a proci PCIe buszara vannak bekotve, mig a tobbi a PCH-ra es a PCH megy DMI-n keresztul a prociba. Probald ki, hogy masfajta kartyat egyaltalan felismer ez a gep a nem x16 slotokban.
Tovabbi gond lehet esetleg, hogy a PCH-n keresztul valamiert eleg szuk a kioszhato cimtartomany. A legjobb az lenne, ha bebootolnal valamilyen live cd-s linuxot es az lspci parancs kimenetet lefotoznad nekunk. -
Parano1d
aktív tag
Próbáld ki másik driverrel hátha. Eléggé gyanús, hogy ugyanazt csinálja másik lapban is.
Ha ez nem lenne, akkor még azt javasolnám, hogy az eszközkezelő-->rendszereszközök menüpontban van egy PCI Express-gyökér komplex ezt távolítsad el, bár ha ezzel volna gond, szerintem eleve jelezné az eszközkezelőben. -
haxiboy
veterán
Biosban rakd Gen 1-re a PCI beállításokat, ne autora, 6. kártyánál ezzel szívtam, a boot időt is meggyorsítja ha be van lőve és nem a lapnak kell mindig felismernie hogy mi a gáz.
A másik problémám nekem az volt, bár ott inkább csak bánya közben fagyás volt, max 2 riser / molex/sata vezeték.
-
LLam
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
bizony nem 1db hanem 6 van a gepben. ez egy januar ota szinte roccenes nelkul mukodo gep, es most a zistennek nem hajlando felismerni az x1be dugott kartyakat. de, hogy a z87tel is csak az x16ba dugottak indultak el, na itt rugtam bele egy eroset az asztal lababa..
szerk. a ventilatorok sem porognek a kartyakon, tehat olyan mintha bele sem lennenek dugva az alaplapba. de ha az x16ba dugom akkor mindegyik megy szepen.
-
mepet
addikt
Ez szerintem alap, minden alaplapnál így van. Elsődleges az x16 csati. Elsőként azt kell feltölteni. Ha abban a slotban van VGA, akkor a következő az menni fog másik slotban is. Sok alaplapnál ezen slotok feltöltési sorrendje sem mindegy. Pl. 2 vga esetén az egyiket az x16 slotba kell rakni, a másikat pedig konkrétan egy bizonyos másik slotba. Asrock PRO BTC-nél ritkán voltak ilyen problémáim, ott ha a hosszú slotot feltöltötted, a többinél majdnem mindegy a sorrend (nem tökmindegy, pl 5 kártya esetén nem szereti ha a cpu felől csak az 5. slot (1-től, nem 0-tól számolva) marad üresen...).
-
LLam
senior tag
olyankor mi a tok van amikor a vga-k csak az x16-os slotba csatlakoztatott riseren keresztul latszanak a vindozban? asrock btc pro r2 es egy msi z87 lapban is ezt csinaljak.
cmos reset, riser csere, tap csere meg volt mar. ddu-t is nyomtam neki, de semmi. a ventilator sem indul el a vga-n ha nem az x16 slotba dugom. ott kozvetlen es riseres csatlakozassal is latja a vin, mindegyik kartyat egyesevel. a z87 me azt a 3mat mutatja ami a 3 db x16 slotjaba van csatlakoztatva..
-
Kal-El
senior tag
Hol lehet a legolcsóbban kriptopénzeket venni?
Lehetőleg olyan kéne, ami bankkártyát is elfogad. -
ff-thomas
aktív tag
Ezek a tavaly nyári, garis kártyák még mindig keresik új gazdájukat:
2 db XFX 380X 4GB (az egyiknek barkácsolt ventijei vannak, hűtés szempontjából legalább olyan jó, mint az eredeti), a 2 db együtt 50e Ft.
1 db MSI 390 8GB 55e Ft
1 db MSI 390X 8GB 60e Ft
Csere-bere érdekel 4xx/5xx kártyára (a 2db 380X-et odaadom 1 db Polaris-ért, a másik kártyák egyenként 1-1 Polarisra cserélhetők).
-
mepet
addikt
válasz
PonPon
üzenetére
Holnap átveszem, aztán a hétvégén kiokosítalak, hogy kicsit, vagy sokkal gyorsabb, mint a 470-esek.
Már felkészültem, itt van minden egy új righez, jön az 570-es próbája a hétvégén, és ha jobb a bányászathoz, akkor az lesz az új rigbe, ha nem, akkor 470.Más:
Imádom, mikor az én hashratem vezeti a listát: http://musicoin.trustfarm.io/#/miners
A musicoint jelenlegi áron azonnal eladom, de az ETH-et és a BTC-t tartom jelenleg. Hátha. Mi a véleményetek a MUSIC valóban az első olyan coin, amivel vlóban működhetnek a smart contractok, vagy full kamu az egész? (Szerintem az utóbbi, ha nem így lenne, tartanám.) -
ff-thomas
aktív tag
itt egy nagyon korrekt összehasonlító videó (4xx vs 5xx kártyák), ha érdekel valakit:
-
XP NINJA
őstag
Az Asus dualX 480 4 GB on Van vrm monitoring? Mennyire ajànlott?

-
NorbixD
tag
Most befigyelt egy külföldön vételezett SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 470 8GB kártya, mindössze 175 EURóért megvehetném. Mi a véleményetek? Én azt hiszem ennyiért biztosan jó vétel, viszont számla és garancia nincs rá, állítólag kb. 1éves.
Mi a helyzet a Sapphire terméktámogatásával? Én amikor az ASUS laptopom reklamáltam kétszer is, egyszer se kértek számlát a gyártási szériaszám alapján azonosították hogy még garanciális időben vagyok.
-
NorbixD
tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Nem lehet hogy ezek az RX 570esek (az RX 470hez képest) csak pont annyival fogyasztanak többet ami a +órajelhez és a megemelt magfeszültséghez kell?
Ebben a tesztben szépen látni az eltérő feszültségszinteket és órajeleket: anandtech review 21W a különbség terhelve (276W vs 297W)
Szóval ha az RX 470es értékei és órajelei lennének beállítva (az RX 570en) nem lehet, hogy ugyanannyit fogyasztana (vagy az átdolgozott, jobb dizájn végett még kevesebbet is)?
-
haxiboy
veterán
Sziasztok. USB risert hol szoktatok venni?
2db kéne nekem. -
PonPon
senior tag
@ -Oliver-
Mennyit ment az SAPPHIRE RX570 4GB?
Látom már el is adod... akkor biztos nem túl meggyőző. -
-Oliver-
csendes tag
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
saltanus
üzenetére
Igen, a venti megállítósnál jobb trükk nem nagyon létezik

@-Oliver- : Jaja, abból az ASUS-ból van nekik, a hűtés nem túl ideális valóban, talán a Gigabyte-é még ilyen borzalmas.. de ha elfüstöl, cserélik.. Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy a nyarat mennyire fogják bírni a bányarémek.
-
saltanus
aktív tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
azt mar próbáltam de nem jól működik kiírja h az a kártya off de nem áll le a ventije ugyanúgy pörög csak nem termel...
az ok h minerben 0 val kezdődik de winben meg 1sel szal nem vagy előrébb..de a fiuk másik két tippje eddig elég jónak tűnik ugyh köszönöm nekik innen is

-
ff-thomas
aktív tag
Nekem az XFX RX 480 8GB-s változaton van VRM monitorozás. Az ASUS RX 470 4GB-seken nincs, az ASUS RX 480 8GB-seken van.
RX 570 téma: mire odaértem a CHS-be, 6szor meggondoltam magam, végül - mielőtt fizettem volna -
kicseréltem az 570-eseket 470-esekre.. még van ~100db náluk. A 470eseket nehéz lesz mostantól beszerezni, az 570-esek pedig sajnos amennyivel többet tudnak (ami egyébként szinte elhanyagolható), legalább annyival többet is fogyasztanak.Egyelőre az RX 470 4GB marad a legjobb bányász-kártya a beszerzési ár, megtérülés és fogyasztás/teljesítmény arány szempontjából. A Vega nagyon drága lesz, úgyhogy fosszuk ki a 470es készleteket, amíg még lehet : ) Szvsz a 470esekkel nem foghat mellé senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Yettel topik
- EAFC 26
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Tőzsde és gazdaság
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(erre vannak weboldalak)
amit rászántam volna - de így is félek ráugrani utánajárás nélkül).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy nagy marhasagot irtam most?

Már felkészültem, itt van minden egy új righez, jön az 570-es próbája a hétvégén, és ha jobb a bányászathoz, akkor az lesz az új rigbe, ha nem, akkor 470.